A legjobb ingyenes autós játékok

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 27.
  • Autóverseny, bemutató, Ingyenes, pc
Link másolása
Több száz lóerő duruzsol a motorháztető alatt, orrunkat benzingőz csapja meg, bukósisakunkon keresztül a zöld jelzésre várunk, kezünk megfeszül a kormányon, szívünk a torkunkban dobog, adrenalinnal kelünk és fekszünk.

Míg a free-to-play játékok elterjedésének hajnalán a kezdeti szárnypróbálgatások minden nyűgje a nyakunkba szakadt, addig manapság ez a modell teljesen kiforrott, s könnyedén felveszi a kesztyűt a fizetős, minőségi darabokkal is. Hasonló a helyzet az autós címekkel: a fejlesztők sok esetben ingyen kínálják portékájukat, a tisztelt felhasználó pedig hosszú hetekre elegendő élményt kap, vagy egy pár órás unaloműzést, baráti gépigény mellett.

Szétnéztük az elmúlt pár évben megjelent grátisz autóversenyek kínálatában, s összeállítottunk egy listát azokról a produktumokról, amikre most, 2013 közepén érdemes rápillantani. Direkt nem írtunk szimulátorokat, elvégre azok egy másik kategóriát képviselnek, ettől eltekintve találunk köztes megoldásokat is, így mindenki jól jár.

Volvo: The Game

A SimBin előszeretettel készít promóciós címet egy-egy autómárkához, a Volvo: The Game-ben a népszerű svéd gyártó palettáját próbálhatjuk ki a klasszikusoktól a modern négykerekűkig. A lista a következő: Volvo C30, Volvo S60, Volvo S40, Volvo 850, valamint a Volvo 240 Turbo. Ha kellően tapasztaltak vagyunk, elhagyhatjuk a vezetési segédleteket is; a látványért a GTR Evolution motorja felel, s két pályán tehetjük próbára tudásunkat.

Letöltési link, további információk a tesztünkben.

Stunt Rally

Kaszkadőrmutatványokra kihegyezett ralis játék. A beépített pályaszerkesztő segítségével bármilyen nyakatekert terepet megalkothatunk. Emlékeztek még a klasszikus Stuntsra? A Stunt Rally hasonló örömöket ígér 16-féle táj, 116 pálya erejéig, nem beszélve a 14 verdáról sem. Az autók fizikájáért a VDrift technológiája felel, a látványért pedig az OGRE engine. Ha a single ökörködés nem lenne elég, csak kóstolj bele a multiba és egy másik dimenzióba kerülsz. Alkosd meg a saját pályádat hurkokkal, ugratókkal és miegyébbel! 

Letöltési link, van belőle linuxos verzió is.

Ferrari Virtual Race

Ha megbarátkozunk a gondolattal, hogy csak a mugellói pályacsíkon vezethetjük a népszerű olasz autógyár csodáit - név szerint a 599 GTB Fioranót, a 612 Scagliettit vagy a 430 Scuderiát -, akkor teljes lehet az örömünk. A fejlesztést az Eutechnyx csapata végezte, amely még egy címmel képviseli magát az összeállításunkban. Az adott versenykörülmények beállítása után máris indulhat a körözgetés, elfogadható vezetési modell mellett, és választhatunk szimulátorosabb megvalósítást is. Harmincféle festés érhető el az autókhoz, az ellenfelek intelligenciája jó, a tartalom kicsit kevés, de bőven elég egy nyári estére.

Letöltési link.

BMW M3 Challenge

A 10tacle Studios alkotásában a népszerű bajor autómárka M3-as autócsodáit irányíthatjuk, némileg komolyabb megközelítésben. Akár 25 körös versenyeket is abszolválhatunk, ha nem félünk a kötött autókínálattól, mindezt akár multiplayerben is. A vezetési segédletek elhagyásával és egy jobb kormány meglétével teljesen más élményben lesz részünk, persze aki árkádosabb mulatságra vágyik, az is jó helyen kapirgál. A látványért a GTR 2 engine-je felel.

Letöltési link, további információk a tesztünkben.

Victory: The Age of Racing

Tavaly jelent meg ez a free-to-play autós cím, amely szintén az autentikusabb vonal képviselője. Az online versengésre kihegyezett Victory: The Age of Racingben a '60-as, '70-es évek csodáival zúzhatunk, mindezt remek fizika, testre szabható és fejleszthető járművek mellett. Több nehézségi fokozat, világranglista és gyorsan, könnyen indítható versenyek várnak rád.

Hivatalos honlap.

Racer: Free Car Simulation

Több mint tíz éve kalapálják már a Racert, amely egy igazi, nagybetűs szimulátor nyílt forráskóddal és rengeteg kiegészítővel. Az autók fizikája, a motor működése, menetteljesítménye mind-mind megfelel a valóságban tapasztaltaknak. A modder közösség számára remek szerkesztőfelületek érhetőek el, így szinte már nem is létezik olyan géposztály, amely ne képviseltetné magát a játékban. Komoly falat a kezdők számára, ízletes viszont a hardcore arcoknak.

Letöltési link.

Mercedes CLC Dream Test Drive

Ismét egy adott márkához kötött promójáték, melyben Mercedes CLC-típusokkal nyomulhatunk utcai környezetben. Az életérzést segíti az online játék, ahol összemérhetjük a tudásunkat a többi rajongóval. Színválasztás, többféle nehézségi fokozat, automata, vagy kézi váltó áll a rendelkezésünkre. Alig nyom többet 100 megánál, ötéves játékról lévén szó, a gépigénye is elég baráti. Ha kedveled a CLC-ket, egy gyors próbára mindenképpen ajánlott.

Letöltési link.

HEAT Online

A magyar Invictus csapatának online autóversenye, így mindenképpen a listánkon a helye. Vannak viszont saját érdemei is: rengeteg játékmódot, számos verdát találunk amatőröknek és profi arcoknak egyaránt. Külön jó pont, hogy nem áldozták be az egészet az arcade örömöknek, hiszen ha hátsókerekes autót irányítunk, keményen kirakja a farát, ha nem vigyázunk - ettől eltekintve a játékmenet iszonyatosan fun. A versenyek végén ingame valutát és XP-t kapunk, amit aztán fejlesztésekre és új benzinfalókra költhetünk. A német, japán és amerikai helyszínek mellett magyar útszakaszokat is találunk. Városi körözgetés, driftelés és off-road móka vár ránk.

Letöltési link.

Truck Racing by Renault Trucks

Az autóktól távolodjunk el egy kicsit a versenykamionok irányába. Mint azt a cím is mutatja, jelen produktumban a francia gyár kamionjait irányíthatjuk a jó idő reményében, vagy az elsőségért. Csupán a nehézséget, a körök számát és a jármű színét kell meghatároznunk. A játék elérhető hagyományos letölthető formátumban, mobilos alkalmazásként, böngészős verzióban és a Facebookon is. Vajon felkerülsz a ranglistára?

Hivatalos honlap a linkkel.

Driving Speed 2

Ha minden álmod egy V8-as izomautó volánja mögött szelni az aszfaltot, akkor a Driving Speed 2-nél nem találsz jobb ingyenes alternatívát. A WheelSpin Studios címében öt jenki benzinfalót vehetsz birtokba, két pályán teheted próbára tudásodat, a legjobb időeredményed pedig felkerül az online ranglistára is. Nyomulhatsz helyi hálózaton, de az interneten is, nyolc játékos szerepeltetésével. Ráadásul a cím bajnokságot is tartalmaz ingame pénzdíjakért, a verdákat fejleszthetjük és javíthatjuk. A fizika valósághű, a látvány pedig elfogadható.

Letöltési link.

Need for Speed: World

Van még köztetek olyasvalaki, aki nem játszott a Need for Speed online kivetülésével? Adva van egy hatalmas város, számtalan tuningolható, széjjel cicomázható verda, fejlődési rendszer, egy halom verseny emberi ellenfelekkel, céltalan gurulgatás, rendőrök elől menekülés, pöffeszkedés a többi játékos előtt és még sorolhatnám. Igazi modern kori NFS, amely már rengeteget fejlődött a tesztünk óta. Hatalmas rajongótábora van, s ha beleölsz némi pénzmagot, akkor minden határ eltűnik.

Hivatalos honlap.

Trackmania Nations Forever

Mindmáig megszámlálhatatlan követője van a Nadeo ingyenes Trackmaniájának, melyben formula-autókkal képviselhetjük nemzetünket, nyakatekert, észvesztő ugratásokkal teli és fifikás, többszintes pályákat leküzdve. Ráadásul a rajongók által készített tartalomnak hála a szavatossága szinte korlátlan, multiplayerben pedig verhetetlen. Emlékszem, hogy milyen büszke voltam anno, amikor az egyik szakaszon pár századmásodperccel jobb időt mentem, mint a többiek. Az irányítás kézre áll, csupán az egyazon témájú környezettel, a stadionnal kell megbarátkoznunk.

Letöltési link.

Auto Club Revolution

Ismét a közösségi szellem diadalmaskodik az Eutechnyx legújabb címében, ahol - ahogy a neve is mutatja - klubokba szerveződve kell legyőznünk a rivális csapatokat. Mindezt persze teljesen online. Hasonló elgondolást követ a PS4-re érkező DriveClub is, így az ACR tökéletes PC-s alternatívája lehet a Sony címének. Könnyed vezetési modell, igazi modern csúcsjárgányok, pazar grafika és kifinomult játékmenet vár rád. Nemrégiben rápillantottunk a bétaverzióra is, tapasztalatainkról ebben a cikkünkben értekeztünk bővebben.

Hivatalos honlap.

RaceRoom Racing Experience

A RaceRoom egy előremutató vállalkozás a SimBin jóvoltából. Kiválóan ötvözi az autóversenyek rajongóinak elvárásait, a szakportálok információit és az online áruházakat - mindezt egyetlen platform segítségével. A készítők szépen végigvezetnek minket az alapokon, amatőrből lassan profi sofőr válik. Rengeteg autóval és pályával büszkélkedhet a produktum, a tartalom pedig folyamatosan bővül. A szimulátoros utóíz tetten érhető: a kezelés és a fizika valósághű, ám olykor a pénztárcánkba kell nyúlnunk a prémium cuccokért és játékmódokért. A közösségi élményre kihegyezett címben a felhasználók által készített finomságokat is kipróbálhatjuk, a verdákat fejleszthetjük és módosíthatjuk a beállításokat, a RendR engine pedig modern külcsínt eredményez. Igazi profi cucc, talán a listánk legjobbja.

Letöltési link.

Benzin folyik az ereidben? Minden nagyobb slágerterméket kipróbáltál már, de valami újra, valami instant élményre vágysz? Remélhetőleg a fenti lista a javadat szolgálta, főleg, most, hogy a szabadidő észrevehetően megugrott. Porold le a kormányt, vagy morzsázd ki a billentyűzetet, és szakítsd át a célvonalat! Netán ismersz jobb játékot? Oszd meg velünk!

Legközelebb ismét az indie horrorjátékok közül csemegézünk, van még bőven olyan, amit érdemes kipróbálni.

Kapcsolódó cikkek

22.
22.
xxxgamer4ever
#7: Bf play 4free-t elenleg is játszom, abszolút pénz nélkül, de alig észrevehető a hátrányom a pénzesekkel szemben! Attól hogy pénze van, attól még a nagyja akkor se tudja használni a fegyót, az eszét meg mégannyira se...
21.
21.
anr96
Ma már egész sok és ráadásul minőségi böngészőben játszható autós/motoros játék van. Mindenféle kategóriában arcade, sim, offriad stb.

Szinte minden böngészős játékokat (pl. miniclip, Kongregate, Addicting Games vagy a shockwave.com) gyűjtő oldalon van vagy egy tucat. De a tipikusan ilyen autós játékokat fejlesztők (Xform, Silent Bay Studios) honlapján jóval több is megtalálható.

De az igazi kedvencemről, a Truck Racingről is van egy ilyen: a Super Trucks, http://www.silentbaystudios.com/redirecting.php?gameid=super_trucks〈=en




20.
20.
ratchetfan
én kipróbáltam a victory age of racing-et de nem nagyon jött be
ugyanis szintenként 3 pontot kapsz amit eloszthatsz az autón
a probléma ott van hogy te 1-es szinten simán összekerülsz 20-30-as szintűekkel akiknek alapból jobb cuccaik vannak a szintjük miatt és már elég sok pontot elosztottak egy pont a motoron 2-3 lóerőt jelent ami azért 10 pontnál már nem kevés
ekkor gondolná az ember megyek single playerezni ami lényegében egy időmérő de alig kapsz érte pénzt vagy xp-t
habár magadnak rakhatod össze az autót teljesen értelmetlen volt beletenni ugyanis 3 opció közül lehet választani minden egyes elémnél hacsak nem vagy premium...
19.
19.
DON GONDOCS
Lesz ingyenes single player játék válogatás? (rpg rts tbs)
18.
18.
LtK
Egy ugyanilyen cikk elférne ingyenes FPS-ekkel is.
17.
17.
lackosor6
#16: Ahh, egy valódi autó mellett meg csak játéknak...Az M3 Challenge-t a GTR motorjára írták, az pedig elég erősen szimulátor. Igaz csak hobbi szinten, de elég sokat toltam/tolom ezeket a játékokat, szerintem az M3 sosem volt arcade játék. Kérem szépen kijavítani a cikkecskét! :)
16.
16.
zoenn
#14: Egy rFactor, vagy LFS mellett csak arcade-nek nevezhetjük.
15.
15.
lackosor6
#13: Én is kerestem, de sehol sem találom! Kicsit idegesítő, hogy csak ilyen gagyi módban tudok menni...
14.
14.
lackosor6
Azért az M3 Challenge-et egy lapon említeni az arcade-dal...Zoenn, autós játékok terén nem lehetsz egy nagy koponya! :P
13.
13.
Cooper911
#8: F1, F2 stb billentyükkel próbáltad?
Lehet hogy a menüben be kell állitani a driving módot realisticre vagy simulation-re vagy valami ilyesmire és csak akkor engedi.
12.
12.
Jani379
#4: Az Auto Club Revolution játszható kontrollerrel. Az XBOX kontrollered jó lesz hozzá, én mondjuk SONY Dualshock 3-mal játszom. :)
11.
11.
#7: Vagy még mondhatnám a SW: Old Republic-ot, ahol szintén minden a pénzről szól.
10.
10.
robogo98
#4: a volvo the game felismeri
9.
9.
robogo98
most próbáltam ki a volvo the game-et mondjuk nem egy forza de nem is rossz.
8.
8.
Drought
Rendkívül retardált lehetek, de egyszerűen nem találok módot arra, hogy az automata féket kikapcsoljam a raceroom-ban, nem igaz hogy nincs erre valami lehetőség, baromi idegesítő...
7.
7.
Dreadlox
#6: jogos, ott van pl a Bf "play4free" meg a heroes...mind2 egy rakat fos:D ráadásul nem tudom hogy vagytok vele de a bf p4f-t kipróbáltam, és ocsmánymód akadt.... holott a bf 2 simán pörög nálam és inkább azzal tolom, mert még ma is vannak jó szerók
6.
6.
5.
5.
IAppearMissing
A Heat Online (Level-R, Project Torque) jó kis játék, megéri kipróbálni. :)
4.
4.
Panda HUN
Melyik megy kontrollerrel? A Bmw m3 cuccot lehúztam, de nem kezelte a box-kontot.
3.
3.
Dreadlox
#2: P2W fos...nem nevezném ingyenesnek, inkább csak trialnak... mindenért fizetni kell igazi pénzzel..
2.
2.
szogyenyi
Haha! NFSW rengeteget fejlődött? Max visszafele :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...