Samsung Galaxy Note Pro teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. április 23.
  • android, samsung galaxy note pro, Tablet, teszt
Link másolása
Varrott bőr hátlap. A legszebb dolog, ami egy tablettel történhet. A Samsung Galaxy Note Pro nem olcsó darab, cserébe viszont az egyik leggyorsabb, és legjobb minőségű táblagép, ami valaha készült.

Vannak emberek, akik szeretnek sok pénzt költeni. Szép autóra, drága napszemüvegre, márkás zakóra, bőrcipőre, órára, táskára. Stílusra. Ők a felső középosztály tagjai, akik harmincöt évesen Porschéval járnak dolgozni, és akik a Waldorfba íratják a gyereküket. Mert az jó. És mert megtehetik. A Samsung Galaxy Note Pro nekik készült, varrott bőr (hatású?) hátlap, krómkeretes fekete ház, brutális teljesítmény. A minőség nem adja olcsón magát, de mi a jó Istent tudhat egy androidos táblagép, ami majdnem kétszer annyiba kerül, mint egy új iPad? Nézzük.


2.3GHz-es Quad-Core Krait processzor, 12.2”-os Crystal Clear LCD képernyő, 3GB RAM, 32/64GB memória, Android 4.4 Kit Kat. Mindez WiFi változatban 220 ezer forint, LTE-képesben pedig 250, a Samsung a legjobb alkatrészeket vágta össze, hogy megalkosson valamit, amitől felcsillannak a fények a szemekben. És meg kell, hogy mondjam, sikerült is nekik. A Note Pro remek táblagép lett, gyakorlatilag nincs olyan részlete, amire azt mondaná az ember, hogy nem érte meg a pénzét, stílusos, szép, minőségi, erős. Szuper, na.


Nem spóroltak a kijelzőn. A 2560x1600 felbontású, 247.45 ppi pixelsűrűségű multitouch képernyőn tökéletes részletességben jelenik meg minden, a színek harsányak és gyönyörűek, a betekintés minden szögből hibátlan. A karcmentes üvegfelület csillogós, mint minden rendes táblagépnél, de szabadban is jól olvasható marad a tartalom, a hatalmas méretnek köszönhetően pedig egyszerre négy alkalmazást is használhatunk egy időben. A multi window névre keresztelt feature négy részre osztja a képernyőt, tudunk egyszerre netezni, filmet nézni, emailezni és naptárt nézegetni mondjuk, nem hátráltat többé az appok közötti ide-oda lépegetés.


A Note sorozat elmaradhatatlan kellékeként ezúttal is kapunk egy S Pen-t a géphez, melyet a jobb felső sarokból kihúzva kezdhetünk használni. Még meg se érintettük a képernyőt, már megjelenik a ceruza hegye alatt egy apró kis karika, hogy tudjuk, hova fogunk betalálni vele, használata a régi PDA-k feelingjét hozza vissza, Windows CE, rezisztív képernyő, micsoda idők voltak. Jegyzetelésnél beállíthatjuk, hogy csak a ceruzát érzékelje a gép, minket ne, így nyugodtan letámaszthatjuk kezünket a képernyőre, nem fogjuk összezavarni szegénykét, a kis kiegészítővel ráadásul különleges extrákat is előhozhatunk. A rajta lévő kis gomb megnyomására felugrik előttünk egy menü, készíthetünk screenshotot, amire rajzolhatunk és jegyzetelhetünk is, egy applikáció- vagy webfejlesztőnek fantasztikus feature tud ez lenni, de leírhatunk például egy telefonszámot is septibe, amit felismertetve a géppel, azonnal fel is lehet hívni.


Merthogy a Note Pro megeszi a MicroSIM-et is. 3G előfizetéssel bárhol netezhetünk vele, illetve telefonálni is lehet, persze anélkül, hogy a fülünkhöz emelnénk a hatalmas gépet. A hívásokat a gép kihangosítja, így egy amolyan otthoni készüléknek is használható, ha pedig irodai környezetben akarunk vele komolyabban dolgozni, akkor vásárolható hozzá állvány, USB-s LAN port, illetve Bluetooth egér és billentyűzet is.


A gépen a Samsung saját készítésű TouchWizz Essence felülete kapott helyet ezúttal is, kiegészítve a cég saját készítésű alkalmazásaival és szolgáltatásaival. A kezdőképernyő mellett kapunk egy kétoldalas hírolvasót, ami hatalmas színes négyzetekben, tematika szerint jeleníti meg a nap legfontosabb híreit, az általunk beállított források alapján, van rajta MS kompatibilis Hancom Office, 6 hónapig ingyenes Cisco WebEx konferenciaalkalmazás, Remote PC program, illetve e-Meeting szervező is. Utóbbi jópofa nagyon. Képzeld el, hogy egy megbeszélésen vagy a kollégákkal, mindenki Note-ot használ, meg akarsz mutatni egy képet vagy egy grafikont, az pedig két bökés után már meg is jelenik a többiek képernyőjén. A résztvevők ráadásul jegyzetelhetnek is rá, ha George a számokról akar kérdezni, pirossal aláhúzza az E6 cellában lévő összeget, hogy tudd, miről beszél éppen, de Jack kékkel átnyilazhatja, meg ilyenek. Ha egyszer gazdag üzletember leszek, imádni fogom.


A Gamekapocs számára viszont sokkal fontosabb, hogy milyen vele a játék. Nos, ezért aggódnunk nem kell, a Play Store jelenleg nem kínál olyan címet, ami csak egy kicsit is megakaszthatja a gépet, a Telltale nemrég adta ki a The Walking Dead első évadát ingyen, a Note Pro pedig úgy viszi őt, mintha csak PC-n játszanánk. De tükörsimán csúszik a Real Racing 3, a Family Guy: The Quest for Stuff, a Goat Simulator koppintásaként megjelent Goat Rampage, és a Megapolis is, ami a hatalmas képernyő miatt már tényleg olyan érzést ad, mintha csak egy vadi új SimCity-vel játszanánk. Kár, hogy csak a pénzünkre hajt végig. A 3D Mark egyébként 5 csillaggal a legjobb gépek közé sorolta a kicsikét, az IceStorm 20312, az IceStorm Extreme pedig 7778 ponttal megkapta a „Maxed Out” pecsétet, míg az IceStorm Unlimited gyönyörű 15360 ponton végzett, szinte meg se akadva végig. Nos, ha pont 220-250 ezer forintot terveztél elkölteni mostanában androidos játékeszközre, amin internetezni is fasza, akkor ne keress tovább, tuti vétel lesz ez.


A Samsung Galaxy Note Pro az árát leszámítva fantasztikus táblagép. Erős hardvere, 12.2”-os képernyője, és mindössze 753 grammos súlya tökéletes otthoni, vagy irodai eszközzé teszi őt, könnyű mozgatni, jó rajta dolgozni, szuper ránézni, és remek érzés megérinteni. Az exkluzív alkalmazások és saját szolgáltatások kiemelik őt a tömegből, főleg akkor, ha valaki ki is tudja használni ezeket, őszinte leszek. Ilyen kurva jó tablet még nem volt a kezemben.

 

Kapcsolódó cikkek

25.
25.
Yami
Egy újabb ARM-es tablet...
Az ilyen csak hupákolásra, meg gyerekeknek jó.
21.
21.
daneelolivaw
#18: na igen, ezek engem is zavarnak. bár pc-hez már alig szoktam csatlakoztatni, de képet, videót pl androidos telóra mindig facebookon vagy emailen keresztül kell megoldanom... minek bluetooth bele, hogy ha nem tudom használni erre?
20.
20.
johnny500
Nem volt rossz a cikk. A fanyalgók meg írjanak maguknak cikket! :)
19.
19.
Csabb
Erkölcscsőszök, egyesüljetek!
18.
18.
Quent1n
#15: Ez bennem is meg szokott fogalmazódni de hát nekik ez menő, szarozni, kurvázni, köcsög stb. enélkül nem cikk a cikk ezvan. :)

daneelolivaw: Nálad a pont egyet is értek engem egyedül az Itunes taszít illetve én anno mindig hiányoltam az Apple cuccoknál, hogy könnyen kommunikáljon PC-vel más eszközökkel ide oda másolgatni stb. Ettől függetlenül elég jó cucc az Air.

gnossos: Megvan a maga piaca annyi, hogy sok embernek luxus arra, hogy otthon a kanapén nyomkodja másra meg nem kell neki. :)

Amúgy a gép jó elfogadnám de ennyit nekem nem ér egy tablet mert egyszerűen nem használnám ki. Játékra nem kell, munkához meg ilyen hardver nem kell :)
17.
17.
daneelolivaw
hát nem is tudom. biztos jó nagyon, de 150ért ipad airt veszek, ami szintén egy tökéletes eszköz (tapasztalatból beszélek)
15.
15.
kellegyerek
nem tudom miért ilyen menő dolog ma még cikkekben is káromkodni, főleg ott ahol nincs szükség rá: "kurva jó" pfff. Szánalmas
14.
14.
markoci555
4 program egyszerre az nagyon tetszik, de gondolom sz*rrá melegszik ha sokáig úgy használom.
13.
13.
Terawatt
Jó kis teszt lett, elfogadnám a masinát. :)
12.
12.
Daks
#11: Félreértetted a hangnemet. Egy kicsit sem volt fikázó a stílus. De most már érdekel, melyik része nem tetszett?
11.
11.
fiucsavar
Hogy lehet egy cikket ilyen proli szinten kezdeni? Sose a cikkek minőségéről volt híres a gk,de most megütöttetek egy új szintet...
10.
10.
gnossos
A tablet az én értelmezésemben egy szörnyszülött a laptop és a mobiltelefon között. Se az egyik, se a másik funkcióját nem tudja kiváltani, így kétlem, hogy valaha veszek egyet.
De biztos isteni cucc annak aki bukik erre.
9.
9.
tsulok
#8: Az iOS nem linuxra épül...
8.
8.
GAMEROD
Mi van akkor ha android? Ugyanúgy linux-ra épül mint az ios.
7.
7.
Blyan000
Azt leszámítva, hogy android nincs vele gond.
6.
6.
Henry82
Ennyibe kerül kb egy csúcstelefon is akármelyik gyártótól, csak azokat mindenki részletre veszi (előfizetés+hűségnyilatkozat), azért nem tűnik fel az áruk. A cikk jó, a masina király, ha lenne szükségem tabletre, biztos ilyet vennék.
5.
5.
izolee69
Nagyon frankó gépnek néz ki. Szeretem az ASUS TF700-asomat (akkoriban, mikor vettem, az volt a csúcs), de erre szívesen lecserélném (ha lenne most kidobni-való 2.5 kilóm :-)

4.
4.
Daks
Jaj de kis mérges itt mindenki reggel.
#1: A bevezető szöveg neve lead, kimaradt egy "h", köszi, hogy szóltál, javítottam.
#2: Picsába, pedig pályáztam volna vele az Élet és irodalomba. :)
#3: Lecseréltem, adom, béna volt. Éjjel még tetszett.
1.
1.
Trapyd
Bocs, de már a cím alatti kis szövegben (nem tudom, mi a megnevezése) hiba van. Erre az igénytelenségre már tényleg nem lehet, mit mondani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...