Midnight Club 3: DUB Edition

Link másolása
A Rockstar bemutatót tartott a Gamespotnak, a készülő Midnight Club sorozat következő részéről. A legújabb rész, Midnight Club 3: DUB Edition, folytatni fogja azon elgondolást, hogy az első rész 2000-es PS2-es kiadása óta, frissen tartsa a sorozatot. Abban az időpontban az egyedi verseny és utcai verseny keveredése, még nem volt egészen teljes.

De most lehetőségünk volt, hogy rátegyük kezünket egy működő PS2-es verziójú kiadásra és megnézzük, mit rejtegetnek a motorháztető alatt…

4 módot találunk a játékban – Career, Arcade, Cruise és Online – amik már valószínűleg ismerősek lehetnek a rajongók számára az előző részekből. Career egyértelműen az a hely, ahol nevet szerezhetünk magunknak, mint az ”utca ördöge”, mialatt megpróbáljuk a legjobb körökért járó „Valhallába” (toplista) bekerülést is elérni. Az Arcade kevésbé verejtékes feladatot ró ránk, és inkább a mókát veszi célba. A Cruise mód végül is egy kiskapu, ahol felfedezhetjük a pályákat és ízt kaphatunk belőlük. Bár az is igaz, hogy a most tesztelt rész, ad majd egy csavart a dolgoknak (erről még később)... Végül, de nem utolsó sorban az Online, amely nem másra jó, mint kipöckölni a pedált és lenyomni minden újonnan érkezőt, Interneten keresztül. Ugyan mindegyik mód meg lett csavarva, vagy ki lett egészítve egy-két dologgal, de a Rockstar koránt sem árult el mindent a bemutatón.

Kipróbáltuk magunkat a játék verseny részében néhány futam erejéig Arcade módban és azt kell hogy mondjuk, a játékélmény nagyon olyan lesz mint az előző részekben. Szimplán el kell jutnunk a kezdőponttól a leintésig, mielőtt azt egyik kihívónk tenné. De hogy ezt hogyan tesszük az csak rajtunk áll! A Rockstar San Diego fejlesztői egyszer és mindenkorra olyan város nagyságú „édent” szerkesztett, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk majd utána. Szerezhetünk majd előnyt épületeken át, felfedezetlen utakon keresztülszáguldva és persze sokkal hagyományosabb módon is, amik majd elszórva lesznek elhelyezve szerte a pályákon. A mostani rész célul tűzte ki maga elé, hogy a legnagyobb számú „rövidítést” fogja tartalmazni az összes eddig megjelent rész közül. Bár sok rövidítés elérhető lesz ügyes vezetéssel, de néhány látványos ugratás csak a nitro józan használatával, és így eléggé felgyorsulva lesz majd lehetséges.

Hogy mennyire jó az irányítás? Nem meglepő módon azt is mondhatjuk, hogy a MC3: DUB Edition irányítása nagy hasonlóságokat mutat az elődjeihez viszonyítva. A Midnight Club széria a kezelés tekintetében mindig is keveredést mutatott az Arcade és a Valós világ között. Ez az elegy teszi (tette) lehetővé eddig, hogy autóinkkal kalandos, halálosan gyors versenyeket és felfedezéseket éljünk meg. A végeredmény nem más, mint egy szórakoztató játék, amellyel néha fura mozgásokat is végre tudunk hajtani, mint például a két keréken autózást – ami kis sikátoroknál igen hatékony tud lenni…

A körbe-körbeautókázáson kívül lehetőségünk volt betekinteni egy hatalmas autószerkesztőbe is, ami csak egy hely, ahol megfigyelhető volt a Rockstar közreműködése a DUB Magazinnal. A Rockstar részletes adatokat kapott a DUB-től, a játékban szereplő járművekről, ami egy rendkívül színes gárdát eredményezett a sorozat történelmében. A már várt tuning-olható autókon kívül, fogunk találni SUV-ot, pickup-ot, utcai motorokat, egyedi chopper-eket és még klasszikus autókat is. És természetesen az összes autó jogilag engedélyezve van és összetörhetőek! Míg ezek igen csak jól hangzanak, addig az már egyenesen kiváló, ami a közreműködés eredményekén autó szerkesztőként fog bemutatkozni. A segítség a jól ismert autó-tuning magazintól a papíros adatokon kívül, egy új irányból is érkezett, mivel a Rockstar San Diego csapata betekintést nyerhetett egy alkatrészekkel és kiegészítőkkel teli raktárba is - ahol a DUB saját bejegyzett abroncsai is ott hevertek -, hogy ezekkel is színesítsék készülő virtuális „halálládáikat”! Ezeknek kikódolása a játékban persze nem lesz ingyen. Ha ki akarod őket próbálni a legjobb, ha jobban vezetsz, mint a legjobbak és elég pénzt nyersz, hogy mindez megtörténhessen. Az új rendszer további előnye, hogy a vezetésed még egyedibb lesz, ha online-on is játszol.

Az eléggé erőteljesen sikerült autószerkesztő kombinálhatóságával olyan járműveket tudsz majd gyártani, hogy nem kell majd vegyülöd a „köznéppel”. A rendszer továbbá azt is engedélyezni fogja, hogy azt és olyan cuccost pakolj fel autódra amilyet csak akarsz, így ez éles ellentét lesz a korábbi részekkel, amelyekben a korán megszerzett autóktól meg kellett szabadulnunk, ha versenyképesek akartunk maradni.

A játék grafikája kimondottan szép eddig. Magas felbontású, részletes és szépen kerekített. A hatalmas városok mély benyomást keltenek és vitathatatlanul a sorozat ezen részében találjuk majd a legtöbb rövidítést és életre utaló jelet – a járókelőket és a forgalmat. A járművek kétségkívül az ünnepelt sztárjai a játéknak. Kinézetük rendkívül részlet gazdag, amit leginkább akkor figyelhetünk meg, mikor szerkesztgetjük őket.

Amikor elkezdünk játszani, első személyű nézetet állítunk be és érezzük a sebesség lüktetését, egy kicsit nehéz hátradőlni és elmélázni a gyönyörű grafikán, akármennyire is szeretnénk…

A zenék még gyártás alatt vannak, így egyenlőre csak az autók hangjaival és a környezeti zajokkal ismerkedhettünk meg. Reméljük a Rockstar olyan zenét fog hozni, amelyet már elődjeinél megszokhattunk és ezzel egyedi légkört tud majd varázsolni játékához és ezzel együtt autózásunkhoz is.

Amit eddig megismerhettünk a játékból, mondhatjuk a Midnight Club 3: DUB Edition jó úton halad. A játékmenetbeli és grafikai javítások, a DUB Magazine hathatós segítsége, igazán jó irányba formálja eme autós programot eleddig. A sorozat rajongói és persze azon autóversenyek rajongói akik valami újat keresnek, jobban teszik ha rajtatartják (legalább) egyik szemüket ezen alkotáson. Ha minden jól megy a jövő év elején már rá is tehetjük kezünket, de sajnos csak a PlayStation2-es és az XBox-os verziókra...

9.
9.
Tibi5555555
Nekem kénének a verdák belőle. Szerintem nagyon jó!! :-)
8.
8.
madrid64
k....életbe hol töltsem le

















7.
7.
madrid64
hogy töltsem le????????????
6.
6.
nikike20
valaki csak van itt fennt .?????

5.
5.
nikike20
valaki segitene hogy kell tölteni játékot????légyszi

4.
4.
deevil
hogyan toltsek le jatekot ?
2.
2.
Németh Lajos
Igen ez geciség!!!Hol a fff.......ba lehet letölteni??? Ha enyyire nagy a pofátok ezt köpléyétek!!
1.
1.
mitsubitsi 9 evolo
hol a f..... lehet le tölteni elöször majd utána hozá szolok
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...