Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious teszt

  • Írta: Daks
  • 2015. április 4.
  • forza horizon 2 presents fast & furious, teszt, xbox one
Link másolása
900 lóerős Dodge Charger R/T, páncélozott Jeep Wrangler, és nitróval szerelt Toyota Supra. Ilyen felhozatala csak a Fast & Furious csapatnak lehet, most pedig a tiéd a feladat, hogy megszerezd őket. Nizza utcáiról.

Megcsinálták végre. A Universal Studios emberei nem rendeltek drága pénzen hivatalos játékot a Fast & Furious 7-hez, tudták, amit az elmúlt húsz évben senki rajtuk kívül. A filmes licencjátékok mind rosszak, mérhetetlenül ostoba dolog őket lefejleszteni és árulni, én magam szívből gyűlölök mindenkit, aki valaha ilyet csinált, és ebből tömte meg a zsebét. Persze vannak jó irányok, a LEGO-sorozat például eszméletlen hangulatos még a harmincötödik rész után is, illetve meglepően jó lett a The Chronicles of Riddick és az X-Men Origins: Wolverine, de rajtuk kívül egyet se tudok mondani, ami egy percre is lekötött volna. 


A srácok ezért döntöttek. Nem csináltak új játékot, helyette összeházasították az elmúlt évtized legkeményebb autós filmsorozatát az Xbox valaha készült legütősebb autós játékával, az eredmény pedig már itt is van. Megjelent a Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious, melyet most bárki ingyen letölthet, a futtatáshoz még az alapjáték se kell, a tartalom viszont annál kövérebb. A csomag tíz vadonatúj autót vonultat fel, melyeket Tej Parker megbízásából nekünk kell egyenként megszereznünk, Nizza napfényes utcái második alkalommal nyitják meg előttünk kapuikat, a Storm Island csomaggal ellentétben most azonban új helyszíneket nem kapunk. Csak új versenyeket. És ezzel együtt egy új élményt.


A Forza Horizon 2 eredeti változatában több dél-franciaországi és olaszországi várost is bejárhattunk, a Fast & Furious csomag viszont egyetlen helyszínre, Nizzára, és az azt körülvevő vidéki területekre, többek között Saint Martinra koncentrál. A játék így egyszerre demó és standalone DLC, ami ilyen formában eddig talán még nem is létezett, a három és fél, mindennel együtt ötórás játékidő pedig a nullaforintos árcédula mellett valóságos katarzisként hat, sok cím egy rakat pénz mellett fele ennyit nem tud nyújtani. Kalandozásaink a szinte változatlan formában megörökölt Forza Horizon 2 gyökereknek köszönhetően nagyjából ugyanazt adják, amit egyszer már átéltünk. Gyönyörű autókkal száguldozhatunk Franciaország azúrkék tengerpartjain nappal, este és éjszaka, miközben fantasztikus zenék üvöltenek a hangszórókból, nekünk pedig csak annyit kell tennünk, hogy élvezzük a sebességet. És megnyerünk minden futamot.


1970 Dodge Charger R/T, Toyota Supra, Jeep Wrangler, Plymouth Roadrunner, Nissan GT-R, Dodge Challenger, 2015 Dodge Charger, Maserati Ghibli, McLaren P1 és Bugatti Veyron. Ezeket kell leszállítanunk megrendelőnknek, darabonként több futamon is helyt állva, míg a legtöbbet fogadáson nyerjük, addig akad majd olyan, amiért vidéki istállókat kell felkutatnunk, és a talált roncsot restaurátorhoz vinnünk. A futamok között egyébként nincs semmi újdonság, ezúttal is a sprint- és körversenyek dominálják a felhozatalt, illetve a barn find mellett visszatér a játék egy másik imádott pontja, a bucket list is. Legendás autók volánja mögé ülhetünk be egy-egy futam erejéig, driftverseny az ipari kikötőben egy Shelby Mustanggal, aztán csapatás egy McLarenben a rendőrségi traffipaxok előtt, ez az élet, ha a reggeli kávé helyett a benzingőzt választod.


A játékélmény nagyjából változatlan tehát, akad viszont néhány újdonság, melytől igazán Furious lesz a Horizon. Az első és legjobb, hogy végre van garázsunk. Míg korábban a megvásárolt autók egy statikus listában voltak csak böngészhetőek, addig a most megszerzett darabok egy neonfényes földalatti teremben állnak, Nizza egyik tengerparti társasházának alagsorában. A kocsikat lehet nézegetni, egyenként körbeforgathatjuk körülöttük a kamerát, meghallgathatjuk a motorok hangját, nagyon szuper az egész. De van egy új rádió is, illetve ha pontosan akarok fogalmazni, akkor azt írom, hogy már csak egy van. Tele olyan zenével, ami mind a filmhez illik, Ludachris folyamatos pofázásával együtt a hangzás így teljesen átalakult, a legjobbat pedig a végére tartogattam. A kocsik nem csak sokkal erősebbek, és durvábbak, mint az eredeti játékban voltak, de a sorozat történelmében most először van bennük nitró is. Mindezek együttese pedig már elég ahhoz, hogy ne csak egy demóval összekapcsolt átlagos autócsomagként, de egy rendes kiegészítőként tekintsünk a játékra, ahogy azt megérdemli.


A Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious összességében egy fantasztikus játék lett. Lehetett volna tartalmasabb, lehetett volna benne egy teljesen új helyszín, illetve elszakadhatott volna még jobban az apjától, de amit kaptunk, így is lenyűgöző lett. Csak arra figyelj, hogy siess a letöltéssel. A játék Xbox 360 és Xbox One konzolokra március 27. és április 10. között érhető ugyanis csak el ingyen, utána 10 dollárt, vagy 1990 forintot kell érte fizetned. GO GO GO!

13.
13.
p3ti
Nagyon jó kis kiegészítő lett. Jó promó a filmnek, és remek reklám önmaguknak is. Nekem még nincsen meg a Horizon 2, így legalább belekóstolhattam a játékba. Amúgy nagyon könnyű 1000G, szerintem a pálya helyszíne és hangulata simán elviszi a hátán az egészet - aki még nem tette töltse azonnal.
12.
12.
respectpele10
Film promózásra tökéletes. Mondjuk annak, nem tudom mi értelme, hogy ápr. 10. után 2000 ft, senki nem fogja leszedni, mert már mindenki megtette.
11.
11.
crashpipi
Szerintem mivel ingyenes, pontot egyáltalán nem illene adni rá. Mindenki döntse el maga, hogy tetszik-e vagy sem. Én csak azért szedtem le, mert kíváncsi voltam a FH2 grafikájára és inkább már ezt szedtem le az achievementek miatt (1000!), mintsem a valódi demót.
Az én véleményem, hogy a butított grafika tetszik, a sebesség stabil, engem kicsit a remegő árnyékok zavarnak azért, a Forza 5 fizikája után azt kaptam, amire számítottam, mivel bőven vállalható még.
A játék abszolút kihívástalan és bagatell könnyűségű végig, szóval azért kicsit unalmas is. Ez a FH2-ről nem mondható el! Hangulat, mint úgy, abszolút nem fogott meg, jók a zenék, de valahogy élettelen ez a DLC szerintem. :S
10.
10.
bane
Nem akarok rossz szándékunak tűnni, de szerintem ezzel a kiegészítővel elég erőset rúgott a Microsoft a Sonyba. Gondolom most mindenki fogja a fejét, hogy mi a ló nyálról beszélek?! De ha belegondoltok ez nem egy Sony féle PS+ Driveclub?! Persze-persze ez csak egy ideig ingyenes nem úgy, mint a PS+ DC - ezt remelem meg a Sonysok is érzik, hogy elég szar leírni annak tükrében, hogy az se biztos, hogy valaha meg fog jelenni(tőlem minél hamarabb annál jobb).:/
Amúgy nem a tesztelőt védem(Daks) vagy a játékot, de valamit sokan félre néznek a címben. Itt egy pár ember egy 'új " Forza játékot várna, de ez nem egy új Forza hanem egy Fast & Furious játék és nem tudom, hogy emlékeztek-e milyen Furious játékok voltak eddig?! Szerintem ez azokhoz képest egy 10ből 9999es játék és ezzel szerintem egyet lehet érteni Microsoft rajongók ide Sony rajongók oda. Szerintem ez nem elfogultság.
Kellemes Ünnepeket minden olvasónak és fórumozónak!
9.
9.
KopyAti
Daks picit elfogult x téren! ;)
5.
5.
Dízel
Na ez egy dlc! igényes és még ingyenes is. le a kalappal!
4.
4.
PaprikaJancsi
#3: Szerintem nem túlzás, kiegésztőnek egy minőségi alkotás. Nekem tetszett pl. az, hogy beletették a nitrót.
3.
3.
godach
Én nagyon szeretem a Forzát is meg az F&F sorozatot is, de szerintem ez a 8,8 kicsit túlzó. Még ha ingyen is van és nagyon örülünk neki, akkor is.
2.
2.
KeXxX
Én tökre örültem volna ha egy tök ugyanilyen játék jött volna Gran Turismo feelingben, ilyen módon ahogy ez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...