Saints Row előzetes

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 25.
Link másolása
A Saints Row-sorozat visszatér… a gyökerekhez. A Volition reboot formájában hozza vissza népszerű szériáját, hogy új helyszínen és új szereplőgárdával, ismét a kezdetektől legyünk tanúi a Szentek felemelkedésének.

Tizenöt éve már, hogy először betettük a lábunkat a michigani Stilwater városába, hogy a 3rd Street Saints törvénytelen ügyeibe keveredve felépítsük saját bűnbirodalmunkat. A Saints Row-sorozatot kezdetben sokat érte a vád, hogy nem több egy Grand Theft Auto-klónnál, úgyhogy a fejlesztő Volition idővel extrémebb megoldásokhoz fordult. A játékok során az egyszerű bandavezérségtől egészen az Ovális Irodáig vezetett az út, miközben a végén már űrlényekkel is meggyűlt a bajunk – és szupererőkkel az oldalunkon vettük fel velük a harcot.

Ezt felülmúlni már-már lehetetlen volna, és hat évre parkolópályára is került a sorozat, amit legfeljebb csak remasterek szakítottak meg. A Volition persze még nem végzett a Szentek kalandjaival, idén pedig vissza is térünk ebbe a bombasztikus, bűnnel és akcióval teli világba. Ám nem az űrlényinvázió után vesszük fel a vonalat, hanem visszatérünk az alapokhoz: a 2020-as évek már egy teljesen új Saints Row-t kívánnak!

A Volition úgy döntött tehát, tesz egy nagy lépést hátra az eddigi részektől, és megpróbálja egy rebootban újraértelmezni a sorozatot. Mindent persze nem dobnak ki az ablakon: a Saints Row-játékokra jellemző, önreflektív humor és eszement akció megmarad, csak ezúttal egy új, friss közegbe helyezik. A puskaporos-benzingőzös hangulat marad a régi, de a reboot világa teljes mértékben egyedi lesz: arra tehát ne számítsunk, hogy vissza-visszaköszönnek majd az ismerős arcok, ám kisebb-nagyobb easter eggekre vadászhatnak majd a szemfüles rajongók. Az új világ új játszóteret is igényel, így az irányt az Államok délnyugati, sivatagos csücske felé vesszük, Santo Ilesóba.

Az új Saints Row helyszíne az ellentmondások városa, és egyben az eddigi legnagyobb homokozó is, amit a szériában kaptunk. Kilenc körzetet járhatunk majd be keresztül-kasul, és mindegyiknek megvan a maga sajátos stílusa: a Rancho Providencia lepusztult gyártelepeit, a mocskot és csillogást vegyítő El Doradót és a gazdagok medencés partijainak otthont adó Monte Vistót is feldúlhatjuk majd. A látványosan eltérő helyszínek némelyikén autókkal repeszthetünk, máshol pedig a felhőkarcolókról vethetjük magunkat alá a siklóruhánkban.

Santo Ilesón három banda osztozik – a fejlesztők visszatérnek ehhez a formulához. A Szentek ezeken kívül állnak, ám ha meg akarják alapozni saját birodalmukat, mindhárommal le kell számolniuk, ami értelemszerűen nem lesz egyszerű. A Los Panteros izomagyú verőemberei csak az erőből értenek, és egyáltalán nem esik nehezükre lezúzniuk a riválisaikat, míg az Idols önjelölt anarchistákat tömörít, akiket számosságuk tesz igazán veszélyessé. Mindemellett pedig ott van a Marshall Defense Industries, a high-tech fegyverekre szakosodott nagyvállalat is, amely oda megy, ahol a pénz van – Santo Ilesóban pedig degeszre keresheti magát.

Ennyi nagykutya mellett hogyan rúghatunk labdába? Az rajtunk áll, hiszen ismét a leendő Főnök szerepét öltjük magunkra, egy kiábrándult, kisstílű bűnözőét, akinek elege van abból, hogy mások mondják meg, mit csináljon. A játéksorozat eddigi leggazdagabb karakterkészítőjét kapjuk majd meg az új részben annak érdekében, hogy igazán a kedvünkre szabhassuk majd karakterünket. Ugyanakkor egy fecske nem csinál nyarat ebben az univerzumban sem, jól jön tehát még néhány barát.

A Szenteket négyen alapítják, rajtunk kívül ott lesz Eli, Neenah és Kevin is. Eli közgazdászként és vállalkozóként kerül Santo Ilesóba, hogy megcsinálja a szerencséjét, és mit ad isten, a céljaink épp megegyeznek: bűnbirodalmat építeni. A művészi ambíciókat is dédelgető Neenah a banda sofőrje, aki kocsikkal kel és fekszik, imád mindent, amiben motor van – korábban a Los Panteros tagja volt, ám ahogy mi, ő is a maga ura kíván lenni. A lemezlovas Kevin hasonló közegből érkezik, ám ő az Idols sorait erősítette, imádja az embereket, még jobban az izgalmat, amiből bőven ki is jut majd.

Ez a négy, egymás mellett minden helyzetben kitartó barát áll majd a Saints Row középpontjában. A fejlesztők szerint nem lesznek további nevesített bandatagok a játékban, cserébe ez a négyes alaposan kidolgozott, szórakoztató figurákból áll majd, akikért tényleg tűzbe is tennénk a kezünket. A barátok persze a játékon kívül is fontosak, így ezúttal is helyet kap egy kooperatív mód a Saints Row-ban: drop-in/drop-out stílusban vehetünk részt a küldetésekben, vagy ökörködhetjük végig Santo Ilesó körzeteit. Egy hordányi járművel kelhetünk versenyre egymással, számtalan, testre is szabható fegyverből választhatunk majd, a mókának tehát semmi nem szabhat határt.

Hasonló szabadságot kapunk majd a birodalmunk felépítésében is. Szomszédságról szomszédságra vonhatjuk hatalmunk alá a várost, minden újonnan elfoglalt terület új lehetőségeket rejt magában. Megannyi építési telek áll majd rendelkezésünkre, és mi dönthetjük el, mit szeretnénk felhúzni rájuk: autótolvajokat kiszolgáló műhelyeket szeretnénk vagy inkább gyorsétteremnek álcázott drogdílerséget? A választásaink befolyásolják majd Santo Ileso látképét, egyúttal pedig a játékélményt is újabb opciókkal bővítik.


A Saints Row tehát visszatér hatévnyi kihagyás után, ezúttal egy teljesen új történettel és közeggel, de a régi őrületet nem mellőzve. Minden eddiginél nagyobb világ tárul majd elénk azért, hogy kiélhessük a legvadabb bűnbirodalom-építő vágyainkat, miközben egy kedvelhetőnek és szórakoztatónak megírt banda vezetőjeként forgatjuk majd fel Santo Ileso életét. Fegyverek, száguldás, akció, humor és non-stop szórakozás – ezt ígéri a Saints Row 2022. február 25-től PC-n, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön, illetve Xbox One-on és Series X/S-en.

Kapcsolódó cikkek

5.
5.
shatterhand
Nekem mindegy csak legyen végre normalis kinezete. Nem kell gta5 uberelni,de azt a full fapados kinézetet eldobhatnák.
4.
4.
Josi21
Ugyanolyan mint a többi, beteg... Számomra kötelező. Várom ! Akinek hányingert okoz annak ott a GTA 5. ;)
3.
3.
crytek
Ugyanolyan gagyi mint a többi része szóval hozza a kötelezőt.. De legalább epic fizetett érte :)
1.
1.
Heldengeist
Valamiért egészen gusztustalannak találom a trailert.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...