The Godfather

  • Írta: fojesz
  • 2006. június 6.
Link másolása
A szereplők részletes bemutatása.
A filmet pontosan alapul véve a The Godfather: The Game is rengeteg ismert szereplőt vonultat fel játék közben. Az ilyesféle eredeti karakterek eredeti hangjukon szólalnak meg, fiatal önmaguk képmásával - no jó, utóbbi alól talán a Keresztapa kivétel. Nagy bánatunkra Al Pacino sem hangját, sem külsejét illetve nevét sem adta a játékhoz a készülőfélben levő Scarface című film játékadaptációja révén.

Mint sejthető volt a játék középpontjában is nem más, mint a Corleone-család áll. Feje a hihetetlen tiszteletet sugárzó Don Vito Corleone (Marlon Brando), ki egyszerre kemény és kegyelmes. Számára az üzlet mellett nagyon fontos a család, annak jövője illetve tisztessége. Állítása szerint ők nem gyilkosok, sokkal inkább békés úton próbálják elérni céljaikat. Don Vito a Corleone-família alapítója, s majdnem haláláig viselte ott a Keresztapa címet, melyben merénylete után visszatértéig fia, Santino "Sonny" Corleone (James Caan) helyettesítette. Sonny gyakorlatilag édesapja ellentéte - nem veti meg az erőszakot, ha háborúzni kell, akkor harcol. Többek között ő indít el egy háborút az öt New York-i család között, s végül ő is merénylet áldozata lett. Ezek után legkisebb fiú - ki sokáig a második világháború tisztjeként harcolt külföldön - Michael Corleone lett a Don, habár addig nem szándékozott a maffia ügyeibe keveredni. Gyönyörű barátnőjével, Kay-jel neki volt a legszebb, legígéretesebb élete, ám az apja elleni gyilkosság révén élete gyökeresen változáson esett át fiatal vezérünk: elkövette első gyilkosságait, s az alvilág rabjává vált. A Keresztapa harmadik fia, Fredo Corleone (John Cazale) bár idősebb Michaelnél, azonban testőri munkája és ügyetlensége miatt nem kaphatta meg a család staféta botját - mint tudjuk, ennek a második részben meg is lesz a folyománya. A negyedik fiúként "számon tartott" örökbe fogadott ír származású Tom Hagen (Robert Duvall) szintén kiváló karakter. Ügyvédi mivolta révén ő volt a család tanácsosa rengeteg diplomatikus munkát kapva így.

A família embereinek vezetői Peter Clemenza és Salvatore Tessio, Don Vito fiatalkori barátai. Mindketten készen álltak bármilyen feladatot elvégezni a Don utasítására katonáikkal, mint például Paulie Gatto, Rocco Lampone, Al Neri vagy Willi Cicci segítségével. Azonban ez a csapat sem lehet tökéletes: többen korruptak, szimplán üzletből lepaktálnak ellenséges családokkal. A Don személyes katonája, Luca Brasi kizárólag a Keresztapával hajlandó üzletelni, csak neki teljesíti a követeléseit - senkire nem hallgat, egyetlen felettese Don Vito. Az általunk létrehozott szereplő is egy átlag katonaként kezdi pályafutását Clemenza irányítása alatt. Később egyre komolyabb feladatokat bíznak majd ránk, s mi ezek teljesítésével kivívjuk a család elismerését - végül egész New York ura lehetünk.

Természetesen a bizniszben mindig van ellenfél, így nem hiányozhatnak az ellenséges családok sem. Brooklyn-ban székel a Tattaglia-família, a legkevésbé tisztelt banda a legkevesebb befolyással. Kicsi a bors, de erős - szokták mondani. Itt is a legkisebb család révén tör ki a maffiák közötti háború, melynek véres következményei lesznek. A Straccik szintén a kisebb családok közé tartozik, ám ők erősen feltörekvő tendenciát mutatnak. Legkedveltebb üzletáguk a szerencsejáték, ám ők a Corleone-családdal ellentétben inkább erőszakos módszerrel érik el céljaikat. A Cuneo-família New York leghatározottabb családja, bár befolyásuk nekik sem túl kiterjedt. Mindenesetre kötekedő természetűek, Hell�s Kitchenben biztos összefutsz velük egy-két lövöldözés erejéig. A Midtown-i székhelyű Barzini-család New York City legnagyobb bűnszövetkezete, mindenben benne van a kezük. Bevételeik hatalmasak, rengeteg emberük gondoskodik a megfelelő védelemről és az üzletek lebonyolításáról.

Kapcsolódó cikkek

1.
1.
cadillacv8
70 órája játszom a gamet,de hiába vannak mindenfelé védett házaim meg a 450.000 dolláros fegyver kivételével minden,a barzini(zöld kabátosok) család nagyon kemény dió lessz .Mindenkinek ajánlom első osztályu játék !!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...