The Godfather

  • Írta: fojesz
  • 2006. június 6.
Link másolása
A fegyverek leírása. Minden akciójátékban fontos szerepet játszanak a különféle fegyverek - a Keresztapa igen változatos kínálattal rendelkezik, érdemes végig próbálni az összes mordályt, hogy számunkra melyik a legtetszetősebb. Fegyvereket a halott ellenfelektől tudsz szerezni, illetve a - térképen kis fekete rombusszal jelölt - kereskedőktől vásárolni.
Egyik legfontosabb és egyben kifogyhatatlan fegyverünk az öklünk . Kezeinket sosem vesztjük el, s segítségükkel a legválasztékosabb módszerekkel intézhetjük el ellenfeleinket. Lekeverhetünk nekik jobbról s balról, majd elkaphatjuk és kényszeríthetjük őket, hogy egy ablakon át távozzanak az épületből. Persze a verekedésnek is megvannak a hátrányai: kizárólag a közelharcban tudunk vele érvényesülni, ráadásul nagy lövöldözés közepette mit sem ér értelemszerűen - mindenesetre sokszor mentette meg az életünket.

Kissé gyorsabban, de még komolyabb sérüléseket okozhatunk a szerencsétlen életünkre törőknek a baseball-ütővel. Ugyan az efféle eszközzel nem fogunk oly változatosan harcolni, mint kacsóinkkal, mégis tömegverekedésben nagyon hatásos volt leginkább hatalmas ütőereje révén. Értelemszerűen az ütővel sem fogunk lövöldözésben érvényesülni, de közelharcban kiváló fegyverről beszélhetünk. Gyakorlatilag a baseball-ütő durvított változata a csavarkulcs . Az előzőekhez hasonló harctechnikával könnyedén intézhetjük el rosszakaróinkat, lévén fém mivolta miatt jóval nagyobbat sebez közelharcban egy ilyen szerszám, mint bármi más. Hátrányaként neki is csak a lőfegyverek elleni használhatatlanságát tudjuk emlegetni.

Gyakran fordul elő, hogy csak csendben - amolyan Hitman-módra - haladhatunk, lőfegyvert használni tilos, sőt a verekedés is zajt kelthet. Hogy mégis nesztelenül tudjunk harcolni a fejlesztők egy-két 47-es ügynökféle mozdulattal is beújítottak: a kissé időigényesebb verzió, ha áldozatunkat egyszerűen kézzel megfojtjuk. A gyorsabb változat, ha a művelethez fojtózsinórt alkalmazunk - mindkettő rendkívül hatásos, bár kevés alkalmunk lesz használni.

Első lőfegyvereink egyike lesz a .38-as stukker. Ronda és finom, így írhatnám körül: hangos, lassan tölt újra, de közelről remekül szuperál, céljainkra kitűnően megfelel. A családba lépésünkkor - vagyis míg alacsony rangon állunk - kénytelenek leszünk ezzel beérni, később azonban hozzáférhetünk komolyabb mordályokhoz is. A pisztoly már egy minden elhatározás bevégzéséhez alkalmas, meglehetősen pontos fegyver lesz - tárjába kielégítő mennyiségű golyó fér, sebzése is jó. Viszont nem erősebb a Magnuménál . A játék legjobb kézifegyvere hihetetlenül megcsapolja ellenfeleink vérrendszerét, mindezt hihetetlen pontosságával fokozva használatakor az utca rettegett bűnözőjévé válhatunk. A kézi mordályok nagy hátránya az oly sokat emlegetett pontatlanság, mely bár pl. a Magnumnál elenyésző, mégis jelen van.

A gamma egyetlen gépfegyvereként a Tommy Gun található meg típusához viszonyítva eléggé kicsi tárral. Gyakran kell majd újratöltenünk, ellenben a hatás nem marad el: ha piciket pötyögtetünk, akár nagy távolságból is könnyedén eredményes tűzpárbajokat vívhatunk. Még erősebb és hasznosabb fegyver a Shotgun , mely leginkább közelharcra, fedett épületekben ajánlott. Ha rövid távolságon belül esik egy ellenfél, szinte kivétel nélkül egy lövéssel végezhetünk vele. Nagy hátránya, hogy messziről nagyon pontatlan, ráadásul csak két golyó fér bele, utána kénytelenek vagyunk újratölteni.

Természetesen mit érne egy derék maffiózó olyasféle robbanószerek nélkül, mint a Molotov koktél? Nos, koktélunk itt is van, hatása egészen megdöbbentő - bevágjuk egy viszonylag zárt területre és az tíz láb hatótávolságban mindenkit kiirt. Persze vigyázni kell vele, nehogy véletlenül túl közeli célpontra dobjuk, mivel azonnal robban: tehát nincs menekvés. Ellenben a dinamittal, melynek eldobása után van egy kis időnk eliszkolni - persze ha leendő áldozataink észreveszik az eldobott robbanószert, akkor ők is megpróbálnak félreállni: kevés sikerrel, mivel a dinamit is szép távolságon belül pusztít. Az időzített bombát épületek felrobbantásához használjuk majd. A robbanásig több időnk marad, így próbáljunk meg minél messzebbre kerülni a majdani detonáció színhelyétől, mivel a TNT igen nagyot szól.

Akadnak még továbbfejlesztett, speciális fegyverek is . Az egyik ilyen az ápgrédelt Tommy Gun, melybe jóval több golyó fér, mint amúgy. Nagy kedvencünk a bérgyilkosok pisztolya, mely nagy távolságból is nagyon pontos, ráadásul rengeteg lőszer jár hozzá. Az ilyesféle fegyverek egyedüli hátránya, a szemérmetlenül magas áruk. Példának okáért említeném meg az előbb ismertetett pisztoly költségét, mely kemény 250 ezer dollár. Persze, általában aki már ilyen fegyverekhez folyamodik, annak telik is rá. :)

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...