iPod A világ leghülyébb iPod kiegészíői - 3. rész

  • Írta: Daks
  • 2006. június 11.
Link másolása
A világ leghülyébb iPod kiegészíői - 3. rész
Üdv ismét mindenkinek legújabb rovatunk harmadik részében! A világ leghülyébb iPod kiegészítőit összegyűjtő és bemutató sorozatunk gyakorlatilag végtelen mennyiségű kacatból és méregdrága add-onból tud szemezgetni, úgyhogy arra mérget vehettek, hogy itt minden héten megtaláljátok a világ iPod kiegészítőinek leghülyébb darabjait. Nos, elérkezett az idő, lássuk az újabb 10-es felhozatalt!


Első alanyunk egy igen olcsó, mindössze 6000 forintba kerülő, ám annál feleslegesebb kiegészítő, mely a SEGA iDog nevet viseli és a Hasbro árulja világszerte. A névből és a fényképből nem nehéz összerakni a feladványt, hogy ez bizony egy iPod-hoz (és egyéb más MP3 lejátszóhoz) csatlakoztatható táncoló kutya, ami a zene ritmusára lépked, csóválja farkát, mozgatja fülét és villogtatja a fején található LED-eket. Panellakásban élőknek ideális, hiszen elemet eszik, nem igényel foglalkozást és teljesen szobatiszta. Sznobráta: 6/10.


18 éven felülieknek ajánljuk a következő kiegészítőt, mely első és második ránézésre is nem más, mint egy iPod vibrátor! Az iBuzz fantázianevet viselő szexuális kelléket kicsiny MP3 lejátszónkhoz kell csatlakoztatni, az pedig a zene ritmusára őrült vibrálásba kezd. Az iBuzz-hoz 2 fajta feltét is jár (melyek egyikét legvadabb fantáziámban sem tudnám elképzelni akció közben), ára pedig nem kevesebb, mint 25 angol font. Sznobráta: 2/10.


Az iPod kihangosítós dokkok rendkívül népszerűek, így nem csoda, hogy rengetegen vágnak bele ilyen termékek gyártásába. Ezúttal az egyik legdrágább music centert van szerencsém bemutatni nektek, melyet a Tivoli gyárt, az ára pedig izmos 66 ezer forintba kerül. Az iSongBook névre keresztelt mini hi-fiben van AM-FM rádióvevő, digitális óra, tud elemmel is működni, a lustábbakra gondolva pedig jár hozzá egy (színben csúnyán elütő) távkapcsoló is. A kis gépet kipróbálók mind elégedettséggel beszéltek róla – persze az is lehet, hogy nem akarták magukat leégetni, hogy egy selejtre dobtak ki egy kisebb vagyont. Sznobráta: 5/10.


A kihangosítóknál maradva itt egy újabb termék, melyet immáron az iPod Shuffle-höz terveztek, a célközönség pedig a zenére vágyó csóró egyetemisták köre. A teljesen minimalista designt és teljesítményt képviselő GH-SP-125W kódnevű modell egy 2,5 Wattos hangszón keresztül sugározza a zenét, súlya 72 gramm, ára pedig 5000 magyar bankó. Sznobráta: 3/10.


A sound accessories kategória Rolls Royce-ja következik, melyből a gyártó egyszerre 4 modellt is piacra dobott. A Geneva Sound System legkisebb modellje 100 Watt teljesítményt bír, ára pedig 120 ezer forint, míg a jobb oldalon látható XL típus már 600 Watton dübörög, hozzájutni pedig 215 ezer forintnak megfelelő külföldi valutáért lehet. Mind a 4 iPod dokkal felszerelt hangfal professzionális hangminőség előállítására képes, bónuszként pedig CD lejátszó, beépített FM rádióvevő és távkapcsoló is jár hozzájuk. Gyönyörű, drága és profi. Sznobráta: 7/10.


A 70-es évek által ihletett, modern retro hullámnak behódoló óriás headset van soron, melynek érdekessége, hogy nem kábellel kell az iPod-hoz csatlakoztatni, hanem magába a fejhallgatóba lehet a kicsiny MP3 lejátszónkat belecsúsztatni. Az mTune-N nevű modell ára 10 ezer forint, de a gyártó nem garantálja, hogy nem kapják le a fejünkről a Népligeti megállóban várakozva. Sznobráta: 7/10.


Következő tárgyunk egy igazi pofátlan sznob DJ kedvenc kelléke lehet, ha kicsengeti érte a 70 ezer forintnyi vételárat. A Numark iDJ tavaly nyáron vált elérhetővé a nagyközönség számára, használatához pedig értelemszerűen két iPod-hoz van szükségünk. Természetesen a készülék tökéletesen alkalmas egy kisebb vidéki diszkóest lebonyolításához, bónuszként pedig speciális hangok is feltölthetőek rá a hátlapon található USB portnak köszönhetően. Megnéznék egy ilyet működés közben, az tuti! Sznobráta: 9/10.


Egy újabb dokk van soron, mely gyakorlatilag egy csapásra teljesen kompatibilissé teszi az iPod-ot az összes otthon található elektronikus szórakoztató- berendezésünkkel. A cuccot egyszerre rá lehet kötni a hi-fire, a TV-re és a számítógépre is, így megspórolhatjuk az alkalmankénti kábelezéssel való bíbelődést. Persze teljesen felesleges a cucc, de 40 ezer forintos vételárának cserébe jár hozzá egy távirányító is, mely kompatibilis az iTunes programmal, úgyhogy a lustább sznob felhasználók körében biztosan népszerű lesz a ketyere. Sznobráta: 7/10.


A kihangosítós dokkok mai utolsó darabját ismerhetitek meg, mely rendkívül csúnya designjáért cserébe semmi extrát nem nyújt. A Bi-sPorn két darab 2 Wattos hangszórón keresztül sugározza a zenét, mely teleszkópos megoldásának köszönhetően rendkívül gusztustalanra sikerült, így egyetlen előnyeként talán a beépített akkumulátortöltőt tudnám említeni, mely működés közben pumpálja az áramot kicsiny iPod-unkba. Sznobráta: 4/10.


El is érkeztünk rovatunk utolsó darabjához, mely az előző részhez hasonlóan ismét a házi barkács kedvelőinek nyújt egy kicsiny útmutatást. Ezúttal biciklihez készíthetünk iPod töltőt, feltéve ha elég ügyesek és elszántak vagyunk. Szeretnétek tudni, hogyan készíthető el az akksitöltő? Kattanjatok az alsó linkre és okosodjatok, ifjú ezermesterek! Sznobráta: 1/10.

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...