iPod A világ leghülyébb iPod kiegészítői - 5. rész

  • Írta: Daks
  • 2006. december 18.
Link másolása
A világ leghülyébb iPod kiegészítői - 5. rész
Rég volt már, hogy iPod kiegészítőkről számoltunk be nektek. Régi rovatunk sikerén felbuzdulva most újraindul a világ legidiótább third-party eszközeit bemutató sorozatunk, melynek közepébe csapva most 10 újabb őrültségről húzzuk le a leplet.


Első agyfacsaró termékünk egy igazi kemény sznoboknak való berendezés, melyet a ViewSonic gyárt és mely rendkívül ötletesen a ViewDock nevet viseli. A nagy LCD panel alján egy iPod dokkoló található, a rendszer rendeltetése pedig, hogy nagyképernyőn jelenítse meg a videólejátszós kis kütyün látottakat. A ViewDock kijelzője 65-ször nagyobb, mint az iPod-é, így kényelmesen lehet rajta filmet nézni vagy fényképeket böngészni – nem mintha ezt nem tudnánk megcsinálni egy átlag monitorral. A panelhez van három darab USB 2.0 port, 8 az 1-ben kártyaolvasó, beépített hangszóró, mikrofon és valami gyenge teljesítményű mélynyomó is. Hangos nevetésre késztet az a nem elfelejtendő apróság, hogy a ViewDock nem képes azonnal nagyképernyőre (19 vagy 22 inch) rakni az iPod videót, így a használathoz elengedhetetlen a számítógép bekapcsolása. Kicsit száni nem? Sznobráta: 10/10.


A második bemutatásra érdemes anyagunk iBreath névre hallgat és nem más, mint egy iPod-ra csatlakoztatható alkoholszonda. A David Steele Enterprises nem kevesebb, mint 50 dolcsiért vesztegeti ezt a kis mini add-ont, mely az iPod-ból nyeri energiáját és ami 5 másodperc alatt legfeljebb 0.01 BAC eltéréssel megméri véralkoholszintünket. Ha a korsó sör nem ütött be és autóba merészkedünk, akkor bekapcsolhatjuk az iBreath másodlagos ficsőrjét, melynek eredményeképpen immáron FM rádió vételre is képes lesz az autós-kihangosítóra szerelt iPod-unk. Persze nem elfelejtendő, hogy nem szabad készpénznek venni a kis cucc által prezentált eredményt. Sznobráta: 7/10.


Egy újabb Apple-zenelejátszóhoz tervezett ruhadarab van soron, mely ezúttal egy elegáns öltöny. A neves Bagir férfiruha-gyártó cég új termékének belső zsebében kényelmesen elfér az iPod, melyet a képen is látható beépített gomboknak hála még elő sem kell vennünk, ha számot akarunk váltani. A multimédiás öltöny bár teljesen felesleges, azért kíváncsiak lennénk, hogy egy unalmas tárgyaláson meddig tud észrevétlen maradni a zenét hallgató kedves kolléga. Sznobráta: 8/10.


Nincsen iPod rovat mindenféle csili-vili kihangosító nélkül, így természetesen most is lesz szó ilyen cuccokról. Mai első dokkunk a Logitech Audiostation, mely minimalista designjához képest felháborítóan drágán, pontosan 300 dolcsiért adja magát. Az iPod zenék lejátszására alkalmas mini-hifihez jár egy 70-es éveket idéző távkapcsoló; a hangszóróinak teljesítménye pedig 80 Watt, mely állítólag 110dB erősségű hangokat képes előállítani. Amint a fényképen is látható, az előlapon helyet kapott egy kis LCD kijelző is, mely a pontos időt, valamint az éppen játszott rádióállomás nevét mutatja. Ezen a piacon nagy a verseny, így sanszos, hogy az októberi megjelenést követően ezúttal nem nagyon fog labdába rúgni a Logitech. Sznobráta: 6/10.


Cikkünk feléhez érkezve egy újabb teljesen haszontalan, ráadásul méreg drágán vesztegetett kiegészítőt mutatunk be, mely egy pillanat alatt karaokegépet varázsol szeretett masinánkból. Az iPod Mixert a MusicJam gyártja és forgalmazza izmos 230 dodóért, érdekessége pedig, hogy mikrofonunkat és elektronikus gitárunkat rácsatlakoztatva ráénekelhetünk az éppen lejátszott muzsikára. A dokkolón állíthatjuk a bemeneti csatornák hangerejét, a kihangosításról pedig az univerzális RCA csatlakozó gondoskodik. A felszereléshez lehet még vásárolni 40 dolcsiért egy PC-n futtatható szoftvert, mely vágja, hogy mit hallgatunk most és ahhoz interneten keres nekünk szöveget. A Mixer sikere elenyésző az egész világon, de jó tudni róla, hogy ilyen is létezik. Sznobráta: 4/10.


Egy vérbeli iPod rajongó nappalijából nem hiányozhat az iRock, melyet gyártója kiviteltől függően 100 és 600 dollár között veszteget. A 21. századi trendnek megfelelően jövőbemutató vonalakat képvisel a kicsike, legalábbis ami a designt illeti. A fotelre rá lehet csatlakoztatni az iPod-ot és érdemességként itt meg is kell említeni, hogy a szék felépítése úgy lett megalkotva, hogy az 5 beépített hangszóró folyamatosan dübörögtesse az ember minden porcikáját. Az extravagáns bútorhoz jár egy távkapcsoló, egy beutaló a kerületi fül-orr gégész professzorhoz, valamint néhány levásárolható kupon a rocker-balesetekre kiképzett helyi csontkovácshoz. Sznobráta: 9/10.


Az iPod dokkoknál maradva egy újabb csúcsfizetésű sznoboknak szánt kacat van soron, méghozzá a japán Miuro. A ZMP által gyártott, modern robottechnológián alapuló kis kütyübe két korrektnek mondható Kenwood hangszóró lett beépítve, a háza pedig olyan anyagból készült, mely teljes védelmet biztosít az iPod-nak. Miután bekapcsolásra kerül a Miuro, az vadul elkezdi üvöltetni a zenét és idiótán ide-oda ugrál a lakásban. A beépített kamerák felismerik az embert, így például ha kimegyünk a konyhába, akkor a Miuro oda is követni fog minket. A felbecsülhetetlen távol-keleti vázákat és a lakás egyéb berendezéseit a szuper-érzékeny szenzorok védik meg a vadul pörgő-forgó játéktól, a mi idegrendszerünk egészségéről pedig a csomaghoz mellékelt távkapcsoló gondoskodik. A Miuro ára közel 1000 dollár, így nem csak szürkeállományunkat, de pénztárcánkat is pillanatok alatt hazavágja. Sznobráta: 10/10.


Mai utolsó hi-fi majmoló kihangosítónkért a Sonic-Gear felelős. Az iSteroid gyenge 28 Wattos teljesítményét pazarul ellensúlyozza a színvilágban és megjelenésben is a Limited Edition U2 iPod-dal harmonizáló külső, valamint az állítólagos remek hangminőség. A kiegészítőt kipróbáló újságíró kollégák átlag 4/5-re értékelték azt, de minden bizonnyal csak azért, mert nem nekik kellett kifizetni a 300 dolláros fogyasztói árat. Persze aki U2 iPod-ot vesz, annak legyen már pénze egy ilyenre is, és ha megvan minden, utána büszkén viselheti a „Sznob vagyok" feliratú pólóját. Sznobráta: 6/10.


Utolsó előtti bemutatásra kerülő termékünk a szokástól eltérően talán hasznos is lehet, ha szeretnénk teljes védelmet adni szeretett music playerünknek. A Secure-it egy edzett műanyagból készült iPod tok, alján számkódos zárral. A keret anyaga olyan erős, hogy állítólag csak fejszével lehet kettéhasítani, de ugyebár akkor ugrik a tartalma is. Rendeltetésének célja, hogy az iPod-ot hozzá lehessen bilincselni táskánkhoz, biciklinkhez, övünkhöz, íróasztalunkhoz, vagy ahová csak tetszik. Nem mintha egy dörzsölt tolvaj nem vinné el a bicajjal és a táskával együtt mindenünket, de bizonyára sokakat megvédett már ez a mindössze 40 dolláros biztonsági felszerelés. Sznobráta: 3/10.


El is érkeztünk e-heti iPod kiegészítőket bemutató cikkünk végéhez, így utoljára még lessük meg a mai talán legidiótább add-ont, az (amúgy házilag is elkészíthető) iMbrella-t. A „think different" szlogen azonnal új értelmet kap ezen kacat tükrében, melynek egyetlen funkciója, hogy az esernyő markolatával lehet számot váltani, illetve hangerőt állítani. Az ernyő kinyitásával elindul a zene, összecsukásával elnémul, a markolat forgatásával pedig erősödik a játszott muzsika hangereje. Ezernyi okot lehet kitalálni a kiegészítő praktikátlanságára, kezdve azzal, hogy mi történik akkor, ha el kezd zuhogni az eső?! Sznobráta: 2/10.

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...