Guitar Hero III: Legends of Rock

  • Írta: Daks
  • 2007. december 7.
Link másolása
Mikor megtudtuk, hogy a Neversoft átvette a Guitar Hero legújabb részének fejlesztését, várható volt, hogy gyökeres változáson fog átesni a játék. A Harmonix Music Systems munkájával meg voltunk elégedve, ezért kicsit féltettük is a játékot, nehogy a Tony Hawk sorozat készítői túl egyénire próbálják alakítani.
A változások sorát talán a látványvilággal, és az univerzummal érdemes kezdeni. A Guitar Hero III elsődleges platformjai az újgenerációs konzolok, ennek megfelelően gyönyörű minőségben elevenedik meg előttünk a zenekar, és persze maga a buli helyszíne. A HD minőség már a program indításakor, a videóknál szemet szúr, és játék közben is igen kellemes a látvány. Az univerzum a harmadik részre egy különleges, Gorillaz stílusú rajzfilmvilágba ment át, melynek megalkotása fantasztikusan sikerült, bár sokan panaszkodnak a zenekartagok valóságtól igencsak távol álló küllemére. Nekünk bejött a játékvilág, már a főmenü is rendkívül hangulatosra sikerült – de lássuk is inkább, hogy mit kínál a harmadik rész.


A gitármesterek öt játékmód közül választhatnak. Az első a karrier, itt 46 számot kell elgitároznunk különböző nehézségi szinteken, és amennyiben sikeresen letudunk egy-egy koncertet, új muzsikákat unlockolhatunk. A sorozat történelmében először van sztorija a karriernek. Bandánk egy kisvárosi garázszenekar, és egészen addig csak házibulikon zenél, amíg Lou, a producer fel nem karolja őket. Ettől a ponttól indul meg az igazi kaland, zenekarunkkal New York-tól Tokióig be kell zenélnünk az egész világot. A harmadik rész még egy újdonsága a Boss Battle, ebből összesen három darab van, és megkerülhetetlen a karrier kijátszásához. Mi utáltuk ezt az újdonságot, a számítógép által vezérelt párbajtársunk ugyanis annyira ügyes, hogy sokszor órákig kell szenvedni vele, hogy továbbléphessünk. A koncertjeink után természetesen pénzt is kapunk, melyből új karaktereket, ruhákat, gitárokat, valamint bónusz számokat és videókat vásárolhatunk.


A második mód a co-op karrier, itt az alap karriert viheti végig két játékos, oly módon, hogy az egyik a lead gitáros, míg a másik a basszusgitáros szerepét tölti be. A Guitar Hero III-nak van végre online szolgáltatása is, a Battle Mode a második rész Face-off módjához hasonlít, csak éppen az interneten is lehet már játszani. Jópofa apróságok, hogy rengeteg mindennel lehet szívatni ellenfelünket, elronthatjuk például az egyik gombját, felemelhetjük az általa játszott szám nehézségi szintjét, sőt még a gitárgombjait is tükrözhetjük, teljesen összezavarva ily módon szerencsétlent. Az utolsó két játékmód a Quick Play és a Training, a Quick Play szolgál ugye arra, hogy ha átjön egy barátunk, akkor kötöttségek nélkül lenyomhassunk pár számot, míg a Training a gyakorlásé.


A zenék felhozatala igencsak kellemesre sikeredett, már a menüben olyan sláger fogad minket, hogy képtelenség nem végighallgatni. Összesen 71 szám került a játékba, ebből 46 érhető el a karrierből, és 25 búnusz számot tudunk vásárolni. Természetesen mindegyik rock stílusú, sőt a számuk is folyamatosan nő, hála a DLC-knek, az Xbox 360-as verzióba legutóbb például a Halo 3 átkomponált muzsikája került be. A slágerek közt olyan fantasztikus számok is helyet kaptak, mint a Beastie Boys - Sabotage, a The Rolling Stones - Paint It Black, a The Smashing Pumpkins - Cherub Rock, a Muse - Knights of Cydonia, a Kiss - Rock and Roll All Nite, az Alice Cooper - School's Out, a Tenacious D's - The Metal, a Weezer - My Name is Jonas, a Foghat - Slow Ride, a Metallica - One vagy a Heart - Barracuda.


Érdemes kitérni pár szóban a játék gitár kontrollerére. Ismét mindegyik verzió kapott egy-egy műanyag gitárt, a full csomag átlag 26000 forintos áron vásárolható meg, de a régi gitárok is használhatóak a harmadik résszel. Az új kontroller csak megjelenésében tér el elődjeitől, de puhábbak lettek például a gombjai, és kényelmesebb is fogni, noha ugyanolyan pár forintos fröccsöntött műanyagból készült, mint a többi. Jó hír, hogy a PC-s verzió billentyűzettel is igen jól játszható, sőt a kontroller kompatibilis a hamarosan megjelenő Rock Band játékkal, így nem kell majd még egy műanyagba beruházni. Apró érdekesség, hogy a Rock Band-et a Guitar Hero sorozat korábbi fejlesztője, a Harmonix Music Systems készíti, az ahhoz mellékelt gitár pedig nem lesz jó a GH sorozathoz.


A játékkal meg vagyunk elégedve, fantasztikusra sikeredett, azonban van pár dolog, ami miatt kénytelenek vagyunk levonni pár pontot. Az első pár pont az idióta pályák miatt csúszik le, ugyanis néha olyan lehetetlen helyeken kell zenélni, mint börtön, vonatplató, vagy pokol. Amivel mi nem találkoztunk (vagy csak nem vettük észre), az a kontroller kontakt hibája. Külföldi fórumon sokan írták, hogy a színes gombok olykor nem akarnak működni, sőt van, hogy mást hoz be, mint amit megnyomnak, ezért folyamatosan szívnak játék közben. Nem tudjuk mi ennek az oka, a mienk szerencsére nem volt selejtes darab.


Végezetül annyit, hogy rendkívül hangulatos anyag lett a Guitar Hero III, az újdonságok szinte csak jót tettek neki, a Boss Battle és hasonló baromságok meg kibírhatóak, emiatt nem lehet utálni a játékot. Imádjuk a rockzenét, a játék tele van híres slágerekkel, és bizony úgy kapjuk a legnagyobb játékélményt, ha megvesszük a gitárt is, a gépet kikötjük valami hatalmas hangfalra, az erősítőt pedig csutkáig tekerjük. Nem semmi szórakozás így elütni pár órát esténként!

15.
15.
tereny
segítséget kérnék
meg van guitar hero 3 játszottam is vele nagyon jó játék de amikor a
elkezdtem a kariert (a játékban) akkor 2 bossnál ahogy játszottom eltelt kb 3 perc és kiírja hogy game erorr
alatta az van hogy takarítsam a meg a cd
megtettem és még mindig nem jó
meg még olyat is írt hogy
restart the consol
újra indítottam a konsolt és semmi változás
végére azt írta hohy látogassak el a www.xbox.com/supportra
inenn már semmit nem értek
lécci segítsetek
14.
14.
reptile110
én most szedem remélem jó lesz =D
12.
12.
Hablaty
Elkeztem, és nagyon durva. Normalon a legjobb eredményem 66%, easyn meg 24%.Kicsit túl van bonyolítva, coopban meg csak gitárral együtt lehet.Asszem ezzel várok, amíg lesz új karim
11.
11.
LnB
elírtam GH3 ra gondoltam.
10.
10.
Hablaty
5: Mért GH2, mért nem GH3? Én ezt tuti megszerzem, főleg a coop érdekel
9.
9.
Utys
Én is kételkedtem benne (főleg, hogy IRL is gitározom), de egy-két próba meggyőzött. Nagyon-nagy móka :D.

Egy nagy szépséghibája a PC-s verziónak, hogy hiába kötsz két billentyűzetet vagy egy bill+USB-s gémpad kambót a gépre, nem érzékeli a másikat. (Ez általános probléma a fórumokat olvasgatva). Ofkorz két usb-s gitár kontrollert gond nélkül felismer. Na kösz.
8.
8.
Sörivó
Király gamma ! Én sem láttam benne sokáig fantáziát,de leszedtem a demót,és bejött ,és gondolom gitárral még kafább !
6.
6.
freestylerrr
ahham!

amugy easy-n meg normálom még ember is képes vele játszani :)

a többihez nem gyengén be kell Speed-ezni ...XD

5.
5.
LnB
http://youtube.com/watch?v=hOLZeeCS0-4


hát ez után eldöntöttem ,hogy ezt ki kell próbálnom.. :D ez nagyon fun, eccer bepiálok és haverékkal meg bnőmmel nyomunk egy GH2 party-t már most látom :D



(amugy ugye csak expert szinten ilyen nagyon gyors a game??!)
4.
4.
LnB
Valaki összefoglalná nekem ,hogy ebbe mit kell csinálni? mert eddig még nem is halottam a játékról (friss xbox user vok)
3.
3.
freestylerrr
áááá isten király :)

De mi a bajotok a pályákkal ?

Szerintem nagyon mókás amikor a sárlány feje leesik. meg a sittes, meg az ördögös :P ....XD

Marha jó játék korrekt a 9 szép a leirás!
2.
2.
Daks
csak egyszer probald ki :) vagy irany a youtube kameras gameplay videoert :P
1.
1.
kenny22
ez a játék miért jó? ha jól látom itt csak annyi a lényeg, hogy jókor jó gombot nyomj meg, semmi élvezet csak a kihívás... én nem látom értlemét...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...