Voodoo Vince Bemutató

Link másolása
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy voodoo varázslónő, akit Madam Charmine néven ismert a környék. Volt egy kis boltja az öreg környéken, ahol találkozott azokkal az emberekkel, akik segítségért fordultak hozzá vagy csak egyszerüen jó hallgatóságra talált bennük...

...Természetesen azon emberek élete, akik birtokolják a voodoo varázslás titkait, nem tartozik a hétköznapi életvitelek közé. Egyes gonosz beálítottságú emberek folyton-folyvást azon mesterkednek, hogy az ilyen tehetséges embereket irányításuk alá vonhassanak. Ez történik jelen esteben is, ahol egy "Kosmo the Inscrutable (Kifűrkészhetetlen Kozmo)" nevű fószer, felbérel néhány keménylegényt, hogy kapják el a jó Madam Charmine-t és szerezzenek meg néhány zombie port. Az emberrablási kisérlet teljesen hirtelen érte a varázslónőt, így eséje sem volt védekezni. Elrablása így sikerrel zárul, aminek Kozmo nem is kicsit örül. De vajh mi lesz szegény Charmine-nal? Ki menti most meg őt? Ki más, mint az ő első számú voodoo babája! Legnagyobb fájdálmára viszont az egyes számú épp vakációzik és nincs kéznél, de ne csüggedjen senki, hisz itt van Vince, a harmadik legjobb voodoo baba, aki azon nyomban útrakel és megpróbálja kiszabadítani gazdáját Kosmo karmai közül.

Hmm...van egy olyan érzésem, hogy a Microsoftnál valakinek igencsak elpattanhatott egy húr az agytekervényei között. Vessünk csak egy pillantást főhősünkre. Gondolom sokan láttatok már filmekben voodoo babákat, amiket egyébként viaszból szoktak készíteni, de jelen esetben a viaszt egy rongybaba helyettesíti és amikor azt mondom "rongy", akkor azt szó szerint kell érteni. Szegény Vince kinézete kb olyan, mint egy kutya által rendberakott és átplasztikázott kis játékszer. A feje kicsit érdekes formát ölt, szemei sem éppen olyan szépek, mint Milla Jovovicsé, testszerkezete pedig egyenesen Sebeők Jánoséval vetekszik (nem egy Liverpool-i dokkmunkás felsőtest), ráadásul igen pajkosan lógnak ki a voodoo tűk a hidroglobus fejéből. Egyszóval maximálisan mókás, vicces kis figura. Kinézetét Vince előnyére fordítja, hisz Kifűrkészhetetlen Kosmo emiatt nem is tulajdonít neki különösebb figyelmet, mit árthat neki egy ilyen komikus baba? De emberünkben rengeteg mojo van és mindent megtesz célja érdekében. Ugyan nem rendelkezik plasmatöltös gránátvetővel és nincs lézersugárvető banánpisztolya, de rendelkezik néhány igen hasznos voodoo tulajdonsággal. Például ami fájdalom éri őt saját keze által, azt képes a környezetében lévő ellenségeire kivetíteni és így azokat megsemmisíteni (micsoda fegyver!!!!). Gaz Kosmo persze minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy Vince-t megállítsa. Ennek érdekében szörnyek garmadát és megannyi boss-t (főgonoszt) küld rá , no de mit érnek a szörnyek egy voodoo baba ellen?

A pályákon kalandozva lehetőségünk nyilik Madam Carmine zombi porait összegyújteni, amiből ha 100-at magunkénak tudhatunk, akkor képesek leszünk "ápgrédelni" magunkat és így hatékonyabban vehetjük fel a harcot ellenségeinkkel. Hogy ne legyen minden olyan egyszerű, a pályák végén lévő kijáratot csak akkor vehetjük igénybe, ha az adott szinten lévő puzzle játék minden darabját megtaláltuk és azt összeraktuk (jópofa ötlet). Emellett még összegyűjthetsz úgynevezett halálkártyákat (death cards) is a pályák eldugott helyein, amiből ha mindet megszerzed, akkor egy lila koponyát kapsz. Ennek segítségével mégbikább voodoo babává avanzsálódsz és képes leszel speckó támadásokra is! (a gyüjtögető életmódod statisztikája könnyen megtekinthető a start gomb lenyomásával). A játék rendelkezik még néhány beépített mini-játékkal is, így tudunk majd repülőgépet vezetni, patkányon lovagolni (!!!), légpárnáson száguldozni vagy csúszkálhatunk a szennyesszállító függődrótón.

Mondjunk valami itéletfélét erről az alkotásról. Szerintem a mai világban már nem sok újat tudnak mutatni a játékkészítők, de jelen esetben azt hiszem valamelyest mégiscsak sikerült valami mást alkotniuk. Legyünk őszínték, a Neverhood óta nem volt még ilyen csúnya főhőse egy játéknak. Egészen mostanáig :D. A játékmenet nagyon jól el lett találva, rengeteg a humor benne és azt is pozitivumként értékelem, hogy igen sajátos fegyverzettel rendelkezik Vince. Így a cikk végén már kezdem érteni, hogy a Microsoftosok mit is láthattak ebben a játékban és miért is karolták fel! :D Egy biztos, megéri kipróbálni, ki tudja mikor adódik másik lehetőségünk voodoo babává változni?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...