Postal 3

  • Írta: Daks
  • 2008. március 4.
Link másolása
Az 1997-es Postal, majd a 2003-ban elkészült folytatása keményen sokkolta mindazokat, akik rászánták magukat, és leültek elé játszani pár órácskát. A játék érdekes ellentéte volt önmagának, hiszen egy pisztolylövés nélkül végig lehetett vinni a teljes sztorit, de ha úgy akartuk, könyörtelenül kioszthattunk minden ártatlan lelket.
Emlékeztek még a második részre? Átlagos napként indult minden. A Haver elindult tejet vásárolni, útközben azonban nem bírta megállni, hogy egy ásóval le ne csapja pár ártatlan járókelő fejét. Az események innen felpörögtek, nem tudott megálljt parancsolni magának, csak úgy kedvtelésből arcon vizelt néhány szerencsétlent, megrugdosta a lányokat, és hangos kacajjal nézte végig, ahogy az emberek végigokádják a főteret az ott szétszórt emberi testrészek láttán. Micsoda idők voltak. Boldogan emlékszünk még vissza ezekre a pillanatokra.


Ugyan bő egy évet kell még várni, de a Haver visszatér közénk. 2009. tavaszán kezdetét veheti a hajsza, a perverz gyilkosságok egész tárházát kínáló őrület, a minden beteg álmainkat kielégítő kisvárosi Apokalipszis. De pontosan milyen is lesz a Postal 3? Sokáig csend ült a játék körül, alig-alig kaptunk néhány képet, a 2008-as Game Developers Conference során azonban megtört a jég. A Running With Scissors játszható, kipróbálható demót vitt a kiállításra, úgyhogy most az első sorból számolhatunk be nektek a játékról.


Miután a Haver a második részben a földdel tette egyenlővé kis faluját, elhatározza, hogy tovább áll, és új életet kezd. Beköltözik a Catharsis nevű közeli kisvárosba, és azt teszi, mint amit bármelyikünk tenne ilyen helyzetben. Állást keres. A gond csak az, hogy nem ért semmihez, egész életében egy mihaszna naplopó volt, még magát se bírta soha eltartani. Nagy nehezen azonban talál egy egész jó kis melót – takarító lesz egy szex shopban. Azonban mindettől hamar elmegy a kedve, az új melóban egy nedves porszívóval kell ugyanis kitakarítania az összemocskolt privát kabinokat. Hát csodálkoztok, ha ezek után ismét bekattan az ürge?


Az idegösszeomláshoz vezető igazi nagy löketet azonban csak az egyik este a boltba betörő focista nagyik serege adja meg számára, akik ellepve a teret igyekeznek kifosztani a teljes dildó raktárkészletet. Itt kapcsolódunk majd be igazán az eseményekbe, első feladatként túl kell élni a nagyik rohamát. Szokásos Postal stílusban ismét két út között választhatunk, vagy kiszolgáljuk a mamikat, és fáradtan hazamegyünk aludni, vagy előkapunk valami éles tárgyat, és vérfürdőt rendezünk a boltban. A döntés csak rajtunk áll majd, a dolog szépsége pedig az lesz (mint a korábbi részekben is), hogy ha erőszak nélkül teljesítünk minden küldetést, akkor egészen más befejezést kapunk.


A harmadik részben megmarad a jól megszokott sandbox játékmód, vagyis ismét azt csinálhatunk, amit, ahol, és amikor akarunk. Nem lesz megkötve a kezünk, a küldetések egyedül egy „things to do" listán fognak szerepelni, nem lesz ránk erőltetve semmi. A játékmenet ismét napokra lesz bontva, itt különböző fő és mellék feladatokat kell végrehajtanunk, ezek végeztével térhetünk csak ismét nyugovóra. Egyetlen igazi szembetűnő változás van csak, méghozzá, hogy ezúttal third person nézetből kell szemlélnünk az eseményeket – de higgyétek el, ez még jót is tett a játéknak.


A GDC-re kivitt demó a Runnnig With Scissors elmondása szerint még nagyon korai alfa verzió, a kigondolt lehetőségek és ficsőrök negyede sincs benne. A grafika azért már most tetszetős volt, a játék a Valve Source motor egy erősen feljavított változatát használja, bár még sokat kell rajta csiszolni, hogy a 2009. tavaszán PC, Playstation 3 és Xbox 360 konzolokra esedékes megjelenésre patent legyen minden.


A demó igencsak megfogott minket, pillanatok alatt hatalmába kerített a klasszikus „Haver" életérzés, sőt boldogan könyveltük el, hogy ismét lesznek állatos fegyverek – ezúttal egy befogott mosómedvével karmoltathatjuk szét az embereket. Egyszerűen imádjuk. A Postal 3 azonban nem csak a szokásos mindennapi teendőkből és az ezek alkalmával rendezett vérfürdőből fog állni, ismét lesz többjátékos mód is. Itt összesen 16-an mérhetjük majd össze gyomrunk szívósságát, a szokásos deathmatch, team deathmatch és capture the flag módokban.

7.
7.
Miseew
ez kajak Third Person-os lesz?:(
6.
6.
Daks
fogalmam sincs nem birtam megallni hogy ne gyilkolasszak benne :D
5.
5.
demon68
hú ezt várom:) a 2-ben mi volt az alternatív befejzés (aggresszió nélküli)?
4.
4.
Daks
o igen gyonyoru emlekek :).
3.
3.
Wask
Daks fiam, majd én tartom benned a lelked, nagyon jó cikk eme költemény, irtó jó lesz ez a játék, emléxem a 2őt mit toltuk multiba, régi szép idők, mikor egymással szembe állva hugyoztuk egymást:)
2.
2.
Ca$h
Na majd én... szia Daks hogy vagy? :D
1.
1.
Daks
hát nem záporoznak a kommentek :) egy fan sincs itt? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...