This is Vegas

  • Írta: Daks
  • 2008. március 22.
Link másolása
Amikor a Surreal Software és a Midway február elején bejelentette a This is Vegas-t, első blikkre mindenki egy kaszinós GTA klónt látott benne. Közben rájöttünk, hogy részben igazuk van, de azért annyira mégsem. Mindjárt megmagyarázom.
A játék a megszokott GTA recept szerint egy nyitott, szabadon bejárható világban játszódik, a választás ezúttal Las Vegas-ra, a Bűn Városára esett. A játék elején egy olcsó távolsági busszal ide érkezik meg hősünk, hogy a megtakarított kemény 50 dollárjával új életet kezdjen. Nem is kell sokáig bóklásznia, a sors hamarosan összehozza őt Joey Nissan-nal, a neves vállalkozóval, aki bemutatja neki Vegas igazi arcát.


Szerencsejáték, póker, kaszinó, prostituáltak, alkohol – ebből könnyen megszedheti magát az, akinek van egy kis sütnivalója. Hősünk hamar beilleszkedik a rendszerbe, azonban Preston Boyer gyorsétterem-lánc tulajdonos személyében sötét felhők kezdenek gyülekezni Vegas felett. Ez az őrült fickó ugyanis fejébe vette, hogy leszámol a maffia, a pénz és a drog uralta Las Vegas-szal, és a várost egy békés, családszerető turistaparadicsommá varázsolja, ahol a látogatóknak nincs okuk félni az utcán, vagy nem kell attól tartaniuk, hogy minden centjüket benyeli a félkarú rabló.


A dolog természetesen nem tetszik hősünknek, és neki lát, hogy megakadályozza az úriember terveit, hiszen mindenki úgy ismeri Vegast, mint a Bűn Városa, és ez így is van rendjén. A szabadon bejárható városon kívül tehát nincs sok hasonlóság a GTA-val, hiába is szeretnénk, itt nem kell megmásznunk a bűnözőlétrát, nem kell leszámolni a többi maffiavezérrel, feladatunk, hogy megvessük lábunkat a városban, és kicsináljuk a gyorséttermes fickót, aki keresztbe akar tenni a biznisznek.


A játék által elénk varázsolt város igyekszik visszaadni az igazi Las Vegas hangulatát. Az éjszakai fények gazdagon be fogják világítani az egész utcát, neoncsövek lesznek amerre csak nézünk, és az épületek többségét is a valósakról mintázzák. Láthatjuk majd a híres Eiffel-torony replikát, a Colosseum-utánzatot, de bemehetünk majd a görög kaszinóba, csak úgy, mint a hasonló funkciót ellátó óriás cirkuszba. A belső terek részletesen ki lesznek dolgozva, összesen 50-nél is több épületbe lehet majd bemenni, lesz rengeteg kaszinó, játékterem, hotel, étterem, áruház, és minden, amit csak el lehet képzelni.


Las Vegas városát összesen négy maffia uralja. A Diamond a legnagyobb és leggazdagabb ezek közül, az ő kezükben vannak a legdrágább hotelek és legpuccosabb kaszinók, úgy élnek akár az olajsejkek, gyakorlatilag nincs gondjuk az életre. A Hearts a klasszikus kaszinótulajok bandája, ők a régi recept szerint nem csak lenyúlják a vendégek pénzét, de különböző mutatványokkal és előadásokkal is színesítik ezt, hogy úgy tűnjön, megérte náluk költekezni. A Spades-hez az igazi rossz arcok tartoznak, ők nem félnek attól, ha el kell törni néhány lábat, vagy temetkezni kell a sivatagban, a lényeg, hogy a prostik és a megfenyegetett játéktermesek folyamatosan tejeljenek. Az utolsó, negyedik banda a Clubs, ők hatalmas szórakozóhelyeket és diszkókat tartanak fent, innen származtatva anyagi hasznukat.


Ennél a négy bandánál kell majd feladatokat végrehajtanunk, míg el nem jutunk mindig egy olyan szintre, ahol folytathatjuk a gyorséttermes fickó kinyírásához vezető fő szálat. Minden bandától különböző feladatokat kapunk majd, amiket kedvünk szerint teljesíthetünk, és minél többet melózunk, annál több tisztelet fog minket körülvenni Vegas-ban, és annál több helyszín, ruhaüzlet, és autószalon nyílik meg előttünk.


A Surreal Software-es srácok rengeteg időt töltöttek olyan játékokkal, mint Grand Theft Auto, a Crackdown, a Saints Row valamint a Scarface, és arra jutottak, hogy nagyjából mindegyik ugyanazt a receptet használja. A Crackdown-ban zsaruk vagyunk, de még ott is végig kell harcolni magunkat a várost egymás között felosztó bandákon, hogy a végén mi uralhassuk az egész területet. Éppen ezért határozták el, hogy átlépik a bandaháborús klisét, a This is Vegas-ban nem kell majd egyik maffiához sem csatlakozni, és a többieket sem kell kicsinálni, hogy mi legyünk végül az egyeduralkodók. Itt nem szólunk bele a dolgaikba, tisztességes bűnözők leszünk, elvégezzük a melót, felmarkoljuk a jutalmat, és elmegyünk bulizni egy jót valamelyik kaszinóba.


Négy alappillérre támaszkodik majd a játék, ez a bunyózás, a bulizás, a szerencsejáték és a vezetés. A bunyózás azért kap nagy szerepet, mert a történet szerint főhősünk a fegyvereknél sokkal jobban kedveli az ökölharcot, így ha teheti, ellenségeivel legszívesebben pofonpárbajjal rendezi a nézeteltéréseket. A játék ezen a ponton a The Warriors vagy a Bully (Canis Canem Edit) című Rockstar címekre fog hasonlítani.


A szórakozást és a szerencsejátékot nem kell ecsetelni, szabadidőnkben bármikor elmehetünk majd bulizni vagy kaszinózni egyet, pókerezhetünk, black jackezhetünk, kifoszthatjuk a félkarú rablót, netán rulettezhetünk, ha éppen ahhoz szottyan kedvünk. A vezetés viszont nagyon fontos része lesz a játéknak, az egyik legnagyobb mellékszál például a gyorsulási futamokra épül. Itt szintén egy mini karriert futhatunk majd be, a győzelem mellett azonban fontos lesz az is, hogy milyen presztízsű autóval állunk rajthoz, milyen ruhát viselünk a fényképezéseknél, és persze, hogy milyen csajok rajonganak körül a startvonalnál.


Érdekes kis játék lesz tehát a This is Vegas, nagyjából mindent csinálhatunk a játékban, amit az életben is kínál a város. Egyelőre csak a fő történeti szál a zavaros, de vélhetően profi módon fogják összekapcsolni a gyorséttermes fickó kinyírását a tiszteletpontokért menő Vegasi ténykedéseinkkel. A grafika mindenesetre szép lesz, ám még ezen is csiszolnak a PC, a Playstation 3 és az Xbox 360 platformokat érintő idén karácsonyi megjelenésre.

9.
9.
Optimus Prime
Nem egy játéknak van és volt gyengébb sztorija, mégse lett mind bukás. Lévén én sose játszottam GTA-vel jobban hat majd az újdonság varázsa.

Én inkább a gépigénytől félek. ilyen grafika és még ezen finomítanak? Quad-core, Geforece 9 és 4 Gb ram alatt nem megy majd el. :(
8.
8.
Daks
8: hat remenykedunk hogy ez meg csak a sztori koritese mert nem megfogo, viszont sok kihozhato belole
7.
7.
girgosz
6: ezt a cikk melyik részében olvastad?



Egyébként a sztori hihetetlenül erőltetett és szar.
6.
6.
Daks
#5: utolso mondat a cikkben: "A grafika mindenesetre szép lesz, ám még ezen is csiszolnak a PC, a Playstation 3 és az Xbox 360 platformokat érintő idén karácsonyi megjelenésre." :P
5.
5.
pstomi
Ebbe most komoly nem lehet majd lövöldözni? :(
4.
4.
molace
én úgy olvastam máshol, hogy X-Box-ra és PC-re is megjelenik, nem tud valaki erről biztosat?
3.
3.
Vincenzo
Az ötlet tetszik, ha a kivitelezés jó lesz, akkor kötelező darab
2.
2.
bobby
ezt is megszerzem ps3-ra! :P
1.
1.
wolf15
Tetszik!Talán hoz vmi újat a sablonos bandaháborúk helyett.Persze a GTA-val nem veheti fel a versenyt,de jónak igérkezik.



A megjelenése az tényleg 2008.11.28.???Mert akkor az nagyon messze van...:s
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...