Patapon

  • Írta: Ca$h
  • 2008. március 23.
Link másolása
Ó mindenható urunk ott fenn a magasban adj nekünk erőt, hogy megvédjük Patapolist, add meg nekünk a szent ritmust, mely segít minket a harcban. Segíts minket a gonosz Zigaton hadserege ellen, hogy Earthend sose kerülhessen a gonosz fennhatósága alá! Mi megadunk neked mindent, amire csak szükséged van, mert mi Pataponok érted élünk és halunk…
Emlékeztek még arra, hogy mennyire eredeti ötlet és felejthetetlen élmény volt a LocoRocoval játszani? Bizonyára vágytatok már rá ilyen sok év után, hogy valami hasonlóval lehessen dolgotok. Hát most megkaptátok ugyanattól a cégtől, itt van nektek a Patapon, ami ízig-vérig eredeti, minden bitjében élvezetes, és fantasztikus játékélményt fog nyújtani nektek.


A Patapon mint olyan, a kis Pataponokról kapta a nevét, akik végtelenül egyszerű, bennszülött életet élő kis lények. Nem állnak másból csak egy körből és két pár pálcikalábból illetve pálcika kézből. Ezeknek a kis lényeknek a mindene a zene, a ritmus. Éppen ezért nekünk az lesz a feladatunk minden egyes küldetésben, hogy folyamatosan fenntartva ezt a ritmust sikerre vigyünk egy-egy küldetést. Nem kell megijedni, nem egy jól megszokott zenére ütöm a ritmus gammával lesz dolgunk. A Patapon ennél sokkal többet fog nyújtani nekünk, mert a ritmus fenntartásán kívül itt komoly stratégiai képességekre, illetve ügyességre is szükségünk lesz.


A küldetések között mindig vissza fogunk térni Patapolis városába, ahol több dolgot is tudunk majd csinálni. Egyrészt felesleges nyersanyagokat odaadva a kis trombitás Pan the Pakaponnak, újabbakat nyerhetünk amennyiben sikeresen követjük a dallamos kedvű fa által adott ritmust. Ezen kívül az éppen bulizó Pataponokat figyelve, tippeket kaphatunk Meden hercegnőtől a következő küldetésünkhöz (amik sajnos eléggé kevesek ahhoz, hogy tényleg sikeresek lehessünk). Aztán megnézhetjük, hogy milyen zsákmányokat sikerült idáig szereznünk, és végül de nem utolsó sorban újabb Pataponokat toborozhatunk. A különféle Pataponok toborzásához különféle nyersanyagokra lesz szükségünk, ami vagy hús lesz különféle megjelenési formákban, vagy pedig fa és kő. Minél értékesebb nyersanyagokat áldozunk fel az oltáron, annál erősebb Pataponokat fogunk kapni. Az alap lényecskék feketék, az erősebbek pedig vagy narancssárga, vagy kék, vagy pedig zöld színűek lesznek. Érdemes kivárni azt, hogy erősebbeket toborozhassunk a seregünkbe, mert egy fajtából csak 6 darab lehet egyszerre, és mivel elküldeni nem tudjuk őket, ezért jól meg kell gondolni, hogy kiket toborzunk magunkhoz. A sereg erősítéséhez szükségünk lesz Ka-Ching-re is, amit minden egyes sikeres küldetés után kapni fogunk, de legtöbbet a vadászósokon. Ezekre a vadászós pályákra bármikor visszatérhetünk, ugyanis itt lehet a legtöbb húst, követ, illetve Ka-Chinget szerezni. Sajnos egy idő után rendesen unni fogjuk ezeket a pályákat, de ígérem hogy mást nem nagyon.


Különféle Pataponok közül válogathatunk, mindegyiknek megvan az erőssége és a gyengéje, de egyszerre sajnos csak három típusból állíthatjuk össze hadseregünket:

  • Yaripon: a bátor és vakmerő lándzsás harcosok, akik immúnisak a tűzre és nem félnek senkitől.
  • Tatepon: az élmezőny bátor harcosai, akik közelharcban a legjobbak, illetve hatalmas pajzsaikkal képesek megvédeni akár egész seregünket.
  • Yumipon: a hátsó sort erősítők, akiknek az a véleménye, hogy a legjobb támadás a védekezésben rejlik, halálos íjaikkal akkor igazán veszélyesek, ha a csapat „lázban" ég (erről majd később).
  • Kibapon: ők a nehézlovasság, igazán csak háborúban hatékonyak pusztító gázolásukkal, mert vadászni nem lehet velük, lévén a vadak megérzik a ló szagát és elmenekülnek.


Akkor most jöjjön a lényeg, hogy mit is kell majd tennünk ebben a remek kis játékban. Küldetéseink három csoportba oszthatóak. Lesznek a vadászatok, amikről már írtam, aztán lesznek még a háborús pályák, amikor a gonosz Zigatonok ellen kell megküzdenünk, és lesznek még a főellenfeles pályák. A főellenfelek ellen többször is megküzdhetünk, minden egyes alkalommal egyre erősebbek lesznek és egyre komolyabb zsákmányt hagynak maguk után. A Zigatonos háborúkat sajnos nem lehet megismételni, mert ezek sztori függőek, kár pedig ezek a legélvezetesebbek. Kis csapatunkat pár egyszerű ritmikus sorozattal tudjuk irányítani, amiket ők utánunk ismételve előrehaladnak a pályán, ezeket nagyon egyszerű megjegyezni, összesen négy lesz belőlük, az előrehaladás, a támadás, a védekezés, és a csodahasználat. Az első csoda, amit majd használni tudunk az eső idézés lesz, amire sokszor szükségünk is lesz, lévén a játékban sok a tüzes pálya és szegény Pataponok nem bírják a nagy hőséget (ahogyan mi emberek sem ugyebár). Ha sikerül tízszer egymás után hiba nélkül ütni a ritmus, akkor kis kedvenceink „lázba" jönnek, és ilyenkor sokkal erősebbeket tudnak ütni és sokkal hatékonyabban védekeznek is, meg egyébként a csodákat is csak ilyenkor tudjuk használni. Szóval összesen több mint 30 pályán keresztül élvezhetjük kedvenceink társaságát, és nagyot téved az, aki azt hiszi könnyű dolga lesz.


A Patapon felhőtlenül kellemes és különleges szórakozást ígér mindenkinek, aki szereti az ilyen tündéri kis játékokat, nem csak szórakoztató, de egyben kihívást és rengeteg gondolkozást is igényel sokszor, ami igencsak meglepő ahhoz képest amilyennek elsőre tűnhet. Kötelező mindenkinek, akinek van PSP-je, és büszkén mondhatom, hogy nagyon bánhatja az akinek még nincsen, mert ezt kihagyni nagy veszteség!

Memóriakártya: 128 KB
Wireless Kompatibilis: Nem
Game Share: Nem
Wireless Network: Nem
PSP Danger: * *

6.
6.
MrLentoFan
#5: http://android.mob.org/game/patapon_siege_of_wow.html -->ez nem jó?
5.
5.
norvel
Miért nem lehet telefon app-et csinálni ebből?
4.
4.
vuliem
Én már majdnem végigtoltam! :D Mákom van, kollégiumban lakok, és haveromnak van PSP-je, amin fennt van!!!
3.
3.
Ca$h
Hatalmas játék, PSP-t eladni meg főbenjátó bűnnek számít! :)))
2.
2.
General Thomas
1.
1.
Hablaty
Na jó ezt nem bírom!Most már tényleg veszek egy PSPt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...