Rainbow Six: Vegas 2

  • Írta: Ca$h
  • 2008. március 30.
Link másolása
Bizonyára sokan vannak akik már tűkön ülnek, hogy vajon mi lett a sorsa Logan Kellernek és társainak, akiket csúnyán magukra hagytak, levükben főve az első rész végén. Akik abban reménykednek hogy a sztori ezt a vonalat fogja követni, azokat érni fog egy kisebb fajta csalódás. De nem kell kétségbeesni, itt van nekünk Bishop, az új főhős akit ráadásul teljesen kedvünkre formálgathatunk. Hölgyeim, de inkább uraim, Rainbow 6 Vegas 2!
ÜBERKONZOL: X360, PS3, PSP konzolok, kiegészítők, használt és új játékok olcsón!
LCD, Plazma, Projectoros HDTV-k, Házimozik, BluRay filmek!
Használt készülékek és játékok vétele, cseréje, beszámítása!
További infó: www.uberkonzol.hu, www.uberdigital.hu

Igen igen, már szinte minden fontosabb részletett meg lehetett tudni korábban, mindenki kedvenc Ubisoft játékáról az R6 Vegas folytatásáról. Aki csak egy picikét is odafigyelt a hírekre szerteszét a világban, az már jó előre megtudhatta, hogy ebben a részben előre hátra fogunk ugrálni az időben és a történetben, természetesen a szálak lágyan összefutnak majd az első részével, és remélhetőleg egy harmadik részben fognak majd befejeződni. De nem is ez a legfontosabb tudnivalónk most, hanem az, hogy főszereplőnket ezúttal teljesen olyanra formálhatjuk amilyenre csak szeretnénk. Sajnos a lehetőségeink nem olyan széles skálában vannak mint mondjuk a Mass Effectben, de azért kellemes színfolt egy ilyen típusú játékban hogy akár nővel is lehetünk. Én persze rögtön kaptam az alkalmon, és csináltam magamnak egy cuki kis csinibabát. Hát mit mondjak, nincs is annál nagyon móka, mint amikor minden erős férfi istenként néz ránk azok után amiket teszünk a játékban, mindenki követi a parancsainkat és jól szétrúgjuk a terroristák hátsóját, pedig még a 30 kilós menetfelszereléssel is csak 60 kilót nyomunk. Természetesen megtehetjük azt is (hogyha van live kameránk) hogy saját arcunkat tesszük főhősünk nyakára, de ezt már szerintem mindenki megszokhatta az első részből, igaz ott még nem használhattuk kampány közben csak a multiban.


A karaktergenerálás persze csak egy újdonság a sok közül, egyelőre a kampánynál maradva lesznek még meglepetések bőven. Az egyik ilyen, hogy végre valahára főhősünk megtanult futni, igaz amolyan Call of Duty 4-es módon, de mivel ott is nagyon jól bevált itt is hasznos lesz. Sajnos a közelharcban még mindig nem jeleskedünk, ami a kampányban nem is fog olyan nagyon hiányozni, de a multiban már annál inkább. Kütyü arzenálunk kibővült egy kézi hő térképpel is, aminek mindig szüksége van egy kis feltöltődési időre majd miután ez megvan, kapni fogunk egy rövid távolságon belüli hő képet ellenfeleinkről.


Társaink vezénylése egy picit kibővült, most már velük is tudunk bármikor gránátokat dobálgattatni illetve csiszoltak egy picit a mesterséges intelligencián is, igaz sajnos realisticen tolva a gammát sokkal inkább hátráltatni fognak minket mint segíteni. Ha már a nehézségről van szó meg kell hogy említsem, hogy immáron már 3 nehézségi fokozattal lesz dolgunk, ez annyiban változtatja csak meg a helyzetet, hogy a kezdő játékosoknak is lesz egy cseppnyi esélye. A nehézség az maradt ugyanolyan kemény, ha csak nem keményebb mint az első részben. Sajnos a kampány eléggé rövid lett, viszont annál tartalmasabb és izgalmasabb is. Semmi sem fogható ahhoz a játékélményhez amit egy Rainbow 6 tud nyújtani a játékosoknak, ezt csak az tapasztalhatja meg aki kipróbálja, mire vártok még? Sajnos nem szabad megfeledkeznem arról a sajnálatos tényről, hogy a co-op kampánybeli játékosok számát lecsökkentették kettő főre. Ez nagy érvágás azoknak akik a realisctices achievment megszerzésére pályáztak, de így is még mindig több esélyünk van mint egyedül. De nem kell csüggedni, mert a jó öreg Terrorist Huntot továbbra is nyomhatjuk 4-en, és bár eléggé hamar végig lehet futni rajtuk, azért felejthetetlen élményt fognak nyújtani, ezt garantálom.


A.C.E.S.


Avagy Advanced Combat Enhancement Specialization. Ez az a bizonyos karakterfejlődési rendszer, ami már az első részben is megtalálható volt, csak ott még nem volt elég rendesen kidolgozva. Ezúttal viszont a készítők jobban átgondolták, mert egy hihetetlenül kifinomult rendszert sikerült megalkotniuk. Az egésznek annyi a lényege, hogy mind a kampányban mind pedig a multizás közben karakterünk folyamatosan fejlődik, akkor is ha éppen nem nyertünk meg egy-egy meccset és akkor is ha csak a társaink értek el valami célt, amiben mi támogattuk őket. Három fontosabb kategóriával fogunk találkozni, ezek a Marksman, a C.Q.B. és az Assault. Mindhárom kategóriában más és más harcmodor után fogunk fejlődni. A Marksmanben természetesen a fejlövések és a távolsági harcmodort fogja pontozni nekünk a gép, míg C.Q.B. pontokat a közelről megvívott csaták után kapjuk. Assault pontokat pedig akkor kapunk, ha terminátor módjára mindenkit gránátokkal robbantunk fel, vagy éppenséggel fedezék mögül szedünk ki. Itt mindenképpen megjegyezném, hogy a gamma még egy fokkal realisztikusabb lett mint elődje, hiszen itt már nem minden fedezék fog megvédeni minket a golyóktól, hiszen ha egy fa doboz mögé bújunk akkor simán kiszedhetnek minket mögüle, lévén nem nyújtana semmi védelmet a valóságban sem. Sokszor van hogy a beton fal mögött is eltalálnak minket, ha túl közel vagyunk a sarokhoz és ha már eleve meg voltunk sérülve, akkor ez rövid úton a mennybemenetelt fogja jelenteni. Egy picit még visszakanyarodva az A.C.E.S. rendszerhez, érdemes minden egyes fajtából a maximumot elérni (20-as szint) hiszen így tudjuk megszerezni az összes fegyvert, felszerelést illetve camót (terepszínt) a játékban.


A Vegas 2 egy fantasztikusan jól sikerült folytatása egy fantasztikus játéknak. Igaz hogy sajnos a grafika már nem olyan sokkolóan szép, mint amilyennek az első rész számított másfél évvel ezelőtt. De mindenképpen dicséret jár a készítőknek amiatt, hogy ezúttal multizás közben is olyan a látvány mint a kampány közben, illetve amiatt hogy sikerült azokat a dolgokat amik már eleve nagyon jók voltak a játékban még jobbá tenniük. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem véletlen hogy jelenleg is teljesen le van terhelve a Live, mivel az egész világ ezzel játszik!

Kapcsolódó cikk

22.
22.
aronka1
Szerintem nagyon állat! Sztem egy kicsit könnyebb mint az 1, bár a társaim többször halnak meg, de lehet hogy ez az én hibám :)
21.
21.
Chavez
Erről a kamerás dologról még nem tudtam, xd

Kétszer végigjátszva a cikk, és szinvonalas cikkeket a továbbiakba is, pC-re lehetőleg minél többet. Bár az igaz, h az xbox verzióval hasonlóan egyenlő a pc tartalom is.
20.
20.
dareal
nagyon jó lett, haverokkal egész hétvégén nyomultunk lanon (pc-s verzió)
19.
19.
nagyi8
Jó de amikor rákattintok a kamerára a karakterem szerkesztésénél

csak tölt és tölt és nem akar semmit se csinálni.nem tudtok erre vmit.

(sűrgős válasz!!!!!!!)
18.
18.
Ca$h
Persze hogy megy, viszont az oldalsó nézetet nagyon nehéz eltalálni...
17.
17.
nagyi8
Hogy lehet berakni az arcunkat a karakterbe.Megcsinálom csak nem találja meg a kamerát.Nálatok megy?
15.
15.
bobby
15: sok szerencsét... az kicsit rossz... :)
14.
14.
Ca$h
Ezaaaz! Bárcsak tolhatnám én is... de szakdogát kell írnom... :(
12.
12.
bobby
:D köszi az infoot! tutti megveszem akor ezen a héten... szombat v vasárnap.. nemtom...de tutti meglesz... :)
11.
11.
Ca$h
10.
10.
zaz
ne felejtsd el megemlíteni , hogy az atlétás babáink is elég jól néznek ki:):)
9.
9.
Ca$h
Ízlések és pofonok. A motor egyébként a régi csak tunningolva van rajta egy picit, és nem hinném hogy ennél jobb lehetne egy folytatás!!!
8.
8.
Ca$h
ja tényleg, ez igaz nem estik a pályák... :D nekem átjött!
6.
6.
Mast3rmind
4: Éjszakai pálya. :) Nekem nem jött át a hangulat.
6.
6.
Ca$h
minden benne van ami az elsőben volt és mint a cikkben írtam van egy csomó új dolog is
5.
5.
bobby
egyébként beküldtem egy hírt... szooljatok h mikor lesz kinn!
4.
4.
bobby
értem, köszi, már csak azt mondd meg h mi nincs a 2. részben, ami az elsőben benne volt? csak a játékmenet, pályák? vagy még van?,
3.
3.
Ca$h
Azért nehéz megmondani, hogy jobb-e mint az első, mert az első rész annak idején jobb volt mint most a második, viszont folytatásnak nagyon jó és önmagában is megér egy vételt. A végigjátszás is kb. annyi mint a -zelső résznél 7-8 óra, de ralisticen elképesztően nehéz, ami jóval megnöveli a játékidőt!
2.
2.
bobby
tudom h leirtad h rövid, de mennyi idő? és ha tudiod akkor mondd meg lécci h az első résznél hosszabb e vagy nem... lécci
1.
1.
bobby
csak azt szeretném kérdezni, hogy jobb mint az 1.része? mert más honlapokon 8.6-8.7-et kapott és az 1. ugyanazon a honlapon 9.1et... hogy jobb mint az egy? hosszabb vagy rövide4bb? egyébként naon joo lett a chicc (cikk)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...