Dragon Ball: Online

  • Írta: Daks
  • 2008. április 21.
Link másolása
A Dragon Ball című japán mangasorozat immáron 24 éve, 1985 óta hódít a világban, sikere pedig azóta is töretlen. Igazi sztár, készült már belőle mindenféle szitanyomott póló, hátitáska, videojáték, hűtőmágnes, gyűjthető kártya, fröccsöntött akciófigura, gumicukor, tolltartó, meg a fene se tudja még mi, hamarosan viszont egy igen nagy űrt készülnek befoltozni az alkotók. Hölgyek, urak, lányok, srácok, barátaim, készül a Dragon Ball MMORPG!
A kizárólag interneten játszható Dragon Ball: Online a Namco Bandai és a CJ Internet Corporation megbízásából az NTL Inc, a Bird Studio és a Shueisha műhelyében, japán és dél-koreai kooperációban készül. A fejlesztés igen jól halad, a béta tesztek már tavaly nyár óta zajlanak, és ha minden igaz, Dél-Koreában már év végén meg fog jelenni a játék. A japán premiert 2009 elejére tervezik a készítők, míg a nemzetközi színrelépés csak ezután várható - sajnos hivatalos dátumot egyelőre nem kaptunk.



A projekt nagyságát az is mutatja, hogy a játék karakterein, helyszínein és eseményein maga Akira Toriyama, a Dragon Ball sorozat atyja dolgozik, immáron öt kerek éve. A Dragon Ball: Online története amúgy az 1000. évben játszódik, kerek 216 évvel a Dragon Ball Z rajzfilm eseményei után. Az elmúlt két évszázadban jó sok dolog történt a világban, többek közt megjelent a Földön a majin faj, sőt feltűntek a yardratinok is. A játék a Dragon Ball és a Dragon Ball GT sorozattal ellentétben nem a komikus jelenetekre és az aranyos történetmesélésre, sokkal inkább a harcokra és a karakterek fejlődésére helyezi a hangsúlyt, valahogy úgy, mint a Dragon Ball Z tette anno.


A virtuális világban való kalandozásunk több részből fog állni. Kutathatunk a híres sárkánygömbök után - ahogy a rajzfilmben, itt is hét darab lesz belőle szétszórva, és a sárkány itt is teljesíti annak a kívánságát, aki összegyűjti őket. A gömbök ezután véletlenszerűen újra szétszóródnak majd, hogy indulhasson az újabb kutatás és keresgélés.


Mindezek alatt természetesen érintkezhetünk majd az NPC-kkel és a hús-vér játékosokkal egyaránt. Lesznek PVP (player versus player) és PVE (player versus environment) harcok, sőt nevezhetünk majd a Tenkaichi Budokai bajnokságra is. Az egyik legizgalmasabb lehetőség viszont a Timemachine Quest lesz, melyben egy időgép segítségével visszautazhatunk a Dragon Ball történelemben, és lejátszhatunk majd olyan harcokat és küldetéseket, melyeket eddig csak a rajzfilmben vagy a képregényben láthattunk. Emellett lesz virtuális pénz, melyet a városokban tudunk majd elkölteni, karakterünk pedig vérbeli RPG-hez híven tapasztalatpontos rendszerben fog fejlődni.


Eddig három játszható fajt jelentettek be a fejlesztők - az emberek, a namekok és a majinok már biztos szerepelni fognak a Dragon Ball: Online-ban. A saiyanok az 1000. évben sajnos már nem részei a sorozatnak, így ők elvileg totálisan kimaradnak majd a játékból is, bár nem lenne rossz, ha valami történeti csavarással visszahoznák őket. A virtuális Dragon Ball világba való csatlakozáskor először fajt, azután osztályt kell majd választanunk, majd jöhet a színezgetés és testre szabás, ezt követően pedig indulhat is a móka.


Az embereken belül három osztály lesz, martial artist, spiritualist, és engineer. Az első osztályba a Yamuchahoz és Tenshinhanhoz hasonló harcművészek tartoznak majd, a másodikba a ki-erőt használók, míg az utolsóba a Bulma-féle mérnökök, akik profi, saját készítésű fegyverekkel és felszerelésekkel egyensúlyozzák ki hátrányukat. A namek fajt választva választhatjuk a dragon clan és a warriors osztályt, ez előbbiben a Dendéhez és Kamihoz hasonló varázslók tartoznak majd, utóbbiba pedig a klasszikus értelemben vett, Piccolora és Nailre hajazó harcosok. A majinokon belül strange és large osztályt választhatunk majd, a strangeben a vékony, gonosz kinézetű majinok lesznek, míg a large a dagadt, de boldog példányok gyűjtőhelye lesz.


Jópofa ötlet, hogy a többi MMO-tól eltérően a Dragon Ball: Online-ban karakterünk kisgyerekként kezdi majd az életét, majd az játékban eltöltött időtől és aktivitástól függően fog öregedni. Azt nem tudjuk, hogy milyen hosszú lesz a teljes kifejlődési folyamat, míg karakterünk eléri a maximális életkort, de valószínűleg nem egy-két hétig kell majd dolgozni rajta.


A grafikáról is érdemes még pár szót ejteni. A játék kinézete a cel-shading technológiának köszönhetően teljesen a rajzfilmre fog hasonlítani, azzal a kivétellel, hogy a fények és a speciális effektek itt csili-vili modern megoldásokkal kelnek majd életre. Ahogy a képeken is látszik, nem a Dragon Ball: Online nem lesz egy nextgen gyönyör, de ennek megfelelően legalább a gépigény is alacsony lesz. Állítólag már egy 512 MB memóriával, és egy egymagos, 2GHz-es procival felszerelt gépen is simán menni fog a cucc, ami azért valljuk be, igen kedvező, főleg a notebookosokra nézve.

46.
46.
Én1996
Lorthirash Ez már van Taiwani és Koreai változatban ha erre gondolsz.
45.
45.
Lorthirash
És ez mikor jön? valaki tudja?
44.
44.
Én1996
Hát pl : ne olyanok legyenek a mobok hogy futsz,van vagy 10 méter köztetek és akkor is eltalálnak,meg értsem is hogy amit a fegyverbe teszek az mit tud. stb...
43.
43.
GohanSSJ2
Minek EU-s ?:D majdnem full angolositás van a taiwan-i verziohoz én azt tolom mostis :D
42.
42.
Én1996
Egy ideje már nem írt senki.
Van valami infó róla hogy lesz-e egyáltalán EU?
41.
41.
sayainbarni
Jöhetett volna Psre és Xboxra is!
40.
40.
bencebalyi
ja és a kaioken is benne van tehát valszeg lessz SSJ
39.
39.
bencebalyi
ja meg írta valaki hogy Yamuchahoz és Tenshinhanhoz használ KI-t. Ez igaz de csak Yamuchát és Tenshinhan-t példának írták oda
38.
38.
bencebalyi
ha sj-t raknak is bele az is csak szimpla buff lenne hogy növel ezt-azt és 1 max 30 per múlva lejár tehát ilyen formában valszeg lessz mert lehet találni transzformációt cidit http://www.youtube.com/watch?v=Pa6wu0aiwXs vagy csak sárga energia lessz körülötte és hajszín nem változik esetleg akk lehet sárga ha olyanra csinálja meg a karit
37.
37.
bencebalyi
egyébként 64 részes a gt
36.
36.
bencebalyi
egyébként aki megnézi youtube-on az láthatja hogy nem olyan nagy durranás hogy pénzt kérjenek érte
35.
35.
Nokedlii
nem tudjátok h hány részes a GT?? mert most tartok 60 körül
34.
34.
Nokedlii
#35: de hogy is csak megnéztem h fel szokott-e ide nézni vki XD

33.
33.
thelegendary
#34: .............UHHHHHHHHHH...............

Ezt most........ ezt most komolyan kérdezed????

Jesssssszusom.................
32.
32.
Nokedlii
31.
31.
Nokedlii
szerintem lesznek tört szerverek ugy hogy nincs miért agódni

csak annyi h kicsit késöbb jelennek meg rá a fejlesztések

am remélem h még 2010 ben kijön itt EU-ban

de én most néztem videókat és van benne ssj de lehet h csak 1 szint:S
30.
30.
dareal
#31: korántsem biztos, semmit nem tudni a fizetési feltételekről.

van ahol azt írják, hogy koreai játék ellenére havi 15 usd (ahogy lenni szokott), van ahol azt írják, hogy több, mint valószínű, hogy itemshop-os (fúj, inkább fizetek havi 15 dodot, mintsem itemshopban havi több százat)
29.
29.
nemgigi
Hello.Már várom hogy megjelenjen EU-ban.Amúgy ingyenes lessz a game.
28.
28.
fckkk
nem tudom mit várnak a eus megjelenéssel ???meg nemtudják hogy lesz e rá igény ??lol hol élnek ezek persze hogy kööööööööö mindenkinek jah meg ha nem lehet benne repüéni és ssj-vé át változni

akkor torima máris dugja fel magának.megkérdezném töle hogy a dragonball mitöl lett sikeres ???nem kis szerepet játszott benne a ssj



verjem torima hülye fejére vén faasz
27.
27.
Garfartix
#28: Le van írva,hogy igen,fizetős lesz!



Két okból nem fogok játszani:

1: Fizetős!Ez még nem akkora baj,hiszen ebből lesz a bevétel a gyártóknak.

2:Nincs benne a játékban a Saiya-jin nép(csillagharcosok).Mint már előttem is említették,a Dermesztő Saga után az SSJ szintekről szól az egész sorozat.Simán meg lehetett vna oldani,hogy pl.: 20-s szinten megkapod az 1. szintet,40-n a 2.,60-n a 3.,80-n a 4-t.És hogyha attól féltek vna,hogy így mindenki SJ lesz,akkor pedig az kellett vna,hogy ezeknek alig lett vna varázslatuk,a többiek pedig másban jók.
26.
26.
Steeler
Valaki tud már valami infót mikor lesz nálunk kapható??????????,
25.
25.
balu19970614
már 2009 október van és még nem jelent meg európában de azt modják hogy 2010 vagy 2011 be fog meg jellenni itt!
24.
24.
chyger
Hol lehet megvenni ha kijön itt európában??(és kb mennyiért)

23.
23.
tjames
Közben már persze rájöttem hogy hülyeséget beszélek: természetesen fizetős lesz. SAJNOS. Mindenesetre egy nagyon jó gammának ígérkezik...
22.
22.
tjames
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...