Wet

  • Írta: Daks
  • 2008. augusztus 9.
Link másolása
A Wet főhősnője Ruby lesz. Mit kell róla tudni? Bérgyilkos a jobbik fajtából, szexi, és szereti a sört. Minden fegyverhez ért, ráadásként a kardokkal is remekül tud bánni. Hát kell ennél több egy jó akcióhoz?
Igen. Amikor ugyanis a Sierra és az Artifical Mind and Movement (A2M) a tavalyi Games Conventionön bejelentette a Wetet, mindenki egy amolyan ötlettelen Tomb Raider – Max Payne keveréket látott benne. Azóta pont egy év telt el, a fejlesztők pedig éjt nappallá téve csak azon munkálkodtak, hogy ne okozzanak nekünk csalódást – hiszen már küszöbön a megjelenés ugye. A  Wet időközben úgy ahogy kikupálódott, és megérett egy GK-s előzeteshez, úgyhogy vágjunk is azonnal a közepébe, lássuk milyen lesz a játék.


Ruby történetének megalkotásáért nem más felel, mint a 24 egyik korábbi forgatókönyvírója, Duppy Demetrius. Az úriember  nem most először találkozik a videojáték iparral, néhány éve neki köszönhettük a 24: The Gamet is, ami noha nem lett egy nagyon sikeres játék, azért unalmasnak semmiképp se volt mondható.


Főhősünk foglakozását tekintve problémamegoldó, legalábbis ő így hívja magát diplomatikusan. Amúgy bérgyilkos, azok közül is az egyik legjobb, és legdrágább. Sorra kapja a zsíros felkéréseket, és a dolgai teljesen rendjén is mennek mindaddig, míg egyik új küldetése során csúnyán át nem ejti őt a megbízója. Ruby kis híján a fogát is otthagyja, ezért elhatározza, hogy bosszút áll, és saját kezével nyírja ki a kétszínű gengszterfőnököt. Az úriembert azonban nem könnyű megközelíteni, Rubynak zsoldosok százain kell átverekednie magát, hogy revansot vegyen sérelmeiért.


Igazi hongkongi akciófilm hangulata lesz a játéknak, de ha hozzászámoljuk a dupla pisztollyal lövöldöző szexi főhős karakterét, akkor egy kis Tomb Raidert is fel lehet benne fedezni. A Max Payne jelző az első trailerben látott vetődéses ugrálások miatt ragadt rá a játékra, de én személy szerint még egy kis Kill Bill és Prince of Persia feelinget is érzek a levegőben.


Főhősünk három területen lesz igazán jó, ezek pedig nem mások, mint a lövöldözés, a kardozás és az akrobatika. Számolatlanul szórja a golyókat, a közelharcok alatt katanájával végez ellenségeivel, az egészet pedig megdobja majd egy kis ugrálós, szaltózós, bukfencezős, falon futkosós előadással. Állítólag igazi moziélményben lesz részünk a dinamikus kamerakezelésnek köszönhetően, lesz például olyan, hogy gameplay közben szemből mutatják majd Rubyt, vagy egyes helyzetekben belassul az idő, a kamera pedig körberepüli főhősünket. Azt már csak remélni tudjuk, hogy ezeket az ötleteket normálisan ki is tudják dolgozni a kanadai A2M-es srácok.


Nem lesz nehéz az irányítás, még a különleges mozdulatok előhívásához is elég lesz egy-egy gomb lenyomása. Falon futáshoz például mindössze párhuzamosan kell majd szaladnunk a fallal, majd az ugrást követően a karral odahúzni karakterünket, hogy tudja, mit akarunk vele csinálni. A harcok során hasonlóan könnyű dolgunk lesz, a kardos kivégzéshez például csak közel kell mennünk az ellenséghez, majd lenyomni a megfelelő gombot.


Jópofa dolog, hogy Ruby a kezében lévő két pisztollyal, shotgunnal, uzival, vagy éppen nyílpuskával egyszerre akár két célpontra is tud  tüzelni, ami bizony nem kis előnyhöz juttatja majd a harcokban. Megoldható lesz, hogy egyik kezével lövöldözzön, a másikkal pedig gránátokat dobáljon, vagy egyéb műveleteket hajtson végre. A célkereszt egy gombnyomásra ráragad majd az ellenfélre, de free look módban is lehet majd lövöldözni, ami akkor lesz hasznos, ha nagyobb tömeggel találjuk szembe magunkat.


Kisebb szabadságérzetet adva a játékos számára, a pályák nagy része nyitott lesz, így nem egyetlen folyosón kell majd folyton előre rohanni. Ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy érintkezésbe léphetünk majd a pályán lévő tárgyakkal, ily módon egy szobában elbarikádozhatjuk például magunkat mindenféle asztalok és szekrények ajtó elé vonszolásával. Ez kiemeli a játékot egy kicsit az arcade lövöldék tengeréből, remekül lehet majd ugyanis segítségével taktikázni mondjuk egy gengszterekkel teli villában.


Multiplayer mód nem lesz a Wetben, ami mondjuk nem nagy baj, a Bioshockkal az élen több nagyszerű játékot is megmentett már, hogy kihagyták belőle a többjátékos móka lehetőségét. Kíváncsian várjuk az őszt, remélve azt, hogy a sok Disney licenszes gyerekjáték után az A2M fel tudott nőni egy igazi, élvezhető, minőségi AAA játék megalkotásához. Csak ne essünk pofára!

Kapcsolódó cikk

13.
13.
Optimus Prime
#11: rajtam az se segít, mert csak PC- van. És ne jöjjön senki a Pc nem éri meg, vagyél PS-t. Mert a gépem 2 és fél éves most vettem egy új alaplapot (sajna bekrepált) és egy új videókártyát 8600 GT és gyakorta nincs játék, ami szaggatva futna rajta. A vga mindössze 17e volt. Míg egy Xbox is mennyi? 50-60e?
12.
12.
KD
ez g*ci jó nő :D XD
11.
11.
fojesz
10.
10.
Optimus Prime
Ez állati jó játéknak ígézkezik. Női főhős és a játék neve Wet. Csak az a bjaom vele, hogy csak PS3-ra jön.
9.
9.
Chocho
Hááát... nekem ezekkel mindig fenntartásaim vannak. Anno így kezdődött az Origin of the Spicies is, aztán mi lett belőle...
8.
8.
MetalLord
6:Télleg olyan kicsit :) Amugy biztos jó game lesz..
7.
7.
K2 The Highest
határozottan tetszik...Ha jó pörgős lesz a játékmenet akkor más nem is érdekel... TOTAL OVERDOSE feelinget AKAROK!!! Az egy isten játék...remélem ebben is lesznek különböző mozdulatok...
6.
6.
wildláma
a trailer elején hirtelen a Flatout jutott eszembe ... aki ismeri tudja miről beszélek ... szerintem jó játék lesz.
5.
5.
Dentis 360
Én tudatlannak számítok,hogy erről a címről,nem hallotam ez idáig semmit?Egyébként egyet értek Dcrysis02 barátommal...
4.
4.
Dcrysis02
Nemtom...ez olyan meh...bérgyilkos és megint össze-vissza gyilok lesz...nem az a lényege a bérgyilkosnak hogy csendben végezze a munkát és messziről?Erre itt egy újabb Kill Bill....
2.
2.
lac15
ember te nem tudsz leállni a cim irogatásokkal?:D:D

minden hozzászólásodba ezt olvasom...elég fárasztó

kivi leszek erre a játékra, remélem nem rontják el

jólenne már vmi újjal kockulni:D
1.
1.
Dr Kratos
Finomnak tűnik ! Jöhetne most hama,mert ha ők megjönnek akkor már nem lessz időm másra : Gear 2,COD 5,BIA HH, Fallout 3, Far Cry 2, Dead Space,Left 4 Dead,Mercenaries 2,
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...