The Day

  • Írta: Daks
  • 2008. szeptember 11.
Link másolása
„Utak? Ahová mi megyünk, ott nincs szükség utakra!” - Brown doki ezekkel a szavakkal ültette be Martyt és Lorrainet a De Loreanba, majd kezdetét vette az a hatalmas kaland, melynek részletei oly sok év után még mindig élénken élnek bennünk. Imádjuk az időutazást, ez a fantasztikus sci-fi álom pedig hamarosan ismét elrabolja majd szívünket, köszönhetően a Reloaded Studios új MMO játékának, a The Daynek!
A The Day a klasszikus MMORPG vonalat követi, lesz benne két oldal, a játékosok több karakterosztályból választhatnak majd, belakhatják a teljes játékteret, fejleszthetik skilljeiket, vállalhatnak foglalkozást, felvehetnek questeket, vagy bevethetik magukat a véget nem érő PVP és PVE csatározásokba. A „The Arch Enemy" személyében egy sztorivezető főgonoszt is köszönthetünk majd, ami viszont kiemeli a projektet a többi hasonszőrű játék közül az az, hogy Brown doki módjára ezúttal szabadon utazhatunk majd térben és időben!


Az időutazás meg ugye azzal jár, hogy akár a legártatlanabb, legkisebb tettünk is megváltoztathatja a jövőt. A játék éppen erre épül, ha már eljutottunk egy bizonyos szintig, akkor lehetőségünk nyílik majd a közeli jövőbe, vagy éppen a távoli múltba utazni, hogy belenyúlva megtörtént dolgokba, átalakítsuk a világot. A készítők ezért eltértek a The Matrix Onlineban és a The Lord of the Rings Onlineban is használatos, updatekre és in-game eventekre épülő történetvezetéstől, a The Day eseményei folyamatosan zajlanak majd, a játékosok pedig bármit is tesznek, mindig az események középpontjában érezhetik magukat.


Lesz egy küldetés például, melyben visszautazhatunk 1806-ba, a párizsi Arc de Triomphe építéséhez. A The Day alternatív jelenében az eredetileg Napóleon austerlitzi győzelmének emléket állító Arc már teljesen más jelentést kap, ezért az egyik fél el akarja azt pusztítani, míg a másik azért utazik oda, hogy ezt megakadályozza. Bármi is legyen a csata végeredménye, az biztos, hogy hatással lesz a világra.


A játék története 2150-ben kezdődik, mely korban az egész emberiség egy egyesült világkormány uralma alatt áll. A Unified World Government azonban elnyomja népét, hatalma pedig a világ minden részletére kiterjed – még az emberi DNS-re is. A „The New Day" korszak akkor veszi kezdetét, mikor valami különös oknál fogva portálok jelennek meg a világ minden táján. Ezek az időkapuk képesek egészen az időszámításunk előtti 1700-as évekbe is visszarepíteni az embert, a két harcoló oldal pedig ily módon szó szerint új dimenziókba tudja helyezni csatározását. Megindul a harc a múlt megváltoztatásáért, és bár a Minority Party és az Underground Rebellion is a rendszer bukásáért küzd, mindketten máshogy képzelik azt el, céljuk pedig, hogy az utazást követően egy nekik szebb jövőbe térhessenek vissza. Természetesen, hogy még több izgalom legyen benne, a kormány emberei is sűrűn feltűnnek, úgyhogy nem egyszer kell majd kétfrontos csatát vívnunk.


Küldetéseink nem csak a múlt megváltoztatására fognak irányulni, lesz majd olyan is, hogy meg kell szerezni egy, a jelenben csak a kormány által használt fegyver terveit. Miután ez megvan, már mi is felszerelhetjük magunkat ilyen cuccokkal, erősebbé téve így az ellenállást.


Az események három kontinensen, Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában zajlanak majd. A játék jelene hatalmas, szabadon bejárható területekből fog állni, míg a múlt csak egy-egy eseményre fog koncentrálni, így falak közé leszünk zárva. Utazásaink során azonban nem a háború lesz az első, a felfedezés öröme is ránk vár. Rájöhetünk például, hogy hogyan is indult el a nagy UFO mánia, leleplezhetjük Atlantisz rejtélyét, a Bermuda Háromszög titkát, sőt többek közt felfedezhetjük a  Notre Dame alatt húzódó titkos labirintust is. Nem semmi dolog, hogy ha ide elrejtünk például néhány fegyvert, akkor azt a jelenbe visszautazva magunkhoz tudjuk majd venni.


A The Day nem elsőként használja játékötlethez az időutazás teóriáját, a Saber Interactive nemrég megjelent TimeShiftje is hasonló koncepcióra épült, de nem érdemes megfeledkezni az 1995-ös Chrono Triggerről sem. Ami új dolog lesz, hogy itt nem egyedül, hanem több ezer társunkkal együtt élhetjük majd át az utazás varázsát. Személyesen ismerhetünk majd meg régi kultúrákat, és olyan világokat fedezhetünk fel, melyeket eddig csak a filmeken láttunk.


Mindezt nem más fogja életre kelteni, mint a Crysisben is használt CryEngine 2. A motor nem csak grafikában erős, de nagyszerűen tud hatalmas tereket is megmozgatni. Itt pedig ugye kellenek azok a kilométerek, hiszen három kontinenst utazhatunk majd be, és akkor még nem is beszéltünk arról a tömérdek múltbéli helyszínről, mely mind arra vár, hogy felfedezzük.


Az eddigi koncepciórajzokból már lehet találgatni, hogy milyen korokba tudunk majd elutazni a The Dayben, de a fene se tudja, hogy mi mindent találtak még ki a Reloaded Studios forgatókönyvírói, illetve hogy később, a 2010-es megjelenés után még mikkel fog bővülni a játék. Reméljük megtudjuk majd, hogy milyen lenne világunk, ha Napóleon el tudta volna foglalni Oroszországot, vagy ha mondjuk Hitler legyőzte volna az amerikaiakat is. Az biztos, hogy jó kezekben van a projekt, a fejlesztőstúdió ugyanis nem kisebb cégek volt munkatársaiból alakult, mint a Webzen, a Phantagram, vagy az NCSoft.
34.
34.
31.
31.
McDuff
az,joo lenne,azt se tod mi ez b*zdmeg...
30.
30.
mgsboy
remélem akkoris kijön ps3ra... joo lenne
29.
29.
McDuff
mellesleg am rábaszol me ez 1 MMO és hidd el,ez nem fog kijönni konzolra,lehetőség ide v oda,nincs az pénz sztem h portolják konzolra,me még pc-re is nehéz lesz megcsinálni,lásd WoW,SW Galaxies,stb...de ha tucc oat mondani ami van konzolon akkor kiabálj 1 nagyot!
28.
28.
McDuff
azt mondja "mint én régen" xD nem zavar h te mindig ezt csinálod?nincs jobb dolgod?már megint itt vagy?mondtam már h huzz el mert a felnőttek beszélgetnek!menjél azt jácc a PS3on a Grand Turismo 5el meg az SW-vel!me ugy látom nem becsülöd meg eléggé h ezek neked meg vannak/lesznek me rohadtul de ráérsz itt szorakozni te 8 éves kis droid...
27.
27.
Optimus Prime
Sok a hsz., röviden kommentek.



A játék: az ötlet szenzációsan hangzik. Ám még ne láttam MMO-t, ami ne a level upra és a szörny gyakásra épülne. Eme játék megvalósítása annyira távoli és rejtélyes, mint a Duke Nukem Forever megjelenési dátuma. :)



ST TFU: szemétség a LucasArtstól hogy nem jött ki PC-re, csak minden másra, még mobilra is! De nem ez az első dobásuk.



mgsboy: ban?
26.
26.
McDuff
hát jó nagy fába vágták a fejlesztők a kis fejszéjüket,maga a történet,meg h MMO,ráadásul még meghintve a CryEngine 2.0-val,hát le a kalappal ha ezt sikerül jol összehozniuk...de azért szurkolunk me ígéretesnek tűnik
24.
24.
mgsboy
de csak kiváncsi voltam hogyha én mondom h jöjjön ps3ra akkor ti ugyanazt mondjátok e mint én régen h ugyse fog kijönni pcre... erre ti mondtátok h a rockstar nem hagyná ki a lehetőséget... tudjátok, hogy pcn is eladnak belőle sokat... erre én meg azt mondom h ps3ra is kifog jönni ez a the day mert nem hagynák ki lehetőséget... és tuti kifog ps3ra jönni mert... szóval majd később

23.
23.
elite_hun
csakhogy ezzel a ''szovatásoddal'' mindenki megutált. téged ez nem zavar?
21.
21.
mgsboy
csak szovatlak titeket XD
20.
20.
elite_hun
17: JÓ! felfogtuk hogy a tfu nem jön ki PC-re! de ez lehet nem jön ki PS3-ra! és én most nem éreznék örömöt abban hogy: hahaha nem jön ki konzolra. most komolyan. hány éves vagy 9 vagy 10? vagy csak agyilag visszamaradott vagy?
19.
19.
dareal
mgsboy, esküszöm, hogy írok neked egy ps3 programot. konkrétan a helyesírás szabályait oktatná (nem mintha én egy nyelvtudor lennék, de ahogy te írsz, az valami kriminális).
18.
18.
dareal
17 jól van fiam (huhuh, isten ments, hogy ilyen fiam legyen :))
17.
17.
mgsboy
akkoris kiön ps3ra csak később

16.
16.
K.G.
Nem lehetne végre bannolni ezt az "embert"? mgsboyt persze.
15.
15.
dareal
7: miért?

egy mmo jóval több ideig leköt, mint egy single game. évekig csak a szimulátorok (már az is inkább csak online) és az mmo-k tudnak lekötni (engem). te szinte napi szinten 2-3 órát tudnál játszani egy single játékkal 4 éven keresztül? nem hiszem.
14.
14.
dareal
úúúúú, cant wait, caaaaaant waaaaaait :)
13.
13.
mgsboy
akkorsem fog kijönni a tfu pcre... ez a the day ki fog jönni uygis... csak később

12.
12.
elite_hun
mgsboy-t valahogy ki kéne törölni mert minden hozászolása csak pc vs konzol-os. de lehet hogy azért csinálja mert kisebbségi komplexusa van és azt akarja hogy mindenki rá figyeljen.(sajnos ez így is van)
11.
11.
Racsika
Szerintem hülyeség ezen vitázni, vegyél ps3at, vegyél pc-t, ha nincs pénz, járj haverhoz ps3azni vagy pcn játszani és kész le van tudva... Én mondjuk lehet ps3on GTA4eznék, még akkor is, ha jön pcre, egyszerűen sokkal feelingebb ágyon fekve csapatni controllerrel mint ülni a gép előtt és bámulni 17"-on... Na mindegy.

Ha ez tényleg ilyen gém lesz, akkor jipíj reroll wowról xD
10.
10.
LiMiT
9: Előszöris, én nem álmodozok semmilyen gémről!!! Másodszor, a TFU KI FOG JÖNNI!! :) Szal ezt már most elkönyvelheted magadba te korcs!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...