Tiger Woods PGA Tour 09

  • Írta: Ca$h
  • 2008. szeptember 14.
Link másolása
A nyár vége felé hozzájutottam egy Everybody’s Golf 2 példányhoz és úgy gondoltam, hogy ha már ilyen szerencsés vagyok, akkor ki is próbálom mire ez a nagy siker. Mondanom sem kell, hogy teljesen magával ragadott a játékmenet, természetesen a rám jellemző lelkesedésnek köszönhetően golf rajongó lettem. Éppen ezért örültem meg annak, amikor megláttam, hogy kijött az új Tiger Woods, ami szokásához híven mindig is egy magasabb szintre helyezte a golf játékokat. Lássuk hát, idén hogyan teljesített az EA Sports jól beolajozott gépezete PSP konzolon.
A kötelező élőfelvételes, módfelett hangulatos, bevezető filmecske után már a főmenüben is fogjuk találni magunkat. Elindul az EA-től megszokott gondosan válogatott soundtrack egyik darabja, és már csinálhatjuk is magunknak a profilt. Az idei évben igen nagy figyelmet szenteltek a készítők a szerepjátékokat megszégyenítő karakterkészítésnek, mivel a legapróbb részletekig be tudjuk majd állítani, hogy milyen külsővel rendelkezzen emberünk.


A külső tulajdonságokon kívül igen nagy választékban válogathatunk a különböző ruhadarabok és kiegészítők közül is. Jó ideig el fogunk szórakozni ezzel a lehetőséggel, ami hozzátenném fontos része a játéknak, hiszen nem mindegy, hogy kinek az arcát és felszerelését fogjuk nézni állandóan az átvezető filmekben egy-egy ütés előtt és után. Én személy szerint poénból készítettem magamnak egy 190 centi magas, kb. olyan 150 kilós néger csajszit, mondanom sem kell, hogy a szórakozásom felhőtlen volt ezek után. Pontosabban mondva biztosan az lett volna, ha a játékosom megszokottnak éppenséggel nem nevezhető fizikuma miatt ne jött volna elő egy csomó olyan grafikai bug, ami egy kicsit negédessé tették a játékélményt. Sajnos minden egyes ütéskor a csajszikám két karja erőteljesen bele applikálódott a hatalmas pocakjába, ami egyfajta virtuális ejnye-bejnye küldésére kényszeríttet engem a készítők felé.


A gamma egyik erőssége az irányítása. Sok-sok év tapasztalatának köszönhetően ezúttal még felhasználóbarátabb lehetőségek állnak majd a rendelkezésünkre. A profibb játékosoknak ott lesz az analóg joy-jal való machinálás, aminél alul látni fogunk egy több sávos kijelzőt, ami az ütés erejét fogja nekünk mutatni. Nem kell mást tennünk, mint lefelé húzni a joy-t a kívánt ideig majd hirtelen feltolni. Közvetlenül az ütés előtt csavarni is tudjuk a labdát, ha átellenes irányokba toljuk a joy-t. Emellett továbbcsavarni is tudjuk, amennyiben az „X"-et nyomogatva irányokat adunk meg neki repülése közben.


A másik lehetőség, amit választhatunk a 2/3-as gombnyomogatós módszer. Ez főleg az Everybody's Golf rajongóknak fog tetszeni, mert sokban hasonlít az ottanihoz. Nem kell mást tennünk, mint megnyomni az „X"-et és amikor megvan a kellő erő, újra megnyomni. Természetesen a korábban leírt módón itt is tudunk csavarni, illetve az erőből is visszavehetünk abban az esetben, ha túlzásokba estünk. Mégpedig úgy, hogy nem az „X"-et nyomjuk meg, hanem a kört és a kívánt negatív erő után újra kört nyomunk. De minden információt meg fogunk találni a főmenüben az extra tartalmak alatt, ahol is narrátoros videókból minden turpisságot el tudunk majd sajátítani.


Választani tudunk majd egyszeri meccsek, egyedi bajnokságok, a világbajnokság és természetesen ad hoc online módok közül is. Nekem sajnos nem volt nagyon szerencsém senkihez a neten, valahogy nem sorsoltak ki mellém senkit, de biztos vagyok benne, hogy mint mindig ezúttal is ez fog a legjobb mókának bizonyulni. Sajnálatos módon a pályák száma nem igazán bővült a tavalyi év óta, ahogyan idén sem tudjuk túlnyomni a CPUs videókat, amik eleinte nagyon szórakoztatóak de ezredik alkalommal már nem annyira. Két műsorvezetőnk is lesz, egy nő és egy férfi személyében, akik kellemes hangjukkal és gondolataikkal megadják nekünk a kellő hangulatot. A grafikára sem lehet semmi panaszunk, a PSP ezúttal is nagyon szépen teljesített, büszkék lehetünk rá ismét.


Úgy gondolom, hogy a Tiger Woods sorozat idén is nagyon szépen teljesített, és nem hiszem, hogy ez volt az utolsó évad. Mindenkinek csak ajánlani tudom, azoknak is, akik még nem tolták soha, illetve akik egyáltalán nem szeretik a golfot. Ha nekem, aki utálja a sport játékokat ilyen sok kellemes órát, napot tudott nyújtani, akkor biztos vagyok benne, hogy nektek is azt fog. Próba cseresznye, Birdie-re vele!

Memóriakártya: 896KB
Wireless Kompatibilis: Nem
Game Share: Nem
Wireless Network: Igen
PSP Danger: *
2.
2.
Ca$h
Nem tudom, hogy a platform alatt szereplő rész nem eléggé egyértelmű-e neked, de tuti ami tuti alapon leírom ide is... PSPn!
1.
1.
kankadi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...