Huszonöt film, amit látnod kell 2017-ben

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 11.
Nagyon úgy néz ki, hogy 2017-ben is hasonló menetrendet követ majd Hollywood, így leginkább a szuperhősfilmek és a lassan szokásos év végi Star Wars viheti a hátán az esztendőt. Lássuk, mire lesz érdemes beülni!

Természetesen az idei esztendőben is rengeteg szuper film kerül majd mozikba, így akár egy ötvenes listát is írhattunk volna, de a hely szűke miatt igyekeztünk inkább az olyan alkotásokra koncentrálni, amelyek jobban beleillenek a Gamekapocs profiljába - ha azt vártátok, hogy művészfilmek közül fogunk csemegézni, akkor sajnos csalódni fogtok. Ellenben ha kíváncsi vagy, milyen szuperhősfilmek vagy más szórakoztató produkciók költöznek be a mozitermekbe 2017-ben, akkor ne menj sehova, mert jó helyen jársz.

Széttörve - 2017. január 19.

Igen, tudjuk, a Széttörve pont nem egy látványmozi, de a Hatodik érzék és A sebezhetetlen egykoron csodagyerekként kikiáltott rendezője, M. Night Shyamalan nagy visszatérésének ígérkezik. Ebben óriási segítségére lesz a mindig zseniális James McAvoy, aki ezúttal egy disszociatív identitászavarban szenvedő fickót alakít. Pszichológusa eddig 23 különböző személyiséget diagnosztizált, de orvosa úgy véli, a mindent uraló utolsó, domináns személyiségét még nem ismerhettük meg. Amikor azonban Kevin elrabol három fiatal lányt, a korábban védvonalként szolgáló falak szépen lassan leomlanak és utat tör magának az eddigi legrosszabb oldala.

LEGO Batman - A film - 2017. február 9.

Három évvel ezelőtt senki se gondolta, hogy egy LEGO-film szórakoztató is lehet, márpedig a LEGO-kaland bebizonyította, hogy az építőkockás hősök is lehetnek viccesek. Már akkor is Batman volt az egyik legszórakoztatóbb figura, ráadásul a DC karaktere óriási népszerűségnek örvend, így nem meglepő, hogy a Warner vezetősége bizalmat szavazott egy teljesen különálló LEGO Batman-filmnek. Az eddig látottak alapján ez a felvonás is tele lesz őrültebbnél őrültebb poénokkal.

Jackie - 2017. február 9.

Ha viszont valami erőteljesebb darabra vágysz, akkor a Natalie Portman nagy visszatérése remek lehetőség lehet a számodra. Az egyértelműen Oscar-esélyes filmben Portman ezúttal Jacqueline Bouvier Kennedynek, vagyis az egykori First Ladynek a bőrébe bújik, a néző pedig a tragikus dallasi események utáni időszakot követheti végig, ami során Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, hogy méltósággal és állhatatosan vihesse tovább JFK szellemi örökségét.

John Wick: 2. felvonás - 2017. február 23.

Három évvel ezelőtt a John Wick nemcsak annak az esztendőnek, de talán az elmúlt éveknek is a legjobb akciófilmje volt. Lendületes, ötletes, látványos és közel sem annyira buta, mint társai. A mozi ismét felhelyezte a térképre Keanu Reevest, aki bolond lett volna kihagyni a folytatást, ami még azelőtt mozikba kerül, hogy ráfordulnánk a tavaszra. A John Wick második részében ezúttal Rómát változtatjuk csatatérré, Wick ugyanis esküje értelmében hűséggel szolgál egykori társának, aki egy titokzatos nemzetközi bérgyilkosszervezet felett szeretné átvenni az irányítást. Hősünk pedig kegyelmet nem ismerve ismét egyszemélyes hadseregként tesz el mindenkit láb alól.

Logan - 2017. március 2.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor Hugh Jackman utolsó alkalommal ereszti ki karmait. A szimplán csak Logan címre keresztelt utolsó önálló Rozsomák-film minden eddiginél ígéretesebbnek tűnik, ráadásul vérbeli játékosként biztosan Ti is észrevettétek a The Last of Us-áthajlásokat. A filmben egyébként egy, az élettől megkeseredett, képességeit már részben elveszítő Logant láthatunk majd, aki X Professzorral az oldalán igyekszik megmenteni egy különösen fontos mutáns lányt.

Kong: Koponya-sziget - 2017. március 9.

King Kong történetét ezerszer feldolgozták már, a Kong: Koponya-sziget első előzetese mégis várakozással tölt el minket. Nem csak azért, mert minden eddiginél látványosabb felvonással bővül a Kong-saga, hanem azért is, mert a történet is visszatér a gyökerekhez, ráadásul mindezt olyan színészekkel közreműködve, mint Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson és John Goodman.

Ghost in the Shell - 2017. március 30.

Valószínűleg senkinek se kell bemutatnunk Masamune Shirou 1989 és 1991 között futó mangasorozatát, majd az abból kinőtt két különálló, egész estés animét. Az itthon Páncélba zárt szellem címen ismert alkotás nem véletlenül tartozik a legnagyobb kultfilmek közé, hiszen hangulata és a cyberpunk körítés mellett mondandója is komoly súllyal bír. És mi pont ezért vagyunk kicsit szkeptikusok a mozis feldolgozással szemben, mert nem biztos, hogy ezt a mondandót megfelelően emeli majd át a Scarlett Johansson nevével fémjelzett produkció.

Halálos Iramban 8 - 2017. április 13.

Még a Universal Pictures se hitte, hogy a harmadik részével mélypontra süllyedt franchise valaha az egyik legnagyobb fejőstehene lesz, ráadásul arra a bravúrra is képes lesz, hogy maga mögött hagyva régi koncepcióját, megújulva, részről részre magasabb fokozatba kapcsoljon. Pedig a Halálos Iramban igazából a negyedik résszel futott be igazán, azóta pedig évről évre csak fogjuk a fejünket, hogy milyen őrült mutatványokkal igyekeznek minket a moziba csábítani. Ez a nyolcadik résznél se lesz másként, hiszen a csapat ezúttal már egy méretes tengeralattjáró elől is menekülni kényszerül, miközben igyekeznek kideríteni, miért is fordított hátat Dom szeretett családjának.

A galaxis őrzői vol. 2. - 2017. május 4.

A 2014-ben bemutatott A galaxis őrzőivel a Marvel ismét bizonyította rajongóinak, hogy képes kilépni a komfortzónájából. A James Gunn rendezte első rész már első előzetesével is jelezte, hogy itt valami egészen másra számíthatunk. Szerencsére a végeredmény egy nagyon szórakoztató, megnyerő és vicces film lett, így nem csoda, hogy a stúdió nagyon bízik a második részben, ami nemrég bemutatott trailere alapján nem szakad el a már ismert recepttől, csak tovább színesíti azt, élén bébi Groottal.

Alien: Covenant - 2017. május 19.

Ridley Scott a Prometheus vegyes fogadtatása után inkább visszatért a klasszikus Alien-esszenciához, amit a tíz évvel később játszódó Alien: Covenant első előzetese is alátámaszt. Ezúttal a parafaktor is nagyobb lesz és talán a rejtélyekből is visszavesz Scott, azaz a moziból távozván nem rengeteg kérdéssel, hanem sokkal inkább "húha" érzéssel fogunk távozni. Ha minden igaz, akkor a Noomi Rapace alakította Elizabeth Shaw karaktere is visszatér, illetve a Davidet alakító Michael Fassbender ezúttal már egy Walter nevű, fejlettebb android szerepét is betölti. Ripley ugyan nem lesz az új Alienben, de az eddig megjelent képek és alant újra megtekinthető előzetes után nyugodtan kijelenthetjük, Katherine Waterston karaktere erősen hajaz majd Sigourney Weaver feledhetetlen hősnőjére.

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja - 2017. május 25.

Hiába az elmúlt részek sikertelensége és minőségbeli romlása, a Disney még mindig képes bizalmat szavazni a magát minden bajból kiverekedő Jack Sparrow kapitánynak. Johnny Depp neve már egy jó ideje nem jelent egyet a minőséggel és a szórakoztató filmekkel, a magunk részéről mi mégis bizakodóak vagyunk, mert Joachim Rønning és Espen Sandberg norvég rendezők jó eséllyel képesek lesznek némi színt és változatosságot csempészni a kissé megszürkült franchise-ba. Az mindenesetre biztató, hogy Sparrow ezúttal a Javier Bardem alakította Salazar kapitánnyal akasztja össze a bajszát.

A múmia - 2017. június 1.

A Universal nagyon bízhat a felmelegített Múmiában, hiszen a Wonder Womannel egyszerre küldik moziba a Tom Cruise főszereplésével készülő, saját univerzumuk alapjait lefektető látványfilmet. Cruise természetesen most sem hazudtolja meg magát, így bár hiányoznak a Mission: Impossible-ből ismert játszótársai, valójában most is a stúdiók és biztosítótársaságok rémálmát játssza, csak ezúttal titkos kémek vagy rosszfiúk helyett egy álmából felébresztett, meglehetősen morcos múmiával csap össze.

Wonder Woman - 2017. június 1.

Amíg a Marvel magabiztos előnyére alapozva nyugodtan kísérletezgethet és építheti moziverzumát, addig a Warner Bros. rohamléptékben robog előre a saját birodalmának felhúzásában. Ennek persze pont az az ára, hogy a karakterek felépítése és bemutatása ezidáig sekélyesre sikeredett, a nagy csörtét ígérő Batman Superman ellen pedig egy elképesztően drága, de hihetetlenül egyszerű, buta katyvasz lett. Utóbbiban viszont már feltűnt a Gal Gadot alakította Wonder Woman, aki már akkor is egészen izgalmasnak ígérkezett. Ezt szerencsére az első előzetes is alátámasztotta, és úgy tűnik, egy női rendező mutatja meg a Warnernál dolgozó kóklereknek, hogyan kell látványos, dögös és közben okos szuperhősfilmet rendezni.

Verdák 3. - 2017. június 15.

A Pixar talán pont a Verdákkal érte el mélypontját, és ugyan fellángolásai azóta akadtak, a Disney égisze alatt akkor rálépett ösvényt járják még most is. Ugyan anyagi szempontból ez teljesen kifizetődő, sőt, a Verdák tipikus példája annak, hogy a gyerekek mennyire zabálták Matukát vagy Villám McQueent, kettejükkel ugyanis tényleg bármit el lehetett adni. Ezzel szemben a Pixar-filmekből mintha mostanság kihalt volna a szív és a lélek. Mint említettem, vannak fellángolások, de ezek többnyire már bejáratott címek folytatásai formájában öltenek csak testet. A Verdák harmadik részének első előzetese most mégis azt sugallja, a Pixar visszatér a helyes útra, merthogy itt bizony meglehetősen komor hangulatra lehet számítani, ami talán azt a hiányolt szívet és lelket is visszahozza.

 

Transformers: Az utolsó lovag - 2017. június 22.

Hogy egy néha napján tehetségét megvillantani képes rendező miért adja a fejét teljesen üres, látványpornóra kihegyezett filmekre, a mai napig rejtély számomra. Michael Bay mindig is Michael Bay marad, a saját túltolt dolgait sose fogja tudni levetkőzni, de amit a Hasbróval közösen művelnek a több évtizedes múltra visszatekintő, népszerű Transformersszel, azért igen csak kijárna nekik egy alapos fejmosás. Az ötödik Transformers-filmnél természetesen nem vesznek vissza a tempóból és a látványból, de az talán bizakodásra ad okot, hogy Sir Anthony Hopkins is a szereplők névsorát színesíti, így talán valami történetféleség is felfedezhető lesz, legalább nyomokban.

Pókember: Hazatérés - 2017. július 7.

Azok után, hogy a Sony sokadik alkalommal is befürdött a franchise-zal és képtelenek voltak valami értékelhetőt letenni az asztalra, inkább úgy döntöttek, részben átadják a stafétát egy hozzáértő gárdának. Mindez azt jelenti, hogy most már a Marvel is besegít a Pókember-filmek készítésébe, és hogy ez mennyire jót tett a hálószövőnek, azt már az Amerika kapitány: Polgárháborúban és az első Tom Holland-féle film előzetesében is megcsodálhattuk. Az ifjú Pókember ezúttal a Michael Keaton alakította Keselyűvel méri majd össze erejét, de nem egyedül, hiszen Vasember is beköszön.

A majmok bolygója: Háború - 2017. július 14.

A 2011-ben feltámasztott A majmok bolygója-franchise újonnan indított, amolyan előzménytrilógiája a végéhez közeledik, hiszen Cézár vezényletével végső nagy összecsapásra készülnek a majmok. A még életben maradt embereket ezúttal Woody Harrelson vezeti, és ahogy azt az előzetes is sugallja, véres, drámai küzdelemre lehet majd számítani. Ez utóbbi egyébként remekül passzol az eddigi részek hangulatához, az újraindított A majmok bolygója ugyanis azon szerencsés csillagállás alatt született, ahol az ütős látvány mellett a készítők szerencsére a történetre is odafigyeltek.

Valerian és az ezer bolygó városa - 2017. július 20.

Luc Besson ezúttal az Európában hatalmas népszerűségnek örvendő Pierre Christin és Jean-Claude Mézières páros képregényét alapul véve igyekszik eszement sci-fit letenni az asztalra. Az ötödik elem után bizakodóak vagyunk, ráadásul a film első előzetese is megvillantotta, milyen elképesztően változatos, gazdag és színes város az intergalaktikus Alpha, ahol fajok ezrei gyűlnek össze. Ráadásul a film a háttérben megkúszó veszély mellett Valerian és Laureline duójának dinamikájára is erősen épít, így minden bizonnyal egy szórakoztató és baromi látványos filmmel lesz dolgunk.

Dunkirk - 2017. július 21.

Christopher Nolan legújabb filmjében a második világháború legnagyobb mentőakciója előtt tiszteleg. Több mint 300 ezer szövetséges katona rekedt Dunkirk partján, ahol tulajdonképpen magatehetetlenül várták, hogy a német erők harapófogójába kerülve, céltáblaként végezzék. A szövetségesek végül egy közel 10 napon át tartó mentőakció keretén belül menekítették ki a szerencsétlenül járt katonákat.

A setét torony - 2017. július 28. 

Stephen King többrészes, sőt, regényeiben rendre visszatérő klasszikusa, A setét torony is beköltözik a mozikba, méghozzá ha minden igaz, akkor már most nyáron. Előzetesünk ugyan még nincs, de az mindenképpen biztató, hogy a rendezést az a Nikolaj Arcel vállalta el, akinek többek között az eredeti A tetovált lányt vagy a Q ügyosztályt is köszönhetjük. A színészi oldalon pedig Matthew McConaughey és Idris Elba a garancia arra, hogy nem valami fércművel lesz dolgunk.

Kingsman: Az arany kör - 2017. szeptember 29.

Matthew Vaughn nem először bizonyítja, hogy gondos odafigyeléssel képes a különböző képregényekhez nyúlni és azokat a filmvászonra adaptálni. A Kick/Ass után a Kingsmannel is belenyúlt a tutiba, ami nemcsak laza, fiatalos és lendületes volt, de baromi szórakoztató és látványos is, így a folytatásnak mindenképpen itt a helye. Az arany körben ráadásul sztárok egész sora fog feltűnni, így Töki és Merlin mellett Channing Tatum, Julianne Moore, Jeff Bridges és Halle Berry is felbukkan majd valamilyen szerepben, ahogy Galahad, azaz Colin Firth is visszatér.

Blade Runner 2049 - 2017. október 5.

Minden bizonnyal ez az a film, ami kapcsán a legtöbben izgatottak. Minden okunk megvan rá, hiszen Ridley Scott egykori klasszikusa több mint 30 év után tér vissza, ráadásul igazán ütős társaság jóvoltából. Egyrészt itt lesz Harrison Ford, mint Rick Deckard, másrészt napjaink egyik legtehetségesebb fiatal színésze, Ryan Gosling és egyik legjobb rendezője, az Érkezéssel a sci-fi témában is bizonyított Denis Villeneuve is a csapat tagja, ahogy Dave Bautista, Jared Leto és Robin Wright is. Az első előzetes semmit nem árul el a történetből, de hangulatától azonnal libabőrös lesz az ember.

  

Thor: Ragnarok - 2017. november 1.

Loki ide vagy oda, Thor eddigi két önálló kalandja nem igazán győzött meg minket arról, hogy a mennydörgés, a vihar és a termékenység istene egymagában működőképes lehet. A novemberre időzített új Thor azonban már címével is jelzi, hogy valami egészen elképesztő monumentális összecsapásra és pusztításra számíthatunk, amely során az sem kizárt, hogy bizony az istenek is hullani fognak, mint a legyek. Hulk és Doctor Strange is feltűnik a folytatásban, és olyan sztárok csatlakoztak még a forgatáshoz, mint Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Sam Neill és Karl Urban.

Az igazság ligája - 2017. november 17.

Még az is megeshet, hogy ez az év a DC Comics régóta várt tündökléséről fog szólni, így a tavalyi csúfos leégés után a Wonder Womannel és Az igazság ligájával is nagyot léphet előre a Warner Bros. A lenti előzetes legalábbis előrevetíti, hogy Snyderék megfogadták a visszajelzéseket és talán visszavesznek a látványból, így annak oltárán a történetet és a szórakoztatást se kell feláldozni.

Star Wars: Episode VIII - 2017. december 14.

Az idei esztendőt is egy Star Wars-filmmel fogjuk zárni, méghozzá a két éve újonnan megkezdett trilógia második felvonásával, ami reményeink szerint rengeteg kérdésre választ ad majd, és talán Mark Hamillt is szóra bírja. A nyolcadik számozott epizódban természetesen minden új és régi szereplő visszatér, hozzájuk pedig Benicio del Toro és Laura Dern is csatlakozni fog. Az első előzetes még várat magára, de talán tavasszal már az is befut.

46.
Tudtommal idén Stephen King-től az It is bekerül a mozikba, jobban várom a Setét toronynál. A régi verziót is kedveltem.
45.
James Logan
A család egyéb tagja úgy döntött, hogy elmegy színházba. Én nem akartam velük menni, így azt mondták, hogy ha április 15-ére találok valami filmet a moziban, akkor azt megnézhetem. Ajánlásokat kérek....
44.
Extol
Sztem talán Alien-re megyek
42.
rDAVE
Ebből max két-három, amit valóban látni kell.
A John Wick meg nem buta? A John Wick rettentő buta film. Ha nem lenne látványos, akkor letölteni se érné meg. B kategóriás történet kapott nagyköltségvetésű megvalósítást...
41.
KeXxX
Tripla X merre? Bezzeg a sztár vársz ott van..
40.
Parano1d
Csupa folytatás és feldolgozás, alig pár eredeti ötlet, a rengeteg jó könyvből, amiből filmet lehetne csinálni.
A Sötét tornyot várom, de egy Gyűrűk uránál is sokkal hosszabb történetet, nem tudom hogy akarnak egy filmbe belesűríteni.
Trainspottingot és Blade runnert szintén, de gondolom nem fogják megközelíteni az első film színvonalát.
39.
bitbandita
Life, vagy az új Cloverfield engem jobban piszkál, mint innen bármi. Trainspotting még, ofkorz. Na jó, az új Star Wars esetleg, bár az Awakens okozta csalódás után elvárásaim már nincsenek.
38.
Aanash
Halálos Iramban ahol Dom átáll és a végén kiderül azért, hogy bevédje őket valakitől, akiről csak ő tud...puff ennyi a sztori.
A Logan jónak tűnik, a többi meg olyan hogy nem mozgatnak meg, de mindenképpen mozgalmas lesz az év ez vitathatatlan.
37.
sloth
mi? nemár srácok hogy titeket nem érdekel rohadtul a moonlight.
35.
hedzsooo
#29: Tényleg, a Trainspotting 2 lemaradt a listáról, pedig az is várós nagyon! ;D
34.
Norbiii
Megnézünk egy filmet, vagy tetszik vagy nem. Vannak jó filmek és rosszabb filmek, különböző műfajok, kinek mi tetszik, kinek mi a jó, de senki nem lesz attól igénytelen, hülye vagy kevesebb ember, mert más az ízlésvilága, vagy mert másképp szereti nézni!
Mindenki kedvére válogathat, és remélem mindenki megtalálja azt, ami neki tetszik! Jó szórakozást kívánok! :)
33.
A Fénybenjáró
A Blade Runner 2-t szerintem nekem nem kéne látnom. Ryan Gosling egy rettenet.
31.
giga321
Innen csak a cars 3, a natalie portmanas meg a Dunkirket nem fogom megnezni moziban. A dunkirkot csak max itthon mert egyik trailer sem nyűgözött le.
Minden más innen jöhet.
29.
LAZLOW20
#25: Pont ugyanerre gondoltam a cikk olvasása közben.Én amit idén nagyon várok az az új Trainspotting és a Dunkirk.
28.
gomba56
A
- LIFE
- The Space Between Us
- A Cure for Wellness kimaradt, ezek mind ígéretesnek tűnnek, aztán majd kiderül
26.
RangerFox
#25: Sötét 50 árnyalata :D
25.
leviske
Maradt le egyáltalán 2017-es blockbuster a listáról? :D
24.
Chrysh
#22: Persze, akadnak a jó filmekre is ivójátékok, én csak azt mondom, hogy a Halálos Iramban filmekre, CSAK ivójáték minőségében tudok hivatkozni. :)
23.
Sziasztok!

Jó kis filmek lesznek ebben az évben. A Logan, Halálos Iramban 8, Alien: Covenant, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Wonder Woman, Thor: Ragnarok, Az igazság ligája.
22.
latis666
#13: Ez mondjuk vices. Egy autós verekedős filmben amiben a főszereplőt Dom-nak hívják óhatatlanul előfordul a főszereplő neve a verekedés és a sebesség váltás is közelről.
20.
kopic
"Több mint 300 szövetséges katona rekedt Dunkirk partján, "

Ezt azonnal javítsátok, mert 300 ezer, nem pedig 300 ! -.-
19.
kopic
#17: 2.nezeskor alig vártam hogy vege legyen, annyira untam, de nalad lehet másképp lesz.
18.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Valerian és az ezer bolygó városa kíváncsi leszek, aki nem tudja lukas jelentősen innen merített a Star warshoz.
Wonder women, teljesen meglepett, Igazág Ligájával nagyon bizakodó vagyok a sorozatot is szerettem, King Kong csak jó lehet. Majmok Bolygója, szintúgy ígéretes.
Pókember, Transformers, Alien, kérdéses milyen lesz de adok nekik egy esélyt.
17.
Norbiii
#15: A Star Wars 7 összességében tetszett, főleg a nosztalgikus hangulat, és a régi szereplők miatt voltam oda, na meg újra Star Wars láz, de a 4, 5, 6 után elsőre azért jóval többet vártam, annyira nem tartottam jónak. Persze ha majd megnézem másodjára lehet jobban fog tetszeni...
16.
kopic
#15: +A majmok bolygója Haboru
Új Karib tenger kalózai

Ezekre leszek legjobban kivancsi iden.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...