Huszonöt film, amit látnod kell 2018-ban

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 19.
Végeztünk az évzáró cikkeinkkel, ideje előretekintenünk! Ezúttal is megpróbáltuk összegyűjteni azt a huszonöt filmet, amit az idei esztendő során érdemes lehet majd moziban is megtekinteni.

Ahogy a 2017-es összeállításunk, úgy a mostani lista is inkább azokra a filmekre koncentrál, amelyek alapvetően beleillenek a magazin profiljába, azaz többségben lesznek a popcornmozik, illetve a nagy nyári blockbusterek.

Fekete Párduc - 2018. február 15.

Ugyan január is bőven rejt ígéretes, szórakoztató filmeket, mégis február lesz az első olyan hónap, amikor valóban érdemes lehet a téli hideg elől a moziba menekülni. A Marvel ugyanis a nagy Bosszúállók-találkozója előtt még tesz egy kis kitérőt a különálló Fekete Párduc-filmmel, ami részletesebben foglalkozik majd a Marvel moziverzumában már eddig is fontos helyszínként emlegetett Wakandával. Izgalmas kísérletnek tűnik a mozi, hiszen az uralkodó európai vagy japán folklór után az afrikai kultúrával is részletesebben megismerkedhetünk, miközben a Fekete Párduc jó eséllyel kiváló felvezetése lesz a Bosszúállók: Végtelen háborúnak is.

A Pentagon titkai - 2018. február 22.

Már önmagában a téma is kellően érdekesnek tűnik ahhoz, hogy a listán helyet kapjon Steven Spielberg legújabb filmje, de Meryl Streep és Tom Hanks párosa a garancia arra, hogy a Pentagon-aktákat nyilvánosságra hozó újságírók története biztosan taroljon majd a kasszáknál és az Oscar-gálán is. Merthogy a film azt meséli el, hogyan vezette félre az USA kormánya a közvéleményt a vietnami háborúval kapcsolatban, a mocskos titkokat pedig hogyan fedte fel a The New York Times, majd pedig a The Washington Post.

Expedíció - 2018. február 22. (amerikai bemutató)

Alex Garland az elmúlt évek egyik legjobb sci-fijének, az Ex Machinának a rendezője ezúttal Jeff VanderMeer népszerű regényét, az Annihilationt vitte vászonra. A történet egy csapat női specialistáról (Natalie Portman, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez) szól, akik egy olyan rejtélyes lezárt területet igyekeznek felfedezni, amit korábban már más csapatok is megpróbáltak, de ők vagy eltűntek, vagy rejtélyes körülmények között meghaltak. Az egyik ilyen csoport tagja volt a Natalie Portman által alakított karakter férje is, így az ő személyes indíttatása is mozgatórugó abban, hogy alaposan megismerjük az Area X-nek nevezett karanténzónát.

Sajnálatos, hogy a film végül csak az Egyesült Államokban, Kanadában és Kínában lesz moziban is látható, a világ többi pontján, így nálunk is csak a Netflixen lehet majd megtekinteni.

Vörös veréb - 2018. március 1.

A hazánkban forgatott film szintén egy népszerű regény, Jason Matthews írása alapján készült. A történet a hidegháború idejében játszódik, amikor is egy tehetséges balerina, Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) lábtörését követően kénytelen feladni karrierjét. A szovjet KGB beszervezi, ahol a csábítás művészetét kitanulva az egyik legjobb kémmé válik. A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor feltűnik a színen az amerikaiak szintén tehetséges ügynöke, amivel aztán kezdetét veszi egy macska-egér játék, amiben semmi és senki sem az, aminek látszik.

Tomb Raider - 2018. március 15.

Angelina Jolie után az Oscar-díjas Alicia Vikander bújik Lara Croft feszes szerkójába. Az adaptáció a Square Enix és a Crystal Dynamics által 2013-ban újrakezdett Tomb Raider-játék vonalán mozog, vagyis egy sokkal törékenyebb, képességeivel még csak most ismerkedő, a határait éppen csak feszegető sírrabló Larát kapunk majd. A helyszín ezúttal az ősi rejtélyt rejtő Mother of Death sziget lesz, ahol a sok-sok fejtörő és akadály mellett egy, a Walton Goggins vezette titkos szervezettel is szembe kell majd néznünk.

Ready Player One - várhatóan 2018. március 29.

Ernest Cline azonos című regénye egy igazi popkultúrális mashup, egy geek-mennyország, ahol az OASIS nevű virtuális valóságnak köszönhetően az lehetsz, aki csak akarsz. 2044-ben ugyanis a világot behálozza ez a virtuális játéktér, ahol mindenki a saját maga választott avatarként élheti virtuális mindennapjait, ezzel maga mögött hagyva a csúf és kilátástalan valóságot. Amikor azonban az OASIS-t alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben, aki pedig ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Ebben a játékban a 18 éves Wade is részt vesz. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét.

Tűzgyűrű: Lázadás - 2018. április 5.

Ha minden igaz, akkor jövőre sem maradunk Transformers-film nélkül, de már kora tavasszal is kapunk majd egy nagyobb zúzást, köszönhetően a Tűzgyűrű folytatásának. Sajnos Guillermo del Toro már nem tér vissza, de a filmet az a Steven S. DeKnight rendezte, aki a Spartacus és a Daredevil sorozatok körül is sertepertélt, míg a főszerepet az új Star Wars-trilógiával befutó John Boyega kapta meg. Ő azt a Jake Pentecostot alakítja majd, aki a 2013-ban szereplő Idris Elba-karakter, Stacker fia. Pentecost egyébként kiváló és ígéretes Jaeger-pilóta, azonban idő előtt hátat fordít a kiképzésnek, hogy aztán komoly alvilági ügyekbe keveredjen. Amikor azonban a dolgok eldurvulnak, testvére Mako Mori (Rinko Kikuchi) egy utolsó esélyt ad neki, hogy bizonyítsa, fel tud nőni apja örökségéhez.


Bosszúállók: Végtelen háború - 2018. április 26.

Amikor 2008-ban bemutatkozott Tony Stark és Vasember, talán a Marvel sem gondolta, hogy tíz év elteltével micsoda moziverzumot építenek majd fel. Az évek során aztán szépen bevezettek egy raklapnyi hőst, akik önálló filmjeik és két egyesülés után végül a jövő nyári moziszezon nyitányaként csapnak össze első igazán komoly ellenfelükkel, a végtelen kövekre hajtó Thanosszal. Nem lesz könnyű dolguk, de a csapathoz most már olyan szuperhősök is csatlakoznak, mint Pókember, Doctor Strange vagy éppen a Galaxis Őrzői. Az első előzetes felrobbantotta az internetet, így nem kérdés, melyik film 2018 egyik legjobban várt blockbustere.

Deadpool 2 - 2018. május 18.

A 2016-ban bemutatott Deadpool sikerének köszönhetően nyíltak meg az ajtók az R-besorolású szuperhősfilmek irányába, amit aztán a Logan is a maga javára tudott fordítani. A folytatással kezdetben volt egy kis gubanc, a rendező Tim Miller ugyanis kreatív nézetkülönbségek miatt összerúgta a port Reynoldsszal, de a helyét a John Wick társrendezője, David Leitch vette át, így valószínűleg látványos akciókból, önreflexióból és kikacsintásból most sem lesz hiány. A már ismerős csapathoz csatlakozott Josh Brolin, aki Cable-t alakítja majd, de Domino (Zazie Beetz), a telekinetikus gyilkos is beköszön.

Solo: Egy Star Wars-történet - 2018. május 24.

A Bosszúállók: Végtelen háború tulajdonképpen egy teljes hónapra elriasztotta a stúdiókat, így legközelebb május végén merészkedik olyan alkotás a mozikba, ami talán a rajongók pénztárcáját is alaposan megdolgoztathatja. A különálló Han Solo-film kapcsán csak negatív hírek érkeztek az elmúlt hónapokban, a LEGO-filmet is jegyző Phil Lord és Chris Miller párosát ugyanis kirúgta a Disney, de arról is lehetett hallani, hogy a Solót alakít  Alden Ehrenreich színészi képességeivel is gondok akadtak. A filmet végül Ron Howard vette át, ami akár jól is elsülhet.

Jurassic World: Bukott birodalom - 2018. június 7.

2016-ban tértek vissza a mozikba a Jurassic Park egykori őslényei, a Jurassic World pedig azonnal bizonyította, a nézők még mindig kíváncsiak a T-Rexre, hiszen 1,6 milliárd dollárt keresett az új rész. Nem is volt kérdés, hogy kapunk folytatást, a Bukott birodalom alcím pedig előrevetíti, hogy az előző részben a parkban történtek után is komoly gondot okoznak majd az őslények és az azok megmentésére indított kaland.

Soldado - 2018. június 29. (amerikai bemutató)

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a 2015-ben bemutatott, erős, nyomasztó atmoszférája miatt nehezen emészthető, mégis a feszültséget maximálisra pörgető Sicariónak szüksége van egy folytatásra, de a nemrég bemutatott előzetes elég hamar elhessegette ezeket a gondolatokat. Sajnos sem Denis Villeneuve rendező, sem Emily Blunt nem tér vissza, ellenben Josh Brolin és Benicio del Toro ismét benne van a buliban. A forgatókönyvet a zseniális Wind River és a még zseniálisabb Hell or High Water írója, Taylor Sheridan jegyzi.

Alita: A harc angyala - 2018. július 19.

James Cameron már a 90-es évek óta szerette volna vászonra vinni Yukito Kishiro népszerű mangáját. Az időközben több nagyobb projektbe is belevágó Cameron jelenleg az Avatar folytatásaival van elfoglalva, de évtizedek óta tervezett álmáról sem mondott le, amit végül Robert Rodrigueznek adott át. Az Alita: Battle Angel a következő esztendő egyik ígéretes próbálkozása lesz, amiben Rosa Salazar alakítja majd a cyborg hősnőt, hozzá pedig olyan színészek csatlakoznak, mint Christoph Waltz, Jennifer Connelly és Mahershala Ali.

A hihetetlen család 2. - 2018. július 19.

Tizennégy év elteltével tér majd vissza a Parr-család, akik ezúttal is maszkot ragadva és szuperképességeiket bevetve igyekeznek majd megmenteni a világot. A főbb szerepek szinkronjai egytől egyig visszatérnek, így Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson és Sarah Vowell is csatlakozott a projekthez, míg az újonnan érkezőket Bob Odenkirk és Catherine Keener képviseli. A történetről egyelőre keveset tudni, de a fókuszban ezúttal Nyúlányka lesz, míg Mr. Irdatlan épp a legkisebb gyerkőccel, Jack-Jackkel küzd otthon.

Mission: Impossible 6 - 2018. augusztus 2.

Ethan Hunt, azaz Tom Cruise hatodik alkalommal is visszatér. Az új epizódot ismét Christopher McQuarrie rendezi, és bár a történetről idáig semmit sem lehet tudni, annyi azért már kiderült, hogy a cselekmény mélyebbre ás majd Ethan Hunt karakterében, így sokkal többet is megtudhatunk róla, méghozzá egy szokásosan őrült és látványos akciókkal fűszerezett, érzelmesebb utazás keretein belül. Ennek megfelelően visszatér Dr. Julia Meade karaktere, akit ezúttal is Michelle Monaghan alakít, de a Jeremy Renner kivételével lényegében ez mindenki másról is elmondható, így Rebecca Ferguson, a bajszos Henry Cavill, Simon Pegg, Ving Rhames, Alec Baldwin, Vanessa Kirby és Angela Bassett is.

The Predator - 2018. augusztus 2.

A legújabb Predator-film a klasszikus részeket igyekszik továbbszőni. Az már önmagában biztató, hogy Shane Black írta és rendezi a filmet, a főbb szerepekben pedig olyan ismert színészek tűnnek fel, mint Boyd Holbrook, Thomas Jane, Sterling K. Brown, Jake Busey, Olivia Munn, Jacob Tremblay, Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key és Edward James Olmos. A történet szerint egy maroknyi katona igyekszik majd kiiktatni a Predatort, miközben válaszokat kapunk majd arra, mi is a ragadozó célja, és miért érkeztek a Földre.

A Hangya és a Darázs - 2018. augusztus 9.

A két évvel ezelőtt bemutatott Hangya a hányatott sorsa ellenére nagyon pozitív meglepetés volt, többek között könnyed, heist-mozikat idéző stílusának és szereplőinek köszönhetően. A régiek közül szerencsére mindenki visszatér, így Peyton Reed rendező, valamint Paul Rudd és Evangeline Lilly is. Mellettük természetesen felbukkan majd Michael Douglas, Michael Pena, Bobby Cannavale és Judy Greer, míg hozzájuk csatlakozik Walton Goggins, aki a Cross Technologies vezetőjét fogja alakítani, Laurence Fishburne, aki Dr. Bill Foster, azaz Giant-Man lesz, valamint Hannah John-Kamen, aki Ghostot, a főgonoszt formálja meg. Az első részben csak említett Janet Van Dyne, az eredeti Darázs is bemutatkozik, Michelle Pfeiffer személyében.

Venom - 2018. október 5. (amerikai bemutató)

Annyira bejött a Sonynak a Marvellel való együttműködés, hogy a Pókember: Hazatérés sikere után azonnal meghatározták az új Pókember-univerzum irányát, csak ugye épp Pókember nélkül. Éppen ezért az univerzum további hőseivel, ellenfeleivel képzelik el a jövőt, így jöhet majd létre egy Sinister Six, valamint az ősszel bemutatkozó Venom-film is. A filmről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a hatrészes Venom: Lethal Protector lesz az alapja. A forgatókönyvet a Pókember-tapasztalattal már rendelkező Scott Rosenberg és Jeff Pinkner párosa készítette el, amit aztán Kelly Marcel, A szürke ötven árnyalatának írója pofozott ki. A főbb szerepet Tom Hardy kapta meg, de csatlakozik hozzá Woody Harrelson, Riz Ahmed, Michelle Williams és Jenny Slate is. A rendezést a Zombieland alkotója, Ruben Fleischer vállalta el.

First Man - 2018. október 11.

Damien Chazelle eddig nem nagyon hibázott, a Whiplash és a La La Land után azonban egy merőben más témán dolgozik jelenleg a rendező. A First Man ugyanis a hidegháború idején zajló űrversenybe enged majd betekintést. Ryan Gosling alakítja majd Neil Armstrongot, Corey Stoll lesz Buzz Aldrin, míg Lukas Haas az Apollo 11 csapatának harmadik tagját, Mike Collinst formálja meg, de mellettük is csupa izgalmas színész bukkan majd fel, mint például Kyle Chandler, Claire Foy, Pablo Schreiber és Jon Bernthal. A film jó eséllyel ismét megcélozza majd az Oscart is, így az a Josh Singer írta a forgatókönyvet, aki Az elnök emberein és a Spotlighton is dolgozott.

Halloween - 2018. október 25.

Érdekes páros igyekszik új lendületet adni a jövőre negyvenedik születésnapját ünneplő Halloweennek, Danny McBride és David Gordon Green ugyanis eddig leginkább csak vígjátékokban működött közre. Az új Halloween-film igyekszik figyelmen kívül hagyni a franchise vakvágányait és csak az eredeti részt veszi majd figyelembe, és így még maga John Carpenter is rábólintott a projektre, amiben Jamie Lee Curtis is részt vesz, mint Laurie Strode. A producerkedést a Blumhouse vállalta el, akiknek tavaly két jól sikerült filmet is köszönhettünk a Split és a Get Out képében.

X-Men: Dark Phoenix - 2018. november 1.

A X-Men: Dark Phoenix története Jean Greyre (Sophie Turner) koncentrál, vagyis arra, hogyan teljesíti majd be sorsát, mint Phoenix. Jennifer Lawrence is visszatér, mint Mystique, illetve Jessica Chastain is csatlakozott a filmhez, de egyelőre nem tudni, melyik főgonoszt alakítja majd. A történetről egyelőre annyit lehet tudni bővebben, hogy a Dark Phoenix Sagát veszi majd alapul, Jean Grey pedig egy űrbéli küldetés alkalmával történt napkitörések során szerzi meg a képességeit, ami egy ideje már benne lakozott, csak kellett egy katalizátor, ami beindítja azt.

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei - 2018. november 16. (amerikai bemutató)

Jövőre folytatódik J.K. Rowling Harry Potter-mellékága, a Legendás állatok és megfigyelésük, amiben ismét Göthe Salmander (Eddie Redmayne) keveredik fura ügyekbe. Ezúttal elhagyjuk az Egyesült Államokat és a helyszín Párizs lesz, ahol többek között a fiatal Albus Dumbledore is fontos szerepet játszik majd, hiszen az ő parancsára kell majd elfognunk Gellert Grindelwaldot (Johnny Depp), aki számos mágikus bűnt követett el.

Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2. - 2018. november 22.

Kicsit sokat kellett várni a folytatásra, de hat év után szerencsére visszatér Rontó Ralph. A Disney ugyanis a kritikai és anyagi siker után belátta, bőven van még potenciál a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló mesében és karakterben. A folytatásban Ralph és Vanellope von Schweetz ezúttal az internet világába lép be, ahol természetesen a Disney hőseivel is találkozik majd, így például Jázminnal, Ariellel, Pocahontasszal, Moanával, Vasemberrel és C-3PO-val is összefut. A történetről amúgy keveset tudni, de az alkotópáros megmaradt, így most is Rich Moore és Phil Johnston írják és rendezik a mesét, ami előrevetíti, hogy nagyon nem mehet félre a projekt.

Aquaman - 2018. december 21. (amerikai bemutató)

Először a Batman Superman ellenben bukkant fel Arthur Curry, hogy aztán a novemberben bemutatott Igazság Ligájában már teljes értékű tagként be is köszönjön. Első, önálló filmjét csak 2018 végén kapja meg Aquaman, ami kisebb zavart is okozhat, de a DC és a Warner annyira igyekszik előrerohanni, hogy egyelőre nem nagyon érdeklik az egyes felvezetések. A filmet James Wan rendezi, Jason Momoa pedig már bizonyította, remekül áll neki Aquaman karaktere, így kíváncsian várjuk, hogyan sikerül a Curry gyerekkorától induló, majd Atlantis uralkodásának megszerzéséig tartó története. Felbukkan majd még  Amber Heard, Patrick Wilson, Willem Dafoe és Nicole Kidman is, de Dolph Lundgren is jelen lesz.


The Irishman - valamikor 2018 vége

Igen, tudjuk, a The Irishman két okból is kakukktojás. Egyrészt a Netflix gondozásában készül, így közel sem biztos, hogy moziban is megtekinthető lesz. Másrészt nem tudni, hogy mennyire biztos a 2018 év végére ígért premier, így benne van a pakliban, hogy 2019 elejére csúszik majd a megjelenés. De ettől függetlenül itt a helye a listán, hiszen egy maffiasztorit kapunk, amit a műfaj egykori nagyágyúi hoznak össze. A rendezői székben Martin Scorsese, a szereplők között pedig ott találjuk Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci hármasát. Ez még akkor is egy impozáns lista, ha az elmúlt éveket nézve nemigen kényeztettek el minket játékaikkal a színészek. Hozzájuk csatlakozik még Harvey Keitel, Anna Paquin, Jack Huston és Bobby Cannavale.

9.
KőbányaKispest
Iden nem kell sokat moziba menni. De a sicario erdekel, a venom, es az uj predator, de az is azert mert mar reg volt predis film.
8.
unrealnoise
Ennek 99%-a nem érdekel... Ellenben a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, a Lady Bird, a The Florida Project... (Tudom, ez nem az a cikk...)

A Ready Player One-t olvastam, simán 10/10, ezért valahogy nem is érdekel a film... Annál jobb úgy sem lesz... Pláne, hogy a sztorit is ismerem...
5.
RangerFox
Tényleg hanyagolhatnák ezeket a szuperhősös szarokat, de hát ha ez kell a népnek. Tényleg van köztük érdekesnek tűnő filmek, tavaly csak kétszer ültem be moziba (Logan, SW), ebből az SW nagy csalódás lett. Idén több filmnek adok majd esélyt, ebből a listából is legalább 10-nek. Amúgy szerintem 100%, hogy a Han Solo film csúszik decemberre. Jobb is ez így, év végén mindig SW hangulatba kerülök.
2.
kopic
Avangers, Ready Player One, Deadpool 2, Alita, Rontó ralph 2
1.
kastorhun
Amik érdekelnek: Pentagon Titkai, Expedíció, Tomb Raider, Ready Player One, Solo film, Alita: A harc angyala, Deadpool 2, A hihetetlen család 2, X-Men: Dark Phoenix, Venom, Legendás állatok - Grindelwald bűntettei, Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2., Ragadozó Városok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...