Huszonöt film, amit látnod kell 2019-ben

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 13.
Ismét összegyűjtöttük azoknak a filmeknek a listáját, amelyekre érdemes lehet odafigyelni 2019-ben. Lesznek itt animációs filmek, feldolgozások, az új Star Wars-trilógia lezárása, és persze sok-sok szuperhősfilm is.

A tavalyi listánkat végiggörgetve könnyű arra a megállapításra jutni, hogy 2018 meglehetősen felemás év volt a filmkedvelők számára. Ha viszont a teljes kínálatot nézzük, ismét elmondhatjuk, hogy minden közepes vagy rosszabb filmre jutott legalább egy szuper és szórakoztató. Ebből a szempontból 2019 sem lesz más, ahogy a kínálatot végigböngészve is jól látszik, a trendek sem változnak. Szuperhősfilmek, Disney-klasszikusok élőszereplős feldolgozásai és egy újabb Star Wars-epizód jellemzi majd a jövő évet.

Üveg - 2019. január 17.

A sebezhetetlen és a Hatodik érzék sikerét követően M. Night Shyamalan gagyit gagyira halmozott, de két évvel ezelőtt a Széttörvével bizonyította, míg mindig van benne kraft, ráadásul a film végén azt is nyomatékosítja, hogy a disszociatív identitászavarban szenvedő Kevinből előtörő állat pont ugyanannak az univerzumnak a része, mint A sebezhetetlen biztonsági őre, David Dunn és mániákus képregénygyűjtője, Elijah Price is. Ez pedig egyértelmű folytatáshoz vezetett, amiben mindhárman egy olyan elmegyógyintézetbe vannak bezárva, ahol a Sarah Paulson alakította pszichológus arról próbálja meggyőzni mindhármukat, hogy márpedig szuperhősök nem léteznek, ők pedig hétköznapi emberek. Kevin aztán elszabadul, így Dunnra hárul a feladat, hogy elkapja a bestiát.

Vihar előtt - 2019. január 31.

Rég láthattunk már egy feszült, izgalmas és fordulatos thrillert a mozikban, Matthew McConaughey és Anne Hathaway párosa pedig jó kiindulópontnak tűnik. A történet szerint Baker Dill egy halászhajó kapitányaként éli mindennapjait, amikor egy karib-tengeri szigeten utoléri a múltja. Felbukkan korábbi felesége, Karen, aki azzal bízza meg, hogy segítsen meggyilkolni új férjét. Baker egy ideig ellenáll, de ahogy egyre jobban kínozzák a múltjára vonatkozó gondolatai, elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát.

A LEGO-kaland 2. - 2019. február 7.

A 2014-ben bemutatott első LEGO-kaland sikere leginkább a nézőre zúduló metahumornak volt köszönhető, azért pedig Phil Lord és Chris Miller párosa volt a felelős. A rendeződuó végül egészen a Solo: Egy Star Wars-történet rendezéséig jutott, de a közös munka végül nem sült el jól. Lord és Miller így aztán visszatért sikereik kezdeti forrásához, A LEGO-kalandhoz, amit ugyan már nem ők rendeznek, de a produceri teendők mellett a forgatókönyvírásból is kiveszik a részüket.

Az első részből a főbb szereplők visszatérnek, így Emmet, Lucy és az időközben már külön LEGO-filmet kapott Batman is színre lép. Bricksburgnak szükségük is lesz a hőseire, mert ezúttal az űrből érkezik a minden eddiginél nagyobb és veszélyesebb fenyegetés.

Marvel Kapitány - 2019. március 7.

A Marvel jövőre ráfordul moziverzuma aktuális fázisának lezárására, amit a Bosszúállók: Végjátékkal fejeznek majd be az alkotók. De ezt még megelőzi Marvel Kapitány önálló színrelépése, ami az első olyan Marvel-film lesz, amiben ezúttal egy női szuperhős lesz a főszereplő. A Warner Bros.-nak és a DC-nek a Wonder Womannel bejött ez a húzás, és az előzetes alapján Brie Larson Carol Danverse is legalább olyan határozott és erős női karakter lesz, mint Gal Gadot Diana hercegnője.

Mi - 2019. március 14.

Jordan Peele tavaly bemutatott Tűnj el! című társadalmi thrillerje után tűkön ülve várjuk a rendező következő projektjét. A filmről egyelőre nagyon keveset lehet tudni, de valószínűleg oka van a titkolózásnak. Ami biztos, hogy ismét egy horrorelemekkel tarkított, a társadalmunk hétköznapi problémáira kivetített thrillert kapunk, amiben két házaspár kapcsolatán lesz a hangsúly. A helyszín egy hétvégi ház lesz, ahol Lupita Nyong’o és Winston Duke épp nyaralásukat töltik, amikor feltűnik egy fura, fehér házaspár.

Shazam! - 2019. április 4.

A Warner Bros. és a DC Az Igazság Ligája bukását követően mintha teljesen elbizonytalanodott volna moziverzumának fő irányvonala, hangvétele kapcsán. Az Aquaman talán már egyfajta előfutára az új iránynak, és az előzetesek alapján erre erősít rá a Shazam! is, ami színesebb, könnyedebb hangvételű lesz. És ez látszólag nagyon jól áll neki. 

Főhősünk egy 14 éves fiú, Billy Batson lesz, aki találkozik egy ősi varázslóval, akinek az erejét megörökölve bármikor szuperhőssé tud átváltozni. Kezdetben csetlik-botlik az új erő birtokában, de fogadott testvére segítségével idővel megtanulja kezelni szuperképességeit, így majd felveheti a küzdelmet a gonosz Dr. Thaddeus Sivanával szemben.

Hellboy - 2019. április 11.

Több évnyi huzavona után idén biztossá vált, hogy Guillermo del Toro és Ron Perlman párosa biztosan nem készíti el a Hellboy-sorozat rajongók által régóta várt harmadik epizódját. Ehelyett a karakter megálmodója, Mike Mignola közreműködésél készül el egy teljesen új adaptáció, amiben a Stranger Things seriffjét alakító David Harbour alakítja majd Pokolfajzatot. A hangulat mintha lazább lenne, mint a korábbi filmekben, viszont a fantasy univerzum és a fura lények ezúttal is helyet kapnak. 

Bosszúállók: Végjáték - 2019. április 25.

Miután Thanos egyetlen csettintéssel elpusztította az univerzum lakosságának felét, a Bosszúállók alaposan megtépázva, a csapat több tagját is elveszítve kénytelenek kitalálni, hogyan lehetne helyrehozni a titán okozta károkat. Stark az űrben, kilátástalan helyzetben, étlen-szomjan sodródik, miközben Amerika Kapitány a csapat megmaradt földi delegációjával próbálja kideríteni, mi lehetne a következő lépés. Talán a Hangya lesz a kulcs?

Pokémon - Pikachu, a detektív - 2019. május 9.

Hiába a Pokémon-franchise elképesztő népszerűsége, nem hiszem, hogy sokan bíztak abban, hogy épkézláb film születhet Pikachu, a detektív kalandjai alapján. Aztán az első előzetes ránk cáfol, elsőre ugyanis egy izgalmas, humoros, a rajongókat is kiszolgáló neo-noir nyomozós kalandot kapunk. Megfelelni persze nem mindenkinek sikerül majd, de miután csak a játékokból több mint 300 millió darabot adtak el eddig, a kártyákból pedig 74 országban 23,6 milliárd talált gazdára, kijelenthető, hogy elég nagy a rajongói bázis merítése, vagyis könnyen komoly siker lehet a detektívsztori.

Ad Astra - 2019. május 23.

James Gray nem először mesél olyan egyénekről, akik az ismeretlenbe tartanak, elég csak a The Immigrantre vagy a The Lost City of Z-re gondolni. Az Ad Astra is hasonló kalandot mutat be, ráadásul a sci-fi alapjai erősen emlékeztetnek a Nolan-féle Csillagok között történetére. Ebben is egy apa indul majd útnak, hogy válaszokat keressen saját apja évekkel ezelőtti eltűnésével kapcsolatban. De végül egyikük sem tér haza... 

Godzilla: A szörnyek királya - 2019. május 30.

A következő Godzilla-film nem kicsit emeli a tétet, hiszen a címszereplő ezúttal egyszerre három másik mutánssal is összecsap. Színre lép Mothra, Rodan és King Ghidorah is. Ők négyen elég komoly ramazurit csapnak majd a Földön, a tét pedig nem más, minthogy kiderüljön, ki a szörnyek királya.

Rocketman - 2019. június 6.

Freddie Mercury után egy másik legendás brit sztár, Elton John is megkapja a maga életrajzi filmét. A Bohém rapszódia sajnos nem volt tökéletes, de a Rocketman legalább olyan érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik, mint a Queen felemelkedését bemutató tavalyi mozi. A Rocketman John gyerekkorától indulva mutatja be a sztár életútjának főbb momentumait.

X-Men: Sötét Főnix - 2019. június 6.

Jean Grey egy űrbéli mentőakció során majdnem életét veszíti egy kozmikus erő miatt. Végül ennek köszönheti, hogy erősebbé, de érzelmileg labilisabbá válik. Ennek következményeként képtelen kordában tartani a benne rejlő hatalmas erőt, és miután az elveszett kontroll miatt sorra veszíti el szeretteit, saját magával is meg kell küzdenie. Csak az X-Men segíthet megmenteni Jane-t és a Földet, ugyanis egy rejtélyes idegen faj fegyverként akarja felhasználni a Greyben rejlő erőt.

Men in Black International - 2019. június 13.

Will Smith és Tommy Lee Jones nélkül tér vissza a Men in Black-sorozat. Vagyis K és J ügynök helyett M és H történetét követhetjük majd. A zöldfülű hölgyeményt és lusta társát maga Liam Neeson igazítja majd el, miközben az MiB brit kirendeltségénél igyekeznek megvédeni az emberiséget a földönkívüli behatolóktól. Az előzetes nem tűnt átütőnek, de Chris Hemsworth és Tessa Thompson már a Thor: Ragnarokban is bizonyították, hogy remek párost alakítanak, és ez azért bizakodásra ad okot.

 

Toy Story 4. - 2019. június 20.

Rengeteg probléma övezte a negyedik rész készültét, de jövőre végre ismét összeáll Woody, Buzz és a többiek, miközben új taggal is kibővül majd a banda. A történet sajnos nem ismert, bár ez talán nem is annyira meglepő, mert rengeteg alkalommal kellett újraírni a forgatókönyvet.

Ford vs. Ferrari - 2019. június 28. (amerikai bemutató)

Egy jó sportdráma mindig jöhet. Ezúttal az autósport szerelmeseit igyekeznek majd moziba csábítani, James Mangold filmje ugyanis azt az időszakot mutatja be, amikor az amerikai Ford mindent megtesz azért, hogy az 1966-os Le Mans-i versenyen elorrozza a győzelmet a Ferrari elől.

Pókember: Idegenben - 2019. július 4.

Meglehetősen fura felállás, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúban Peter Parker is a csettintés áldozata lett, közben pedig a következő fázisban folytatódik önálló kalandozása. Parker egyébként ezúttal New Yorkon kívül, Velencében ölti ismét magára a Pókember-jelmezt, miután Nick Fury kérésére megpróbálja kideríteni, kit is rejt Mysterio.

Az oroszlánkirály - 2019. július 18.

A Disney amellett, hogy sorra kebelezi be konkurenseit, arra is odafigyel, hogy klasszikus rajzfilmjeit a most felnövő generáció is megismerhesse, persze a mai igények szerint. Így születtek meg a klasszikusok élőszereplős vagy CGI-újragondolásai. Jövőre két emlékezetes meséjük, az Aladdin és az Oroszlánkirály is kap egy-egy feldolgozást. Amíg azonban előbbi egyelőre paródiának tűnik (nézzétek meg Will Smith Dzsinjét!), addig utóbbi jó eséllyel képes lesz felnőni a klasszikushoz.

Once in a Time In Hollywood - 2019. július 25.

Quentin Tarantino legújabb filmjéről nagyon keveset tudni. Ami biztos, hogy a film Hollywoodban, 1969-ben játszódik, épp a Charles Manson-féle Helter Skelter időszakában. A főszerepben egy TV-színész és dublőre áll, akik valahogy szeretnének befutni.

It: Chapter Two - 2019. szeptember 5.

Az elmúlt években jó pár Stephen King-feldolgozást kaptunk, de mind közül talán az Az tűnt a legígéretesebbnek. A végeredmény végül kicsit felemás lett, de a 22 évvel később játszódó folytatás talán kiküszöböli ezt a csorbát. Az időközben felnőtté váló gyerekeket ugyanis még mindig kísérti a múlt, így annak lezárása miatt vissza kell térniük Derrybe, hogy végleg leszámoljanak Pennywise-zal, a táncoló bohóccal.

Joker - 2019. október 3.

Batman örökös nemezise, Joker egy meglepően kis költségvetésből készülő, állítólag kísérletinek szánt projekt keretén belül kap eredetfilmet. Az alig 55 millió dollárból forgatott filmet a Másnaposok rendezője, Todd Phillips írta és rendezte.

Zombieland 2. - 2019. október 10.

Semmit nem tudni róla, de az legalább biztos, hogy az eredeti szereplők egytől egyig visszatérnek, így Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone és Abigail Breslin is felbukkan majd. A forgatókönyvet az a Rhett Reese és Paul Wernick páros írja, akik a Deadpool-filmeket is, vagyis az első részt jellemző fekete humorral ezúttal sem lesz baj.

Cím nélküli Terminátor-film - 2019. november 27. (amerikai bemutató)

Miután James Cameron sikeresen visszaszerezte a jogokat, egyből munkának is látott. A legújabb filmben visszatér Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger is, a történet pedig a klasszikus második rész közvetlen folytatása lesz, vagyis minden azóta megjelent mozifilmet figyelmen kívül hagynak és zárójelbe tesznek. Cameron csak felügyeli a munkálatokat, a rendezést a Deadpool direktora, Tim Miller kapta meg.

Star Wars: Episode IX. - 2019. december 19.

Jövőre lezárul a Disney által újraindított új Star Wars-trilógia, amiben Kylo Ren és a többiek utolsó alkalommal térnek vissza, hogy végleg lezáruljon a Skywalker történetfolyam. Legalábbis ha hinni lehet a stúdiónak, a kilencedik epizód után ígért filmek ugyanis állítólag teljesen új történeteket mesélnek majd el. Bárhogy is lesz, jövő karácsony előtt Finn, Poe Dameron és a Rey vezette, alaposan megtépázott ellenállás komoly feladat elé néz. Mindezt J.J. Abrams tolmácsolja majd.

Masters of the Universe - 2019 decembere

Grandiózus projektnek ígérkezik He-Man visszatérése, így talán nem meglepő, hogy már sokadik rendezőjét fogyasztotta el a Sony. A tervek szerint a 80-as évek klasszikusa az év végén mutatkozik be, amire szerintünk azért nincs sok esély, hiszen a forgatás még el sem kezdődött. A stúdió azonban még mindig a karácsonyi szezont célozza meg.

25.
markoci555
elég szegényes lista... mondjuk nem is tudom minek előre írni ilyet, év végén kell írni hogy mi volt a jó

amit innen megnézek és nem hallottam eddig róla, az szerintem az Ad Astra
de még azokból sincs sok amikről tudtam és kíváncsi is vagyok... 2-3 talán (Tarantino alap, zombieland és üveg)
de nem hinném, hogy egyik filmet is 2019-ben nézném meg... ha már nézek valamit akkor szívesebben veszek elő olyat amiről tudom hogy jó és rég láttam, vagy inkább egy új, minőségibb sorozatot
24.
frankdelgado
#23: #azon tevékenység helyett...
23.
frankdelgado
19.
revdav11
Hiányolom a Scorsese-féle The Irishman-t a listáról, igaz annak még nincs pontos megjelenési dátuma.
17.
Kelan
#16: Jó-jó Tarantino is ofkorsz.
16.
Kelan
Az a terminátor kép már most el vette a kedvem. Most komolyan kell ez?
It-et azt nagyon várom! :)
Esetleg a HellBoy még, a többi háááát....
14.
Matt8888
A Pokémon esetében mindig is kíváncsi voltam rá, hogy miből készülnek vajon a hústermékek a világukban. :D
13.
hoaw
A star warst várom, kiváncsi vagyok, hogy kaphatunk-e egy értékelhető filmet ebben a trilógiában. Lesz-e benne normális űrcsata, normális fénykarpárbaj, vagy csak bohóckodások lesznek, mint a 7-8-ban. Valószínüleg az utóbbi lesz.
Legalább rossz szájízzel fogok távozni a moziteremből, mint a fent említett filmeknél.
12.
kopic
#11: Ja, a Shazam! meg a Pikachu sem tunik rossznak, talan azok is, attol fugg milyen kritikak lesznek.
11.
kopic
Nem sok van, ami erdekel:
Üveg
Avengers 4
Tarantino filmje
Us
Pókember: Idegenben
Zombieland 2
Meg talan a Joker film

Ami meg az emlitest sem erdemli meg nalam:
SW9 (majd Ncoreban jo lesz)
10.
Yanez
Azta! Filmekből is lesz mit fogyasztani idén! Csak ennek a listának kb a 85-90%-a ami érdekel. :)
9.
ABorealis27
Ennek a kétharmada képregényfilm, animációs film vagy Godzilla (ami külön kategória :D). Jaj de jó év lesz.
A Triple Frontier és a Velvet Buzzsaw egy említést megér. Egészen hihetetlen, de az előbbi egy olyan akciófilm, amiben nem lesznek szuperképességekkel felruházott emberek/állatok, földönkívüliek vagy Tom Cruise. Vannak még csodák.
7.
patka21991
Pikachura benevezek, gyerekkoromban imádtam a pokemont. Najó, mai napig szeretem.
6.
X-Men: Sötét Főnix, Marvel Kapitány, Shazam! (Zachary Levi miatt), Men in Black International, Terminátor-film (adok neki egy esélyt, de az előző sem volt nagy eresztés), Hellboy, Bosszúállók: Végjáték. Hát lesz mit nézni ebben az évben, ha véget ér az Agymenők :),
5.
GMatyi
Szerintem az Alita simán elférne itt 1-2 film helyett, a közösséget tekintve
4.
zoli12i
Lesz egy pár jó film szerencsére. Aminek biztos bizalmat szavazok: Ad astra, üveg, IT2, Zomineland2, Thanos második felvonás, Once upon a time in Hollywood ( bár ettől kicsit félek, mert Tarantino mester legutóbbi munkája botrányosan szar volt).

Többi valahogy nem hozz lázba. SW az biztos, hogy kimarad :D
3.
manderel
Az Üveg sajnos meglepően rosszul áll a kritikusoknál, persze ez sokat nem jelent, továbbra is kíváncsi vagyok rá.
Az év további része is jónak tűnik, kifejezetten sok film lesz idén ami érdekel. Van ami jobban, van ami kevésbé, de ebből a 25-ből is legalább 16-17 valamilyen szinten. És mennyi jön még ezeken kívül..
1.
RangerFox
Tarantino filmjét várom a legjobban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...