HWSW: Nullázzák a csalók Xbox LIVE pontszámait

  • Írta: Daks
  • 2008. március 27.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft ma reggel egyszerűen nullázta azoknak az Xbox 360 játékosoknak a pontszámait, akiket eddig csaláson kaptak - írja a HWSW.
A Microsoft ma reggel egyszerűen nullázta azoknak az Xbox 360 játékosoknak a pontszámait, akiket eddig csaláson kaptak - írja a HWSW.

Ezentúl nem csak a másolt játékokkal, módosított konzolokkal játszókat érheti kellemetlen meglepetés a következő bekapcsolás során, hanem azokat is, akik mentett játékállások berhelésével, különböző trükkökkel próbálnak jogosulatlan előnyökhöz jutni.

A csalók nem csupán játékpontjaikat veszítik el, de barátaik, konzolos kapcsolataik is értesülnek a dologról, hiszen a profiljukban is megjelenik, hogy a redmondiak szerint valamikor, valamilyen játékban nem megengedett módszerekkel értek el valamilyen eredményt (achievements), vagy szereztek plusz pontokat. Az Xbox Live kommunikációs igazgatója, Larry Hirb - akit sokan csak Major Nelsonként ismernek blogjáról - szerint most a legnagyobb csalóknak adtak egy komoly pofont.

Érdekel mi újság Xbox LIVE Gamerscore téren?
Irány a Nagytestvér!
40.
40.
Kyuubi
Huhh. Ez gáz. Én kb 2 hete vettem xbox 360-t és jár hozzá egy havi ingyenes gold előfizetés aztán meg silver blabla. Nem tudja vki hogy hogy kell lemondani az előfizetést?
38.
38.
dareal
45: no para, azt a pár milliárd forintot a hó végén fizetjük nekik vissza :D
37.
37.
felegyi
Nemrég volt a hiradóban hogy több milliárd forintal megbüntették az MS-t (Magyarország) mivel megint megsértett vmit!Sztem előbb utóbb csődbe megy,ha nem lép vmit az ügyben!
36.
36.
dareal
anno asszonynak az swg-t próbáltam lenyomni a torkán, nem igazán fogta meg, sőőőt, rosszabb lett a helyzet mint volt :D

bár az már tetszett neki, de akkor sem fogta meg, hogy lehetett ruhákat gyártani, ill egy valag ruha volt, valamint a karikat lehetett sminkelni, ill image design-olni. :D
35.
35.
dareal
tjames, jó kérdés. azt ne feledd, hogy ms alkalmazott, azt csinálja, amit a felsővezetés mond, nem azt, amit a vevő mond (mondani azt mondja, amit a vevő hallani akar, de semmi konkrétumot, kézzel foghatót).

pl az érvek, hogy miért nincs még live, az több mint nevetséges, szerintem.

szal szerintem ő csak annyit tehet (bár reméljük, hogy többet), hogy az anyagcégnek jelzi, hogy qrva nagy az igény, a vevők idegessek, stb. komoly lépést szerintem nem tehet (multis emlékeim, hiába akart az üf vlmit, hiába segítettünk volna, csak az igényt továbbíthattuk, majd közölhettük az elutasító választ. hálátlan feladat, mert nem tehetsz semmit, az üf szemében meg te vagy a mocsok rohadék).

egy próbát megér, de a leggyorsabb megoldás imho az az ms mumusa ;)
34.
34.
tjames
2007.10. havi cikk: http://www.origo.hu/techbazis/20071005-cseveges-az-xbox-360-hazai-helyzeterol.html
Talán a hölgyemény nem képviselhetné a magyar LIVE-ot teljes "mell"szélességgel? Szerintem neki kéne írni! Mégiscsak magyar. Hátha felbátorodnak ennyi emberrel a háta mögött. Én úgy érzem az ő dolga lenne a magyarok érdekképviselete.
33.
33.
dareal
ja az ea harcom ez volt:

rendelni akartam bf2 dx editiont. szar volt az oldaluk, 11x akarta lehúzni a kártyámról, ezt a bank nem engedte (tehát a pénz nem került levonásra). viszont, ezek után már nem tudtam volna náluk vásárolni, lévén a bankom nem engedte, hogy az ea lecibáljon róla bármit is.

írtam nekik egy levélkét, hogy vásárolni akartam, de ez meg ez történt. jött a szokásos sablon rizsa, miszerint retry, sorry blablabla.

írtam, hogy nyomnék én retry-t, de a szar eashop vagy mifene, olyan szar mint az állat, többször akarta a kártyát beterhelni stb. erre írták, hogy kizárt. apátok faxát, de ők kötötték az ebet a karóhoz, ill hogy akkor nyomjak még1 retry-t. akkor írtam egy levélkét, hogy ez jogilag csöppet sérelmezhető imho, lévén én használatba vettem a szolgáltatásukat, ott bizonyíthatóan le akartak rabolni, oszt még menjek oda még1x? pontosan nem emléxem az uccsó levélváltásra, de burkolt megfogalmazásban az anyjukba küldtem őket, majd az utolsó válaszlevelükben kaptam egy új accountot az ea shop-ba, ahol már előre regisztrálták nekem és letölthetővé tették a battlefield 2 összes elérhető és megvásárolható elemét.

32.
32.
dareal
37: félreértettél, nem abban érzek aggályokat, hogy nem lehet hazahozni, hanem hogy részben öngól az, ha a live reginél írják, hogy saját hazádban regizz, más országban való regizés illegális. erre értettem, hogy szopeszku (gyanítom, kesze-kusza megfogalmazásban :)) de ahogy látom, ill ahogy írod, ezt nem írja a live reginél (srácok, erről még gyorsan csináljatok képeket, mert ms-t ismerve holnaptól már írni foga ;))

az, hogy hazahozd az accod, az ms-nek ebben az esetben szerintem kutya kötelessége ingyen és bérmentve, pontlevonás nélkül elvégezni, mert ahogy írtam is, te többek között azért vetted az x-et, mert majd live-ozol egy jót a haverokkal, de a reklám arról nem szólt, hogy ezt itthon hazai színekben nem végezheted, mert nincs live. ezért kényszerűltél más ország zászlaja alatt regisztrálni magadat, lévén a szolgáltatást te használni akarod, a gépet többek között azért vetted, de a reklámok megtévesztőek, arról nem szólnak (még a dobozon sincs feltüntetve), hogy itthon nem megteremtett ezen szolgáltatás infrastrukturája (uram bocsá, ez nem a vásárló hibája, a vásárló úgymond át lett vágva, de nagyon).



viszont, ha nem írják, hogy tilos, akkor ezen memorandumot kiegészíthetnénk azzal is, hogy olyanokat bannoltak, akik más országba regiztek, azért, mert itthon nem tudtak. ez a lehető legnagyobb pofátlanság.

össze kell szedni az összes ilyen sérelmet, a lehetőségekhez képest ezeket összekapcsolni (hogy egy jó nagy egyveleg legyen, vásárló vs ms xlive) és az egészről egy szép hosszú rizsát írni (tényekkel alátámasztva persze).

a kolléga, akit azért bannoltak, mert külföldön regizett, az szerintem még kártérítésért is folyamodhatna (általában ilyenekre x ideig nyújtják ingyen a max szolgáltatást, úgymond megegyezésként).



nekem anno az electronic arts-al volt egy kb 1-1,5 hónapos harcom, ami az én részemről abszolúte sikerrel zárult ;) annyira, hogy kaptam tőlük battlefiled 2 deluxe vagy milyen csomagot minden pakkal + egyéb extrák, szal ez is egy ilyen megállapodás szerűség volt végül (nekem is a szolgáltatásaikkal voltak problémáim)



31.
31.
tjames
ezeket biztos láttam már, csak nemtom hogy magyTV-n e?

#35: Miért ne lehetne áthozni a gamertagok? Mi akadálya lehet? Vedd azt hogy egyszerűen hazaköltözök, s már az itthoni címemet akarom használni. Elég béna dolog lenne, ha az egyszer regizett címedet nem lehetne változtatni, nemde? Mi van ha költözöl, és a helyedre költözött gyerek 1 hónap múlva boxot vesz? Cseszheti a LIVE-ot? Na azért ezt nem hiszem. Ahogy emailcím változásra van lehetőség, címváltoztatásra is kell lennie. A kérdés: megteremtik e a lehetőségét, vagy nem. De nem megoldhatatlan! Ugyanúgy mint a névváltás. 800MS pontért lehetőség van megváltoztatni a gamertagodat is, úgy hogy minden adatod marad, csak a neved változik.

És még annyi hogy azt sehol sem írják hogy illegális lenne külföldről regelni, csak ezt írják hogy hol elérhető. Azt nem hogy máshonnan TILOS.
30.
30.
dareal
srácok, ezek voltak a magyar reklámok? (nincs esélyem most hangosan megnézni (nem müxik a zajkártya :D), a videó alapján meg nem derül ki sajna)



http://www.reklamadatbazis.hu/e107_plugins/lyrics_menu/lyrics_song.php?l_id=2928


ha igen, akkor már kapásból van pár reklám, ami megtévesztő, mint az állat ;)
29.
29.
dareal
úgy kell beadni az indítványt az eu-ca-nak, hogy eme ms féle húzásokat is megemlíteni. miszerint, jóhiszeműen megvetted a boxot, majd jött a pofáraesés, miszerint itthon nincs live. bár nemtom, de azt a live reginél írja, hogy más országban való regisztráció illegális? mert akkor az részben szopeszku, szal arra akkor nem szabad kihegyezni, hogy te máshol regiztél, oszt onnan mekkora szívás lesz áthozni (meg kell említeni, de erre nem szabad kihegyezni, max annyira, hogy kényszerből regiztél ott, lévén amiért fizetsz, azt használni szeretnéd, itt annyit szabadna szerintem még megemlíteni, hogy onnan áthozni az accot komoly probléma, de neked szíved vágya (és a reklám szerint adott is lenne a lehetőség), hogy itthoni live szolgáltatáson legyél regizve).



a lényeg igazából az lenne, hogy a reklámot összevetni a valósággal, azaz, hogy olyan szolgáltatással reklámozzák a terméket, ami nem elérhető. no, gondolkozzatok ezen, akik éreznek magában affinitást, azokkal össze kéne hozni egy kis megbeszélsét (akár adok ventrilo csatornát is erre, részletkérdéseket majd később) és egy csapatot, akik ennek a kezdeti lépéseit levezénylik.



egyébként, ha mákotok van, akkor az ms olvassa a gamekapcsot, és rezel a seggük. ha így lenne, hamarosan lenne xlive, eu-tól nagyon parázik az ms (annyira, hogy még bush-t is felkérték, hogy kérje meg az eu-ca osztályt, hogy hagyjanak fel a vádakkal, nem tették ;))

na, akit tényleg érdekel, segítene benne, az dobjon egy privet, vagy nyissunk ennek egy fórum topicot.



tjames, köszi a linket, megyek aláírni (holott nincs x-em :)) (egyébként őket, ill a hasonló oldalakat is be kell vonni!)
28.
28.
tjames
Az előb úgy értettem hogy fifty gondolatmenetét folytattam, és így lehet hogy a #32. hsz.-om módosítanám, kiegészíteném a #33.-al
27.
27.
tjames
#31: Szerintem ha van USA LIVE, akkor EU LIVE kell, hisz az újvilágban sem Alabama, Texas, Kalifornia stb-stb LIVe van, hanem USA. Ide is EU LIVE kell ozt kész!!!!!!!
26.
26.
tjames
Az 5let jó. Aláírásgyűjtés már volt többször is, szal azzal nem lenne gond, eddig 1046 aláírás van (http://xboxlive.extra.hu/) Mondjuk ha belegondolok ez nem is túl sok.... Node hátha! Én amondó vagyok, ha szerintük illeglisan vagyok UK LIVE felhasználó, hiába is fizetek, akkor jó, CSINYÁJJANAK HUN LIVE-ot, és isten látja lelkem, én megtérek. Csak ne kelljen újra regelni, legyenek áthozhatóak az accountok!
25.
25.
dareal
na, komolyan. ha tenni akartok ellene, segítek.

Meglena Kuneva-nak kell írni (ill a hozzá tartozó consumer affair osztályhoz) egy mailt, sok-sok aláírással, tényekkel alátámasztva (ms reklámok megemlítése, esetleg videó róla, stb), konkrétan ő vezényli az ms vs eu csatározásokat, igen sikeresen.

akár megírom én a magyar levelet, de kell vlki, aki ezt jól leírja angolul (angol nyelvtanom mondhatni pocsék, ezzel meg nem kéne égetni a magyar x360 közösséget ;))
24.
24.
dareal
ja, és ezt persze nem magyarországon kell intézni, mert gyanítom, hogy itthon nem lesz ebből semmi (jó szopás szerint), hanem az eu által nyújtott lehetőségekkel kell élni, arról nem is beszélve, hogy az ms mumusa most az eu (hazánk meg pont az ellenkezője, jó nagy ms talp/seggnyaló, szal itthoni ügymenet valószínűleg fiók mélyén végezné)
23.
23.
dareal
25: kb mikor normális apple képviselet és magyar támogatás :/

egyébként az tényleg nagy lol, hogy hírdetik a box live-ot hazánkban, csak épp hivatalosan nem elérhető, és ahogy olvasom, nem is preferálják, ha más ország lakójaként regisztrálod magadat.



egyébként szerintem nyugodtan összeállhatnátok páran x360 tulajok, majd az ms-t és a fogyasztóvédelmet bombázva kérnétek, hogy lépjenek az ügyben. szimplán pofátlanság amit művel az ms. petíció sem rossz dolog, bár az akkor hatásos, ha rengeteg az aláíró (nincs box-om, de ha azzal tudok segíteni, akkor természetesen én is aláírom)

a reklámokat egyébként nem láttam, de a live-ot hírdetik konkrétan? mert ha igen, akkor szinte nyert ügyetek van, lévén ez teljes mértékben lefedi a megtévesztést, hírdetik, hogy hűűűűűdejó a live, pistike megveszi a gépet, holott itthon nincs is, a gépen gondolom meg nem szerepel a felirat, hogy "xbox live rendszer magyarországon nem elérhető" (ha meg reklámozták/reklámozzák is, akkor meg főleg fuck off ms).

ha kell segítség, írjatok, szívesen segítek.
21.
21.
tjames
Aprópopó! Mikor lesz LIVE HUN??????
20.
20.
dareal
bsd tcp stack-et ne is említsük ;) (bár a "portolás" következtében, vlhogy az sem olyan már, mint a bsd-s :D)
19.
19.
dareal
22: DOS, windows grafikus felület (xerox+apple), szabványok, windows vista fontkészlet (bétában buktak vele, német cég fizetős fontkészletét használták, kiderült, bukta, fontkészlet ki és betettek egy sajátot).

ez csak a felszín, olvass utána és majd meglátod ;)

sőt, a vista híííííres aero felülete érdekes, de linuxon kb 8 éve létezik, crystal néven :D (halál pontosan ugyan úgy néz ki, csak a keret csíkozása nincs benne, nesze neked ms innováció :D)
17.
17.
markopolo1811200
Mi boxosok már félelembe élünk :D Én Havaiion vagyok regelve. Így csak 600 pontért tudok Európába költözni ( Mekkora szemétség már) Aztán egy éves liveom van, amivel van valami és nem tok pontot feltölteni, szóval kinnt ragadtam egy évig. No de mindegy , nekem volt szervízelve a boxom és akkor kérdezték, hogy hol vagyok regisztrálva liveon mondtam, hogy Havaiion, de nem tiltottak ki. Amúgy én se hagynám, hogy csk úgy kitiltsanak
16.
16.
wargapityu
uhh ez tényleg szemétség már mármint hogy átatlanokat is szivathatnak ezzel ááááh... ezeknek aztán sok eszük van... hát ilyet a sony nem csinál....
15.
15.
amd33
Jah jah de azért én szeretem az ms-t!Pedig néha vannak elég dúúrca dolgaik:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...