Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.
Típus: Rovat

GDC 2019: Elképesztő, mit tud a Unity

Valamiért radaron kívül maradt a múlt héten tartott Game Developers Conference-en bemutatott Unity-techdemó, amely lényegében a The Heretic című rövidfilm elejét mutatja be.

GDC 2019: Erőt demonstrál az Unreal Engine

Míg tegnap az Epic Games Store kapta a főszerepet, most azoknak is kedvez az Epic, akiket az Unreal Engine képességei érdekelnek inkább. Három kisfilmmel erődemonstrált a cég az idei GDC-n.

HoloLens 2 - érkezik a második felvonás

A Barcelonában megrendezett MWC apropóján a Microsoft lerántotta a leplet a HoloLens headset legújabb verziójáról. Sajnos az eszköz ezúttal is üzleti felhasználású célokra készült, de legalább Unreal Engine 4-támogatással jön.

GDC 2019: Nagy bejelentésre készül a Google

Nagy bejelentésre készül a Google az idei Game Developers Conference apropóján, a cég már ki is küldte a sajtóesemény meghívóit. A találgatások szerint a Project Streamre épülő szolgáltatás, illetve konzol mutatkozhat be.

Verizon - még egy játékstreaming szolgáltatás indul

Napokkal ezelőtt számoltunk be róla, hogy az Amazon is saját játékstreaming platformot indít, máris itt az újabb trónkövetelő. A Verizon Gaming tesztelése már elkezdődött NVIDIA Shielden, és jelenleg 135 játékot tartalmaz.

Bemutatták a Google játékstreamelő szolgáltatását

Hivatalosan is lerántották a leplet a Google játékstreamelő szolgáltatásáról, a Project Streamről. A technikai tesztelés rövidesen kezdetét veszi, az Assassin's Creed: Odyssey-vel játszhatnak majd a kiváltságosok - a Chrome böngészőjükben.

Hátra még a VR berobbanása?

A Bethesda vezetője, Todd Howard a barcelonai Gamelab során interjút adott a GamesBeat számára, mely során többek közt arról beszélt, hogy rendkívül izgatott a VR technológia fejlődése és erősödése miatt.

A játékvilágon kívül folytatódik a Kinect pályafutása

Habár a Microsoft mozgásérzékelője nem aratott osztatlan sikert az Xbox 360-as, később pedig az Xbox One-os karrierje során, a szenzor mostantól az Azure rendszerén keresztül segíthet a szoftverfejlesztőknek.

GDC 2018: A jövő játékkaraktereit demózta az Epic

Az Epic a 3Lateral közreműködésével készítette el a legújabb techdemóját, amely a jövő játékkaraktereit hivatott bemutatni. Andy Serkis a digitális mását és egy idegen lényt keltett életre - félelmetesen jól.

Xbox-kontroller az új amerikai tengeralattjárón

Szombaton állították hadrendbe az új amerikai tengeralattjárót, a USS Coloradót, amit egy nem éppen szokványos kiegészítővel is felszereltek: a hajó fotonikai árbocait Xbox-kontrollerrel lehet irányítani.