Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.

HWSW: Egyre zavarosabb a víz a Meta virtuális valóságában

Rengeteg dollárt égetett el a Meta a második negyedévben is a virtuális valósággal foglalkozó Reality Labsre. Mindeközben bejelentette, hogy nem kis összeggel, 100 dollárral megemelné a Quest 2 headset árát.

HWSW: Megalakult a Metaverse Standards Forum

A metaverzummal foglalkozó Meta, Microsoft és más nagy tech cégek közösen szeretnének dolgozni a koncepció jövőbeli szabványain, de a résztvevők listájáról egyelőre hiányzik egy fontos szereplő: az Apple.

HWSW: Jövőre befuthat az Apple AR-headsete

Iparági pletykák szerint 2022 utolsó negyedévében kerül piacra az Apple régóta rebesgetett AR-headsete, amely 2000 dollár körüli árcédulát és kifejezetten erős hardvert kaphat - írja a HWSW.

A Microsoft is a metaverzummal kacérkodik

Nem Mark Zuckerberg az egyetlen, aki a közeljövőben egybehálózná a digitális világot a valósággal. A Microsoft Ignite bemutatóján a redmondiak is elárultak egyet, s mást a metaverzummal kapcsolatos terveikről.

Zuckerberg szerint megvalósulhat a metaverzum

Nem teljesen videojátékos téma, de nem is független attól: a Facebook atyja szerint már a nem túl távoli jövőben megvalósulhat a metaverzum, amely a Ready Player One-rajongóknak biztosan ismerős lehet.

MetaHuman Creator - újabb nagy dobás az Epictől

Elképesztő részletességű, de gyorsan előállítható karaktermodelleket ígér az Unreal Engine legújabb kiegészítőalkalmazása, a MetaHuman Creator. A legjobb, hogy az eszköz minden fejlesztő számára hozzáférhető lesz.

A Sega a Fog Gaming megvalósítására készül

A japán Famitsu magazin egyik cikkéből derült ki, hogy a Sega az úgynevezett Fog Gaming koncepció megvalósítására készül. Ennek lényege, hogy a kihasználatlanul álló játéktermi gépek erőforrásait egy streamingszolgáltatásként hasznosítanák.

Nyugat-Európát is meghódíjta a Project xCloud

A Microsoft a korábbi ígéreteinek megfelelően újabb európai országokban teszi elérhetővé a Project xCloud bétatesztjét, tizenegy nyugat-európai ország játékosai nézhetik meg, hogy mire képes a felhőalapú szolgáltatás.

Új VR-szemüvegen dolgozik a HP

A Microsoft és a Valve közreműködésével vágott bele a "következő generációs" VR-szemüvegének kifejlesztésébe a HP. A gyártó egyelőre nem árult el konkrétumokat az eszközzel kapcsolatban, az ígéreteknek viszont nem vagyunk híján.

Itt a teljes Heretic rövidfilm

A tavalyi Game Developers Conference-en mutatkozott be a Unity legújabb techdemójának, a Hereticnek az első felvonása. Eltelt egy esztendő, és a csapat most lerántotta a leplet a teljes változatról.