Megjelent a legújabb, hármas számú Firefox

  • Írta: varti
  • 2008. június 18.
  • Hír
Link másolása
A mai napon megjelent a népszerű Firefox böngésző harmadik verziójának végső változata, amivel a fejlesztők világrekordot kívánnak dönteni.
A mai napon megjelent a népszerű Firefox böngésző harmadik verziójának végső változata, amivel a fejlesztők világrekordot kívánnak dönteni.


A Mozilla a "24 óra alatt legtöbbször letöltött program" világrekordját kívánja megdönteni az új Firefox böngészővel. Ezen cikk írása közben már közel hatmillió felhasználó tette magáévá a programot, de ez a szám percről percre növekszik. Hogy a rekord megdől-e, abban egyelőre csak bízhatunk, mindenesetre, aki szeretne hozzájárulni a Firefox Download Day 2008 sikeréhez, annak nem kell mást tennie, mint az alsó linkre való kattintás után letölteni a programot. Kellemes és biztonságos böngészgetést mindenkinek!

Firefox 3 letöltése:
Download Day 2008
20.
20.
demon68
"Hogy a rekord megdől-e, abban egyelőre csak bízhatunk". még nincs is rekord, ez állítja fel a rekordot, mikor az 1. ember letöltötte már sikeres volt a rekordkísérlet. én is letöltöttem, tényleg jobb mint a 2, így már az operánál is szerintem. címsávba írás király, meg szövegnagyításnál már nagyítja vele együtt a frameket meg képeket
19.
19.
yousif
nekem is megvan már bibibíí
18.
18.
Glek
Mondjuk írhatnád a fórumba is, ha nem gond. :)
17.
17.
Glek
Nah most meg az a téma, hogy nem tudok írni a fórumba Operával, csak ha kikapcsolom a HTML szerkesztőt. :S Pedig eddig ment simán. Nah még egy darabig próbálgatom a két böngészőt, aztán győzzön a jobbik. :) Jah és köszi a pluginokat, kiprószálom őket. Ha még tudsz jókat akkor örömmel veszelm, ha megosztod velünk. :)
16.
16.
dareal
valóban, a gamekapocs fórumán nem működik, alapból.

egyszerű, hogy miért nem. a gk fórumán van ez a html szerkesztő ablak ugye, no ez felülbírálja az egészet. ha kikpacsolod a html szerkesztőt, vagy full html editorba lépsz át, akkor már ok :) első körben furcsállottam, lévén az összes többi, eddig próbált fórumon megy. akkor leesett a tantusz, hogy itt miért nem megy :) (ill ment, mert már megy, ugye :))
15.
15.
dareal
opera nekem nem gyütt be, sok olyan oldal van, ami nem megy vele (meg a koncepció sem tetszik, de ízlések és pofonok ugye :))

a helyesírás ellenőrzés nem tudom, hogy miért nem megy neked. nálam hibátlan. bár én linuxot használok, ezen helyesírás ellenőrzés mindenhol jelen van a rendszeremen, nem csak a firefox-ban. így picit nehéz lenne megfejteni, hogy windows-on ez miért működik másképp (szal nekem ez nem csak a böngészőben van, ugyan ez végzi a levezőtől kezdve, az office-on át, minden nyavajában a helyesírás helyességét - avagy helytelenségét :))
14.
14.
dareal
valóban, annyi a plugin, hogy nehéz eldönteni, hogy neked melyik is kell :)

amit keresel, az a "fast dial" nevezetű. ezt szerintem megéri kiegészíteni az "informational tab" vagy a "tab preview" kiegészítővel, majd még egy "tab catalog" :)

info tab a tab felületén mutatja az oldal töltöttségi állapotát, thumbnailt mutat az oldalról, ha az egér a tab felé ér és még számtalan lehetőség.

a tab preview csak a thumbnailt mutat. a tab catalog betesz jobbra egy gombot (át lehet tenni persze), amit ha megnyomsz, akkor a megnyitott tabokat ilyen preview ablakban megmutatja.

bár folytathatnám még, rengeteg hasznos plugin van
13.
13.
Glek
Nah jó, eddig tartott a térhódítása az FF-nek. :D Leszedtem az új Operát és nagyon bejövős. Kivéve ha ez a szöveg kijavító dolog működik, akkor talán emiatt váltanék. :)
12.
12.
Glek
Hmmm... ha a fórumba írok miért nem javítja ki a szöveget?
11.
11.
Glek
Jajjj pluginokat utálom (LOOOOOLLL kijavítja amit írok :D:D:D Mekkora!! Ez nagyon tetszik) Én soha sem találtam meg azt a plugint amit épp kerestem. Valszeg én vagyok a béna, de akkor is elvesztem a pluginok kavalkádjában. :) De mondjuk, ha te tudsz ilyet, nevezetesen ami az indulóképernyőre kiteszi a kedvenc lapjaimat, akkor megdobhatsz vele. :D Köszi
10.
10.
dareal
bár én leginkább konquerort használok, na az a nem mind1 :)

idővel remélhetőleg lesz windows-on is, mert jelenleg csak linux/bsd alatt érhető el (illetve a motorját használja a safari is, de az csak a motor)
9.
9.
dareal
a legtöbb újdonság szerepel az operában is.

javascriptek esetében nagyon felgyorsult a tűzróka.

memóriát már nem zabálja mint régen, most a firefox az egyik legkevesebb memóriát zabáló böngésző.

nekem leginkább az intelligens címsáv tetszik. egy példa. pl a gamekapcson volt egy cikk, nevezetesen mondjuk az "így készült az alone in the dark - első rész".

no, ezt régen előzményekből kellett előbányászni, vagy oldalon vagy google-n keresni. most elég beírnom a címmezőbe, hogy "alone in the dark", oszt kidobja az összes olyan linket, amit néztem és aminek ez volt a címe. ha sok hasonló lenne, akkor tovább szűkíthetem, "gamekapocs alone in the dark"-al. ezt a funkciót nagyon imádom.

az általad említett, hiányolt opciók mind elérhetőek plugin formájában (igazából még több is, mert a megnyitott lapokat is meg tudod így nézni)
8.
8.
Glek
Nem rossz, de hiányolok belőle pár dolgot. Pl a kezdőlap Operában olyan, hogy beállítottam kis ikonnak egy csomó oldalt, aztán csak ráklikkelek és már meg is nyitja. Meg jelszónál csak lenyomom mindkét egérgombot és már ki is töltötte. :)

FF-ben milyen újdonságok vannak?
7.
7.
Glek
Nah ha már ilyen a kedvünk, ez is kap egy esélyt. :D Amúgy Operát használok.
6.
6.
dareal
már a megjelenés előtt használtam, jó ideje :)

az ff-rc3 = ff final (kivéve mac-en)

egyébként az új, intelligens url mező nekem nagyon tetszik.
5.
5.
Dcrysis02
nekem kinnvan a FF is meg a régi Explorer.Ha az egyik nemtalálja vagy besz**ik akkor megyek a másikra ;P
4.
4.
pinksheep
Utálom , de nagyon , virust ellenöriz letöltés után amitöl laggoltam cod2be de nemtudtam mitöl , b*szot elkezdeni letölteni tegnap este stb .
3.
3.
Obi1
Már nekem is.De a Mozilla egy kicsit elrontotta a Firefox 3 kampányát, mivel a böngésző nem is figyelmeztetett rá hogy hohó itt az új verzió, és a Google se dob ki rá használható találatokat.
1.
1.
Dcrysis02
Már le is van töltve...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...