DirectX 11 részletek

  • Írta: Ghost
  • 2008. július 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A Seattleben megtartott Gamefest 2008 rendezvényen a Microsoft hivatalosan is bejelentette a DirectX következő generációját, a DirectX 11-et.
A Seattleben megtartott Gamefest 2008 rendezvényen a Microsoft hivatalosan is bejelentette a DirectX következő generációját, a DirectX 11-et.

A cég állítása szerint a következő generációs csomag kizárólag a Windows Vista és a jövőben megjelenő Windows operációs rendszerekkel fog működni. A 11-es verzió új shader technológiával fog rendelkezni, amely lehetővé teszi a GPU számára, hogy a fejlesztők jobban kihasználják, ezzel még szebb látványt és a többmagos processzorok erőforrásainak teljes kihasználását érhetik el. További részleteket nem árult el a Microsoft, de ha beindul a reklámhadjárat, akkor több infót fogunk megtudni a DirecX 11-ről.
57.
57.
SomethinWild
Hát, én XP-t használok, mégpedig azért, mert a Vista nem hogy nem jött be, nekem használhatatlan volt. És nem a kezelőfelület vagy bármi hasonló miatt, hanem azért, mert egy alsó középkategóriás gépen, amit itthon használok (AMD LE-1100 proci, 160 GB vinyó, 1,5 GB Kingston RAM, 7300gt videokari 256 mb gDDR3-mal) nem futott el. Azaz elindult, és használhatatlanul lassú volt (pl hanghívás, Skype-on vagy MSN-en amit sűrűn használok, érthetetlen volt, recsegett és kb 3 mp-enkét jött át 1 hangfoszlány). És egy olyan oprendszer, ami egy ekkora vason így küszködik, az urambocsá, beny*lhat.
56.
56.
jeti93
Én nem azt védem amim nekem van, mert nekem mind a 2 fenn van a vinyómon.Az XP-t akkor használom, ha van egy olyan játék ami abszolút nem kompatibilis Vistával pl: underground1. Ja, és tudod mi segít sokat egy Op rendszernek? Mindegy, hogy XP vagy Vista. Az angol verzió használata. sokkal stabilabb lesz tőle.
55.
55.
lac15
figyelj lehet még neked nem jött be virus de ezzel nem alapozhatsz arra h nemis fog, én csak anyit mondok ne istenitsd anyira a vistát mer hiddel nem jobb mint az xp,

amig nem játszol vmilyen játékkal directx 10el hiddel nem lesz az szebb vistán max lassabb,

jah és csak h tudd rásikerült rakni xp-re is a directx 10-et

egy amerikai "hacker" megtudta csinálni és ha jól olvastam még csak nem is volt olyan nagy szaktudásu,

mint már elmondtam az elöbbiekben csak azért nem rakják rá a microsoft az xp-re mert nem akarnak a vistán anyit bukni

az a kékhalálos dolog nem ugyvan ahogy te gondolod

érdekes nekem eddig csak akkor volt kékhalálom ha vmi rossz hardware került be

amugy pont ezaz amit te mondasz, egy a baj a vistával, mégpedig az h nincs még kiforva és lehet h az xp is igy kezdte de mára már egy elég megbizható op rendszerré vált

szal nyugodtan védd meg a vistát, tudom mindenki azt védi ami neki van, de azért a tényeket vedd figyelembe és ismerd be



az ps2 emulátoros dologról meg nemtok

lehet érdemes lenne kiprobálni vistán
54.
54.
jeti93
Csakhogy én warezolok és még egyszer se jött be a vírus. Ezt onnan tom, hogy még semmi baja a Vistámnak. Nem hiányozik a START menü, vagy nem ugrál be a krapek az asztalomra és lő le egy ikont. És lehet, hogy 10 FPS-el lassabb, de szemmel láthatóan szebb is. És akkor meg azt sem értem, hogy miért van az, hogy rengetegen megpróbálták rárakni a DX10-et az XP-re úgy, hogy kicserélték a telepítendő fájlokat. Érdekes módon úgyse lett DX10.

Az XP-n meg egy kicsit leterheled a procit és máris jön a kék halál.

A Vista kompabilitásával még tényleg problémák vannak, de az XP is így kezdte, és a DX9-et is először utálták és most már mindenkinek az van. Az emberek legtöbbje meg azért nem szereti a Vistát, mert nem tudja megszokni a kezelőfelületét. Olyan mintha egy ember azért nem venne egy Audi A8-ast, mert nem olyan a műszerfala mint az A3-asnak. Az A8-ban is több luxus van, ezért nagyobb a motorja is, és több rá az adó is. De azért szerintem ha választhatnál, te is az A8-ast választanád.

Ja, és a legjobb ,hogy az emulátorok is sokkal jobban mennek. Vistán simán játszok a Final Fantasy XII-vel 60FPS-el XP-n meg 20FPS-el kínlódik.
53.
53.
lac15
hiddel akkor se mennének olyan jóla z újabb játékok ha jobb vga-d lenne

1 hónapja még egy amd sempron 3200+ asom volt egy 7300gt-vel társitva, örültem ha egy újabb játéknak a "medium graff felét" eltudtam érni

ne istenitsd anyira a vistát tény és való h nem olyan rossz mint aminek néhányan beállitják de azért nem is jobb az xp-nél

több xp és vista beli külömbségekröl szoló oldalt átnéztem mivel ehónapban végre sikerült frissitenem a PC-men(amd x2 4600+ , gef 8600Gt 512mb ddr3) és mind1iknél ugyanarrajutotam

a vistán játszott játékok átlagban 10 fps-el kevesebbet produkálnak mint xp-n, márcsak ezért se érdemes felrakni

az aero-ról meg anyit h simán rálehet ültetni ügyenügy xp-re is

directx 10 nem azért nem jött xp-re mert nem birná el

hanem azért hogy ezzel is tudják hypolni a vistát

mer nem ugy jöttek össze a dolgok ahogy akarták és egyre jobban veszik el a támogatást az xp-töl

és csak h elmondjam neked vistára is kb ugyanolyan könyen bekerül egy virus mint xp-re akármit is használsz

mondok egy pl-t:

pl ha warezolsz letöltesz egy cracket,elinditod, se a tüzfal se a virusirtó nem mutat semmit,ráfél percre felmásol vmit a system mappába 3 perc mulva eltünik a start menüböl minden lényeges dolog, az asztalról meg minden,feladatkezelőt letiltja,regeditet letiltja

nah akkor mit csinál a nagy vista tüzfalad?

hiddel ez ugyanugy megtörténhet vistán is meg xp-n is

abban viszont igazad van h nem kell többet költeni egy pc-re
52.
52.
jeti93
Ez a PC-re pénzköltés dolog nem igaz. Az én gépemben pl: egy 5 éves proci van, és az egyetlen dolog amiért nem mennek a legújabb játékok az azért van, mert hozzá egy FX5200 as vkari van, ami nem valami jó(azért az új PoP-ot viszi XD). Szóval nem tom mit akartok a négy magos procikkal, mert még 4 év múlva is tökéletesen meg fog felelni. Pláne akkor, ha majd az akkori vkarik is besegítenek neki példának ott van a 9800GX2. 2 magos processzor van a kicsikében. Szerintem a vkarik sokkal jobban fejlődnek mint a procik. Azt meg akkor 2 évente veszel egy 30k-sat. NEM MUSZÁJ MINDEN JÁTÉKOT FULL GRAFON VINNI!!! A Crysis is már most szebb PC-n mint amit a konzolok bírnak. Tehát nem értem minek annyira mondani, hogy drága a PC, ha elég 2 évente 30k-t költeni rá. Annyit meg költesz a konzolra is.

De amúgy nem értem, hogy a DirectX11-ből hogyan jutottunk el idáig.

Ja, és azt mondták egy oldalon, hogy a DX10 azért nincs XP.re mert nem bírja, ugyanis a Vista teljesen más grafikai alapokon áll. Példa erre rögtön a Vista Aero téma amit soha nem fog tudni elindítani egy XP. (Ami a Vista Transportation Pack-ben van az csak egy kép a Vistás témáról, nem az igazi.) Mindenesetre szerintem is értelmetlen a DX11 és ez csak egy marketingfogás az Nvidiának és a Microsoftnak.

Ja, és szerintem a Vista sokkal jobb, ugyanis ahol az Xp már hatszor meghalt, ott a Vista még vígan táncol. Ja, és nem kell 2 giga RAM a Vistának, kemény 500 megával foglal többet el a RAM-ból mint az XP, és ha kikapcsolod az árnyékokat vagy mi a fenét akkor a prociból se szív el többet. És ez a többlet meg pont azért van, mert több dolog fut a Vistán egyszerre mint az XP-n. De azért hogy ne csak jót mondjak a Vistáról, azt megsúgom, hogy folyamatos update-elés miatt a Vistám most több mint 30 gigát foglal el!!! És közeledik a 40-hez. Ez komoly! Leszedek egy 20 megás update-et és 2 gigával több helyet foglal el. Olyan mint aki mindig éhes :D Ja, és a biztonsága is nagyon jó. Még egy vírust se kaptam amióta felraktam a Vistát! És csak a Vista alap tűzfal van fent, és a Microsoft Defender. Azt hiszem ezt nem nagyon lehet elmondani az XP-ről, vagy valamelyik híres vírusirtó űzfal-ról(AVG, Nod32, Kaspareski vagy mi, meg ilyenek) És nem foglal el szinte semmi RAM-ot. Nekem a Nod 32-nél mindig talált valamit, de aztán csak bejutott egy vírus.
51.
51.
Bins
igan ha lopod.. de sztem többen vannak akik lopják a játékot mint akik megveszik.. én is amiért rajongok megveszem ami csak múló szenvedély azt meg torrentelem.. ennyi, bűnöző vagyok!!!:D de a torrentelésen kívül szoktam bliccelni, inni, (17 vagyok), átmegyek a piroson, robogóval szoktam menni pedig nincs jogsim, sötöbö.... sztem az hogy letöltöm a játékokat a legkevesebb... és am is én gépre meg boxra is töltöm és így is drágább a gép..na mind1 sztem azért ez erősen függ az embertől is hogy mi mennyibe van neki.. am a box tényleg nagyon hangos :S..
50.
50.
Naliak
nem tudom én 3 évente veszek gépet, igaz akkor jót...

Szerintem a 8800GTX-em (lassan egy éves) még kihúzza jó ideig simán. mellesleg halkabb is a Pc-m, mint az X360-m (ami nagyon hangos), Amúgy meg ez az olcsóbb a konzol dolog , csak akkor igaz ha LOPOD!!! a játékot. Én veszem PC játék 7990-4000 körül (jó extrém esetben 10.000) X360 játék 17.000 Pénz. Nem kell túl sokat számolni, hogy hány játéknál térül meg....
49.
49.
dareal
emlékeztek a dx10 promó képeire? konkrétan a flight simulatoros képekre gondolok. nagyon sokat játszom a játékkal, játszottam vele dx10 módban is, de nem érte meg. a grafika annyival volt csak szebb, hogy 1-1 helyen marginálisan szebb volt a fényhatás, de valóban csak marginálisan.

holott, az ms amilyen képeket mutogatott, ég és föld volt a dx9 és dx10 változat. holott, semmi difi. itt sem lesz nagy áttörés, imho.

egyébként ezt oltári nagy pofátlanságnak és megtévesztésnek tartom.



itt megtaláljátok ezen képeket (a felhők dx9-es fsx-ben is szebbek mint a képeken, a dx9-es kép az kb az fs2000 felhőképe, stb)

pofátlanság, szemétség, MS

http://blogulate.com/content/directx-9-vs-directx10/
48.
48.
Dcrysis02
Én elösször megnézem a tesztet.És nem,nem a véleményre vagyok kiváncsi hanem a tesztben elárulnak valamit a sztoriból,és ott mutatnak több gameplay jelenetet is.Ha azt megnézem akkor már eltudom dönteni magamtól hogy érdekel-e mi történik a játékban és hogy megfelelő-e a játékmenete.
47.
47.
dareal
38: az hogy te azt mondod, semmit sem jelent. itt van a 1,5 éves gépem, eddig 30e kellett ráköltenem, de azt is csak azért, mert meghalt a vidkarim (nem mellesleg a hibás kari árát meg levásároltam :))
46.
46.
Bins
Hát ez LEGIGAZABB...:D
45.
45.
Dcrysis02
Ésszel is kell ám venni,nem biztos hogy a legdrágább a legjobb ;)
43.
43.
Dcrysis02
42:Ja,bocs csak eddig amikor ez volt a téma,az összes Boxos váltig állitotta hogy a Pc-n van a legtöbb kalózlodás,mintha boxon nem is lenne,és megszoktam. :)
43.
43.
Bins
Mer nem is az a lényeg hogy a játékok mennyibe vannak, mert én személyesen EGY!! embert sem ismerek aki eredetit vesz, én is csak akkor ha valamilyen kedvenc játék jön. Csak azért nekem is van pc-m is meg boxom is de én többet költöttem pc-re az tuti, pedig nagyon alap gép...
42.
42.
Bins
Érted én is le tom tölteni boxra a gammát.... csak ennyi.:)
41.
41.
Dcrysis02
40:Okés..hogy ha ingyen letöltik a játékot akkor a Pc-sek 0Ft-ot költenek egy évben a boxosok meg többet...ennek az értelme?Ugyanaz a kijövetel...vagyis nem...akkor a Pc-seknek -90.000 ft költségük van.Ezt nem értem miért irtad.Igy csak úgy jön ki hogy a Pc-re kell kevesebbet költeni...
40.
40.
Bins
37 Azér ez az "elromlik a joy" eléggé megalapozatlan. Nekem még az xbox 1-es joyom is tökéletesen működik ami köbö 6-7 éves. A játékokról meg annyit hogy a magyarok költenek legkevesebbet eredetikre...nem véletlenül... TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! Lényeg hogy sztem akárhogy is számolunk sztem egy számítógép drágább mint egy konzol...de csak sztem..

písz
39.
39.
Vincenzo
34,35: Mi bajotok a Vistával? Nekem több mint egy éve az van már a gépemen és semmi baj vele, sőt szerintem sokkal jobb mint az XP volt...eleinte volt 1-2 kompatibilitási probléma de azon kívül semmi
38.
38.
coderman
Hát szerintem ettől sokkal többet kell költeni a gépre hogy versenyképes maradjon. Én évente egy 50 ezret mondok.
37.
37.
lac15
33.igyvan

kicsit utánna néztem néhány mostani és néhány tavalyi játék ajánlott gépigényének,szinte ugyanaz az összesnek csak talán 1 vagy 2 olyan játék van ami többet követel

szal 1-1,5 évenkénet bőven elég 30-40 ezret rákölteni pc-re

plusz még ha arégi cucaidat eladod még jön is vissza pénz

viszont konzolra ugyanugy költesz ha pl tönkremegy a joy-od minimum egy 10es

plusz egy játék kb másfélszer anyiba kerül nextgen konzolra mint pc-re

van 1 ps3am is mielött vki azt mondja rám h pc fan vok

csak anyit akarok mondani h pc-re simán költesz ugyananyit mint konzolra
36.
36.
lac15
tavaly nemtom mikor jöttek ki a dx10-el

lehet h vista kell a futatásához

de ugyanugy játszasz mindenel xp-n is dx9el és ugyanugy szép minden.....l

ha kiakarnak hozni megint egy új dx-et akkor hozzanak, egyszer mindneképp tovább kell lépni,csak maradjon meg visszafelé is a támogatás

és ne tulozzatok már

bőven elég rákölteni másfél évenként 30 ezret egy pc-re

és még ha eladod a régi cuccaidat,még jön is vissza abból a pénzböl

és ugyanugy elfut minden mediumon és a konzolok grafikája se sokkal szebb akárki akármit mond mer élsimitás mintha nem is lenne

az nagy hülyeség amit néhány ember beszél h konzol olcsóbb
35.
35.
r.o.b.
új windows? új DX? szerintem totál semmi értelme nincsen...még a DX10 et se használták ki.a vistát meg sztem hadjuk... egyszer feltelepítettem kb 1 napig volt a gépemen... hali
34.
34.
coderman
DX10 és vista: KUDARC, dolgozzanak billék az új windowson meg a dx11-en én azt mondom :)
33.
33.
Dcrysis02
Igen én csak azt szerettem volna mondani,hogy habár lehet a pc-t hamarabb kell tuningolni valamivel,(és nem feltétlenül 2 havonta kell elég évente egyszer)de ugyanannyiba kerül pénzügyileg az egész.Lehet a boc hardwer-ét nem kell újitani,de a játékok drágábbak.És igy majdnem egyenlő szintre nőnek a kiadásik mindd a Pc,mindd a konzol tulajdonosoknak.Meg valaki mondta hogy nem lehet játékot cserélni,úgy lehet nem,de én jobban szeretek az ismerőseimmel cserélni.Elmegyek hozzá,odaadom,ő is odaadja és kész. :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...