Leállítják a Need for Speed sorozatot?

  • Írta: fojesz
  • 2008. december 13.
  • Pletyka
Link másolása
Rendkívüli átalakításokat tervez üzletstratégiájában az Electronic Arts: a legújabb pletykák szerint végleg leállhat a Need for Speed sorozat folytatásainak gyártása.
Rendkívüli átalakításokat tervez üzletstratégiájában az Electronic Arts: a legújabb pletykák szerint végleg leállhat a Need for Speed sorozat folytatásainak gyártása.



Nem egészen úgy megy az EA szekere mostanság, mint szeretné, mindezt pedig számok is bizonyítani tudják: az üzleti év legutóbbi negyedének bevételei jócskán  - mintegy 70 millió dollárral - alulmúlták a várt határt. A cég leépítésekbe kezdett, a minap elvetette a tervezett harmadik kanadai stúdió elindításának ötletét, s állítólag a játékokkal kapcsolatos stratégia is változni fog. A sorozatokból visszavesznek, s inkább az új címek fejlesztésére koncentrálnak, mint amilyen idén a Mirror's Edge is volt.

Az Electric Playgroundon napvilágot látott pletykák szerint az új gondolat első áldozata a Need for Speed sorozat lesz, melynek leállították az összes fejlesztés és tervezés alatt álló részének munkálatait. A széria iránti lelkesedés növelése és a jobb epizódok érdekében már eddig is történtek átalakítások: John Riccitiello elnök két részre osztotta a fejlesztő csapatot, hogy egyszerre mindig két játék készülhessen, s így két hosszú év jusson minden epizód munkálataira. Az eredmény viszont mégsem lett kielégítő, az új Undercover már az amerikai játékeladások novemberi húszas toplistájába sem fért be. Az EA egyelőre nem nyilatkozott.
70.
70.
nikhyta
az elsö pár egész jo volt de ahogy lenni szokot minél több rász jön ki annél rosszab lesz. Kár érte jo kis játék.
69.
69.
tomee-dee
arra mérget merek venni... :/

nem tudom, mi olyan jó azon... amikor az előtte levő 3, azaz 3 darab need for speed részben volt törés, undergroundban meg karcolás se...

a másik meg: az előtte levő részekben tök szép változatos, hangulatos pályák a világ minden részéről... underground?... hát elárulom, hogy az 1. részben az volt az érzésem, hogy minden 3. versenyen ugyanazon a pályát megyek... oké... az U2ben már rendelkezésünkre állt egy egész város... nade kérem... az csak 1 város... nem pályák a világ minden részéről... plusz mindig csak este menni... amikor '98ban a 3. részben lehetett váltogatni a napszakot meg az időjárást... kicsit visszafejlődésnek éreztem... sőt a '97es 2. részben ha töltésnél folyamatosan nyomja az ember az "N" betűt, akkor is lehet este menni az adott pályán... (a speciális kiadásban meg ha volt 3dfx kártyája az embernek, akkor volt eső, hó, sőt darazsak is repkedtek...) úgyhogy nem tudom, mit akartak elérni a kis gyenge-penge undergroundokal :) max azt, hogy csináltak a halálos iramban c. film második részével párhuzamosan egy tuningolós játékot, mert húdejó... hát kiruccanásnak vesszük (mondjuk ha 1 db underground lett volna, és már végre lekopnának az utcai tuningolásról...) akkor azt mondom, jólvan, elmegy... de már lassan kezeltetnem kell magam orvossal, mert amikor kiadnak egy újabb NFS-t, felmegy bennem a pumpa... NEM!!! ezek már NEM need for speed-ek! értsétek már meg... :D ezek már csak mondjuk úgy, hogy kiegészítgetések... nagyon gyenge szám... jó, be kell vallanom, a most wanted még tetszett.. de nem egy nagy wasistdas... arról nem is beszélek, hogy mióta bejött ez a tuningolós agyrém... oké, vannak egzotikus sportkocsik... de kérem... 2002 óta sehol egy ferrari... úgyhogy nálam ott befejeződött a need for speed.... jó, nem mondom, kipróbálom majd a shift-et is... de azt én már csak shift-nek nevezem... és igenis szexuálisan zaklatja a fülemet, ha elérakják azt, hogy "need for speed"... :/
68.
68.
Balint603
Az Underground-ekre mindenki emlékezni fog...:D
67.
67.
tomee-dee
kisrajczy: ami neked új ötlet, az másoknak lehet, hogy kárhozat... :D

lefogadom, hogy aki az underground és azutáni részeket elátkozza, az az első rész gyümölcseit is megkóstolta...

így vagyok ezzel én is...

akkor még a kocsikRÓL szólt az egész ill. akörül forgott minden...

most meg csak azzal játszódik...

először az első részet emelném ki, melyben az irányítás és a fizika a korhoz képest útmutató volt, nameg a leforgatott, majd hangulatosan összevágott videók a kocsikról... ehhez képest mit nyújt nekünk az undorgrund 1? animált videót ahol a csaj nyafogásait meg az ellenfelek kötekedéseit nézhetjük? arról nem is beszélve, hogy ahogy többen is írták, az irányítás csapnivaló...

következőként a NFS3-at emelném ki, melyet szintén rongyosra játszottam anno... hangulatos rendőrös üldözések versenyek közepette szebbnél szebb sportautókkal (AMIK TÉNYLEG ANNAK NEVEZHETŐK!!!) cserében mit kapunk a most wantedben? carbonban? undercoverben? rendőrök mint az oroszok... tökeid lógnak a nyakadban, azt se tudod, merre menj, és mire végre (azt hiszed hogy) leráztad őket, előbukkan egy a semmiből, és megin 20ezren követnek... no comment.. meg amikor még ki se látszik a rendőr a kamion mögül, ill. a kanyarból, domb alól, stb... már jön a bejátszás hogy észrevett... :-/

az meg a másik, h. kb. az a kategória az MW, Carbon + UC hogy basszunk ki a rendőrökkel, meg a városnak csináljunk minél nagyobb költséget.... sajna, de ez nagyon gyenge és sztem nem méltó a NEED FOR SPEED névre, FŐLEG AZ UNDERGROUND-ok!!!!!!!!!

meg végül, de nem utolsó sorban, amit már említettek előttem is...

NFS-Porsche Unleashed... szó mi szó... leírták már előttem a lényeget... akarva se tudnának jobbat csinálni... realisztikus irányítás, korhoz képest megfelelő törések, remek career mód, és milliószor jobb tuningolás mint az undergroundokban!!!

(bár kívül csak matricázni lehetett a kocsikat, de annyi bőven elég volt akkoriban)

ehhez képest pro street mit nyújt?? agyon tudjuk tuningolni a kocsikat, szinte úgy, hogy már attól lesznek rondák... (de tényleg... igen ronda néhány body kit)

és arról nem is beszélve, hogy mindez zárt pályákon játszódik, néhol már majdnem túrakocsi versenyen (mint pl. TOCA sorozat...) éreztem magam... nem ok nélkül töröltem le a career mód felénél... bár az irányítás már jobb volt, de nem pótolt semmit...

az undercover szerintem meg csak egy elkeseredett próbálkozás, vagy a másik amire gondolok: már csak azértis legyen folytatása...

(ennek oka lehet pl. hogy az első részek ténysleg jók voltak, és azok révén kialakult híres címmel akarják eladni a további csődtermékeiket....)

kövezzetek meg, de ez az én véleményem... :)

meg igaza volt annak aki irta, hogy felhúzza az ember agyát a NFS mostanság... most wanted-et pl. amikor végigvittem, simán szétcsaptam egy billentyűzetet... de legalább végigvittem!!! :DDD régen ilyen nem volt... összességben... ha valami újba fognak, ne valami régi jó nagyhírű játékot "mocskoljanak be", hanem valami új nevet találjanak ki neki, mert ez így nekem olyan, mint az EA segélykiáltásai.... :-/
66.
66.
kisrajczy
A Need For Speed örök, és halhatatlan... Mindíg elő tudtak rukkolni ujabb 5lettel... :)
65.
65.
csuka86
+ még régen ha kijött egy játék, (NFS 3 a tökéletes példa) rá 3 hónapra jöttek ki hozzá a kódok/csalások, kinek hogy tetszik. Volt ideje az embernek végigvinni a játékot. Még a faterom is beszállt az NFS 3 végigjátszásába. Osztott-képernyőn meg minden. És ha már azt hitted, hogy ennyi, kijátszottad a játékot, akkor fölmentés az nfs oldalára és letölthettél hozzá 3 autót, (amit nekem még modemmel 20 perc volt/ kocsi letölteni), de újra játszattad a játékot, mert megkavarta az egyes kocsiosztályok rangsorát. Sőt, utánna volt egy oldal az nfs cars .com és aki tudott szerkeszthetett hozzá kocsit, motort, kamiont bármit. Jó jó nem törtek a kocsik, de a maga korában az NFS 3 akármelyik pcújság tesztje szerint 96-97% ot ért el.

Mostani NFS-ekhez kijön a játék, és LAN partykon mindenki végtelen Niirós taligákkal megy fénysebességgel.



Üljenek le, nyissanak egy fórumot, és végre a játékosok tetszése szerint írják meg a játékot.

Azért mert éppen megjelent a TokioDrift, naná, hogy kellett egy nfs rész ahol ha hozzáértél a gázhoz, már kerszbe ment a kocsi (persze beforogni nem lehetett vele, mert Bush fiának az lelki sérülés lett volna), de ha egyensen kell menni a "küldetésben", akkor meg u.azt a kocsit nem lehetett keresztbetenni egy sarkon...



Roló le, NFS gárda lecserélése, 2 év múlva egy NFS Reloaded 18+ os részt akarok látni!!!
64.
64.
Koyo
Hát eléggé eltévedtek a játékkal kapcsolatban!

Egyetértek csuka86-tal,hogy az Undercovernál is elég érdekes jelenet,mikor full tuningos Veyront úgy leelőzi a rendőrségi jeep,mint mikor én előzök a közúton,csak épp ez úgy 320km/h-nál valósul meg a játékban.

Aztán nem beszélve a sínautókról,azaz az ellenfelek,hiába 8-10mp előny,egy sebesség visszakapcsolás,és utól is értek,vagy épp én nem értem utól a 206-ost Veyronommal,ami legjobb esetben 206 maxmaxmax vagy 200-300Le,Veyron meg alapból 1001.

Aztán a 300 feletti tempónál derékszögű kanyar full gázon,mert pályagumim van,eléggé reális semmi sodródás,de valóságban hány G hatna az emberre ott?

Meg itt van még,hogy az ellenfél vagy túl béna,vagy minden akadályt kikerül és az összes rövidítést ismeri.

Ja,nem beszélve a zsrukról,akik akkor is üldözőbe vesznek,ha nincs 1% körözöttséged sem,vagy már látótérből rég kikerültem,akkor is megtalálnak.

Erőszakosságról annyit,hogy nem épp valóságos,mikor több millás kocsikkal arra törekednek az ellenfelek hogy kilökjenek,vagy feltartóztassanak,de minek,amikor ők is hátrébb szorulnak emiatt.

Aztán a töretlen kocsikról ne is beszéljek,ill. az előre kiszámított pályákról,hogy milyen tempóval épp pont azon az íven belefogok csapódni a másik kocsiba,vagy épp egy útszéli valamibe,és tényleg csak úgy cikáznak a valóságban az autók az autópályán mint sok részeg amikor én vagyok az első,és pont velem szembe jönnek épp,meg sem próbálnak nagyon kikerülni.



Nekem az NFS a Porsche Unleashed-nál ért véget,annál jobbat akarva sem tudnak csinálni,mind vezetési,mind tuningolhatósági,mind abból a szemszögből,hogy hogyan keressünk lóvét tuningjainkhoz!Az előtt a NFS 3. vitt mindet,de az látványos,és játszható volt,nem tette az embert idegbeteggé,mint mostanság az NFS teheti.

Aztán az Undergund 1 eléggé egy síkú lett,de nagyon látványos a szabad alakítgatás miatt.A 2. jól játszható,de a sínautók az egyben feltüntek,itt fokozták a sebességet,de a GPS és hogy odamegyek ahová akarok eléggé jól összejött.

Most Wanted a rendőrség lealázásáról szólt,ahogy ez az új is.

A Carbon a legyőzhetetlen ellenfelek,hülyén megtervezett összecsapások,grafika csapnivaló.

Pro Street gépzabáló,sok semmirevaló effekteket nem lehetett kikapcsolni,pl. lebegő ballonok az égen,sok apróság a semminek,és egy fullos gépet is akaszt az már kész,meg megsüti a videókarit pocit,és memóriát!

Ez az Undercover meg egy halott kínlódás valójában,már előre számítható kocsik,ugyanazok jóformán az Undergrund óta,ugyan az a előrelépési dolog,és hogy majdhogynem Trabant előz Ferrarit szisztéma,beleégetve hogy utáljuk a zsarukat,de miért is?



Kár hogy nem csinálnak olyan oldalt a fejlesztők,ahová mindenki megírhatja mi tetszett és mi nem,és ha sokan mondják ugyanazt,akkor érdemesebb lenne változtatni,nem pedig évente kihajítani egy száguldozós valamit.

Meg szerintem annyi pénzért amennyiért adták,meg a nagy beharangozás nem azt kapjuk amit vártunk!

63.
63.
csuka86
Nem is baj... IV - High Stakes után az összes NFS 13 éven aluliaknak szóló részek voltak. 300Km-h egy gyári Peugeot 206-al, neki a falnak és megyek tovább, neki a rendőrnek, aki kirepül a világból is, nekem csak a szélvédőm tört be stb...

Itt volna az ideje, hogy valóban új motort kreálnának, és ha falnak megyek, akkor vége a versenyemnek. A rendőr meg gyorshajtásért ne törje már össze a kocsimat, a jó életbe már.

És még egyszer a youtube-os gyerekeknek:

drift nem egyenlő egyhelyben gumitfüstölő autó.
62.
62.
Ash04
Nem álllítják le, hanem nagy átalakítások vannak az EA-nál. Pletykák szerint átadják a sorozatot a Burnoutot is fejlesztő Criterionnak, így a Burnout motorjára íródna a játék, ami szimulátorosabb lesz. Sok helyen felmerült egy esetleges ProStreet 2 is. Én személy szerint örülnék neki, mert rengeteget ki lehetett volna hozni a ProStreet világából. Hátha majd most sikerül.
61.
61.
robi97
faszér álitják le a NFS .Válaszoljon valaki hogy medig álitják le?
59.
59.
tjames
No mindamellet hogy nekem az UC is bejött, abban igaza van wargapityesznek, hogy az autók irányítása még a GTA4-ben is jobb volt :)
57.
57.
wargapityu
hát ez az ánderkódver is pfff azért mekkora gáz hogy pl a gta4-nek sokkal élvezetesebb az irányítása mint annak a szarnak... UG2 óta tényleg csak lefele haladnak a lejtőn pedig sokkal jobbat is csinálhatnának...
56.
56.
gerihaliven
Szerintem a Pro street volt a leg realisztikusabb az összes közül, mivel nem tudtál 1 kanyart sem bevenni 300al...Az undercover meg 1 rakás szar lett...Nem csoda h ha leállítják...
54.
54.
QuaDRoPrO
Sztem a Rock Star Games és a Rock Star North Games sokkal jobb autós játékokat csin. mint az EA.Igaz nem adnak ki minden évben újat de amikor kijon az új rész az lessz a TOP!!A Midnight Club-ok sztem a legjobb autós játékok foleg az új a Los Angeles aki játszotta már tudja h mirol beszélek.Este játszódik NEM LEZÁRT PÁLYÁN és még motrokkal is lehet menni!!!!Nagyon jó!!!Ajánlom mindenkinek!!!
53.
53.
erik998
ha leálitják meg halok!
52.
52.
pyro
a NFS már a most wanted után elveszett
51.
51.
Shadowman
Hála az istennek!!Az underground 2 óta fostalicska az egész!!Anniyra undorító hogy még letöltésre se méltó!!!!Szar g.....i az egész!!



Én személy szerint tudjátok mit csinálnék???Össze vetném a gta-t a nfs-el!!Nappal rabolsz dolgozol,és éjjel meg versenyzel!!És amit nappal keresel azt auto tuningra baszhatod el!!Mekkora lenne már:D:DPersze ez az én hülye agy szüleményen!!De megnézném mi sülne ki belőle:D
50.
50.
Mobalint
De nem is értem, hogy mit akartak még kihozni az autótuningolós illegális versenyes dologból? Lerágott csont! Szerintem az utolsó legjobb rész az underground 2 volt, mert az még hozott újítást az addigiakhoz képest. Na jó a rendőrös dolog, meg a 3 fajta autófajta a carbonban sem volt rossz... A pro street sztem nem volt jó, az undercovert meg nem próbáltam. Na meg a másik, hogy fizika az sem sok volt benne... 400-al megyek egy clio-val, és beveszek egy 90 fokos kanyart? Haggyuk már...
49.
49.
Rabit Wars
Ja Kb. mondasz valamit Gatman, hát igen sajna a haszonra mentek az nfs- ekben már és nem a játékra ahogy már mondtam:)
48.
48.
Gartman
Hála istennek.... nevetséges hogy milyen gányak voltak az utóbbi NFS játékok...pedig én kocsibuzi vagyok... a gta4 ben jobb az autóvezetés élménye sokkal mint az Undercoverben srácok..
46.
46.
Rabit Wars
Szerintem is jobb hogy ha abba marad a további fejlesztés mert az utóbbi játékok a Most Wanted után hogy mondjam ellég trék voltak bugosok túl erőltetett a story-ról nem is beszélve meg semmi extra sem volt bennük csak új kocsok szánalmasak voltak mondjuk ki én need for speed rajongó voltam de már nem a minőségre menntek az EA hanem a haszonra és ez a játék rovására ment szerintem kár érte na de hát ez van!!!!!!!
45.
45.
cemi
Éppen itt volt ennek az ideje, nem vagyo egy NFS rajongok.

Viszont ha legalább nem évente dobák ki a sorozatot, és helyette valamio minöségi NFS-t kapnánk, akkor arra én is vevö lennék, számomra a MW volt az utolso amit végig tornásztam, és ennyi, azota probálgattam, a részeket de már nem jött be.

Ha már nem tudnak jót csinlni akkor ok hogy leáll a sorozat, de ha lenne vmi esély arra hogy pár évi fejlesztés, vérfrissités vagy könyörgöm valami akkor beindulhatna egy uj kezdet

teszem hozzá ezt ugy mondom hogy nem vagyok egy FAN
44.
44.
QuaDRoPrO
Teljesen egyet értek FeroxX-al hiszen minél újabb kiadást látunk a ''hatalmas NFS'' sorozatból annál inkább annyit sem ér mint az előző!!
43.
43.
QuaDRoPrO
Nekem személy szerint nagyon tetszik az NFS.Kiskorom óta játszom,és minden évben nagyon vártam a következő rész megjelenését.De sajnos az utóbbi 3 évben csalódás ért az NFS felől.A Carbon télleg jó játék és ahhoz képest h 2006os a grafikára sem lehet panasz az AUTOSCOULP technika pedig lenyűgöző nagyon jó ötlet volt.De rettenetesen rövid!!!!!Ak8r egy nap alatt végigjátszható.A következő a soron:NFS Pro Street ''Ismerd meg az utcai versenyzés tetőfokát''Hol???Szóo sincs benne utcai versenyzésről!!!!!!!!Viszont a graf. nagyon ott van mondjuk az autók törésén dolgozhattak volna még egy kicsit na meg a tuning alkatrészek!!!!Minél újabb a játék annaál kevesebb van benne!!!!És ittvan 2008 ''sztárja':NFS UnderCover.Remek sztori kiválló grafika és visszatértünk az igazi ilelgélis autó versenyzéhez.De... mióta vannak NAPPAL az illelgális versenyek????Az autók nagyon jóra sikerültek de kormányzásuk vmi gyötrelem!!Sztem ha összetennék az UnderGround2es tunigját az autoscoulpal ehhez még a Most Wanted sztorija és az UnderCover grafikája és az egész este játszódna persze városban szarukkal stb... akk megkapnánk minden idők egyik legjobb autós játékát!!!Ettől függetlenül mind a mai napig játszom a NFS-et
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...