HWSW: Nagyonis érinti a játékipart a válság

  • Írta: Daks
  • 2008. december 18.
  • Biznisz
Link másolása
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a videojáték-ipart sem kerülheti el a válság. Költségcsökkentésekl, elbocsátások és projektek leállítások jöhetnek - írja a HWSW.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a videojáték-ipart sem kerülheti el a válság. Költségcsökkentésekl, elbocsátások és projektek leállítások jöhetnek - írja a HWSW.

Az Electronic Arts hat héten belül másodszor csökkentette a karácsonyi negyedévre vonatkozó bevétel-előrejelzését, mivel a válság miatt az amerikai és európai kereslet is megcsappant a játékok iránt.

John Riccitiello EA-vezér szerint a fogyasztók magatartása megváltozott, az emberek már nem vesznek annyi videojátékot mint korábban, csak a legnagyobb sikerekre koncentrálnak, miközben a kereskedők is ugyanezt teszik: a válság miatt szigorúan odafigyelnek a készpénzforgalomra, kevesebb játékot tartanak készleten és csak a legnépszerűbb címekből rendelnek.

Válságban a játékipar?
A HWSW-n mindenre fény derül!
17.
17.
SWBF2
AZ EA vezér ne csodálkozzon, hogy az ő terrmékeit nem veszik....
16.
16.
Dcrysis02
20:Úgyérted ennyi tényt régóta hallottál...a hir nem erről az országról szól,de az Electronic Arts-nak magyarországi ága is van és ugyanaz a cégpolitika mint a külföldi részleteknél.Meg a bankos befuccsolás is amerikában történt és mégis több ezer munkanélküli lett itthon,mert Magyarországon a külföldi cégek sorra bocsájtják el az itteni gyárakból embereket.Ugyhogy ránk is kihat ami a 'külvilágban' folyik.Üzletileg együttműködnek az országok, azért van külföldön több gyár mert olcsóbb a munkaerő.Ha egy országnak baja van amire egy másik ország támaszkodik akkor annak is lesz egy kis gondja minimum.
15.
15.
princeps27
hát nem tudom de a környező országok egész mást csinálnak

haggyák esni a pénzüket és ez az exportnak jót tesz a jövőt próbálják javítani (pl ameraki a dollár 230---- 180 ra ment le nem ez lenne a példa de valami hasonlót) a magyarok tartják a forint árfolyamát (a szegyen kölcsön után) így lassan essek ami semmire nem jó de mindegy ehez nem értek annyit tudok hogy minden politikus hazudik
14.
14.
Gael
9:Sracok,ti otthon meg nem is sejtitek mi var majd ratok az elkovetkezo evekben.Magyarorszag nem kepes eloremozdulni az adossagainak csokkentese ugyeben,az Unio nem fog segiteni,es az Euro korai bevezetesenek az eroltetese helyett inkabb reformokra lenne szukseg.Adok egy-masfel evet az orszagnak,es megint az utcan fogjak a penzt soporni a szakemberek.
13.
13.
felegyi
13# Ez az eset nem Csabán történt? Mert bátyám orvos a kórházban és náluk nem rég történt ilyen incidens!
12.
12.
Dcrysis02
Még mindig egy jóóó nagy vagyonnal tartozunk mindenkinek,nem a politikusok a hibások(na jó,ők is)Ahogy jó öreg megboldogult Farnadi Gyula bá kereskedelmi tanárom mondta:"Minden személyre ebben az országban,még a most születettre is fejenként 1 millió forint tartozás szabható ki."Vagyis minden ember az országban tartozik egy millió forinttal egy környező országnak.Most már nem jut eszembe kinek tartozunk...
10.
10.
Petike x
Az az izgi az ilyen válságokban, hogy az eddíg tűrhetően teljesítő cégek, EA, Microsoft (xbox), Sony(ps3) Ubisoft, stb. elkezdenek hatalmas veszteséget termelni, és tönkremennek, lecsökkennek, vagy új iparágba vándorolnak, az eddíg röhelyesen jól teljesítő cégek pedig, mint a Blizzard, vagy a Nintendo, éppen csak fennmaradnak.



Mintha grafikont rajzonánk az összes cég profitjáról, aztán följebb tolnánk az x tengelyt oda ahova már csak kevés színes vonal jut el.

Ez felgyorsítja az egyébként lassan de biztosan végbemenő változásokat.
10.
10.
Dcrysis02
De egy bizonyos árnál nem adhatja senki olcsóbban,úgy nem lesz nyereség.Árrést is kell rá rakni mert az a nyereség a boltosoknak,de sajnos egyre drágább a cucc amit veszünk,ne kérdezd miért,drága,sajnos ez van.Ha olcsóbban adjuk el megint veszteség.Viszont a kenyeret zsemlét most olcsóbban tudtuk beszerezni.
9.
9.
ACDC 4ever
9: nem fordítva? ha nem vesz senki semmit akkor

csökkennek az árak

így volt 29-be is.
8.
8.
Dcrysis02
7:Kereskedő vagyok.Innen a városunkból,vagyis egy gyárból több száz embert bocsájtottak el,az árak hidd el nőni fognak,de az nekünk sem jó,mert a vevő igy is alig akar megvenni dolgokat hogy akciósak,mi lesz akkor,ha az árak nőnek,de a vevőnek még munkája sem lesz?országszerte különböző autó alkatrészt gyártó cégek álltak le,igy több ezer munkanélküli lett.Ez sem segit nagyon.
7.
7.
Gael
nem valsag ez,csak a hatlom vandorol uj kezekbe.Ami egyes cegeknek valsag,az masoknak lehetoseg a felemelkedesre.Az elmult par tiz ev vezeto megacegei mara tul sok hatalommal es befolyassal rendelkeztek,minden nagyobb ceg osszefonodott mas nagyobb cegekkel,pusztan azert,hogy meg tobb zse omoljon a top vezetok olebe.Hala istennek most vegre lathatjuk bukni oket,akik oly kedvesen tonkrebasztak a vilagot.Persze azert,hogy nekunk jobb legyen.A Bankrendszer pedig egy az egyben egy folosleges kenyszer az emberek nyakan,az is szepen beszart.Remelem a valsag masik oldalan allo,most erosodo cegek filozofiaja mar baratibb lesz.
6.
6.
suti_88
érdekes dolog ez a válság...a médiában lehet olvasni és látni, hogy az országok mennyire szar helyzetbe kerültek...de érdekes módon én itthon, a családban ezt nem érzékelem....pedig nem vagyunk gazdagok...ahol csak tudunk spórolunk, nem pazóljuk a vizet, áramot, de ez már igy megy évek óta...és anyagilag annyira nem érinti a lakosokat a válság....a fizetés igaz nem nőtt, de az árak sem annyival..aztán kitudja..lehet hogy pár hónapon belűl rohadt drága lesz minden, duplája lesz a játékok ára, de egyelőre ezt még a háztartásokban annyira nem érezni
5.
5.
coderman
Megvettem életem második eredeti játékát a válság alatt, in your face :)
4.
4.
Dcrysis02
4:Csak ésszel kell viselkedni,ha meg nem.....leatomoznak.Egyszerű,nem?Nekik könnyű lesz a választás...Hungary......what Hungary?....oh get the idea... :)))
3.
3.
NereusLaceee
Uggyanmár :D Annyira nincs vész, csak ésszel kell viselkedni és megússzuk a válságot.

Ha meg nem, akkor valóra válnak a féltve őrzött rémképeim, de akkor sz*r lesz ... de nagyon.
2.
2.
cemi
mnorbee- ez jó volt, ott a pont
1.
1.
Griewer
This is really the end of the world XXXD :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...