Olcsóbb lett a Playstation 3 gyártása

  • Írta: Ghost
  • 2008. december 30.
  • Érdekesség
Sokan panaszkodnak a Playstation 3 ára miatt, ám a Sony mai bejelentése alapján hamarosan következhet egy árcsökkentés.
Sokan panaszkodnak a Playstation 3 ára miatt, ám a Sony mai bejelentése alapján hamarosan következhet egy árcsökkentés.


A Sony ma nyilvánosságra hozta, hogy mennyivel is lett olcsóbb a Playstation 3 konzol gyártása a megjelenés óta. A megjelenéskor 690 amerikai dollár volt az előállításai költség, ami mára, 2008 végére már csak 448 dollár, ami annak köszönhető, hogy olcsóbb lett az alkatrészek gyártása. Reméljük, hogy a Sony emberei is úgy gondolják, hogy hamarosan ideje lenne egy árcsökkentéshez. Jövőre meglátjuk, hogy vajon olcsóbban beszerezhető lesz-e a Playstation 3.
42.
G Logan
http://gamepod.hu/iras/konzol_versus_pc.html


A végén van egy teszt amiböl kiderül hogy eröre nagyon aláza a ps3 a xbox360at és a pc ket is és egy nagyon hasolo tesztett az epicik programozoi (unreal engine 3) is közölt velünk nem olyan régen, szoval biztos nem kamu.
41.
Gael
48:a kontroller miatt,rohadtul mutans:)
40.
ferrari123
Az árcsökkentésre visszatérve,nem hiszem hogy pl.: 20.000-el csökkentenék az árát.Jó esetben is örülhetünk ha 10-el.
39.
G Logan
Engem mert a jó játékhoz idö kell pl:GT,MGS,FF, legalábi is szereintem;)
38.
thomee84
a különbség tényleg csak a portolásban keresendő... a fejlesztőnek esze ágában sincs kétszer megírni egy játékot, két különböző felépítésű gépre... persze ha így történne akkor mindenképpen jobban járna a ps3 is, hisz ott még a cell proci is bőven be tud segíteni a grafikai számításokba, na meg még az a plusz amit abból ki tudnának hozni a cellből... na de akkor egy játék ami 1 év alatt elkészül x-re az 2 év alatt lenne kész ps3ra:) és akkor már kit érdekelne...
36.
G Logan
Grafikai kükömség azért nincs a multiplatformoknál mert xbox rol portolnak psre Csak akkor lenne szebb ps3 on ha külön ráfejlesztenék de viszont akkor sokkal késöbb lenne késsz. És forditva meg nemüködik a portolás azért nincs mgs4 xboxra.
36.
metafenomÉN
#46 Ha jól értem multplatformokat PS-re veszed , de véleményed szerint Boxra jobban sikerülnek? Akkor miért nem Boxra veszed?Szerintem se sokan veszik meg mindkét gépre, de gondolom több ember összetudja hasonlítani ha haver megvette egyikre te meg a másikra.

Most láttam RE5 videót ezen még annyi különbség sincs mint amit eddig láttam nagyon király cucc!
35.
Gael
nekem van box is meg ps is,de nem szoktam a grafikat osszehasonlitani,mert a multiplatform es a ps excl. cimeket a ps-en nyomom,a boxos excl. cimeket meg boxon.Soha nem vettem meg egy jatekot mindkettore,szerintem senki sem.Egyebkent az a velemenyem,hogy a multiplatform jatekok rendre jobb minoseguek boxon jelenleg,az exclusive cimek mutatnak kulonbsegeket a Ps javara,de ez persze privat velemeny
34.
Gael
az uj FF jovo ev vegen jon Japanba,szerintem mindenki tudja folytatni:)
33.
metafenomÉN
#43 Bakker akkor tényleg várni kell :( Már nagyon várom a játékot de egy ideje elvesztettem a fonalat velekapcsolatban, de hogy 2009 decembere húhh az sok idő még ... . Lehet ezlesz a trónkövetelő a VII után !

32.
metafenomÉN
Az ént tapasztalatom szerint sincs semmivel rosszabb grafikája. Ha sokat játszok egy jattékkal PS3 és átunna látom Boxon akkor fel lehet ismerni, hogy box , de nem mert rosszabb vagy jobb lenne a grafikája egyszerűen más mások a színek a fények és ez TV-től függetlenül más. Szerintem Box ugyan annyira kiváló játék élményt biztosít hangban grafikában irányíthatóságban mint PS. Az viszont igaz hogy PS-t egyáltalán nem magyar pénztárcára lőtték be ez látszik azon is hogy SONYék még kevésbé foglalkoznak a magyar piaccal mint a micros fiúk.

Az viszont biztos hogy árcsökkentéssel egy két hétig jól megugranak az eladások főleg ha összekötnék az új FF kiadásával:)OFF: Tényleg nem tudjátok PC-re nem jön az új Final Fantasy?
31.
damien!!!
38:Nekem is XBOX 360-om van és semmivel sincs rosszab grafja mint a PS-nek
30.
fehersam
Nem kéne basztatni az XBOX 360-at.Igaz h rosszab a grafja de ezzel arányos az ára pláne h egy évvel hamarabb jött ki mint a PS3.

29.
G Logan
A Legtöbb embernek tényleg az árával van a gond pl : barátnö öcse azért kapot karácsora x-t mer a felébe kerül a ps nek , az igaz hogy ps3-at akkart de hát ez van.
28.
boldi89
35: köszönjük értelmes hozzászólásodat!
27.
metafenomÉN
De ki sírt?Vagy jobb lenne ha mindenki egyhangúan ennyit írna minden cikkhez

"hú de jó"

"Hú deszar"

:)

Egyénként sony mindig is drága volt a kategóriáján belül többek közt ezért nem akartak annyira erősen árat csökkenteni mert még mindig sok ember hiszi azt ami drágább jobb így a gazdagabb réteget inkább megfogja a PS3 mint a box. A még gazdagabb réteg meg megveszi mindkettőt :)

Necrosmoke remélem hamar össze jön a pénz.

26.
gameboy93
Én is ugyanazon a véleményen vok akárcsak depresszió.Nem hogy mindenki örülne ennek a remek kedvhozó hírnek hogy a gazdasági világválság közepén rengeteg embernek kedvezne ez a hír.Xd

24.
air 2
Még mindíg nagyon drága,a konkurenciával szemben.

Miért van az hogy a sony minden műszaki,híradástechnikai cikkben drágább.
23.
metafenomÉN
#26 Nem tudom azért mert ilyen az ember.

Azon is szoktunk vitázni melyik F1 autónak nagyobb a teljesítménye és az miért jobb miért nem az pedig soha nem lesz F1 csapatunk még F1 autónk sem:) Mint nagyfater a politikával lövése nincs róla mégis mindenre van egy tuti ötlete és hozzáfűzni valója... .Arra azért kíváncsi lennék egy konzolhoz hány játékot kell eladniuk hogy az már nyereséges legyen?
22.
gerappa
Valamelyikőtöknek hatalmas Sony kötvényei vannak? Vagy mégis mi a francért szócsatáztak azon hogy miért adtak el annyit amennyit és hogy mi a gyártók helyzete?
21.
G Logan
Hát ha eladásrol beszélnük akkor nézük idö arányosan, amikor 2 éves volt a box mint most a ps3 ha jol tudom 14 milla volt az eladásai a ps3 nak most 17 millio . és hozá teszem hogy az euban ha minden igaz már csak 600 ezer boxal van több (egyév elönyel ).
20.
metafenomÉN
#23 Teljes mértékben egyet értek azt már többször is leszögeztük, hogy a Wii az más tészta más célközönség. Meg is említettem hsz.emben hogy ha számításba vesszük Wii-t is akkor nem kérdés, de úgy látom nem volt elég szájba rágós... .Blue rayel meg sokat nyer a sony kérdés ez menyire tudják be a PS3-nak... . Szerintem azonban Magyarországon még egy jó ideig nem lesz nagy szükség a blue -ra.Azt azonban még mindig nem értem miért fáj valakinek hogy pl PS3 ból kevesebbet adnak el mint Boxból??? Úgysem látunk semmit a bevételből :)
19.
webadam
De a PS3 nagy ellenfele nem a Wii,hanem a box.Nem is érdemes idehozni a Wii-t,az teljesen más.Ezt a csatát pedig nagy valószínűséggel a Microsoft nyeri.Majdnem feleannyiba kerül és a blu-ray kivételével tud annyit mint a PS.Ezen már max a blu-ray elterjedése segítene.
18.
ktomika
21: Ezt nem is tudtam akkor kb mennyi lesz az ára 70ezer?
17.
Petike x
19: A Sony, akárcsak a Microsoft, már a kezdetek óta jóval az előállítási ár alatt árulja a konzolját, vagyis kemény veszteségeik vannak minden eladott darab után. Azt remélik hogy majd később mikor már 100 milliót eladtak, az eladott játékok licenszdíjából csurran-cseppen valami.

(Mellesleg a Nintendo már az első eladott Wii-vel is profitot termelt)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...