Olcsóbb lett a Playstation 3 gyártása

  • Írta: Ghost
  • 2008. december 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokan panaszkodnak a Playstation 3 ára miatt, ám a Sony mai bejelentése alapján hamarosan következhet egy árcsökkentés.
Sokan panaszkodnak a Playstation 3 ára miatt, ám a Sony mai bejelentése alapján hamarosan következhet egy árcsökkentés.


A Sony ma nyilvánosságra hozta, hogy mennyivel is lett olcsóbb a Playstation 3 konzol gyártása a megjelenés óta. A megjelenéskor 690 amerikai dollár volt az előállításai költség, ami mára, 2008 végére már csak 448 dollár, ami annak köszönhető, hogy olcsóbb lett az alkatrészek gyártása. Reméljük, hogy a Sony emberei is úgy gondolják, hogy hamarosan ideje lenne egy árcsökkentéshez. Jövőre meglátjuk, hogy vajon olcsóbban beszerezhető lesz-e a Playstation 3.
42.
42.
G Logan
http://gamepod.hu/iras/konzol_versus_pc.html


A végén van egy teszt amiböl kiderül hogy eröre nagyon aláza a ps3 a xbox360at és a pc ket is és egy nagyon hasolo tesztett az epicik programozoi (unreal engine 3) is közölt velünk nem olyan régen, szoval biztos nem kamu.
41.
41.
Gael
48:a kontroller miatt,rohadtul mutans:)
40.
40.
ferrari123
Az árcsökkentésre visszatérve,nem hiszem hogy pl.: 20.000-el csökkentenék az árát.Jó esetben is örülhetünk ha 10-el.
39.
39.
G Logan
Engem mert a jó játékhoz idö kell pl:GT,MGS,FF, legalábi is szereintem;)
38.
38.
thomee84
a különbség tényleg csak a portolásban keresendő... a fejlesztőnek esze ágában sincs kétszer megírni egy játékot, két különböző felépítésű gépre... persze ha így történne akkor mindenképpen jobban járna a ps3 is, hisz ott még a cell proci is bőven be tud segíteni a grafikai számításokba, na meg még az a plusz amit abból ki tudnának hozni a cellből... na de akkor egy játék ami 1 év alatt elkészül x-re az 2 év alatt lenne kész ps3ra:) és akkor már kit érdekelne...
36.
36.
G Logan
Grafikai kükömség azért nincs a multiplatformoknál mert xbox rol portolnak psre Csak akkor lenne szebb ps3 on ha külön ráfejlesztenék de viszont akkor sokkal késöbb lenne késsz. És forditva meg nemüködik a portolás azért nincs mgs4 xboxra.
36.
36.
metafenomÉN
#46 Ha jól értem multplatformokat PS-re veszed , de véleményed szerint Boxra jobban sikerülnek? Akkor miért nem Boxra veszed?



Szerintem se sokan veszik meg mindkét gépre, de gondolom több ember összetudja hasonlítani ha haver megvette egyikre te meg a másikra.

Most láttam RE5 videót ezen még annyi különbség sincs mint amit eddig láttam nagyon király cucc!
35.
35.
Gael
nekem van box is meg ps is,de nem szoktam a grafikat osszehasonlitani,mert a multiplatform es a ps excl. cimeket a ps-en nyomom,a boxos excl. cimeket meg boxon.Soha nem vettem meg egy jatekot mindkettore,szerintem senki sem.Egyebkent az a velemenyem,hogy a multiplatform jatekok rendre jobb minoseguek boxon jelenleg,az exclusive cimek mutatnak kulonbsegeket a Ps javara,de ez persze privat velemeny
34.
34.
Gael
az uj FF jovo ev vegen jon Japanba,szerintem mindenki tudja folytatni:)
33.
33.
metafenomÉN
#43 Bakker akkor tényleg várni kell :( Már nagyon várom a játékot de egy ideje elvesztettem a fonalat velekapcsolatban, de hogy 2009 decembere húhh az sok idő még ... . Lehet ezlesz a trónkövetelő a VII után !

32.
32.
metafenomÉN
Az ént tapasztalatom szerint sincs semmivel rosszabb grafikája. Ha sokat játszok egy jattékkal PS3 és átunna látom Boxon akkor fel lehet ismerni, hogy box , de nem mert rosszabb vagy jobb lenne a grafikája egyszerűen más mások a színek a fények és ez TV-től függetlenül más. Szerintem Box ugyan annyira kiváló játék élményt biztosít hangban grafikában irányíthatóságban mint PS. Az viszont igaz hogy PS-t egyáltalán nem magyar pénztárcára lőtték be ez látszik azon is hogy SONYék még kevésbé foglalkoznak a magyar piaccal mint a micros fiúk.

Az viszont biztos hogy árcsökkentéssel egy két hétig jól megugranak az eladások főleg ha összekötnék az új FF kiadásával:)



OFF: Tényleg nem tudjátok PC-re nem jön az új Final Fantasy?
31.
31.
damien!!!
38:Nekem is XBOX 360-om van és semmivel sincs rosszab grafja mint a PS-nek
30.
30.
fehersam
Nem kéne basztatni az XBOX 360-at.Igaz h rosszab a grafja de ezzel arányos az ára pláne h egy évvel hamarabb jött ki mint a PS3.

29.
29.
G Logan
A Legtöbb embernek tényleg az árával van a gond pl : barátnö öcse azért kapot karácsora x-t mer a felébe kerül a ps nek , az igaz hogy ps3-at akkart de hát ez van.
28.
28.
boldi89
35: köszönjük értelmes hozzászólásodat!
27.
27.
metafenomÉN
De ki sírt?



Vagy jobb lenne ha mindenki egyhangúan ennyit írna minden cikkhez

"hú de jó"

"Hú deszar"

:)

Egyénként sony mindig is drága volt a kategóriáján belül többek közt ezért nem akartak annyira erősen árat csökkenteni mert még mindig sok ember hiszi azt ami drágább jobb így a gazdagabb réteget inkább megfogja a PS3 mint a box. A még gazdagabb réteg meg megveszi mindkettőt :)

Necrosmoke remélem hamar össze jön a pénz.

26.
26.
gameboy93
Én is ugyanazon a véleményen vok akárcsak depresszió.Nem hogy mindenki örülne ennek a remek kedvhozó hírnek hogy a gazdasági világválság közepén rengeteg embernek kedvezne ez a hír.Xd

24.
24.
air 2
Még mindíg nagyon drága,a konkurenciával szemben.

Miért van az hogy a sony minden műszaki,híradástechnikai cikkben drágább.
23.
23.
metafenomÉN
#26 Nem tudom azért mert ilyen az ember.

Azon is szoktunk vitázni melyik F1 autónak nagyobb a teljesítménye és az miért jobb miért nem az pedig soha nem lesz F1 csapatunk még F1 autónk sem:) Mint nagyfater a politikával lövése nincs róla mégis mindenre van egy tuti ötlete és hozzáfűzni valója... .



Arra azért kíváncsi lennék egy konzolhoz hány játékot kell eladniuk hogy az már nyereséges legyen?
22.
22.
gerappa
Valamelyikőtöknek hatalmas Sony kötvényei vannak? Vagy mégis mi a francért szócsatáztak azon hogy miért adtak el annyit amennyit és hogy mi a gyártók helyzete?
21.
21.
G Logan
Hát ha eladásrol beszélnük akkor nézük idö arányosan, amikor 2 éves volt a box mint most a ps3 ha jol tudom 14 milla volt az eladásai a ps3 nak most 17 millio . és hozá teszem hogy az euban ha minden igaz már csak 600 ezer boxal van több (egyév elönyel ).
20.
20.
metafenomÉN
#23 Teljes mértékben egyet értek azt már többször is leszögeztük, hogy a Wii az más tészta más célközönség. Meg is említettem hsz.emben hogy ha számításba vesszük Wii-t is akkor nem kérdés, de úgy látom nem volt elég szájba rágós... .



Blue rayel meg sokat nyer a sony kérdés ez menyire tudják be a PS3-nak... . Szerintem azonban Magyarországon még egy jó ideig nem lesz nagy szükség a blue -ra.



Azt azonban még mindig nem értem miért fáj valakinek hogy pl PS3 ból kevesebbet adnak el mint Boxból??? Úgysem látunk semmit a bevételből :)
19.
19.
webadam
De a PS3 nagy ellenfele nem a Wii,hanem a box.Nem is érdemes idehozni a Wii-t,az teljesen más.Ezt a csatát pedig nagy valószínűséggel a Microsoft nyeri.Majdnem feleannyiba kerül és a blu-ray kivételével tud annyit mint a PS.Ezen már max a blu-ray elterjedése segítene.
18.
18.
ktomika
21: Ezt nem is tudtam akkor kb mennyi lesz az ára 70ezer?
17.
17.
Petike x
19: A Sony, akárcsak a Microsoft, már a kezdetek óta jóval az előállítási ár alatt árulja a konzolját, vagyis kemény veszteségeik vannak minden eladott darab után. Azt remélik hogy majd később mikor már 100 milliót eladtak, az eladott játékok licenszdíjából csurran-cseppen valami.

(Mellesleg a Nintendo már az első eladott Wii-vel is profitot termelt)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...