GDC 2009: A World of Goo alkotói a DRM ellen

  • Írta: fojesz
  • 2009. március 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A World of Goo állítólag azon játékok közé tartozik, amelyek a legnagyobb áldozataivá váltak a kalózkodásnak, a készítők mégsem rajonganak a másolásvédelemért.
A World of Goo állítólag azon játékok közé tartozik, amelyek a legnagyobb áldozataivá váltak a kalózkodásnak, a készítők mégsem rajonganak a másolásvédelemért.



A játékot fejlesztő 2D Boy elmondása szerint a World of Goo játékosoknak mindössze a csekély tíz százaléka rendelkezik eredeti példánnyal, a többiek illegális úton szerezték be a programot. A 2D Boy és a World of Goo tehát komoly pofont kaptak a kalózoktól, érdekes módon a készítők mégis azok pártját fogják, akik a másolásvédelmi eljárások (DRM) ellen vannak. Ron Carmel fejlesztő szerint a DRM szimpla időpazarlás: a kalózok mindent feltörnek, ami érdekes, ráadásul a másolt verzió sokkal kényelmesebb a felhasználók számára, mert nem kell 32 karakterből álló kódokat bepötyögniük a telepítések, futtatások előtt. Külön negatívum, hogy manapság olyan gyorsan készülnek el egy töréssel, hogy nem éri meg a belefektetett időt és pénzt.
6.
6.
Chavez
A Dvd használatért én is ellene vagyok. flusztráló.
5.
5.
Ilukin
kérem nem lehurrogni az összeesküvés-elméletemet :)

szerintem ez a cég valahol örül annak, hogy ennyien letöltötték a játékot. na vajon miért? mert sikeres, tudják, hogy jól csináltak valamit a letöltési számok alapján. a torrent gyakorlatilag ingyen reklám a legtöbb játék esetében. vegyük mondjuk a wowot/codot/cs-t/[insert random multiplayer game here]. aki igényes szerveren akar játszani az úgyis ki fogja fizetni. aki megunja a bugos bannolós csíteres törtszervert előbb utóbb fizetni fog (vagy eldobja a játékot, az is egy lehetőség). a szerző akkor is megkapja a jogdíjat ha te nem 10000-ért hanem 1000-ért veszed meg az adott játékot, így ő már jól járt. ha nagyon szeretnék gond nélkül be lehetne szűntetni a kalózkodást, de ez valakiknek nem érdekük (főként a "jogvédőknek", de mint fentebb említetem a kiadónak is megéri szerintem) LD: PS3 igaz a BD disc miatt nincs rá warez de akkor sincs rá warez :P (ez meg is látszik az eladási számon bármilyen jó masina)
4.
4.
Dcrysis02
3:A legtöbb játéknál már nem így van hogy van egy megszabott limit és punktum.Csak akkor van mondjuk 5 megszabott telepítés ha nem vonod vissza a regisztrációdat.Ha rendesen törlöd a gépről(Programok telepítése és törlése)akkor megkérdezi hogy visszavonja-e a regisztrációt.(Revoke license)Ha visszavonod akkor olyan mintha nem is telepítetted volna a játékot.Vagyis négyről visszamegy ötre.Szóval addig telepítheted,törölgetheted amíg akarod ha így csinálod.A Warhead-hez is kijött már egy Revoke-tool pár hónapja.
3.
3.
Optimus Prime
A legtöbben szerintem nem a CD kulcsot vagy a lemez használatot utálják. Inkább a manapság elterjedt bizonyos számú telepítést egy eredeti és megfizetett példányért, mikor az ingyen crackelt verziót annyiszor és arra telepítheti ahányszor kedve tartja.
2.
2.
yousif
Én letöltöttem a játékot torrenten keresztül, igen szórakoztató is gém, de én azt hittem hoyg full freeware az egész... :))) De ha fizetős lett volna akkor is leszedtem volna.... furcsa... nem érzem magam bűnösnek.... :P
1.
1.
Dcrysis02
Nem nincs semmi bajom a CD kulccsal,se a DRM aktiváló kódjával.1 percbe telik maximum.Viszont állandóan a meghajtóban kell hagyni a DVD-t.Az már felesleges.A DRM költségeit meg fordítsák demók készítésére.Szinte semelyik PC-s játékhoz nem jön demó,az a baj.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...