Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

  • Írta: Ghost
  • 2009. április 12.
  • Hír
Link másolása
Elérkezett idén is a húsvét ünnepe, s ezért az egész szerkesztőség nevében a lányoknak sok locsolót, a fiúknak pedig sok piros tojást kívánunk!
Elérkezett idén is a húsvét ünnepe, s ezért az egész szerkesztőség nevében a lányoknak sok locsolót, a fiúknak pedig sok piros tojást kívánunk!


Az idei évben is elérkezett a húsvét, a mai nap folyamán az ifjabb nemzedéket meglátogatott a nyuszi, hogy ajándékokkal lepje meg. A holnapi napra sok locsolót kívánunk a lányoknak, sok piros tojást a fiúknak, a sonkával pedig óvatosan, hiszen jóból is megárt a sok. Ha hosszúra nyúlna a holnapi nap, akkor pedig kapcsolódjatok ki valami kellemes játékkal, egy jó filmmel, egy érdekes könyvvel, hogy újult erővel folytassátok a következő hetet.
32.
32.
ferrari123
Kellemes husveti unnepeket!
31.
31.
jacksperrow
na akkor Kellemes húsvéti ünnepeket :)
30.
30.
I
útólag is: Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
29.
29.
OldM4n
31: Látodlátod, tudod te! A pálinka a lényeg.. :)))
28.
28.
HomoLudens
22#Na és miért locsolunk húsvétkor?

Ez a húsvét egy elég kaotikus ünnep sumer rossztyúkokkal , újjászületés megtisztulással , locsolkodással és persze a pálinkával :)



Egyébként még egy vallástudosal laktam együtt annyi rajtam is megragadt hogy keresztények nagyon frankón építgették magukba környező vallásokat aztán szépen formálgatták át magukéra. A böjtnek és a sonka evésnek is pogány alapja van a böjt a telet a sonka az elkövetkező bőséget jelképezi.Az újjá születéspedig a minden évben megújuló természet szellemének szól.

Rómában akkoriban nagy divat volt az oszdmeg és uralkodj :)
27.
27.
Rabit Wars
Kellemes Husvétot Gk-soknak =)
25.
25.
Ca$h
Bogyókák... ti atén mindenen képesek vagytok flémelni egymást... =) Mondom ezt én, aki még hajnali fél 4-kor is írtom a tesókat CodWaW-ban... =) Nu mind1! Boldog tojást mindenkinek, mind1 honnan a szokás, munkaszüneti nap van és EZ a lényeg!!!!! =)))
24.
24.
koffein
24: Szerintem az GYakran Ismételt Kérdések akart lenni és nem olyan gyík. Egyébként meg kellemes ünnepeket mindenkinek.
23.
23.
ACDC 4ever
nyusziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii XD



22: wikipédiából másoltad ki ?:D:D:D
22.
22.
OldM4n
9: Csakhogy a világon MINDENHOL nyúl van húsvétkor. Nem csak magyarországon.. ez a buktatója ennek az elméletnek. (Félhülye nyelvészek, azt képzelik (Sztalin óta), hogy csak a nyelvészeti eredetű magyarázatok az üdvözítőek. Persze, ostobaság.) Egyébként meg leírtam miért nyúl a nyúl.
21.
21.
OldM4n
17: GYÍK:



Húsvét: Eredetileg a mezopotámiai (sumer, tehát eredetileg óbirodalom) Istar (Innin) tavaszünnepe volt, ezt vette át egy - az - egyben az ókereszténység. Róla (mármint Istarról) szól az a legenda, hogy egyszer meg kellett leckéztetnie a kelletlen, a téli pihenő után tojni nem akaró tyúkokat, úgyhogy büntetésből nyúllá változtatta őket. Onnan lehetett megismerni őket, (mármint a nyúltyúkokat) hogy színes tojásokat tojtak. Na ezért színes a húsvéti tojás. (nem mese, hanem mitológia, részben pedig az egyik oka annak, hogy a kereszténység az lett, ami, nevezetesen hogy majd mindenhol nem megtiltotta, mint mondjuk az iszlám, vagy a buddhizmus (utóbbi kevésbé), hanem magába emelte a helyi ünnepeket, szenteket, isteneket, szokásokat. Így olvasztva magába a "régi" heyli vallásokat. Zseniális módszer egyébként, akárki találta ki, kalap le. )



Kis nyelvészkedés: angolul (és németül) is az EASTER - OSTER szótöve az akkád (babilóniai) ISTAR. (idióta ánglikus helyesírással)
20.
20.
Guppi
jáááj de cukiiiii nyúúúszíííííííííííííííííííííí XD
19.
19.
cemi
Mindenkinek kellemes husvéti ünepeket kivánok!!!
18.
18.
jeti93
Kellemes húsvéti ünnepeket. Amúgy biztos a Gyalog galopp-ból a vérnyúl szokot tojást tojni és arról szól a legenda.
17.
17.
maxxtro
Kellemes husvéi ünnepeket mindenkinek !
16.
16.
tjames
Mit vagytok a nyúlon fennakadva? Axióma ozt kész... Viszont ha már nyúl.... hogyhogy színes tojást rak? Kacsacsőrű emlős... na arra mondja a parasztbácsi: ilyen állat pedig nincs...errre itt egy tojást tojó nyúl... :)
15.
15.
klemid
Mindenkinek kellemes husvéti ünepeket kivánok!!!
14.
14.
iPot
Kellem húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! :))
13.
13.
Giga0509
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek! :D
12.
12.
elite_hun
7:Igen láttam :P

Mindig is sejtettem de most már biztos vagyok abban hogy Szent Péter nyúl volt XDDD
11.
11.
DanThomas
9: a nyúl Hase, a húsvét meg Ostern, szal itt valami nem stimmel
9.
9.
boxgamer12
6:am jézus feltámadása az lett húsvét és elvileg csirek volt németek nél vmi hausendorf :D vagy ilyesmi a magyarok rosszul forditottak nrkünk a hause maradt meg a mi nyúl érted??
9.
9.
Aramisz93
#6: Szent Péter egy nyúl volt. Ez az igazság. :);)



Mindenkinek kellemes húsvétot!
8.
8.
Batri
Milyen cuki nyuszi *.*

és kellemes húsvétot mindenkinek^^
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...