HWSW: Leszámolás indíthatta a Coldfusion razziát

  • Írta: Daks
  • 2009. április 18.
  • Hír
Link másolása
Minden idők legnagyobb magyarországi warezszerver-lefoglalása történt meg a napokban a Nemzeti Nyomozóiroda akciójának révén - írha a HWSW.
Minden idők legnagyobb magyarországi warezszerver-lefoglalása történt meg a napokban a Nemzeti Nyomozóiroda akciójának révén - írha a HWSW.

A hivatalos közlemény szerint a Coldfusion legkevesebb 365 millió forintnyi kár okozásával gyanúsítható, miután az akciócsoport meglelte a korábbi razziák során nem megtalált, padló alá rejtett szervereket, melyek 250 terabájtnyi kapacitásukkal is rekordméretűnek számítanak. A HWSW információi szerint a sikeres akció apropója egy, a warezmaffia berkein belül lezajló leszámolás, aminek során egymást jelentették fel a bűnözők.

A Coldfusiont gyakran a "Spamfusion" gúnynévvel is illették, nyílt titok volt az online világban, hogy a cég azon túl, hogy fedezéket biztosított a különböző fizetős warezoldalaknak, azokat saját zombigép-hálózatuk segítségével kiküldött kéretlen reklámlevelekkel hirdette is. A cég SMS-aggregátorként is működött, a Magyar Telekommal szerződést kötve teljes emeltdíjas tartományokra, tovább értékesítette az SMS-fizetési szolgáltatást, ezzel biztosítva saját, illetve más letöltőoldalak jövedelmét. Forrásaink szerint aki be szeretett volna szállni a "warez-üzletbe", annak elég volt megkeresni a Coldfusiont, fizetni, a cég teljes körű szolgáltatást kínált és biztos megtérülést.

Érdekel milyen volt minden idők legnagyobb warez razziája?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
15.
15.
air 2
14.
14.
rolandka26
Mindenki ugy csinál pénzt ahogy tud vagy ahogy engedik!Igazuk van!A mai játékárak mellet.........
13.
13.
OldM4n
Jellemző a hitvány magyar bűnüldözésre. Nyomozati szakasz? Ammegmi? Most is, mint majd' minden 'felderítés' mögött az áll, hogy valaki valakit felnyom a jagellóknak. (50-es évek, Rákosi éra maradványa. A mai napig..) Egyébként meg annyit erről, hogy nekem pl az USA vagy német ftp szerverekről sokkal gyorsabban jönnek a cuccok lefele, mint a sz..r magyar hálózaton. És ingyen van. Valószínűleg ezért nem hallottam erről a társaságról. Múlt héten pl kaptam egy meghívást egy nagyon zárt társaságba. A legfrisebb, legizgisebb cuccok, ingyen. Reklám nélkül, azért, hogy ha én megszereztem, akkor legyen meg neked is. És nem nyomjuk fel egymást. Nem is fognak megfogni. Pedig pár tera cuccom van erre-arra... (Nem. Nem hívlak meg.)



15: Nem laza, csak tudja, milyen überbéna a magyar rendőrség. Majd ha megunja a menekülést, feladja magát. Ha a pénzéhez hozzájut, akkor dobbant valamerre, és röhög a lúzer magyarokon. Én ezt tenném.
12.
12.
Balint603
"A 24 éves milliomos egyelőre annyira nyugodtan menekül, hogy csütörtök délután négy órakor még az iWiW-re is volt ideje bejelentkezni." ehh :D
11.
11.
Aramisz93
#12: Mellesleg semmit nem érnek vele a pirate bay mindig is működni fog tovább.

10.
10.
Aramisz93
#11: Ezért nem érdemli meg a Pirate bay hogy megbüntessék őket.
9.
9.
huszti
Nana, ezek nem torrentoldalak ám, hanem sms küldözgetős ftp-s meg hasonló nyalánkságok!
8.
8.
Slik
Mekkora lúzerek egymást föladni ... Szégyen
7.
7.
Tilla25
Ez jó. Tegnap The Pirate Bay ellen nyertek pert. Elsö fokon 3 embert egy évi szabadságvesztésre, és 800 millió forintos kártérités megfizetésére köteleztek.
6.
6.
ATi0021
Szerintem megérdemelné a T-Com a büntetést. Ok jogilag nem, mert a felelősséget hárítják már a szerződésnél, de ha józan ésszel nézzük akkor büntetni kéne. Szerintem a T-Com ellenőrzi a felhasználói tartalmait, tudja is mi van ott, és, hogy az törvénytelen. Még, ha nem is kémkednek a felhasználóik után egy magyar internet 7-10%-át használó oldal amin dől be a pénz elég gyanúsnak kéne lennie ahhoz, hogy ellenőrizzék. De szándékosan nem törlik és vesznek részt a jogsértésben. Igazából a T-Com és a webhostingal fogalakozó cégek tudtommal jogilag fel vannak hatalmazva arra, ha ilyen illegális dolgokat találnak a szerveren akkor azt törölhetik és ha nem tévedek akkor még a weboldat fel is függeszthetik. De ezt nem teszik, mert az oldal üzemeltetőivel együtt, a T-Com is részesül a törvénytelen pénzből. Amit persze a szerződében hárított jogi felelőséggel tisztára is mossák azt.
5.
5.
HomoLudens
6#Telekom csak szolgáltatott nem tudta mihez. Azért mert mercivel csempésszed a drogot a meredes benz nem hibáztatható.



Hanem kíváncsi lennék a zsernyákok lakásán mit találnánk :) Mit néz hallgat esténként mivel játsziik a kis fia? ;)
4.
4.
Aramisz93
Itt a telekomt is megkéne büntetnide nagyon.
3.
3.
Trishtan
Hmm, feltűnt, hogy 3-4 napja eltűntek az olyan spamek, hogy "

Szia jucii vaagyook, átmegyeeek eesstee, addig töötlseed lee innneeen a legúújaab fiilmeekeeet"). Meg hasonló baromságok. A dolog nem kverendő a trackerekkel, ezek kedves sms-es warezhuszárok voltak. Azt mondjuk nem értem, hogy a Telekomot miért nem büntetik meg pár millára?
2.
2.
ATi0021
Lehet én vagyok lemaradva, de most hallottam először erről az oldalról. Amúgy a 250 Tera tényleg nem semmi. Nekem elég kevés helyem van, így szívesen elfogadnék egy terrás merevlemezt. :D
1.
1.
bete32
Úgylátszik már nagyon szúrta a zsaruk szemét a sok torrent oldal és elkezdtek munkálkodni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...