HWSW: Hullámokat gerjeszt a Google

  • Írta: Daks
  • 2009. május 30.
  • Hír
Link másolása
Az új Google Wave szolgáltatáson belül a beszélgetések és a dokumentumkezelés egyenlő hangsúlyt kap, így téve akadálytalanná a közös munkát - írja a HWSW.
Az új Google Wave szolgáltatáson belül a beszélgetések és a dokumentumkezelés egyenlő hangsúlyt kap, így téve akadálytalanná a közös munkát - írja a HWSW.

A Google Wave úgy tűnik, mintha a Gmail és a Google Docs közös gyermeke lenne, melynek eredményeképp egy érdekes és szabad munkafelület jön létre. A dokumentumok közös létrehozása, szerkesztése mellett ugyanolyan egyszerű események szervezési feladatait végigvinni, mint az aktuális híreket megtárgyalni vagy közös játékokat játszani.

"A Google Wave-ben létrehozol egy 'hullámot', hozzáadsz embereket, s mindenki aki benne van, használhatja az oda tartozó fájlokat, szövegeket, fotókat, kütyüket, és akár más webes forrásokat is hozzá lehet illeszteni. A többiek is hozzászólhatnak, betehetnek, elvehetnek vagy szerkeszthetnek bármit közvetlenül. A lényeg pedig, hogy a partnerek által végrehajtott változtatások valós időben láthatóak, de bármikor "vissza lehet tekerni" az eseményeket és megnézni, hogy mi történt. Ez azt jelenti, hogy a Wave egyaránt alkalmas lenne a gyors kommunikációhoz és a folyamatos közös munkához." - definiálta a szolgáltatást Lars Rasmussen, a Google szoftverfejlesztő mérnöke.

Érdekel milyen lesz a Google Wave?
Irány a megújult Nagytestvér!
26.
26.
LonGleY
Ja, mellesleg ha képeket akarsz kirakni pl. egy blogra, amit egy waves üzenetedből raksz ki, akkor sincs fájlduplázás. Ez lemos nagyon sok egyéb rendszert, meg nyomorék MSN klienst a föld színéről.
25.
25.
LonGleY
Ebben az egészeben az a legjobb, hogy a fórumokat, blogokat, emailezért teljesen le lehet váltani vele, ráadásul sokkal kényelmesebben. Be lehet ágyazni weboldalakba, működik közvetlen chat-ként, stb.



Itten van róla video: http://wave.google.com
24.
24.
Giga0509
24: igen igen ez így van! :)
23.
23.
tejeskv
#24: ...Amúgy meg az is sokat számít ha idézőjelbe rakod a szöveget Pl.: "Honda VTX 1800"
22.
22.
tejeskv
#21: A google-t nem a hülyéknek találták ki elsősorban, honnan kéne tudnia, hogy te beírsz egy ilyet akkor te mire gondoltál pontosan. Erre van a részletes kereső. Pl. ha arra vagy kiváncsi, hogy mit tud a Honda VTX 1800 akkor beírod hogy Honda VTX 1800 teszt, vagy tulajdonságok, ember ne a googlet szidd, mert buta vagy...
21.
21.
Aramisz93
#21: Akkor próbáld a Live Search-t vagy a Yahoo-t esetleg Ask-et. Azok még több haszontalan dolgot adnak ki. A GMail pedig a jelenlegi legjobb levelező szolgáltatás ez tény.
20.
20.
OldM4n
A cipész maradjon a kaptafánál. A Gugli maradjon a keresőmotor fejlesztésnél, és nem bánnám, ha a Honda VTX 1800 -ra nem csak 60.000 találatot adna vissza. (99%-ban haszontalan anyaggal) Nem teszek semmit sehova, a képek helye a képek között van, a doksik helye a doksik között. Utálom a gugli toolbar-t, a GMAIL-től a falnak megyek, menjenek a picsába, írjanak egy új pásztázómotort, mert egyre szarabb amit visszaad. Ja, és falnak megyek a népszerű keresésektől is, miért nem az ÉN kereséseimet tárolja le a lokál cache-be? Miért erőlteti rám valami hülyének a kereséseit??? Nagyszerű, kinyírtak mindenkit, és most elcseszik a régi jó motort... gugli, gratulálok!
19.
19.
gerappa
17.
17.
klemid
17: Az a pár ms perc az elég sok. Inkább pár század másodperc.
17.
17.
klemid
18:Várjá! Nemértem.xD Microsecundum akar lenni?
16.
16.
gerappa
Most mi a francért rugdossátok egymást nyamvadt böngészők miatt? Ki nem szarja le hogy pár ms-el gyorsabb a chrome? Ezért kiverni a balhét... ugyanmár
15.
15.
Aramisz93
#11:Az Opera sokkal lasabb a Chromenál. Az egyetlen böngészó ami gyorsabb a Chromenál az a Safari 4, de az meg zabálja a gépet. Ezért a legideálisabb a Chrome. ;)



U.I.: Az új IE pedig meglepően jóra sikerült.
14.
14.
klemid
11:Mért van az, hogy te mindig a másikat állitod?
11.
11.
Giga0509
11: hol gyorsabb neked az opera? úristen hol élsz te? a chrome a leggyorsabb böngésző,és az új már nem fagy le állandóan...opera max azért gyorsabb,mert ha visszalapozol nem tölti újra az oldalt,ami azért elég idegesítő...
10.
10.
Giga0509
9.
9.
Giga0509
8: és a leggyorsabb ;)
8.
8.
tejeskv
Mellesleg, a Google Chrome bírja legtovább. Úgyértem volt egy ilyen teszt, hogy melyik böngészőt bírják hamarabb feltörni. Elsőnek esett ki az explorer, második az opera, harmadik a mozzila volt és a chrome bírta legtovább. :) Ezen felül a legbiztonságosabb is.
6.
6.
Daks
a picasat es a google docsot se felejtsuk el, utobbi siman hasznalhato office helyett, sot meg co-op munka is van benne!
6.
6.
Daks
ja meg az android. meg a google maps. meg a streetview. meg a tobbi :)
5.
5.
felegyi
Szerintem már dolgoznak az op. rendszerükön, elképzelhető és nem is hülyeség... lassan de betörnek a piacra, saját böngésző (Chrome), most ez a progija... nagyobb nevük van mint a Microsoftnak!
4.
4.
klemid
3: Jó konzolt nem de operációs rendszer sztem elképzelhető. Max lemegy a válság aszt utánna.
3.
3.
tjames
#2: A nagy lufi egyszer úgyi kipukkad...mit látszik most is a válságban, mekkora nagy cégek rogynak térdre. Úgyhogy a gúgli maradjon csak a saját kaptafájánál. Egykét ilyen ügyes ki kiegészítő progi belefér. De nehogy nekem operációs rendszereket kezdjen gyártani, meg konzolt, mert befonom a szemöldököm :)
2.
2.
klemid
Hát a végén lesz Google operációs rendszer és lesöpri a pályáról a Windows-t meg saját konzola lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...