Elhunyt Michael Jackson

  • Írta: fojesz
  • 2009. június 27.
  • Gyászhír
Link másolása
A napokban ötvenévesen elhunyt a legendás popsztár, Michael Jackson - a GamesRadar Jacko videójátékos szerepléseinek összegyűjtésével emlékezett meg róla.
A napokban ötvenévesen elhunyt a legendás popsztár, Michael Jackson - a GamesRadar Jacko videójátékos szerepléseinek összegyűjtésével emlékezett meg róla.

Michael Jackson ugyanis nem csak botrányairól, bizarr külsejéről és persze zenéjéről marad emlékezetes nekünk, játékosoknak, hanem számos játékbeli szereplésével is, amellyel megédesítette unalmas óráinkat. Zseniális mozgásának köszönhetően volt ő játszható karakter, agyonplasztikázott külseje miatt a karakterkészítő programok első számú célpontja, míg világszerte ismert slágerei tucatnyi videójáték zenei aláfestését adták.

Talán olvasóink jó része még meg sem született, mikor boltokba került az első Jacko nevével fémjelzett játék Sega Genesis konzolra, 1990-ben. A Moonwalkert feldolgozó 2D-s platformjátékban hősünk gyerekrablókat püfölt péppé hangos kurjantások közepette, a játék alatt pedig a legjobb dalai szóltak MIDI-ben. Talán mondanom sem kell, hogy kombóink a világ legjobb táncosait megszégyenítő koreográfiákban teljesedtek ki!


A Segával jó kapcsolat nem ért véget, nem olyan régen derült ki, hogy Michael Jackson is részt vett a Sonic 3 zenéjének megírásában! Az igazi poén az, hogy hivatalosan ugyan eltávolították végül a Jackson-féle dalokat a játékból, a végleges változatba került nótákban "nyomokban" felfedezhető a mester "hatása". A Sega azóta sem hajlandó kommentálni az esetet, noha ez nyilvánvaló lopásnak is tekinthető...


Ennek ellenére, minden maradt a régiben. Jacko továbbra is közreműködött a Sega fejlesztéseinél, 1999-ben és 2002-ben a Space Channel 5 két részéhez adta arcát és zenéjét, igaz, ezúttal már a készítők közé is bekerült a neve. A Dreamcastre és PlayStation 2-re megjelent játékokban először Michael segítségére kell sietnünk, aki a későbbiekben énekével és táncával győz majd le egy nagy, gonosz robotot.


A nemrégen Wii-verzióval gazdagodott a Ready 2 Rumble második részében már bokszolhattunk is Jackóval. A Midway bokszjátéka semmilyen értelemben sem hasonlítható a Fight Night játékokhoz, de a varázsa nem is a hitelességében rejlett; sokkal nagyobb poén volt a legnagyobb sztárokkal - így többek között Jacksonnal - bunyózni.


Jacko előtti tisztelgésként emellett rendkívül sok képet találni az interneten különböző játékokból származó képlopatok formájában. Legutóbb a Plants vs. Zombiesban láthattunk táncoló zombikat, de számos rajongó formázta meg kedvencét a The Sims 3-ban, a PlayStation Home-ban, Mii karakterként vagy Avatarként. Michael Jackson legjobb dalai olyan játékokban csendülnek fel, mint a Grand Theft Auto: Vice City, az Elite Beat Agents, a Boogie, a Guitar Hero: World Tour, a Karaoke Revolution Presents: American Idol Encore 2, a Rock Band: Unplugged vagy az idén érkező LEGO Rock Band.



Nyugodj békében, Jacko!
69.
69.
Fr33K
Miért: mit hallgatsz te Rúzsa Magdit vagy kit? ;)
68.
68.
pyro
Én pont Londonban voltam amikor olvastam a hírt.... R.I.P.!
67.
67.
Fr33K
Régebben is sok Jackot hallgattam de most ismét előkerültek a nálam Best of számai. :P

(Bad, Billie Jean, Black or White és az abszolút etalon They Dont Care About Us) Mester volt.
65.
65.
robman
R.I.P Jacko,nyugodj békében.:(
64.
64.
Famous
62.
62.
Moldren
60.
60.
Dinosaur
Rest in peace! Sajnos egyre kevesebb van az ilyen zsenikből!
59.
59.
Kyuubi
Nyugodjék békében. Asszem a minimum tiszteletet megadtam neki azzal, hogy ma reggel lenyomtam experten a Beat It-et a GH WT-ben.
57.
57.
Raam989
61

Te is csak egy ember vagy. Próbáld meg elérni csak töredékét annak, amit Jacko elért. Aztán majd rájössz, hogy mi a különbség az emberek és Jacko között.
56.
56.
rokakoma
Én nagyon tiszteltem Michael Jackson-t és nemszámitottak a botrányok mert nagyszerű pop sztár volt és csak egy hülye túladagolás miatt halt meg..

Nyugodjék Békében
54.
54.
Tilla25
Ö is csak egy ember volt és semmi több.
53.
53.
szajoli
#38: Téged is elronthattak gyermekkorodban azért lettél ien -.-

Nekünk is van bakelit , mármint anyukámé:D Szerettem jó pár számát ! Nyugodj Békében :) ( Messzi az ien 38 féle nem emberektől )
52.
52.
Aramisz93
#56: Pedig a kifeéhritős dolgot a média híresztelte. Híreszteli. Jacko mondta, hogy a betegsége miatt 2 év alatt szinte teljesen kifehéredett. Persze foltos lett, szoval rengeteg plasztikai műtétje volt, mert ugye mégis csak showbiznisz. Azok se tettek túl jót.
51.
51.
Wask
Ő akarta kifehéríteni magát az akkori néger elnyomás miatt! Egy nagyobb tévé műsorba nem szerepelhetett mert néger volt...
50.
50.
Raam989
Lehet hogy én vagyok a buta, de én akkor is úgy tudtam, hogy ő akarta kifehéríteni magát. Ha jól emlékszem, először ezt a saját anyám mondta nekem (ő rajongója volt anno, mint mondtam volt pár bakelit lemezünk is Jackotól), anyám pedig számomra nem akárki, neki inkább hiszek, mint a médiának...
49.
49.
bitbandita
50: és honnan tudod, hogy a bőrbetegsége mitől alakult ki? Lehet, hogy pont a "hipótól"... (ezt most tényleg nem sértésnek, provokációnak szántam) Az igazat nagyon kevesen tudhatják, és bárki azt mond amit akar, de engem nem is érdekel mitől fehéredett ki. RIP
47.
47.
Mathia$
Michael Jackson's Moonwalker az jó volt :DDD

www.avgn.org
46.
46.
ddek
R.i.p nagyon megdöbbentett a hír sajnálom :( nagyon szerettem a zenéit
44.
44.
amd33
46: ha ne mtudnád nem hipó fürdőt vet hanem bőrbetegség volt amitől kifehérdett a bőre de utána is nézek neked pontosan mi is a neve a betegségnek:Vitiligo a neve a bőrbetegségnek csak hogy tisztába legyél vele ne pedig azt mond vissza amit mástől hallasz hülyeségeket, bocs ezt nem sértésnek szántam csak sokan dobálóznak hülyeségekkel azán meg nem is tudják mia valódi oka csak valakitől hallották...
44.
44.
amd33
és nyugodj békében Jackó kedvenc voltál de a számaid örökké élnek és hallgatni is fogjuk őket örökké iylen muzsikát nem lehet elfeledni...
43.
43.
kae-chan
Nyugodj békében! Kedveltünk Jacko. :(
42.
42.
Malackutya
38: Hogy hogy mersz ilyet írni nem tudom. De nem véletlen,hogy az állítólagosan molesztált kölök anyja többszörös csalásért ül börtönben! Nem érdemelte meg azt amit a média művelt vele! És az sem véletlen hogy az állítólagos anyuka kemény 20 millió dollárért volt hajlandó leszállni Jackoról! Ha az én esetleges gyermekemet molesztálná bárki,nem lenne az a pénz amivel azt el tudnák sikálni. Erről ennyit. A köcsögről pedig beszélhetnénk. Ha te 1 százalékát elérnéd annak a sikernek amit ő elért becsavarodnál és lenne alapja különös pletykáknak. Lehet hogy te lennél az új hasfelmetsző,és neked sem tetszene a szánalmas szenzáció hajhászás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...