Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.

Két év után lemondott az elődje, újra Bob Iger a Disney vezérigazgatója

Bob Iger tizenöt éven át irányította a vállalatot, 2020-ban azonban átadta a stafétát Bob Chapeknek. Most újra ő a vezérigazgató.

Életműdíjat kap Phil Spencer a DICE Awardson

A DICE Awards szervezői idén ismét életműdíjat adnak át, amellyel a videojátékipar olyan szereplőit tüntetik ki, akik hosszú karrierjük során visszavonhatatlanul hozzájárultak a játékok világához. A választás ezúttal Phil Spencerre esett.

Elhunyt Masayuki Uemura, a NES tervezője

Néhány nappal ezelőtt meghalt Masayuki Uemura, a NES és a SNES vezető mérnöke és feltalálója. A klasszikus Nintendo-konzolok atyjának tekinthető úriember 78 éves korában hunyt el.

Bobby Kotick állítólag fontolóra vette a távozását

Lapértesülések szerint az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick fontolóra vette a távozását abban az esetben, ha nem sikerül úrrá lennie a kiadónál uralkodó "kulturális problémákon".

Elhunyt Mick McGinty, az ikonikus illusztrátor

Újabb veszteség érte a játékostársadalmat. A hétvégén 69 éves korában elhunyt Mick McGinty, aki a 90-es évek egyik legmeghatározóbb illusztrátoraként olyan játékok borítóit tervezte, mint a Street Fighter II vagy Streets of Rage 2.

Elhunyt Clive Sinclair, a ZX Spectrum megalkotója

Hosszas betegség után, 81 éves korában elhunyt a ZX Spectrum megalkotója, Sir Clive Sinclair, aki karrierjét zsebszámológépekkel és zsebrádiókkal alapozta meg. Legismertebb alkotása, a ZX Spectrum 1982-ben került boltokba.

Új játékstúdiót alapított a bioware-es Casey Hudson

Casey Hudson, a BioWare veteránja tavaly télen vett búcsút a kanadai cégtől, most már azonban tudjuk, merre tart az útja. Az új fejlesztőcsapatával egy vadonatúj, egyelőre meg nem nevezett címen kezdenek dolgozni.

Chris Avellone bíróság előtt tisztázná a nevét

Tavaly júniusban egy elég csúnya botrány robbant ki, amikor többen is szexuális zaklatással vádolták meg Chris Avellone-t, akivel a Techland gyorsan meg is szakította a kapcsolatot. Az író most viszont készen áll bíróságra vinni az ügyet.

Visszavonul Michel Ancel, a Rayman atyja

Michel Ancelt, a Rayman- és a Beyond Good & Evil-játékok atyját valószínűleg nem sokatoknak kell bemutatni, hiszen a játékipar egyik legendás dizájneréről van szó. Az úriember ma váratlanul bejelentette: kiszáll a játékfejlesztésből.

Meghalt Landon Montgomery, a Gearbox alapítója

Landon Montgomery elsősorban a Gearbox Software társalapítójaként került be a köztudatba, hiszen itt olyan franchise-okon dolgozott, mint a Half-Life, a Halo, a Borderlands vagy éppen a Brothers in Arms.