Chris Deering a drágább játékok mellett

  • Írta: billadama
  • 2009. augusztus 2.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony Europe volt alelnöke egy kijelentésével vívta ki magának ezt a címet a játékos társadalom köreiben. Bár inkább csendben maradt volna.
A Sony Europe volt alelnöke egy kijelentésével vívta ki magának ezt a címet a játékos társadalom köreiben. Bár inkább csendben maradt volna.

Deering uraság a minap úgy nyilatkozott, hogy szerinte az ütős játékok árát nyugodtan feljebb lehetne emelni. A reális árat 20-22 ezer forintra becsülte játékonként. A drága ember a fejlesztési költségek megtérülése végett kardoskodott az áremelés mellett. Persze a gamereknek sem kellett több, egyből képzeletbeli vérdíjat tűztek ki a fejére. Ha fórum hozzászólásokkal ölni lehetne, akkor az úriember már bizonyára nem élne, mert kijelentését követően egyből háromezer fokon izzottak a témába vágó topikok világszerte. Mivel a fejlesztők egyelőre mindenütt a fejlesztési költségek leszorítását igyekeznek megvalósítani, így reméljük a volt alelnök úr egyedül marad álláspontjával.
65.
65.
Horus 13
A vérdíjhoz én is hozzájárulok egy pár forintal ( vagy Euróval).
64.
64.
mz/x 2009
Majd a piac eldönti mennyire életképes az a 22k huf.



Sokan írjátok, hogy a gazdagabb országokban (USA, Németo., ...stb) könnyebben kipengetik ezt a zsetont. Hát ez igaz, de ezekben az országokban azért keményen megy a warez már most is. Szerintem ott sem fogják megvenni ennyiért.



PC-s játékok árát (amúgy is jóval kisebbek a konzolos áraknál) így is viszonylag hamar és elég jelentősen leviszik. Valószínűleg azért mert örülnek ha eladnak az óriási warez ellenére!



Majd bezárnak a kiskereskedők mert a kutya se vesz játékot és akkor a fejlesztések még ennyire se térülnek majd meg....



Nem lesz ebből semmi!



Az ilyen c. d. féle trógerekkel meg nem kell törődni.
63.
63.
bbankrablo
Majd születésnapomra írok Mr.Deering úrnak hogy kérnék egy NFS Shiftet ingyen :D

Karácsonykor meg mindenki nevében kérek ingyen Starcraft 2-t :D
62.
62.
NereusLaceee
Szerintem meg maradjanak az árak, a többlet költséget meg minden eladott játék után Deering úr számlájáról utalják át a fejlesztőknek.



Egy ilyen irodában aszalt puhány pöcs ne magyarázza már meg onnan kintről hogy mennyiből tudjuk megvenni a játékokat itt bent. :D

Nevetséges
61.
61.
bbankrablo
Ha van annyi kp-je, akkor vegye meg 2x drágábban mitbánom én XD

Csak nekünk ne kelljen többet fizetnünk.
60.
60.
CJgabor
egyébként is: Világválság közepén áremelés? Ha a jelenlegi is drága akkor az mi lesz? ki fogja ugy megvenni? omg -.-'''
59.
59.
CJgabor
65: igazad van, nem akarom ragozni trágár szavakkal, mert lehet h nerm lenne jó vége :D hogyha a heti bevétele ennek a bácsinak több, mint Gyurcsány, v bármelyik politikus évi bevétele volt, akk persze h asz'ondja, hogy 20-22ezret is megérnek -.- Nincs psem, se PSPm, se semmi iylesmim, csak gépem, de má16-17ezer is pofátlan ár. (sokan még a 12-t is sajnálják egy játékra, mert kompjúterekre kb. annyiba kerül :D)
58.
58.
Horvi14
a media marktba ígyis 18körül van 1 rendes játék (mondjuk hülye leszek ott venni), de istenem ezaz ember hol él???? az ilyennek télleg elkellene 1 HEADSHOT
57.
57.
Norbert96
83 ezer forintért vettem a PS3-at ! Most meg 4 játék ér ugyanannyit ? Ja Amerikában meg Németországban a fizetés többszöröse a magyarokénak, legyen ott 22ezer, itt még olcsóbb is lehetne mint 17ezer !
56.
56.
bitbandita
Ez a Chris Deering egy roppant "okos" ember... az ilyennek rövid kötél, magas fa.
55.
55.
agostyan
nem fejlesztés megtérülése miatt akar szerintem áremelést hanem, hogy még több 1000-es az ő bukszáját nehezitse...és persze aki örült nagy fan az persze rengeteget tud ki adni egy játék(ok)ért
54.
54.
bledzer
Chris.. hajjááá meg.... Azt kellene megvalosítani hogy mindenhol legyen legalább egy cd galaxis szerű shop, mert ahol én élek csak hébe hóba lehet ezt azt megkapni.. pl crysist meg cod 4 et nem láttam na meg egy GTA IV ami lehetne már olcsobb átszámolva még mindig 11000 FT amit pedig nem fogok odaadni egy bugosan átportolt gammáért
53.
53.
tjames
#58: elég szar helyen vásárolsz, ha 18-ért veszed. Egy konzolos játék postával együtt is MAX 15.

52.
52.
Horvi14
persze... menjem a p****-ba
51.
51.
pjoco
Emeljék csak nyugodtan! Eddig se vettem egy darabot se most már nem is fogok! :D

Igy is 18 ezer Ft egy tetves játék ne csinálják már!
50.
50.
megalonagyix
47# Akkor miért forintba beszélnek? :D
49.
49.
Iwashi
Ez hülye... Habár, ha megveszi nekem a jaátékokat, akkor tőlem lehet 20k XD
48.
48.
Blaise
Így a legnagyobb címek is örülni fognak az 1 milliós eladásnak bazze, senki se fogja megvenni. Olcsóbb játékoknak nagy a sikere pl. BF1943 az első héten eladási rekordokat döntött úgy, h a boltban a játékot nem is kapni (és nem is warezolható, persze még nem jelent meg PCre), de gondolom nem is sajnálják rá a $15 dolcsit (kb 3000 Ft) Chris pedig dögöljön meg.
47.
47.
JcGross
53: pedig kölcsön kérni is bűn! :P XD

Szerintem inkább lejjebb kellene vinni az árakat. Akkor biztos több ember venne játékot és így szerintem még több pénzt is keresnének. Nem vagyok nagy pénzügyi ember, de Szerintem vennének annyival többen játékokat, hogy az behozná az árcsökkentésből elvesztett pénzeket. Meg ha olcsóbban adnák, nem is kéne kb. fél év múlva levinni az árát, nyugodtan maradhatna, max 1 év után. De ez lehet, hogy csak az én véleményem.
46.
46.
HATRED
hát ha meglépnék azt hogy 20k lenne game bár nem tudom hogy most 1 ps3 játékra gondol vagy 1 pc re mert azért van különbség de sztem még 11-12k is sok 1 gamért 1 szer sem vettem meg 1 új gamet ennyiért én ált* régi jó gameket veszek meg pár ezer forintért az új gameket meg havertól kölcsön.. amúgy még azt tartom nagy faszságnak csomó ember részéről hogy piacon vesznek meg tört gameket tehát ugyanazt le tudnák tölteni ugyan annyi idő alatt amíg elmennek piacra megveszik és ha éppen szar is a játék akkor meg baszhatják mert nem tom hogy van ez de hogy vissza nem veszik az is tuti....
45.
45.
Gael
A fejlesztesi koltsegeket kellene realizalni,meg kirugdosni a kozgazdaszaikat.Egy hatoras jatek nem keszulhetne otven millas budget-bol,akkor nem is kellene aremelesen gondolkodni
44.
44.
tjames
Elhiszem hogy egy amcsinak, vagy egy japónak nem lenne megterhelő ez az ár sem, viszont itt középeurópában (s most nem csak kis hazánkról beszélek) bizony ez az összeg az átlag fizu 1/5-e. szerintem ezt el sem tudják képzelni az ilyen húgyagyúak, akik ilyeneket találnak ki, hogy hogy lehet megélni ennyiből ! ! ! És akkor még játékotvenni ennyiért????

Persze a megoldás: nem kell játszani.
43.
43.
kbence07
20 ezer forint 1 játékért?!?! :D Ez még viccnek is rossz. Akármilyen ütős címről legyen szó, szerintem 1 játék se ér 20 ezer forintot.
42.
42.
Dr Kratos
Á,ez LOL !

20-22 ezer ? na az kéne még ,inkább 10-12 -ben kéne maxximalizálni az új játékok árát !

Ezért marad a használt játék ,6-7 -ért meg lehet kapni pár hónapossan 1 egykor 15 ezres cucc-ot !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...