Playstation 2

Sony játékkonzol tele remek játékokkal. Bár már a nextgeneké a jövő, a kis gépnek még mindig kemény felvevőpiaca van a világon mindenhol.
Típus: Játékkonzol, Táblajáték

Húszéves a PlayStation 2

Ideje, hogy öregnek érezzük magunkat: a PlayStation 2 játékkonzol betöltötte a húsz évet. Ez alatt az idő alatt számos gamer-emléket köszönhettünk neki, és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy máig a legtöbbet eladott konzol.

Huszonöt éves a PlayStation

Napra pontosan huszonöt évvel ezelőtt került boltokba az első generációs PlayStation, és így bemutatkozott maga a PlayStation márka is. A Sonynak egy Guinness-rekordot is hozott az évforduló.

Kiderült, hogy a DualShock "X" gombja nem "iksz"

Valószínűleg ti és a legtöbb barátotok is "iksznek" hívja a DualShock-kontrollerek "X" gombját, és furcsán néztek, ha valaki másképp hivatkozik rá. Nos, a helyzet az, hogy a Sony szerint ti sem álltok a helyzet magaslatán.

Tizenkilenc éves lett a PlayStation 2

Tegnap volt tizenkilenc éve, hogy minden idők legsikeresebb asztali konzolja, a PS2 boltokba került Japánban. Noha az évforduló még nem kerek, így is illik megemlékezni a dátumról, hiszen a gépből 157 millió példány talált gazdára.

Véget ér a PlayStation 2 szervizelése

Csaknem két évtizedig tartott a PlayStation 2 támogatása, a Sony úgy döntött, hogy szeptember 7-től leállítja a konzol ügyfélszolgálatát, így a jövőben már nem is javítja meg az elromlott masinákat. Egy korszak ért véget.

Több mint 500 millió PlayStation-konzolt adtak el

A Sony bejelentette, hogy 81,2 millió PS4-et adtak el július 22-ig, így pedig 525,3 millió darab PlayStation-konzol talált gazdára a brand 1994-es debütálása óta. Ennek örömére egy limitált kiadású PS4 Pro kerül forgalomba.

Milyen PS2-es játékokat látnál viszont PS4-en?

Erre a kérdésre keresi a Sony a választ Twitteren. A cég azt szeretné megtudni a játékosoktól, hogy melyek azok a PS2-es játékok, melyeket újrajátszanának PlayStation 4-en is.

PlayStation 4 - élesben vizsgázik a PS2-emulátor

Régóta pletykálják már, hogy PS2-emulátort kaphat a PlayStation 4, és a jelek szerint a Sony már vizsgáztatja is a technológiát, méghozzá az újrakiadott Star Wars-játékok közreműködésével.

Ilyen lett volna a Nintendo és a Sony közös konzolja

Igazi konzoltörténelmi ereklye került elő: a 90-es évek elején a Sony és a Nintendo közös konzolon dolgozott, mely végül soha nem jelent meg. Az egyik Reddit-felhasználó azonban véletlenül rátalált gépre.

Boldog szülinapot, PlayStation 2!

A nagy GDC-zés közben elfeledkeztünk róla, így némileg megkésve kívánunk boldog születésnapot a PlayStation 2-nek. Minden idők legnépszerűbb konzolja éppen tizenöt éve került boltokba.