Bezárnak a Six Days in Fallujah fejlesztői?

  • Írta: fojesz
  • 2009. augusztus 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Alig jelentették be pár hónapja a Six Days in Fallujah-t, a játék készítőinek nyakába már most annyi gond szakadt, amely másoknak csak évek során jön össze.
Alig jelentették be pár hónapja a Six Days in Fallujah-t, a játék készítőinek nyakába már most annyi gond szakadt, amely másoknak csak évek során jön össze.

Az amerikai Atomic Games a Konami támogatásával kezdte el fejleszteni a 2004-es bagdadi inváziót feldolgozó akciójátékot PC-re, PS3-ra és X360-ra, ám nem sokkal a bejelentés után a kiadó elállt a projekt pénzelésétől a közvélemény negatív visszajelzései miatt. Az Atomic azonban nem adta fel, egy ideig kiadó nélkül folytatta a munkálatokat abban reménykedve, hogy hamarosan újabb szerződést írhatnak alá valamelyik nagyobb céggel.

Azonban mind a játék témája, mind a játékeladások visszaesése miatt a terv kudarcba fulladt - az Atomic a minap pénz híján leépítésekre kényszerült, a játék fejlesztését pedig a testvérvállalat Destineerrel folytatja. A cég fejesei igyekeznek korábbi alkalmazottaikat beajánlani más csapatoknál, mások szerint viszont korántsem ilyen rózsás a helyzet, s az Atomic aligha fogja túlélni a változtatásokat. Meg nem nevezett források szerint a 75 fős csapatból már csak tizenketten maradtak meg, közülük négyen pedig még csak nem is játékfejlesztéssel foglalkoznak. Úgy tűnik, az Atomic lehúzhatja a rolót.
2.
2.
megalonagyix
"Alig jelentették be pár hónapja a Six Days in Fallujah-t, a játék készítőinek nyakába már most annyi gond szakadt, amely másoknak csak évek során jön össze." lol. Pedig jó lett volna.
1.
1.
pyro
Kár... Jó kis játék lett volna :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...