Öt ok, amiért a PS3 nyerheti a konzolháborút

  • Írta: billadama
  • 2009. augusztus 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A digitalbattle.com gondolt egy merészet és egy csokorba szedte azt az öt okot, melyek miatt a PlayStation három lesz a háború győztese.
A digitalbattle.com gondolt egy merészet és egy csokorba szedte azt az öt okot, melyek miatt a PlayStation három lesz a háború győztese.

Háború van! Nem most kezdődött, és nem is most ér véget. Régóta dúl a konzolpiacon, PS3, Xbox 360, WII ők a nagy háború résztvevői. Hangsúlyoznám, hogy ez nem a játékosok, hanem a konzolok háborúja. Szerintem mi megvagyunk egymás mellett békességben. Ugye?! Szóval a digitalbattle.com szerint öt elfogadható ok létezik, amitől a PS3 kerül ki győztesen, lássuk, milyen okokat tudtak felsorakoztatni.

Hardware-ek, kiegészítők
Elsőnek mindjárt a Blu-ray lejátszót említik, no meg az Európába most bekígyózó készüléket, mellyel a TV adást egyenesen konzolunk merevlemezére leszünk képesek rögzíteni. Ide tartozik még a PlayStation árcsökkentése is, valamint a várható exkluzív játékdömping.

Ingyenes online multiplayer
Az Xbox 360 rendszerével szemben, a PS online része ingyenes, ami valljuk be nem csekélység. Ezeken felül ott van a Home, ami szintén térítésmentes, és rengeteg extrára lehet lelni a virtuális térben.

Változó PlayStation Store
A PlayStation vásártere, ahol beszerezhetünk játékokat, filmeket, kiegészítőket, és sok minden mást. Örökké változik, frissül, és bővül. Az Xbox Live Marketplace méltó ellenfele.

Linux barát
A konzol nyitott az operációs rendszer használatára, így többé már nem csak egy játékgépről beszélünk. A benne rejlő technikának köszönhetően egy igen erős személyi számítógép helyét is átveheti akár.

Nyitás a fejlesztők felé
Eleinte a Sony azért került a mélypontra, mert gépére drága, és bonyolult volt fejleszteni. Nos mostanra kifejlesztettek egy olyan fejlesztői csomagot amellyel, sokkal könnyebben, és olcsóbban lehet játékot készíteni, mint elődjével. Ennek eredményeképpen elhárult az akadálya annak, hogy minél több játék jelenjen meg a masinára.

Nos hát, ez lenne az öt ok melyek nagyban, befolyásolhatják a háború kimenetelét. Én azért azt mondanám, hogy nem eszik olyan forrón a kását, még bármi megtörténhet. Ott van például a Natal projekt, az Xbox mozgást érzékelő irányító rendszere. Bár hasonlón a Sony is dolgozik, de majd meglátjuk. Minden esetre bármi is lesz a vége amondó vagyok, mi csak játszunk csendesen, mindenki azzal, ami éppen szimpatikus neki.
245.
245.
godofwar44
Nos, nekem PS3-mam van, azt is pártolom, de aki arra gondol, hogy a PS3 lesz a konzolháború győztese, akkor azt sajnos fel kell világosítanom:

Az öt ok valóban szép és jó:

I., Az Xboxnál sokkal erősebb a PS3, így a játékok is szebbek rajta. Bár ide megjegyzésként hozzáfűzöm az Xbox 360 javára, hogy GPU-ban(ami a kér megjelenítéséért felel) viszont az MS konzolja a jobb, így a kép is szebb. Mi, PS3-asok a 8 magos Cell procira támaszkodhatunk, ami igen erős teljesítményének köszönhetően besegít a GPU-nak, így igazság szerint a PS3-nak szebb a képe. Ez az ún. "az autó is kerekeken gurul, de hát a motortól függ, hogy hogyan" elv:)

http://forum.pcvsconsole.com/viewthread.php?tid=19237
2., Valóban jó dolog az ingyenes online multi. Én speciel nagyon örülök neki, de nem kéne a gatyámat is rááldozni arra a havi 700 Ft-ra. A Microsoft ebben szemétkedett, hogy az internetes szórakozásért is pénzt kér, ugyanez a helyzet a wi-fivel, hdd-vel. Egy szimpla wi-fi adapter 5-6e Ft, ezzel szemben az MS 15e Ft-ot kért érte, egy 20 gigás HDD is kb. egy 200 GB-os szimpla HDD árával egyenlő, ráadásul a 20-ból csak 13-at lát, de ezt az MS nem fitogtatja:)

http://www.pixmania.hu/videojatek-xbox-360-wifi-vevo-vezete/huhu166223_jvart.html
http://www.google.hu/search?hl=hu&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hs=qjC&q=Xbox+360+20+GB+HDD&btnG=Keres%C3%A9s&meta=
3., Sokat nem fűzhetek hozzá.

4., A "Linux barát" már nem olyan nagy előny, mivel a Slim változat ezt nem támogatja, és a Sony tervezi azt is, hogy a régi gépekből is kiűzze. Engem mondjuk nagyon nem érdekel, mivel a Linux eléggé le van korlátozva a gépen(csak 2 mag és GPU áthúzva).

5., A fejlesztők nem nagyon boldogulnak a PS3 programozásával, mivel meglehetősen nehéz, Xboxra meg iszonyat könnyű(főleg a Cell az oka). A "drága" kifejezés már nem annyira divatos, árcsökkentés, PS3 Slim - ez a magyarázat. És a nehéz programozás is remélem csak idő kérdése, és rájönnek majd azok a cégek is, akik elpártoltak a PS3-tól. Nézzétek csak meg az exkluzívokat!



Egyébként IceColdKillah nagyon is telibe talált. Az emberek többsége, mikor konzolt vesz, a következő két kérdést teszi fel magának, és ez alapján dönt:

1., Melyik olcsóbb?

2., Melyik flashelhető?

Mind2ben az Xbox 360 a beugró+több játék van rá és csak a játék a lényeg, ezért veszik. A legtöbb embernek még HD TV-je sincs, akkor minek a Blu-Ray? A legtöbben monitoron használják és sajnos abban is az Xbox 360 a jobb, mivel megtalálható a gépben egy ilyen skálázó chip, ezért támogatja az 1024x768 felbontást is.



Eléggé lefikáztam szegény PS3-at, így most arról írok:

Az előző 5 ok már megvolt, így bővebb kiegészítések:

A PS3 sokkal-de sokkal időtállóbb konzol, mint az Xbox 360, hogy miért?

Természetesen a gépben megtalálható hardverek miatt, illetve az Xboxnál már behúzták a fejlesztők a határokat(mint exkluzívok, mint multiplatformok szerint is), így ott már elért egy olyan pontot, hogy "ennyi srácok, tovább már nem megy". A PS3 igazi ereje jelenleg csak az exkluzívok terén mutatkozik ki, de ahogy már írtam nemsokára már talán a multiplatformok terén is.

http://www.gamestar.hu/ea-maximumra-hajtott-xbox-360-kiaknazatlan-ps3.html
A Blu-Ray is sokkal jobb a HD DVD-nél, olcsóbb, több adat fér rá, így a FullHD grafikájú, rengeteg extrával ellátott játék bőven ráfér erre az akár 50 gigás lemezre. Egy kis agytorna: Ha csinálsz egy 20 gigás játékot kb. 6 nyelven stb. melyik adathordozóra fér rá:

Blu-Ray, ami akár 50 giga is lehet vagy DVD, ami csak 8 GB? Roppant nehéz kérdés, gondolkozzatok rajta!

Példa: http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=3528&news
Akkor ott van az alapból a teljes értékű Blu-Ray lejátszó lehetőség. Tudni illik, hogy a PS3 a legolcsóbb és legjobb Blu-Ray lejátszó.

Kiegészítők terén is sokkal okosabb: ingyen van a net rajta, a wi-fi beépítettként ott van, a controllerhez alapból kapsz USB kábelt, amit akár játék közben is tölthetsz, nem kell külön venni,

http://www.pixmania.hu/videojatek-xbox-360-tolto-szett-play/huhu166177_jvart.html
ugyanez a vinyócserével, egy laptop merevlemeze tökéletesen kompatibilis vele. Stb. Stb. Stb. Már kezdek belefáradni, majd lehet, hogy visszatérek és írok még egy pár ilyen szép hosszú kommentet, de majd csak később.

Szal, az én elképzelésem a hetedikgenerációs konzolok helyezéséről:

1., Nintendo Wii

2., Microsoft Xbox 360

3., Sony Playstation 3



Kétségtelenül a PS3 a legjobb ugyebár, de azért lesz csak a 3., mert a Sony elbäszta, még pedig ott, hogy gépét forradalmian új hardverekkel szerelte fel(Blu-Ray, 8 magos Cell processzor), amire még nem készült fel a jelenlegi generáció. A Blu-Ray miatt nincs flash, és drágább, így nem annyira válassza a csóró társaság. És bár jobban időtálló, mint az Xbox 360 vagy a Wii, azért kerül a dobogó legaljára, mert mikor beharangoznak az Xbox 360-nak, akkor pontosan megérkezik az Xbox 720, ami köröket fog verni szegény PS3-ra. Ugyanez a helyzet a Wii-vel is:(

244.
244.
IceColdKillah
A PS3 már régen nyert a blu-ray technológiával, nézzetek már utána hogy a Microsoft hol fog olyan kategóriájú játékot készíteni mint pl: Gran Tourismo 5. Nem szeretnék várni 30 évet hogy XBOX-on is megjelenjen egy ilyen típusú autós szimulátor (főleg 10 HD-DVDn!!) Inkább spórolok még 50E forintot de az a baj hogy az XBOX a szegények konzolja. Csak az fikázza aki minimálbért keres, az a baj hogy ez a nagy büdös igazság srácok, mindenki nézzen a mellette álló zsebébe és rájön hogy ez bezony így igaz...
243.
243.
PACALT007
szerintetek télen sok hó lesz?
242.
242.
zed33
Én meg x-en Half-life-ozok:) orange box. pc-n már párszor végigvittem most x-en a sor:) Kicsit furi volt élsimítás nélkül de hozzászoktam és teljesen jó így is!( kanapé, nagy tv, controller )
241.
241.
dareal
260: félreértesz, ezzel semmi bajom, kinek a pap, kinek a papné.

azért kezdtem ebbe a topicba írni, mert elég sok blődség merült fel. a pontatlanságot nem szeretem, noha én sem vagyok tökéletes.

igazából a cikkíró utolsó mondatával értek egyet leginkább, azaz,



"Minden esetre bármi is lesz a vége amondó vagyok, mi csak játszunk csendesen, mindenki azzal, ami éppen szimpatikus neki."



ez a lényeg, nem az, hogy kinek milye van és hogy nyenyenyunya 325234 gépen 2 pixellel több van a képen.

sőt, igazából most a kedvenc játékom a wurm online, amire minden mondható, csak az nem, hogy szép (randa mint a bűn, de a belbecs, az odabaaaaa. kb mintha oblivion online lenne, totál sandbox formában, majd írok is róla pár sort, csak egyszerűen ha gépnél vagyok, sok mindent nem csinálok, csak wurm :))
240.
240.
zed33
258: Nem vitatom, hogy szebb! Nekem van pc-m és x-em is. Tudom miről beszélsz. Nálam a játékélmény van az x mellett, egyszerűen jobban szeretek vele játszani. Sokkal jobb akár fps-t is mint billentyű + egér kombóval. A reakció idő lassabb boxon ezt nem tagadom de az élmény nagyobb!
239.
239.
dareal
258: anno ezt én sem értettem. igazából ez arra jó (viszont arra tökéletesen), hogy a tárgyak és a világ részletességét megnézd. az utolsó 2 képen pl a bal oldali növényzetet érdemes (ill konzolon a növényzet egy részének a hiányát) megnézni, valamint a bal oldali épület bejárója feletti kis tetőét, avagy a többi képen a távolabbi épületeket, ill a textúrákat, valamint a jóval kevesebb számú járműveket (bár ez is csalóka, mert van egy mod, amivel a gyári 100% helyett 200%-ra is állítható a forgalom, így valóban NY feelingje van LC-nek (dugók miatt), bár maradjunk a vanilla gta-nál, mert egy még tovább moddolt gta-t túlzás szembeállítani az amúgy is gyengébb gta-val.
238.
238.
zed33
256: Lehet, hogy szebb a pc-s grafika de annyit megtehettek volna, hogy legalább a fényerőt megpróbálják egyformára állítani. Így a képek alapján az x360 grafikája legalább annyival szebb mint a pc-nek az x-hez viszonyítva.
237.
237.
dareal
256: dedede :)

tiéd a ser, csak kérdés, hogy mikor hol, ill, hogy elmúltál-e már 18 :)
235.
235.
Maxxer
#254 :Egyetértek jó-jó lesz ezis ,1.-hez is van 1 csomó olyan mod, hogy nemtudtam hirtelen hogy mia...van annyira szép volt.Ha még emlékszel az első videókra ott mutatták a dzsungelharcot, na azt megcsinálták mod-dal kb semmi igénye nincs ha highon vitte a gép a játékot , akkor azis ment és olyan látványt soha nem tudtam még elképzelni.Mindenesetre én kiváncsi leszek a konzolos crysisra szerintem azokis jók lesznek .



Amúgy Dareal ,lehet te linkelted crysis topicba hogy a 100 legjobb cryengines kép .Azokat a texturákat mivel rakják be ,meg mafia 2 cryengine-el ezeket nemlehet valahonnan letölteni??
234.
234.
dareal
253: köszi, Dcrysis02 is egy hasonlót csinált. (azóta sem találom a gta4-es összehasonlítást, pedig az is üt)

nem arról van szó, hogy csúnya lenne a konzolos, egyáltalán nem. de az masszív túlzás, hogy egy konzolos grafika odaverne egy maxos pc grafikának. ez hatalmas badarság. sőt, esetek többségében a konzolos grafika = pc-s medium grafikával (az általad linkelt videó is jól szemlélteti, pl a terrain mesh gyengesége engem eléggé zavart)
233.
233.
Maxxer
itt egy cryengine 2 vs cryengine 3 összehasonlítás pc messze veri .De a konzolos sem csúnya szerintem



http://www.youtube.com/watch?v=2WJG14uLA3k
232.
232.
Crysisman
251:nekem meg az xbox konferenciánál az 1000. komment :P
231.
231.
dareal
egyébként félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a konzol kula, jó az. de azért az, hogy a konzolokon szebb a grafika, nos, az erős túlzás (persze, egy gyenge gépnél szebb, de egy erős géppel szemben elvéreznek (nem 400E forintos gépre gondolok, az enyém nincs 200 sem (mondjuk, ha nem úgy vásároltam volna, ahogy tettem, akkor bőven 200 felett lenne)

azt meg mindenki eldönti magának, hogy neki mennyit ér a grafika, forintban.
230.
230.
dareal
247: neeem, 1 képkeret van, azon belül jelenik meg minden kép. a keret alatt van 3 felirat, ps3/x360/pc. ha valamelyik gép felé viszed az egeret, akkor azonos helyen (a játékban azonos :)) felvett képet mutatja. ég és föld. nem csak a tárgyak számában, részletességben, textúrákban és fényhatásokban (jó, a pc-s változat egy erősebb lightning engine-t tartalmaz (vajon miért :))
228.
228.
dareal
243:

nem beszéltünk cryengine 3-ról (de ismét, a konzolokon a gta4 30%-os részletességen fut), de ha már cryengine 3, akkor nézd meg az összehasonlításokat. érdemes. a cryengine2 részletesebb (a 2-es és 3-as engine-el mutatták ugyan azt a pályarészt. mindjárt előszedem neked, de a pc-s tábor anyázott, mikor meglátta a 3-as engine-t (kevesebb aljnövényzet, nagyon nagy minőségromlás a terrain mesh-nél, ill gyengébb textúrák, bár még közel sem a végleges, felesleges leírni, tuti ütni fog, csak az előzetes az a pc-sek esetében nagy csalódás volt (Dcrysis02 nem picit ki is akadt, hogy eeeez meg mi :))



azért a gta4-et hoztam fel, mert ott konkrét számadatok vannak.

mindjárt mutatom neked képekkel.

a bughalmaz és az adott védelmek nem tudom, hogy mióta a gép hibafaktorát jelölik, az inkább a fejlesztők bizonyítványa (egyébként az első patch óta teljesen jó, sőt, nekem már további addonok kellenek hozzá, mert full-ra húzva és rommá moddolva is vígan megy és nem picit szebb, mint gyárilag).



egyébként, a pc-k esetén a gta4 konzol minőségre állítva teljesen jól megy egy átlagos gépen is (átlag alatt a régi e6400 procimat és a 9600-as kártyámat értem. ezzel a configgal 30%-on vígan ment. 50% felett viszont tényleg kell hozzá a gép, bár leginkább csak a 4 mag)

szal ne a full-ra állított gta4-et hasonlítsd egy 30%-ra állított gta4-el szemben, aránytalan.



itt egy összehasonlítás. leginkább az objectek részletességét kell nézni (ne a contrast és brightness eltérést)



na persze most richtig nem találom, aki belinkeli (nem 1x linkeltem be a gk-n, épp ilyenek miatt), az kap egy sört.

tudjátok, arra gondolok, amikor ugyan azokon a helyeken csináltak képeket és a képek alatt ps3/x360/pc feliratok felé vitt egérre frissítette be az adott gépen produkált képet.

nos, pc esetében nem hogy több object volt a képeken, hanem egyszerűen vannak olyan részletek, amik nincsenek benne a konzolos változatokban, vagy máshogy.

ha nem találja senki, előkerítem.
227.
227.
Mortician
244: akkor azt hiszem valahol sikerült lemaradnom, de igazából mindegy engem már úgyse érint a dolog
226.
226.
t.roli
Mortician: Már nem, elvileg drágulnak a boxok, valszeg azért, hogy karácsonykor tudjanak akciózni. Annyiba fog kerülni mint most, de hát a pszíhóólódzsia...
224.
224.
Mortician
241: eddig nem arról volt szó, hogy kimegy a Pro és csak az Arcade meg az Elite marad és az Elite-nek csökkentik az árát?
224.
224.
t.roli
Nekem is csak 30 % osnak tűnik: http://gamevideos.1up.com/video/id/25940


dareal. Én ugyanazon képernyőn (pusztán a monitor 100 000Ft, szóval ez igazán meg tudja jeleníteni a Wideot, 22 collal, beépített televízióval stb), ugyanazon a felbontáson láttam szaggatva a jóval 100 000 Ft fölötti gépen a GTA 4et, mint a negyed annyiba kerülő boxon. Láttam mit nyújt a box, egy kicsivel sokkal jobban élveztem a játékot furcsa módon a Microsoft masináján mint a fél évre rá, "extra" effektekkel megjelent PC-s bughalmaz, hülye védelmekkel, optimalizálatlan grafikával. Persze lehet ez az én hibám, meg a többi ismerősömé akikkel együtt teszteltük, nem tudom.



De nem értem miért a GTA4 hez hasonlítasz, nem egyszerre jelent meg a 2 verzió, és nem az a legszebb játék e bolygón, csak a gépigénye a legnagyobb..
223.
223.
Mathia$
Gamestaron írták hogy a 360 drágább lesz 30font-al.



A ps3 pedig mindenki tudja hogy olcsóbb lesz minimum 50 dollárral, akkor lassan egalban lesz a box-szal.

Na ki fog nyerni?
222.
222.
dareal
Linux barát

A konzol nyitott az operációs rendszer használatára, így többé már nem csak egy játékgépről beszélünk. A benne rejlő technikának köszönhetően egy igen erős személyi számítógép helyét is átveheti akár.



sajnos ez nem igaz, csak részben. a mai napig nem lehet a cell procit használni, csak a segédprocikat. így meg olyan sebességet produkál, mint egy 366mhz-es celeron, sajnos (youtube az eredmények miatt)

idővel talán, az nagy zsírcsászár lenne (iszonyat számításokra képes a cell, az amcsi hadsereg nem véletlen vásárolt egy valag ps3-at, de erről annó írtam egy cikket :))
221.
221.
dareal
Contrary to popular belief, the Emotion Engine is not a 128-bit processor as it does not process a single 128-bit value, but a group of four 32-bit values that are stored in one 128-bit register.



http://en.wikipedia.org/wiki/Emotion_Engine (ez lenne a ps2 procijának a fantázianeve)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...