GamesCom 09: 12 érdekes dolog a PS3 Slimről

  • Írta: zoenn
  • 2009. augusztus 20.
  • Hír
Link másolása
A Sony végül hivatalossá tette a GamesCom-on a PS3 Slim érkeztét, ám még mindig akad pár kényes részlet vele kapcsolatban, amin nem szabad átsiklani az első vásárlóknak.
A hónapokkal ezelőtt megindult szóbeszédek végre valós értelmet nyertek, miután a japán cégóriás hivatalosan is bejelentette a PS3 Slim érkeztét a GamesComon Mostanra valószínűleg mindenki tisztában van az általános tudnivalókkal (299$-os ár, 120 GB HDD, 30%-kal könnyebb és kisebb) a jövő hónapban már a boltok polcain landoló konzollal kapcsolatban, ám felmerült bennünk 12 fontos részlet, amivel nem árt tisztában lenni, mielőtt bárki szaladna megvásárolni.

1. Ténylegesen nem "PS3 Slim-nek" nevezik - ugyanúgy PS3-nak, vagy PlayStation 3-nak, mint a korábbi változatot. Ez biztosan egy új PS3, ám sehol nem látható a dobozán, vagy a dokumentációiban a "PS3" és a "Slim" kifejezés egymás mellett. Mindazonáltal az előző generációból kiindulva mindenki kényelmi szempontokból nevezi PS3 Slim-nek.



2. Új, csodálatos logó a gép felületén - és nem csak ez, hanem a régi megbélyegzés örökre eltűnik - nincs giccsesebb, mint a Spider-Man-betűtípus! Valamint a Sony sajtóközleményekből ezentúl eltűnik a "PLAYSTATION 3" elnevezés, helyette sokkal konszolidáltabban "PlayStation 3" néven emlegetik gyermeküket.

3. Ennek gombjai vannak! - azokat a furcsa és sokak által gyűlölt érintőgombokat lecserélik kitapintható, valódi nyomógombokra, reális nyomásérzettel jutalmazva a játékosokat.

4. Sokkal szerethetőbb reklámkampány - a tengerentúlon legalábbis:



5. Ez kisebb, de nem mindenáron - tény, hogy vékonyabb és világosabb, de ahogy látni fogod a lenti összehasonlításban, a gép eleje egy kicsit kinyúlik, jobban mint az előd esetében, tehát szélesebb lesz az összkép.



6. Ez csendesebb! - a fogyasztása viszont kétharmada, mint az első kiadásúé, szóval még jobban szerethető, kisebb a támadási felület.

7. Csak kompozit-kábellal érkezik - igen, kompozit! Ez viszont már nagyobb érvágás a vásárlóval szemben, a HDMI-kábelról lemondhatnak, legalábbis a kezdetekben.



8. Ha van otthon egy Sony Bravia TV-d, és összekapcsoljátok az új PS3-mal egy HDMI-kábellel (amit a doboz nem tartalmaz...), akkor a tévéd távirányítójával tudod vezérelni a PS3 media bar-ját, ráadásul, ha a TV-t kikapcsolod, akkor a konzol is kikapcsol.

9. A merevlemez eltávolítható - bár ez elsőre fel sem tűnik, ám van  egy védőkupakkal ellátott csavar a gép alján, ami a helyén tartja a HDD-t. Nyisd fel, csavard ki és tedd, amit tenned kell!



10. Visszafele nem kompatibilis a PS2-vel, de lehet, hogy néhány PSX-es játék futtatható rajta. Furcsa, de még mindig nem sikerült megoldaniuk a Sony mérnökeinek ezt az évek óta folyó problémát, s miért pont csak a legelső generáció felhozatalával működik?

11. Apró stand-by lámpája van - nézzétek milyen cuki és milyen pici:



12. A doboz hátulján különféle játékokat hirdetnek - inFAMOUS, Madden NFL 10, Tekken 6, MAG és Uncharted 2: Among Thieves. Különösebb jelentősége nincsen, de ez is olyan dolog, amit eddig nem tudtál.



És még néhány ráadásinformáció:

Ha függőlegesen akarod használni, vehetsz neki egy külön állványt:



A nagy bekapcsológomb eltűnt a hátuljáról - a különböző bemeneti és kimeneti csatlakozók elosztását alant figyelheted meg:



A markáns japán zászlóshajó talán most más megközelítésbe kerülhet néhányunk számára.
45.
45.
Exlaci
Nekem is igen bejön az érintős dolog.
44.
44.
Horvi14
lol mibaja az érintővel? :D sztem tök mindig ha be akarom kapcsolni csak hozzáérek azt ennyi (vagy a megnyomoma kontrolloer PS -gombját aztán még oda se kellett mennem :D)
43.
43.
tommy93
41. Mert az Xboxnak milyen nyomógombja van?:D
42.
42.
Daigoro
Igen a régebbi PS3 sokkal szebb. Nekemis olyan van és semmi bajom sincs vele. Viszont ez az árcsökkentés jó móka, neten most számoltam át hogy 299$ az annyimint 56 000 forint.

Az új PS3ról... Úgy néz ki mint egy faxoló gép, én totál elégedett vagyok a régivel. Ez a merevlemez eltávolítósdi, én ezt úgy csinálom hogy ha rakni akarok rá valamit akkor 16 gigás pendrájvval nekimegyek és ott van a cucc, nem volt egy nagy ficsőr ez szerintem.
41.
41.
Norbert96
...Ott van a tetején a nagy kihasználatlan hely ! ''PLAYSTATION 3'' ez kellett volna oda, nem PS3 ! Ezt k@@@ára elbaszta a SONY ! Aranyos, cuki, nem áll meg önmagában ---> vegyél hozzá talpat ! Sima nyomógomb ? Hol élünk, mikor ? Az érintő, az igen ! ...
40.
40.
naruto88
szívesen írnék egy ien hosszú fikázó kommentet de már annyian megtették előttem hogy egy egyszerű Egyetértek srácok is megteszi xD

A markáns japán zászlóshajó talán most más megközelítésbe kerülhet néhányunk számára. jah Sony ezt elbasztad
39.
39.
laci126
Mega vélemény

először: nekem tetszett a felirat a másikon is(hogy, ha tetszene a másik ezért most nem rohannék a boltba venni egyet)

2odszor: a nyomós gomb az sztem a fogyiknak van kitalálva akik imádnak bikából ráb*szni egyet a gombokra.Teljesen jó volt a másikon, hogy finoman csak megérintetted és tette a dolgát.

3adszor: most tényleg!? Ki nem sz@rja le a reklámot?

4edszer: lehet, hogy nem olyan rossz, hogy csendesebb, de, ha picit feljebb tolod a hangerőt a TV-n akkor nem hallatszik a másik konzol se.

5ödször: Ha már veszek egy PS3-at akkor miért egy ilyen rossz minőségű kompozit kábelt adnak hozzá?

6odszor:Ki a f@sz akarja eltávolítani a merevlemezt?Esetleg félsz, ha nem vagy otthon megnézi anyukád, hogy ugyan már fiacskám, hol tartasz az MGS4-ben?

7edszer: cuki stand-by lámpa.Ez nem b*zis?Aki a TV-t bámulja ugyse látja a lámpát, ha kicsi, ha nagy!

8adszor:a másik konzolhoz is van álvány(és az még neonos is)

utoljára:Tök jó volt a másikon, hogy volt rajta nagy bekapcsoló gomb, mert ha elutazik az ember, és mondjuk nem akar áramot pazarolni akkor nem a konnektorral kell babrálnom, hanem csak megnyomom hátul a gombot és teljesen áramtalanítva van.

Aki ezt képes volt idáig elolvasni és ilyet akar venni annak azt mondom, hogy barátom ez csak szimpla bőrlehúzás!!!
38.
38.
Krekk
Valamiért úgy éreztem, hogy irónikus hangvitelű a cikk, de biztos bennem van a hiba;)

Valóban elképesztő fejlődésnek lehetünk tanúi az új ps3 esetén, minden ízében jobb, igényesebb lett, fantasztikus!!!

Viccet félretéve: elég szar. Vagyis csak annak tükrében, hogy milyen volt eredetileg a ps3. Ha rögtön így jött volna, lehet nem panaszkodnék, de így tudom mit veszítünk és zavaró. Még mindíg hiányolom a színes Playstation logót az elejéről (ami persze forgatható). Az érintőgombok eltűnése pedig levon az egész exklizív high-tech kütyü feelingjéből :S

Egyébként a ps3 csak csúnyul, ahogy öregszik. A legelős szériában még króm volt a díszléc (ami a lemeznyíást körbevette), a 80Gigások idejére már csak ezüstös-szürkére porfestett műanyag:( (sajnos nekem is ez van, a múltkor láttam a 60ast és annyira szép a krómmal), most meg jön ez a csúnyaság; egyre olcsóbb kinézetű az egész (mondjuk valóban egyre olcsóbb is)
37.
37.
Juhi95
Nem rossz,Nem rossz azt hiszem épp ideje lesz egyet beszerezni.:)
36.
36.
demon68
nagyon jól néz ki, de mi az, hogy nincs HDMI? van blu-ray, HDMI meg nincsen hozzá.
35.
35.
Crysisman
37:te lennél a helyi wii fan?
34.
34.
zola2000
A wii ára még mindíg 250 dollár, ez meg 300, aztán wiin is ingyenes a multi, alapból wifis, és jobb az irányítója, meg nem is fröccsöntött műanyag, és jobban néz ki, nem is csoda, hogy háromszor annyi wii fogy, mint ps3.
33.
33.
koffein
35: sok hülye smile nem tesz szimpatikusabbá 100dollárt csökkent az ára. Te az a tipikus még a szarra is kössünk csomót tipus vagy
32.
32.
dzsiádzsó
Sajnos ez ugyanakkora :D:D:D, most 3cm laposabb komolyan :D? még mindig nem fér el a polcomon, és batár nagy :D.



Bár a cikk csöppet sem elfogult, biztos nem ps fan ír standby ledekről, de tény jobb a kisebb fogyasztás, ügyes a Bravia tv-s funkciók, kár hogy samu tv-m van :(, meg már nincs ps3-mam :D.



De kicsit, hogy a nyáltól csöpögős cikkből kiverekedve magunkat, háát őszintén a régit venném :D



1. Nem lakk a felülete, hanem ilyen undormány fröccs öntött műanyag, és valójában senkit se érdekelt hogy milyen fonts-al volt írva a logo, vagy hogy végig, vagy csak simán ps3-nak :P



2. Tök jó ár a 300 dolcsi, de nekem még mindig sok.



3. Gép alakul, bár a hátulja rém egyszerű, 10 évvel ezelőtti ps2-met idézi, nem tudom milyen faragásokat végeztek még, hogy olcsobb legyen, remélem nem hütésen, sporoltak, mer akkor gáz lehet mint x360-nál. És zavar, hogy nincs back kompatibilitás, de nyilván egy ps2 már nem fért bele mint a régibe, mer ugye eddig így volt megoldva :D:D:D.



4. És a legfontosabb, senkit nem érdekelne a kinézet, ha lenne normális PSN-n, és exkluzive játékdömping :D

És akkor nem ilyen szánalmas cikkek születnének hogy titkos részletek, egy játéktájékoztatón, egy 3 éve bejelentett, de még mindig RLS. TBA GT5-ről...
31.
31.
Gael
Koffeinnek koszonom a meresi adatokat,a szervizesek is hasonlokat mondtak,de akkor meg ketelkedtem.
30.
30.
Mat00
Vannak emberek (13>) akik nem értik még az iróniát. :)
29.
29.
Mat00
Hát nem tudom, a régi Playstation 3 felirat szerintem nagyon jól néz ki, az érintő gombokkal meg nemtom mi a baj (Ennek gombjai vannak! - azokat a furcsa és sokak által gyűlölt érintőgombokat.........), teljesen jól néznek ki, ez sztem visszalépés már nem azért. A power gomb eltávolítása is butaság, a HDD megoldás viszont jó. :) De a régi valahogy jobban tetszik (hűha, ez 10cm-el vékonyabb..). Am a régiekbe volt egy chip, ami futtatta a PS2 játékokat ("s miért pont csak a legelső generáció felhozatalával működik?"), de így is spórolnak rajta. :)
28.
28.
vuliem
21: hogy te mekkora f@szkalap vagy, már elnézést a nyers fogalmazásért.

22: csatlakozom watto kommentjéhez, nincs kedvem leírni ugyanazt, amit ő már megfogalmazott.
27.
27.
koffein
Na lemérte, a 60gb-s Xboxot is. 93-100W között volt a fogyasztása. Box se fogyaszt 150W-ot. Nem TV-vel meg anyád hajszárítojával együtt kell mérni 1 konzol fogyasztását.
26.
26.
simon 555
21:na itt az élo bizonyiték arra,hogy nem a boxosok szokták kezdeni a vitát a PS3 asokkal....ezért nem kell ide irni csak gratulnálni tudok....

tobbet inkább nem irok mert nem ide valo!
25.
25.
koffein
21: eGo-lol: most mértem fogyasztásmérövel a 80GBs Ps3at, 113W volt a legtöbb amit mutatott játék alatt. Átlagban 90-110 W között mozog a fogyasztás. de hogy jót nevessünk a vicceden, lemérem a Boxot is
23.
23.
Game Fan
Ez frankón bejön nekem biztos hogy majd valamikor veszek egyet!

23.
23.
watto
22: neked is csak gratulálni tudok ...
22.
22.
bledzer
Ez jó mert igy legalább olcsóbb lessz a standard ps3.
20.
20.
eGo-bOy
jaja 380W helyett csak 250W-t zabál :D x360 meg csak 150et, de az meg megint egy külön fogalom, amit nem neveznék konzolnak, inkább csak vmi MS közmondás szüleménye, hogy " csináljunk pénzt a másikéból is" , de ne tűnjön fel hogy jobb, inkább legyen rosszabb, vagy menjen tönkre és vegyenek másikat" :D egy kis lebutított vmi, ami a kisgyerekemnek majd jó lesz ha lesz :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...