Nyerj laptopot, Xboxot! Félidőn a Smarter Hungary

  • Írta: Daks
  • 2009. szeptember 17.
  • Rendezvény
Link másolása
A Smarter Hungary indulása óta több tucat blog készült világunk jobbá tételére. A versenyre azonban még nem késő jelentkezni, a nyeremények közt van laptop és X360 is!
A Smarter Hungary indulása óta több tucat blog készült világunk jobbá  tételére. A versenyre azonban még nem késő  jelentkezni, a nyeremények közt van laptop és X360 is!

Az IBM Magyarország továbbra is várja a legjobb ötleteket, hogy miként lehetne jobbá tenni világunkat, kezdve a dugók megszüntetésétől, a korszerűbb egészségügyön  át, egészen az oktatás teljes megújításáig. A témaválasztás szabad, a Smarter Hungary blogíró verseny legfontosabb szabálya viszont, hogy mindennek kapcsolódnia kell az informatika világához. Hagyd egy kicsit szárnyalni a képzeleted, gondold tovább a mostani megoldásokat, vagy vess fel olyan merész dolgokat, amiket egyetlen sci-fiben sem láttál még.


Néhány érdekes blog, mely nem születhetett
 volna meg a Smarter Hungary nélkül:

Jelen állás szerint Akarnokd a legkomolyabb blogger a versenyben, ami nem is csoda, hiszen nem kisebb intézmény áll mögötte, mint az ország legnagyobb informatikai kutatólaborja, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete. A blogon rengeteg érdekes és úttörő megoldásjavaslatról lehet olvasni, a SZTAKI legfontosabb kutatásait pedig az író saját véleménnyel, és ötletekkel egészíti ki.


Siityu blogja több szempontból is különleges. Először is, nem egyetlen témát jár körül, hanem Földünk megmentése érdekében igyekszik több különböző területen is ötlettel előállni. A saját készítésű rajzok ráadásul igényesek és hangulatosak, látszik, hogy komoly munka áll a blog mögött.


Életeket menthet az a rendszer, melyet abydos talált ki az E-jövő blogon. Egy autóbaleset után az utastérbe szerelt érzékelők megvizsgálnák a bent ülők állapotát, és azonnal értesítenék a mentőket, ha a helyzet azt kívánja. De a technikát más területeken is alkalmazná, a háztartásokban például rengeteg energiát meg lehetne spórolni azzal, ha egy számítógép automatikusan áramtalanítana minden elektronikus szerkezetet, miután az utolsó családtag is kilépett az ajtón. Elvégre minek világítson az a kis piros pötty a tévén, ha senki sincs, aki bekapcsolná?

Ha neked is vannak hasonló ötleteid, akkor ne habozz, indíts egy blogot, és nevezz a Smarter Hungary versenyre! A legjobb blogok tulajdonosait a szakmai zsűri az őszi átadó  ünnepségen Lenovo laptoppal, Xbox 360 konzollal, Nintendo Wii-vel, LG okostelefonnal, iPod nanoval, és hasonló értékes ajándékokkal díjazza.


Van egy jó ötleted? Blogolj!
http://smarterhungary.buzz.hu
8.
8.
Daks
Nah megvan már az ihlet? Klassz lenne néhány GK-s nevet látni a listában :)
7.
7.
Daks
jaaah :). A névválasztás a szintén IBM által támogatott Smarter Planet koncepcióból ered, ennek a magyar megfelelője a Smarter Hungary.
5.
5.
Knodros
4: Nem azt,

hanem a nevét.

Ha nem hiszed,szépen visszaolvasol,és meglátod.
4.
4.
szpet
3.
3.
Daks
Az "I Want You"-s plakát alig néhány napos, úgyhogy biztosan nem jegyezhetted meg már az induláskor :)). Amúgy szerintem nincs gond vele, egy klasszikus alak, az emberek megszólításának történelmi szombúluma. Koncentráljunk a versenyre, nevezzetek, már csak másfél hónap van hátra!
2.
2.
Knodros
1: Pontosan.

Én már amikor elindult,megyjegyeztem.
1.
1.
LonGleY
Miért egy amerikai logóval és szöveggel emblémázzák ezt a mygar dolgot? Ez nem egy ilyen nacionalista faszság, dehát, most nem Magyarországról van szó?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...