Újabb Call of Duty fejlesztőcsapat az Activisionnél

  • Írta: Ghost
  • 2009. november 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Alig jelent meg a Call of Duty legújabb része, az Activision máris bejelentette, hogy újabb csapatot állított a sorozat fejlesztésére, a Treyarch és Infinty Ward mellett.
Alig jelent meg a Call of Duty legújabb része, az Activision máris bejelentette, hogy újabb csapatot állított a  sorozat fejlesztésére, a Treyarch és Infinty Ward mellett.

Ugrás a galériához


2006 óta felváltva fejleszti a Treyarch és az Infinity Ward a sorozatot, ma pedig kiderült, hogy hamarosan egy új csapat nevét ismerhetjük meg. Ahogy megjelent a Modern Warfare 2, az Infinity Ward nekilátott a következő epizód fejolesztésének, amelyhez úgy tűnik, hogy több időre lesz majd szükségük, ugyanis egy új csapat is bemutatkozik majd, akik a Call of Duty sorozat egyik epizódját készítik. Ezzel már három csapat dolgozik a sorozaton, és vélhetően mindegyik fejlesztő egyedi hangulattal és izgalmakkal teli játékot készít a játékosok szórakoztatására. Kíváncsian várjuk a soron következő Call of Duty bejelentését.
43.
43.
kovabene
#45: te aztán tudsz sokat irni XD
42.
42.
CJgabor
#42: Eben amúgy rohadtul igaad van. a Szovjetek 20millió embert végeztek ki úgymond a munkatáboraikba sztálin idején, akik épp úgy oroszok voltak csak nem teccett a rencer. erről senki sem beszél, csak arról h a büdös nácik igy megy úgy. ebben igazuk is van, de nehogymá a szovjeteket a végén még dicsőítsék is -.-'
40.
40.
Scoo
#43: Blablaból átollózva:



Mivel nem akartam hülyeséget írni ezért kikértem egy szakértő véleményét. Kicsit bő lére eresztette, de azért megosztom veletek is (a lényeg, hogy nagy baromságot nem írtam akkor mikor azt állítottam, hogy nem minden német katona volt ss tag, igazából erre voltam kíváncsi):



A Waffen-SS a maga korának valószínűleg leginkább ütőképes hadereje volt. Tagjainak a háború előtt és a háború első felében igazi elit kiképzés járt, mindig a legjobb fegyverzetet kapták, eleinte csak bizonyos fizikai és pszichikai kritériumoknak megfelelő embereket válogattak be önkéntes alapon. A háború második felében, főleg a végéhez közeledve már sorozásos rendszerben és komolyabb kritériumok nélkül válogattak, kevésbé olyan jó kiképzést kaptak a tagok, de alegjobb fegyverzetet így is általában megkapták. Nem állítanám azt hogy a valaha volt legjobb, legütőképesebb, legbecsületesebb alakulat volt, ezeket csak a saját koruk alakulataival lehet összevetni. Minden ezt meghatározó körülmény eltérő a különböző korokban, egy portyázó vikingcsapatot, akik mondjuk valamelyik csatában Kékfogú Harald seregében szolgálta nem hasonlíthatunk össze egy SS-páncélgránátos hadosztállyal.

A Waffen-SS híres-hírhedt alakulat volt. Természetesen, mint minden hadsereg kötelékében itt is számos háborús bűncselekmény történt, de valóban nem vehető egy kalap alá az Einsatzgruppék, Sonderkommandók tevékenységével. Ezek is az SS alá tartoztak, de nem a Waffen-SS részei. Az SS egy hatalmas szervezet volt, a Waffen-SS csak az egyik részleg, emellett volt még vagy 10-12 amik más-más feladatokat láttak el: gazdasági, technológiai fejlesztési, fajnemesítési(!), adminisztratív, pénzügyi, stb osztályok, a precíz német bürokratikus hagyományoknak megfelelően. Az egyik legfontosabb ilyen hivatal az RSHA (Reichsicherheitshauptamt - Birodalmi Biztonsági Főhivatal) volt, ami nevének megfelelően állambiztonsági feladatokat látott el. Az Einsatzgruppék, a Gestapo ezek alá tartozott. Ide tartozott a bűnügyi rendőrség (Kripo) is, Eichmann "zsidó ügyekkel foglalkozó" hivatala is (RSHA IV/B ha jól emlékszem). Ezeknek annyi közük volt a Waffen-SShez hogy ugyannak a nagy szervezetnek (SS) a részei, de merőben más feladatot végeztek.

A kegyetlenségekkel kapcsolatban, mint említettem ez mindig előfordul bármilyen haderőről van szó. A különbség annyi, hogy a német oldalon intézményesített keretek között, tudatos népirtó politika zajlott legfelsőbb szinten. Ezt párosították a felsőbbrendűség ideológiájával. Szinte természetes hogy az ilyen közegben nevelkedett emberek (elsősorban a fiatalok) fanatizáltak lettek és ennek révén felsőbbrendűnek érzik magukat, nemzetüket bárki mással, bárki máséval szemben. Háborús körülmények között az egyes emberek pszichopata hajlamai jobban előjönnek és ha ezt összerakjuk a felsőbbrendűség érzésével is akkor nem meglepő ha egy katona aligha tekinti többnek a polgári lakosság tagjait a csótányoknál. Persze ez nem mentesíti tetteinek súlya alól. Ennek megfelelően a Waffen-SS esetében nyilván több háborús bűncselekményről beszélhetünk mint mondjuk a Wehrmacht esetében. És mindkettő esetében több bűncselekményről beszélhetünk, mint mondjuk az angolok, franciák, amerikaiak esetében, még ha nagyságrendileg túl nagy különbség nincs is. A szovjetek és a japánok is elképesztő háborús bűnöket követtek el.

A Waffen-SS nem volt maga a hadsereg, hanem egy katonai alakulat, amely alapvetően a nemzetiszocialista párt hatáskörébe tartozott, ugyanúgy ahogy az SS maga. A hadsereg a Wehrmacht volt, a maga saját vezérkarával, és így vezérkari szinten kellett összehangolni a két testület működését a fronton. Egyes esetekben alárendeltek Waffen-SS alakulatokat a Wehrmachtnak, ahogyan erre fordítva is volt példa.

Számos elitalakulat szolgálta Németországot a második világháborúban. A Grossdeutchland a Wehrmacht egyik hadosztálya (később hadteste) volt. A Panzer Lehr szintén, alapvetően a Wehrmacht páncélosokra kiképző hadosztálya, melynek legénysége a legfrissebb tudás és jó haditechnika birtokában került bevetésre, pl. Normandiában. A Wiking Waffen SS 5. hadosztálya, páncéloshadosztály főleg skandináv önkéntesekből összeállítva, a háború vége felé nyilván kevesebb külföldivel soraiban.

A Waffen-SS számos hadosztálya tekinthető alapvetően elitnek, főképp az első alakulatok, mint a Leibstandarte SS Adolf Hitler (1., páncélos), Das Reich (2., páncélos), Totenkopf (3., páncélos), Polizei (4., páncélgránátos), Wiking (5., páncélos), Nord (6., hegyi), Prinz Eugen (7., hegyi); Hohenstaufen (9., páncélos), Frundsberg (10., páncélos); Nordland (11., páncélgránátos); Hitlerjugend (12., páncélos).

Ezek voltak a legjobbak, a 7. Florian Geyer lovashadosztályt nem vettem bele. A többi huszonvalahány ss-hadosztály már korántsem volt ezekhez mérhető, részben amiatt mert a szövetségesek erőiből töltöték fel nagy részét és ennek megfelelően nevezték el, másrészt merzt a háború későbbi időszakában álltak fel, megfelelő vagy inkább az elsőkéhez mérhető kiképzésben nem részesültek és felszereltségük is gyengébb volt.

Nem minden német katona volt SS. Az SS szinte állam volt az államban a közkeletű közhellyel élve, és csak egy részét jelentette a fegyveres testület, mint már fentebb említettem. Az első időkben a felvétel alapvető feltétele volt a náci párt tagjának lenni, később ez is kikerült a követelményből a Waffen-SS-nél. A biztonsági szerveknél érthető okokból párttagságra volt szükség, és a többi adminisztratív, gazdasági, stb hivatalnál szintén. Egyébként a nemzetiszocialista Németországban sem volt a lakosság párttag, ahogyan a kommunista diktatúrákban sem. Talán meglepő, de a lakosságnak csak mintegy 8-13%-a volt a párt tagja (akár a világháborús Németország NSDAPjáról, akár a háború utáni kommunista rendszerek pártjairól legyen szó). A Wehrmacht sokkal több embert, katonát foglalkoztatott mint a (Waffen-)SS.



39.
39.
darkcalum
#33: az mondjuk tényleg nem illett oda
38.
38.
adikas
peterpal7: Jó látni ,hogy valaki tudja a dolgokat ,de ne feledjük ss közül még az elit hely elején álló Leibstandarte Adolf Hitler SS-páncélos hadosztályt,Das Reich,és a 12.,persze még számos kisseb nagyobb elit alakulat volt.
37.
37.
peterpal7
#40: a waffen ss az maga a hadsereg volt (mint usa-ba most a tengerészgyalogság). Nem a hadsereg volt náci hanem a vezetője (vezetői). Az ss-einsatzgruppe volt a zsidóüldöző kivégzőosztag, akik a hadsereg mögött tevékenykedtek. Megjegyzem hogy Rommel sosem engedte az einsatzgruppét a hadseregénél.

Az német hadseregbe olyan elit alakulatok voltak (Grossdeutschland, wiking, panzer lehr), akiknek a közelébe se voltak az angol vagy amerikai katonák.

Továbbá érdekes, hogy arról senki sem beszél hogy az orosz katonák miket műveltek... és bocs az offért.
36.
36.
CoDer
Attól még lehet jó egy FPS, hogy nem szakadoznk benne karok. a játékaim fele FPS szóval... de ez csak az én véleményem!!
35.
35.
Tharathiel
#36: Én úgy tudom hogy a Waffen-SS a német haderő elitje volt, és két részre oszlott: az egyik Hitler elit testőrségét alkotta, a másik pedig a munkatáborokat felügyelte...szóval csak vam valami közük az ott lezajlott eseményekhez.
34.
34.
Mortician
#28: Ez a háború valósága. A Call of Duty 5-ben adták eddig ezt vissza a legjobban.
33.
33.
Shadowsomi
bármi jöhet, csak lehessen újra kihajolni, a multiban meg legyen több create class!!!
32.
32.
I
Mivan hogyha a 3. csapat az egész cod-ot a jövőbe teszi?? Volt már a múlt, a jelen/közeljövő és most meg elindítanák a távoli jövőt.
31.
31.
adikas


Scoo :



A WAFFEN-SS és társai a valaha élt legütőképesebb és legbecsületesebb had volt az egész világ történelemben mégha egyesek szerint rosz ideologiáért is harcolt.És sajnos a hasonló egyenruha miatt rájuk hárult a megvetés amit csak a Gestapo és az EINSATZGRUPPÉK kivégző osztagai érdemeltek volna,számos dolgot tudnék írni az ss -ről,de csak ennyit akartam tudatni ,hogy aki ellenezte a koncentrációs táborokat és néhány kegyetlenséget amit hozzá kell tennem az ellenséges erő nagyal felülmúlt ,ne az SS és a Wehrmacht szidja.
30.
30.
bledzer
31. ha nem bírod a leszakadó testrészek látványát akkor az Fps ek nem neked valók, és ezt most nem rosszindulattól vagy gúnytól fütve mondom:) Alig várom a következő Cod okat. A 3. fejlszetőcsapat meg még többet ígér nekem a jóbol:D
29.
29.
gamerplayer
#33: na és mw2 be a motoros-szános verseny illik? :D
28.
28.
CoDer
31: hát nemigazán+ a náci zombi mod sztem nem illik a CoDba
27.
27.
kasy
#27: Jól hangzik az alapötlet.
26.
26.
darkcalum
#28: nem bírtad gyomorral?
25.
25.
tombar
"fejolesztésének" most én vagyok a hülye vagy csak baki?
24.
24.
lesi20
Hát grat at activisionnak ha igy lesz. 100 % bukás
23.
23.
CoDer
hát remélem nem fogják elcseszni a sorozatot! ha jövőre jön a CoD7 akkor azt a Treyarch fogja fejleszteni: csak ne legyenek benne szakadozó testrészek!!
22.
22.
Scoo
Ahogy már lentebb írták, tőlem nyugotan fejlesszék három évig, de tényleg ne négy órás legyen már akkor a játék! A Battledfield: BC hosszabb singlevel rendelkezik pedig az alapból multi játék volt.



#23: azt furcsálom, hogy statégia játékokban nyugodt szívvel lerohanhatjuk a nácikkal bármelyik országot, de ha esetleg ezt egy fps-ben tennénk akkor olyan botrány lenne, hogy a fejlesztő studiót egyből ciánkapszula általali halálra ítélnék :(

Pedig nem minden német katona volt SS-es vagy náci. Normális történettel meg lehetne csinálni a játékot. Tipp: A játék elején még a német hadsereg tagjai vagyunk akik nyomulnak belefelé az oroszokhoz, de aztén persze bebuknak. Visszavonuláskor hősünk felfedezi, hogy a nácik milyen szörnyűségeket követtek el a civilek között. Pár bajtársával partizán lesz, a játék legnagyobb diadala pedig az lenne, hogy felszabadítanak egy munkatábort. Ezt így simán be lehetne vállalni szerintem, de nem fogják. Német szemszögből még film sincs sok. Talán majd egy két generáció múlva.
21.
21.
mephi
Ja és szerintem a plusz csapat ezért az MMo jellegért/fejlesztésért lett beüzemelve.
20.
20.
mephi
A szörnyű hír nekem az ebben a CODban, hogy állítólag azt tervezik, hogy egy MMO jellegű játékot próbálnak a COD-ból csinálni. A lényeg a havídíj lenne, de gondolom az extrább dolgokért (festés, ruha, fegvyer) pluszba tejelni kell majd.

#13: Scoo, két évig CS-ben versenyeztem, kupák, warok, lanok. Szóval én a saját szememmel nézem a dolgokat. De elfogadom, hogy a tömegnek ez kell, ezért is írtam, hogy jó játék.
19.
19.
lesi20
ezek szerint 3 évet kell várnunk a kövi IW-s cod-hoz nem? Jó hír és rossz hír is...

Azért jó hír mert akkor nagyon sok idelyük lesz megcsinálni... rosz hír hogy..... SOKÁIG TART
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...