A Steam uralja az online játékboltok piacát

  • Írta: fojesz
  • 2009. november 22.
  • Biznisz
Link másolása
A hír talán nem meglepő, azonban mindenképpen említésre méltó, hogy a riválisok becslése szerint a Valve és a Steam piaci részesedése 70 százalékra rúg.
A hír talán nem meglepő, azonban mindenképpen említésre méltó, hogy a riválisok becslése szerint a Valve és a Steam piaci részesedése 70 százalékra rúg.



A második a Sins of a Solar Empire című stratégiáról ismert Stardock, az Impulse nevet viselő rendszer azonban mindössze 10 százalékos részesedés kihasítására volt képes az online játékboltok piacát jelképező tortából. Belátható, hogy a különbség óriási, még belegondolni is durva, hogy az összes többi résztvevő osztozkodik a maradék húsz százalékon! A Steamhez hasonlóan a játékokat digitálisan terjesztő rendszereket üzemeltető cégek célja, hogy a lemaradásukat minél jobban behozzák, ám a Stardockot képviselő Brad Wardell szerint ez nem könnyű feladat: azzal, hogy sok fejlesztő - mint a Dawn of War II, az Empire: Total War vagy a Modern Warfare 2 alkotói - a Steamworksöt hívják segítségül a másolásvédelem helyettesítésére, elvágják a lehetőségét annak, hogy más online terjesztőknél is elérhető legyen a program. Sok cég egyáltalán nem hajlandó forgalmazni a Steamworksszel működő játékokat.
12.
12.
Drider
Amíg így elvan a Steam-mel a Valve, addig nem is lesz új Half-Life rész, ha jól értem. :(
11.
11.
laca009
10 a gog max ha kell vakinek a régi játékok is bár lehetséges
10.
10.
Optimus Prime
#8: Gondolod ilyen sötétek az amcsi piackutatók? :)

A Steam sikerén nem csodálkozom, hisz sok játék DRM nélkül jön kis, leszámítva persze az EA játékait. Azon sem csodálkozom, hogy ilyen népszerű. Szerintem a Steam után a GOG jön.
8.
8.
laca009
hát szerintem azért lettek gyengék a pc-s eladások amit mondtak az előző hírben mert nem számolták bele a steames eladásokat ...
6.
6.
Szodalit
hello

http://www.totalcs.hu/gyik/error_verifying_steam_userid_ticket/
ez segiteni fog, "Egyébként bármi indulási problémánk van a Steam-el általában a ClientRegistry.Blob törlése segít. Ezen fájl törlésével semmilyen személyes adatot vagy beállítást nem veszítünk el. "
5.
5.
kolonicsivan
Sziasztok!bocsi az ide nem illő komentért de megvettem az új COD MW2.Most az a helyzet hogy mostanában (3 napja) nemtudok játszani be sem lép a játékba, azt írja pl cod multi előkészítése és ez a szöveg hol eltűnik, hol visszajön a játék meg nem indul.Valaki ha esetleg tudna segíteni azt megköszönném.
4.
4.
Malackutya
Bőven elég 1 Steam is...nemkell még további 5-6 :D
3.
3.
Mathia$
ez van ezt szeressétek! :D
1.
1.
Kocsis92
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...