Kína a játékokat hibáztatja a gyilkosságok miatt

  • Írta: fojesz
  • 2009. december 30.
  • Érdekesség
Link másolása
A China Central Television legutóbbi tudósítása azzal a konklúzióval zárt, hogy az online játékok felelősek a gyilkosságokért, a drogokért és a terhes tinikért.
A China Central Television legutóbbi tudósítása azzal a konklúzióval zárt, hogy az online játékok felelősek a gyilkosságokért, a drogokért és a terhes tinikért.

Az állami csatorna a pekingi fiatalkorúak börtönéből jelentkezett legutóbb, ahol többek között megismerhették a nézők azt a srácot is, aki ötször gyilkolt egymás után, állítólag pusztán azért, hogy így jusson hozzá valamilyen virtuális felszereléshez. Mindez csak a kezdet: felmérések szerint az ilyen börtönökben, gyilkosság miatt bent lévők 80 százalékát hasonló okokból ültették le. Egészen más kategória, de elrettentő példa, hogy egy 14 éves tini lány rendre lefeküdt azon partnereivel, akikkel egy online táncjátékban találkozott - az egyéjszakás kalandok eredménye két abortusz lett. A CCTV megállapítása szerint egyébként a hajnalig tartó játékmaratonok miatt a fiatalok gyakran gyógyszer- majd drogfüggővé válnak, innen a leadben olvasható megállapítás: mindezért az online játékok felelősek.

Kína eddig sem nézte jó szemmel az online videójátékokat. Az ország életkörülményei nem teszik lehetővé, hogy a fiatalok drága számítógépeket és konzolokat vásároljanak, így szabadidejüket a relatíve olcsónak mondható internetkávézókban töltik például World of Warcraftozással. Utóbbi egyébként számos változtatáson esett át a kínai cenzorok kedvéért, akik sok más játékot kitiltottak az országból, sőt külföldi fejlesztésű címek már egyáltalán nem jelenhetnek ott meg. Érdekesség, hogy Kínában rengetegen élnek farmolásból, az egésznapi játék során szerzett javak pénzért való értékesítéséből ugyanis sokszor jobban meg tudnak élni, mint más munkákból.
90.
90.
--=mgta=--
#96: Igazából arra akartam kilyukadni kedves barátom, hogy ha pl a tv-ben látod hogy gyilkolnak attól te még nem tudsz ölni, de ha már le is oktatnak hogy hogyan kell őlni, akkor már igen.



1.Tehát ha a videójáték elvileg elméleti oktatást ad, és ezért ugye be kell tiltani, akkor mondjuk a katonaságot is be kell tiltani mert az adja a gyakorlati oktatást.



2. Nem vetted észre a commentem iróniáját: én próbáltam egy megoldást találni rá, próbáltam következtetéseket levonni, ok-okazat elven. És ugye mivel lehetetlen elmélet született, ezzel arra akartam rátérni, hogy a megoldás nem az hogy betiltunk egy-két játékot.



3. Had kérdezzek valamit tőled? Annak idején amikkor nem igen léteztek számítógépes játékok, akkor mondjuk egy átlag kis gyerek a barátaival nem rendőröset játszhattak, vagy mondjuk fakardokkal verekedtek (nem arra gondolok hogy agyon verték egymást...) és a többi ilyesfajta játék. És a kérdésem: ebben nem tűnik fel valami hasonlóság?



4. És köszönöm a öszinte commented!



#97 Ezekszerint zsúfolt lesz a naptáram: munka, játék, buli és tanulás (nem iskolai szinten). Mert igazából egyikről sem akarok lemaradni.... :-)
89.
89.
Adamknight
#95: Igazad lehet, bár ezt úgyse tudjuk meg, mert 2012-ben beköszönt a világvége. :) Addig is minél több játékot kéne végigvinni, a kínaiak meg csak gondoljanak amit akarnak ( úgyis 2012-ben nekik is végük) :D
88.
88.
SLi
egy értelmes mondatot nem sikerült leírnod, meg alapból lehetetlen az elméleted így nincs mit érteni rajta, de legalább a küzdő sportot külön választottad a harcművészettől, bár a muay thai-on(thai box) kívül egyik sem offenzív a tudomásom szerint.katonaságot meg a rendőrséget hogy lehetne betiltani?
87.
87.
--=mgta=--
...az összes offenzív ilyen dolgok (azt is amiben eszközt használnak, pl a kendo);

sport lövészet, ííjászat és .... ezek szerint magát a katonaságot, rendőrségben is az offenzív tettek megtiltását!



Mivel így a katonaság tabu, ezáltal gyengül a katonai terror (nem lét eleme a kommunista népköztársaságak, de az egyik legütősebb kártyája), így tehát gyengül a kormány hatalma, ami kormány váltáshoz vezethet, netalán rendszer váltáshoz.



Az új rendszer engedékenyebb lesz, úgy hogy "több áldozatot szednek a játékok" (megkötések nélküli piac, ezáltal több termék, nagyobb piac). Mivel annak idején a játékokat okolták (tudat alattiba berögzült a neveltetés miatt, ezért ezt könnyű lesz elővenni) pár 10 év alatt megint ugyan itt fogunk tartani...



Ugye a 22-es csapdája? Aki érti amit írtam, az tudja miért írtam (kis iróniával).
85.
85.
--=mgta=--
Van az az elmélet hogy az ember mindig arra fogja rá a dolgokat (munkába, iskola, társaság, család) aki éppen nincs ott, magyarul nem tudja megvédeni magát. Ebből következik hogy nem tud "visszaszólni".



Kerek-perec b*szogatják a játékokat, mert az nem ugat vissza...



Akkor ezek szerint a számitógépes játékok adják meg az elméleti oktatást, ezért be kell tiltani. De akkor tessék ugyan úgy betiltani az összes fakardot, küzdősport (pl box, thai box), önvédelmi harc oktatást (pl krav maga), harcművészet (wing tsun)
84.
84.
Mathia$
#41: látszik milyen értelmiségi vagy ha ilyen helyeken oslatsz...
83.
83.
The Lone Drow
#83: Pl. én. Elég sok fantasy könyvet olvastam már amiben jó nagy mészárlásos csaták voltak, sok játékot játszottam már és még sem tartok itt, pedigén sem most kezdtem már.
82.
82.
sonny84
Jézusom.Komolyan gondolják hogy a játékok ilyeneket okoznak?

Szerintem akik ezeket a kutatásokat végezték iratkozzanak vissza a suliba.

Akik meg elkovették azoknak meg alapba nincs agyuk.

Én 15 éve gamelek és nem jutott eszembe még lelőni senkit.

Lehet velem van a baj????:)
81.
81.
Spider925
#81: ez így igaz. az ilyenek alapból hülyék, nem a játéktól lesz hülye... az esetleg rásegít,hogy előjöjjön a hülyeség XD
80.
80.
pigihun
#80: Ez érdekes elmélet, és erről pont van is egy film a magyar címét nem tudom lehet nincs is neki de az angol címe: Idiocracy
79.
79.
Kyuubi
#85: Ez az, szerintem ez teljes mértékben a gyerekek hibája. Kiindulok magamból. 14 vagyok, már kicsit több mint 2 éve tolok a GoWhoz (mindegy melyik) hasonló cuccokat, az egyik kedvenc játékom pedig anno a Ninja Gaiden 2 volt, még se érzek rá késztetést hogy halomra gyilkoljam a társaimat... De még a tanulásban sem hátráltat.
78.
78.
Dansz
Ez egy baromság amúgy. Jó részt a szülök hibája is ez. Ugyanis nem kéne hagyni hogy a 10 éves gyerek fosatós őldöklős játékokat toljon amiben halomra kell gyilkolni mindent úgy hogy kezek lábak fejek szakadnak le. Mért van az hogy én is játszottam már elég sok játékkal (F.E.A.R, WoW, Darksector stb.) és mégse vagyok egy idegbeteg hülyegyerek aki börtönben ül.
77.
77.
atipro
én csak igazat tudok adni az előttem szólóknak



ennyi erővel kina már a japán mesékre is gyanakodhatna, mivel a kicsiknek már olyna játékokat csinálnak, hogy csak na

van egy pár olyan, amit 20 évesen néztem meg és kicsit elrettentett a látottak

én inkább ezekre gyanakodnék

nem tagadom nézem én is némalyiket, meg játszok is olyanokkal, de van annyi eszem is, hogy ezeket a trükköket ne a való világban keressem...





én csak ennyit tudok hozzászolni



mindig mindenki csak a másban látja meg a hibát, sokszor saját magukban semmit nem létnak, pedig meg kellene látni, ahogy a szólás is mondja



Míg más szemében a szálkát meglátod, addig a sajátodban a gerendát nem...(nem pontosan idéztem, csak lányeget vetitek)
76.
76.
Kyuubi
Nem a játékokat kell hibáztatni, a hülyegyerekek ugyan úgy megtennék ezt egy könyvért, ami elvileg nem káros. Csak hát ki a retek olvasik ma könyvet?
75.
75.
pyro
Mindig könnyű bűnbakot keresni... Aki olyan hülye, hogy egy játék miatt öl, vagy drogozik, annak mindegy, hogy mit csinál, úgyis ez jön ki belőle. Akinek meg van esze is, az legalább hagy élvezze a játékot. :D
73.
73.
bogree
#78: jól mondod, én se szeretem a kínai hülyeségeket



de e legeslegjobban a TERMÉKEIKET utállom, mint a kínai tornacipőt, amit napokig a házad előtt kell tartani, hogy elmenjen a szaga



meg persze a sok kacat, amire ez van írva: "made in china" szal onnan jön egy csomó sz*rság ide, de mivel sokan vannak, ezért el kell néznünk nekik





és bocsi h nem tom most a neved, de a filmek is legaláb olyan nyomós dolgok, hisz a TV sokkal megszokottabb dolog, mint az internet, nem?

71.
71.
Batri
#75: amerikában is leadták a Z részeket, ahogy a többi országban is ahol elkezdték... és te nem vonatról beszéltél... az ablakon kiugrás Magyarországon volt, és itt azért tiltották be (a szinkron megvolt már az egész Z-hez csak nem adták le tv-ben)
70.
70.
cross56
Ez szerintem nagy hülyeség,ennyierővel a filmek is tehetnek róla...
68.
68.
Ecneb
Tudtam, hogy a húzott szeműeknek nincs ki mind az 1 kerekük, de ez már tényleg túlzás...
67.
67.
lxdc
Míért nem a kínaiakat?
66.
66.
Shadi
#Thomaskoller: Nekem már direkt erre fejlődött ki a szemem, nem tud kifolyni xD Vmelyik nap pl. az unokatesómnál voltam. egész éjjel ment a Street Fighter 4 ( 392 menet 7óra alatt kb.:D)
64.
64.
SLi
#68: azért te se panaszkodhatsz...
63.
63.
CJgabor
Egyébként ebből levonható az is, HOGY A KÍNAIAK HÜLYEK -.-

miaz má, hogy lefexik, akivel csak beszél egy online játékban? te úristen ebből tuti hogy k*urv@ lesz :DD

Na BÚÉK midnenkinek
62.
62.
CJgabor
nekünk UPC-nk van, olyan visszatekerhetős megállítós tévécucc, tudjátok, és nekünk is van CCTV :DD tök vicc hallgatni ahogy a kínaiak csincsáncsungoznak :DDDDDDDDDDDDDDDD

#66 LOL xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...