HWSW: Nem hallanak minket a földönkívüliek

  • Írta: Daks
  • 2010. január 27.
  • Érdekesség
Link másolása
A földönkívüliek létezésére semmilyen tudományos bizonyíték nincs, az eddig sem túl hatékony külső felfedezhetőségünk viszont még tovább romlik a digitális átállással.
A földönkívüliek létezésére semmilyen tudományos bizonyíték nincs, az eddig sem túl hatékony külső felfedezhetőségünk viszont még tovább romlik a digitális átállással.

Dr. Frank Drake, a SETI program alapítója a Brit Királyi Társaság előtt mondott beszédében aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a digitális technológia terjedésével egyre kisebb esélye van annak, hogy felfedezi a Földet egy idegen civilizáció. A magyarázat szerint az analóg TV, a radar és a rádiójelek óriási távolságokra jutottak el akaratlanul is, esélyt adva a földönkívülieknek, hogy észrevegyenek minket. Ezzel szemben a digitális technológia fejlődésével a jelek célzottabbak, gyengébbek lettek, ráadásul az analóg földi szórást felváltó fókuszált digitális jelek inkább a Föld felé irányulnak, s nem szóródnak szét az űrben. Arról nem is beszélve, hogy a gyengülő analóg jelek még értelmezhetőek lennének egy külső vevő számára is, de a töredezett digitális jelek leginkább zajnak tűnnének.

Hardver, szoftver, internet, gazdaság, földönkívüliek?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
57.
57.
Killerbee
#56: Contact, Jodie Foster
56.
56.
klemid
Amugy a regi radio adasok meg m indig mennek egyre tavolabb a vilagurben, magyarul azt meg foghatja vmi. Es nemhiszem, hogy ne lenne direkt erre a celra ien radiojelkuldo berendezes.
55.
55.
meridarider
51: ebben igazad van ezt a Star Wars és a Csillagkapu filmek óta tudjuk :) de ameik faj nem is beszél angolul az is érti a nyelvet:) lásd Chewie:D
54.
54.
Malackutya
55 Írnál többet is erröl a filmről? Mert rákerestem porton,de jópárat kidobott,amikhez még csak leírás sincs,pedig érdekelne. Szereplők,angol cím? Előre is köszi^^
53.
53.
tjames
#48: Azért ez meredek kijelentés. Mibe fogadunk hogy 20 év múlva is rengeteg amatőr rádiós lesz még, akik nem digitálisodnak el?

Nemcsak a nagyiparról van szó....



E témában nekem különben egyik kadvenc filmem az etalon, a KAPCSOLAT.

Abban faszán bennevan, hogy hogy találnak meg minket, s az is, hogy igazítanak útba, s még az is, hogy nemhogy nem vagyunk yedül, de Q sokan vagyunk. (mikor többezer látogatót látsz elsuhanni az égbe)

A befejezés kiálltott volna egy folytatásért, nemtom miért nem forgattak.... kár érte, pedig még bőven van a sztoriban!
52.
52.
Killerbee
#51: Többnyire éjszaka jönnek... többnyire :D
51.
51.
Optimus Prime
Szerintem ez jó, mert amilyen manapság a TV... Ez könyörület az Univerzum felé.
50.
50.
fomar
2 - AZ(az első mondatban) :@
49.
49.
fomar
Aki fél az idegenektől nyugodjon meg az úgyis segberújuk őket az ha támadnak. Ezt bizonyította megannyi film , sorozat és játék. Hogy ha mégsem támadó jelleggel jönnének hanem pl. barátkozni akkor sem kel kétségbe esni mert mindenki tudja hogy két lábon járnak, mind beszél angolul és először megvetéssel de aztán örömmel üdvözölnek minket a szövetségükben.

Ha meg nincsenek E. T.-k akkor még mindig benépesíthetjük a galaxist.
48.
48.
Killerbee
Az UFO: Unidentified Flying Object (azonosítatlan repülő objektum/tárgy) rövidítése.

Szal nem az "ufo" fog kopogtatni az ajtódon :D

Nem össze keverendő a földön kívülivel. Nevezzük nevén a dolgokat.
47.
47.
Scoo
Az sose baj ha minket nem fedeznek fel.
46.
46.
hkjanos
44: Az analóg szórás történelemmé válásához nem kell már csak max két évtized.

47: Te sem Warhammer 40k-ztál, látszik:D. Fejlettebb civilizáció nincs, csak kisebb robbanófej:P.
45.
45.
Malackutya
Lehet jobban is járunk,mert ha mi emberek ilyenek vagyunk,milyenek lehetnek egy másik világból jött civilizáció tagjai? Az ember rengeteg rosszat tett,mit tenne velünk egy fejlettebb civilizáció? Főleg ha rájönnének milyen is az emberi faj. Nem beszélve az esetleges kórokozókról,vírusokról,és egyéb szabad szemmel nem látható organizmusokról,amit ide hurcolhatnának. Aztán kezdődne a világ nagy fejeinek paranoiás képzelgése,vagy az esetleges technikájukra fájna a foguk,és előbb utóbb viszályt szülne,nem kell messzire menni,itt a földön is van elég.
44.
44.
caleb007
Mai tudásunk szerint az idő és a tér is végtelen a világűrben. Ebből adódóan nyilván voltak, vannak és lesznek is a földihez hasonló bolygók, bármilyen életformával a hátukon. Hiszen ha végtelen térrel és idővel számolunk, akkor minden dolognak végtelen esélye van létezni. Annak a valószínűsége viszont, hogy bármilyen kapcsolat is kialakul 2 civilizáció között, szinte egyenlő a nullával, hiszen számunkra a tér és az idő is véges, pláne hogy nem fog örökké emberi civilizáció létezni a Földön.
43.
43.
Arniii
nagy scifi rajongoként tökjo volt ezeket mind elolvasni viszont mindenki egy dolgobol indult ki eddig felfedeztek jelenlegi álláspont szerint 92 elemet és még lehet több is van és ez cska a mi bolygonk lehet sok másféle is a mi életünk alapja a szén de máshol lehet másis ez rengeteg variáciot jelenthet valamint környezeti tényezök stb ráadásul ottvan az ember kiváncsi természete és a tulnépesedés ami miatt megéri az űrt kutatni lehet a másik faj tök fejlett csak ugyvan vele h jolmegvannak a bolygojukban galaxisukban lehet tudnak ürutazni is de galaxisokat átszelni már más mint arrébb menni pár bolygót
42.
42.
tjames
Így van, jól mondja szegedigergely, itt kell akkor leállítani a SETI-t.

Vagy átalakítani...mert annak alapgondolata a rádifrekis jelek keresésén alapul. mint kiderült a földön is a rádiójelek ezekszerint tiszavirág életűek. gondolom 100-200 év múlva történelem lesz az analóg szórás....

Szóval más kéne keresni az űrben is, nem analóg rádióadást.
41.
41.
biolencse
#34: Semmi nincs felfedezve, ha még nem tud róla senki. Az atomról is azt hitték, hogy nincs nála kisebb. Pedig bizony van. Volt is, csak akkor még nem fedezték fel.
40.
40.
biolencse
#36: Csillagok és bolygók között van ám különbség. De az tény, hogy kicsik vagyunk.
39.
39.
EvilTomcsi
Már voltak itt, leszálltak a józsefvárosi piacon, megszemlélték a helyzetet azt hazamentek, de előtte feljegyezték, a földlakók köszönése: "hányás lábád ván?"
38.
38.
hkjanos
Alapból hülye ez az ember, látszik, hogy nem olvasott Warhammer 40k-t, az űr fajai minket nem a rádiójelek, hanem a pszi energia segítségével fognak megtalálni:P. Azt hittem, ez ma már mindenkinek egyértelmű.
37.
37.
zgreen
35.
35.
SWBF2
Majd néz Frank bácsi, ha lerohan minket a Birodalom/Saren/Klingon/Dalek sereg :D
35.
35.
SWBF2
Mindenki válassza ki a megfelelőt.
34.
34.
serioustomy
Ezt a videót nézzétek meg ! elég kicsik vagyunk a többi ismeretlen bolygókhoz képest

http://www.youtube.com/watch?v=jJ8UAMR98y4&feature=related
32.
32.
szegedi.gergely
Ezen a ponton lenne érdemes az egész SETI programon elgondolkodni. Ha van fejlett civilizáció odakint, lehet, hogy amaz már olyan régen digitálisan, és ésszel sugároz, hogy az életben sem fedezzük fel őket kósza rádiójelek alapján, nemde? Vagy már rég felfedeztük őket, csak nem tudjuk, mert a háttérzajba olvad a rádiósugázásuk jele, mint a miénk is fog majd...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...