Richard Gariott visszatér a játékbizniszbe

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Ultimáról és a Tabula Rasáról is ismert sztárdizájner bő egy évnyi kihagyás után játékot akar fejleszteni - ezúttal a Facebookot szemelte ki magának.

Az Ultimáról és a Tabula Rasáról is ismert sztárdizájner bő egy évnyi kihagyás után játékot akar fejleszteni - ezúttal a Facebookot szemelte ki magának.

A Lord British becenevet viselő mester többek között régi vágya teljesítése miatt szakított az NCsofttal és hagyta ott a játékipart: a világon hetedikként űrutazást tett a saját költségén. Tavaly januárban, nem sokkal a Földre való visszaérkezése után maga is elismerte, hogy máris hiányzik neki a játékfejlesztés, akkor azonban egy középkori szerepjáték elkészítéséről ábrándozott.

Új csapatával, az Origin-, Electronic Arts- és NCsoft-veteránokból alakult Portalariummal azonban más vizek felé evez, a közösségi portálokra írt játékok felé. Elmondása szerint hosszú távon a céljuk a tanulás, az egészség, a környezet és a tudomány felé fordítani a játékosokat programjaik tartalmával. Első projektjük ugyan ebből még nem mutat fel semmit, viszont ötletesnek ötletes: a Portalarium Player amolyan "átalakítóként" lehetővé teszi, hogy különféle játékmotorok futtathatók legyenek Facebookon.

5.
5.
Horvi14
há... egészségére XD
4.
4.
Optimus Prime
Hát igen, kéne egy másik kép róla, mert így nem hírrel foglalkoznak az olvasók, hanem azzal hogy "né má' ez meg úgy néz ki, mint a Benkő! :D"
3.
3.
Pezsgõ
Volt már rola szo gkn és akkor is ez a kép volt ben és akkor is midneki aztmondta,h ugynézki mint a BEnkőxd
2.
2.
AKI94
"kicsit" xD de tényleg tiszta olyan
1.
1.
Daigoro
kicsit úgynéz ki a csávó mint benkő dániel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...