Pachter szerint a PS3 erősebb, mint a legtöbb PC

  • Írta: InGen
  • 2010. március 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Michael Pachter és elemzőcége érdekes eredményre jutott: szerintük a PS3 erősebb, mint a PC-k 90%-a, az Xbox 360 pedig nincs sokkal lemaradva ettől.
Michael Pachter és neves elemzőcége érdekes eredményre jutott: szerintük a PS3 erősebb, mint a PC-k 90%-a. A háztartásokban lévő számítógépek nagyrészét nem játékra veszik az emberek, így körülbelül csak 10% rendelkezik erősebb hardverrel a Sony konzoljánál. Pachter szerint az Xbox 360 sincs nagyon lemaradva ettől, a Microsoft gépe körülbelül a PC-k 85%-nál erősebb.


Mikor arról kérdezték, mit jósol a PC-s játékpiac számára a jövőben, a következőt válaszolta Mr. Pachter: "Ha a sima "csomagolt" eladásokat számítjuk, tehát a bolti dobozos játékokat, és a steames vásárlásokat, akkor a PC-s játékeladások 6-7%-ot tesznek ki az összes értékesítésből, ami nem egy nagy szám.".

"Tudom, hogy azoknak a PC-s játékosoknak, akik csak szidják a konzolokat valószínűleg nagyon erős számítógépük van, ami lefitymálja a PS3-at, de el kell fogadni, hogy a PS3 egy nagyon erős gép, és csak az otthoni PC-k kevesebb, mint 10%-a erősebb nála." -tette még hozzá a híres piaci elemző.
123.
123.
Generon
#122: persze ez igy egyszerü:)de ezért azt is kapod amit irtam..és véletlen se kezdjen oltanni senki ezért!én mind2-t szeretem:)
122.
122.
sgabo09
#121: Ez így igaz de engem pl. az taszít ,hogy állandóan keresem a legjobb beállítást és több időt töltök ezzel mint játékkal...PS3mon ilyennel nincs gondom
121.
121.
Generon
igen valóban erősebb a legtöbb pc-nél NÁLUNK !!



Bár szerény véleményem szerint jobb a pc:)

Mig a ps3 -ra fixen az adott hardverre terveznek játékot,hogy azon legyen x-y fps-ed nemtom mennyi 60 kb 720p be vagy 1080p-be.

De nem is ez a lényeg.Pc-n rengeteg beállitási lehetőséged van plusszba értem élsimitás ,szürések kontraszt gamma ,mipmap,és egyéb technikák amivel esetleg egy alacsonyabb részletességü beállitást is ugymond fellehet tuningolni hogy nagyon szép legyen

és nézzen ki ugy ahogy ps3-on.pl a cod-okat néztem ps-en illetve pc-n..hát nálam sokkalta szebb mint konzolon (amugy minden maxra 24x élsimitás hd texturaszürés fullos mipmap-al 40-50 fps)

és nem került 100e-be a gépem..
120.
120.
hedzsooo
#119: Igen, "ezek kurta nagy szakértők" ( 1db a nevelot kihagytal ) mar csak ilyen butak...+ jo, h te okosabb vagy mind1iknel. :P
119.
119.
dzsiádzsó
#118:

Igen csak ezek kurta nagy szakértők kifelejtik milyen sebbésségél tud olvasni ebből a memomoból a box, vagy a ps3, és az architektúra mivel kifejezetten játékra, és arra készült minél többet kihozzanak az adott összetevőkből, szóval egy ráírt játék még mindig sokkal durvább mint egy hasonló teljesítményű, de kb millió variációból felépülő pc :)
118.
118.
hedzsooo
1 mai korszeru vasnak joval tob a rendszer-memoriaja es a video-memoriaja, mint 1 konzolnak.

Ld. itt pl.:

http://gamepod.hu/teszt/scivelation_kulonbseg_a_pc_es_a_konzolos_verziok_k/elso_oldal.html
117.
117.
givi6
azért van benne igazság, egy otthoni gépen,vagy bármilyen gépen a gép nem az egész memot, megvideo kártyát használja fel,de egy konzolt főként erre terveznek, bár nem gondoltam volna,hogy pont a ps3..

116.
116.
golgotha
#115: ga-ep45t-extreme, ddr3 8gb(4x2) pc4400 1800mhz, hd 5850 gddr5 1gb, wd 1tb sata2, chieftech 1000w, core 2 quad q9650
115.
115.
tombar
specceket írd már le légyszííííí
114.
114.
golgotha
Az tuti gyerekek a legtöbb pc gyenge konzolhoz képest. De ne feledjuk hogy az a 6-7% pc piac is jo game esetén tizen millió dolárokat jelent, szóval nem hiszem hogy ezt csak ugy kidobnák az ablakon. Jah aki persze csak játszani akar tényleg jobban jár egy konzollal...én pl grafikai munkát végzek szóval létszükség a jó masina, ezért nem nagyon van gondom, bár egy ilyen gép már 400K kategoriába van...átlag usernek ténnyeg sok
113.
113.
megalonagyix
facepalm. Az xboxon meg a ps3-on (talán az utóbbin nem) úgy döcögnének a játékok ha nem optimalizálnák rendesen, mint trabant a szerpentinen. egyébként meg 2005-ben azt a hardware-t nem 2005-re szánták, hanem a jövőre...
112.
112.
XDannyL
#109: Ja és amúgy teljesen jogos, hogy egy 5 éves PC már eléggé használhatatlan játékok terén, szóval VEGYEN MINDENKI KONZÓÓÓLT :))))
111.
111.
XDannyL
#110: Olvastad a kínai kávézó rémtörténetét? :)))

Én a helyedben gyorsan felhagynék azzal a játékkal xD
110.
110.
amd33
A box meg 40k mondjatok jobbat:D

Én ezen játszok és ezen is fogok pc-n meg csak a cs source:D

De az örök...
109.
109.
amd33
#108: Így van ezzel bszolute egyet érek mikor megvette ma boxot volt már vagy 2 éve és még mindig mmilen szép grafja van na egy 2-3 éves pc-n már döcögnének a dolgok és ha megnézzük hogy már 5 éve piacon van a box...

Mit tud manapság egy 5 éves pc? Mert hogy játszani nem lehet rajta uj gamekkal az is biztos...
108.
108.
silentzsolt
De most komolyan! Mi az amit egy sima P4 3.2-n nem lehet elintézni??(a játékon kívül).

Még + egy olcsó HD garf kártya és minden HD (film) szalad is. Játszani ott vannak a konzolok (egér bill. se akadály már rég óta) Kíváncsi lennék sok ember mire használja a i7 extreme motyóját játékon kívül??? (tudom arra, hogy engem elküldhessenek Vlagyivosztokig) A sony még jó néhány komoly dologgal elő fog állni, mert a japók bizony kegyetlen értenek a programozáshoz. És az MS se fogja annyiban hagyni.

A konzol bizony gazdaságos és ésszerű beruházás!

ÁVE
107.
107.
megalonagyix
96#mert a monitor nem kerül pénzbe? :D Egyébként egyet értek 83-mal.
106.
106.
gamerplayer
lehet h csak 10% erősebb..de az sokkal erősebb
105.
105.
XDannyL
#104: Akinek PS3-ra telik, annak a TV ne okozzon problémát :)
104.
104.
Cruiser92
Az lehet h a 90% nál erősebb de az "átlagos" PC be benne vannak az irodák gépei, az olyan otthon használt gépek amit csak netezésre használnak.

Érdekesebb lenne azt az arányt látni amikor azokkal a gépekkel hasonlítják ösze a PS3 mat amiker komolyabb játékokra használnak.

Ár/értékbe egyértelmű h PS3, de netezésnél ha nincs jó tv-d akkor képminőség, DX10+ támogatás hiánya stb.....meggondolandó mi mellett tesszük le a voksunkat.
103.
103.
tomee33
Ezt nem a pc-sek ellen mondom, de én már elég rég óta xbox 360-on játszok és meg vagyok vele elégedve.És amég egy gamer pc amin elmegy minden jelenlegi játék az nem álll meg egy xbox 360 árába.
102.
102.
XDannyL
#101: Igazábol amíg nem lehet fejleszteni a konzolokat addig nincs probléma. Azt azért senki sem akarja, hogy PC ára legyen a konzoloknak. Például a Sony többekközött abból gazdagszik meg, hogy olyan gépeket készít ami 4-5 év után értéktelen lesz és így arra kényszerít, hogy vedd meg az újabb szériát. Szerintem nem kell aggódni :)
101.
101.
Vendu
Ez a cikk elég veszélyes nem arról szól, hogy a PC-nek vége de azt akarja sejtetni. A háztartásokban lévő összes PC-t miért csak a PS3-mal haonlítják össze? Legyetek igazságosak és hasonlítsátok az összes konzolhoz (Nintendo 64, Nintendo WII, Xbox Classic, Playstation 2 stb.-hez.



A PC-nek vége? Olvastam a hozzászólásokat. Sokan egyetértenek velem. Szerintem meg pont fordítva, ugyanis a konzolokba már szinte mindent bele akarnak tuszkolni, PC-s tulajdonságaik vannak, bele értve az operációs rendszert zene film lejátszást és az állandó frissíthetőséget. Egyre többet tudnak és ennek mi az átka? Pont az ami a konzolt vonzóvá tette a PC-vel szemben. Az ár.

Mert a Sony azt fogja mondani, hogy ha már ennyi mindent tud az én gépem akkor felesleges a PC, viszont a cucc emiatt drágább lesz. Tehát már a PC árába kerül. Meg is ásta a saját sírját.



Én kívánom, hogy ne jöjjön el ez a kor, mert nekem egy konzol tökéletesen elég a játékra és kész. Azért is vettem PS3-at.

Aki meg azt mondja, hogy egy normális PC-t csak 500.000Ft-ból lehet összerakni az hülye.
100.
100.
zoli12i
#98: ha költesz a javításra 20ezret többet majd nem kell ! XD de mind1! Azért ne vedd el az emberek kedvét a ps3-tól , mert a tiédnek egyszer volt valami baja !mert én mit mondjak ? Vettünk 160ezer ft-s PC-t ami 2 éve nagyon fullos volt! 2 hétig bírta és elkellet vinni Budapestre mert valami nagyon durva baja volt és kb. 2-3 hónapig oda volt és jó 30 ezret kellet fizetni még ! XD de már jó és most arról gépelek ! Én a pc-t csak internetezésre és szerkesztésre használom, ha játék akkor nekem ps3!
99.
99.
XDannyL
#98: Hát nem is tudom...

Gondolom neked nem a Slim van, ami mondjuk sokat nem jelent, de állítólag több ideig bírja mint a régi PS3. Játékra meg nem kell olyan sokat költeni, mert vannak boltok ahol használt játékokat csere-berélhetsz és akkor sokkal olcsóbban megúszod, arról nem is beszélve, hogy ha PC-n akarsz (normálisan) on-line játszani akkor oda is kell vegyél eredeti játékokat. Ami meg a kép minőségét illeti, nem mind1, hogy milyen TV-d van. Nekem van PS2-m is ami kb. 5 éves és még most is ugyan úgy működik mint amikor először játszottam vele, szóval én meg vagyok elégedve a Sony-val.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...