Pachter szerint az Apple aratta le a Sony babérjait

  • Írta: InGen
  • 2010. március 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A neves piackutató szerint az Apple ette meg a Sony uzsonnáját, amivel a kézikonzolok piacán dúló harcra akart utalni. Szerinte az iPhone ma már messze a PSP előtt jár.
Annak idején, 1972-ben a Sony találta fel a hordozható zenelejátszót, a legendás Walkmant. S hiába ők voltak az elsők a piacon, sokkal később mégis az Apple aratta a legnagyobbat az iPoddal. A helyzet hasonló volt később, amikor a Sony előjött az első online zenebolttal, a Sony Connecttel, melyet aztán szintén az Apple terméke, az iTunes nyomott el.

Azért persze a Sony sem szorul különösebb sajnálatra. A videojáték üzletágat például messze nem ők, hanem a Nintendo és akkori riválisai indították el, a Sony csak később lépett be a piacra, de a Playstation, majd később a Playstation 2 megjelenésével szinte egyeduralkodóvá vált egy ideig.

Pachter szerint ez azért lehet, mert a játékpiaci belépést nagyon jól eltalálták, míg a kézikonzolok piacára is jóval a konkurensek után érkeztek, de egyszerűen még mind a mai napig nem sikerült rendesen belőniük a termékeiket. A probléma, hogy a DS-sel szemben a Sony azt ígérte, hogy az idősebb játékosokat igyekszik megcélozni olyan címekkel, melyeket akár a nagykonzolokon is láthatunk. A probléma csak annyi, hogy ez nem jött össze.

Pachter még két másik, égető problémát hozott fel a PSP-vel kapcsolatban: szerinte a Sony túlságosan túltervezte a kézikonzolt, aminek köszönhetően sok funkció túl összetett és átláthatatlan a legtöbb felhasználó számára. A másik pedig a konzol ára: a piackutató szerint érthetetlen, miért drágították meg a PSP Go-t, mikor a DS már így is a PSP árának felébe került.
5.
5.
Mathia$
#4: teljesen egyet értek.

Csak meg kell nézni pár hülye filmet vagy pár gyereket a youtube-on: "Jajj, Apple!! Jajj az annyira ari és trendi! ^^" ... -.-

Jó ötlet az iPhone csak lehetne kicsit erősebb és olcsóbb, ugyanúgy mint az összes Apple termék. Nálam a psp a favorit, a ds meg csak az ára miatt vezet, mert több a casual játékos mint a hardcore és őket könyebb is megnyerni.
4.
4.
Sulphur
#2:

"Egyszerűen az a szitu, hogy szerintem az Apple népszerűbb."

USA-ban az Apple név nem csak egy márkát jelent hanem szinte már egy trendet, van néhány ember aki már csak azért megvesz egy Apple terméket mert Apple.



#3:

"de az iphonet nem is játékra tervezték"

Hát ez nem teljesen igaz, az Apple sejtette hogy - mivel meglehetősen "könnyű" a programnyelve - sok fejlesztő akar majd rá programokat illetve játékokat csinálni és ez nekik is egy jó üzlet lesz (ha már azt nézzük hogy néhány $0.99-os app-al is mennyit kaszál néhány fejlesztő még úgy is hogy 33%-os részesedése van az apple-nek, ami persze őket is súlyos milliókhoz juttatja.).
3.
3.
megalonagyix
2#igen, de az iphonet nem is játékra tervezték, még is jobb lett mindkettő handheldnél. bár a PSP szerintem még mindig jobb mint a DS.
2.
2.
Sir-Vival
Azért az iPhone se olcsó mulatság, és az iPad se lesz az. Ha az ár a tényező, a PSP-nek nem lenne félnivalója...

Egyszerűen az a szitu, hogy szerintem az Apple népszerűbb. A DS meg az olcsóságával tarolt. Meg olyan kis cuki - báááh!
1.
1.
felegyi
"mikor a DS már így is a PSP árának felébe került" - szerintem összehasonlíthatatlan a két kézikonzol, DS számomra nagyon nem jön be!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...