Környezettudatos intézkedéseket hozott a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Ubisoft bejelentette, hogy a jövőben nem adnak papíralapú kézikönyvet a játékaikhoz és a DVD-tokokat is újrahasznosított műanyagból készíttetik majd.
A Ubisoft bejelentette, hogy a jövőben nem adnak papíralapú kézikönyvet a játékaikhoz és a DVD-tokokat is újrahasznosított műanyagból készíttetik majd.



Egyre több vállalat hajlandó áldozni a környezetvédelem oltárán, így a Ubisoft is, amely a jövőben csak digitális, ingame kézikönyvet biztosít a játékosoknak, a papíralapú füzeteket pedig hanyagolni fogja. A sajtóközlemény arra emlékeztet, hogy egyetlen tonna papír elkészítése 13 fa kivágásával és 6 ezer fontnyi (durván 3 ezer kilogramm) széndioxid kibocsátásával, és összesen 28 millió BTU (ez egy brit hőegység, körülbelül 0,293 wattnak felel meg) energia felemésztésével jár, ami óriási pazarlás. A Ubisoft szerint az átállásnak több előnye is lesz, de ők csak azt említették meg, hogy így tartalmasabb útmutatókat tudnak készíteni.

Digitális kézikönyvvel először a Shaun White Skateboarding érkezik az év végén, de már a PC-s Splinter Cell: Conviction is a Ubisoft zöld szemléletváltását fogja idézni: Sam Fisher legújabb kalandjait 100 százalékig újrahasznosított műanyagból készült DVD-tokba csomagolták.
48.
48.
szerver
szentem a könyvet tényleg meg hagyhatták volna.
47.
47.
kuzdydavid
#43: jaja a DRM aztán nagyon kell... kb annyit ér mint vászontarisznyán a lakat...úgyis feltörik :D a hackerek nem ismernek lehetetlent >:)
46.
46.
Romulus_HUN
ja az kimaradt h a teljes ár helyett 5000 ft volt xD
45.
45.
Romulus_HUN
látom egyeseknek olyan hiperszuper gépükvan hogy a kis könyvről olvassa a játékot engem is érdekelne egy ilyen gép!





szerintem nem a papíral gamelek

amúgy mikor meg rendeltem a Battlefield Bad company 1 emet PS3 ra

akkor megérkezett DOBOZ MEG MINDEN NÉLKÜL csak a lemez de annyira szartam le xD úgy is a lemezt olvassa a gép :D
44.
44.
YTy
Na és ha nem adnak hozzá kézikönyvet? Nagyügy, nem a kézikönyvért veszem meg a játékot, se nem azért, h milyen minőségű a doboz. Nem szakad be a feje senkinek ha a műanyag tok silány minőségű, mert NEM AZ A LÉNYEG..szerintem

Tették ezt spórolásból vagy mert zöldek, csöppet sem bánom és azt sem értem aki ezen fennakad, hisz ugyis meglesz a kézikönyv(ami már nem kézi,mondották) csak a gépen.



43.
43.
X-Master
Az eredeti játék egyik előnye a másolttal szemben az igényes, szép kézikönyv. Ha már ez sem lesz, akkor még egy okot adnak hogy ne vegyünk eredeti ubisoft játékot. A DRM rendszerük kiváló, remélem tovább erősítik, egészen addig amíg senki se tud vele normálisan játszani.
42.
42.
Killerbee
#41: Jóval gazdaságosabb mint ha tonnára vágnák a fát.
41.
41.
Davidhux
#28: Szerinted mi a faszommal megy a gép? Álommal és reményel? Nem. ÁRAMMAL AMI ENERGIA !!!!!!
40.
40.
killi
..és ilyenkor ugye, mi van? Tök mindegy hogy megteszik, vagy sem, vagy hogy miért teszik és hogy környezetvédelem-e...a reklám, mint olyan ártalmas része az, hogy mostmár a jubiszoft neve összekötődik a fejekben a környezetvédelemmel...ennyi...kapják be, monnyon le!
39.
39.
killi
#37, #38

Teljes mértékben egyetértek. A multicégekben dolgozó márketingesek..pfff sajnos nagyon értenek ahoz, hogy hogyan facsarják ki egy duplacsavarral( ezzel ráadásul a saját malmunkra hajtva a vizet) azt ami nem is igaz, vagy aminek éppen az ellenkezője igaz...

Utálom, ha hülyének néznek.
35.
35.
Optimus Prime
A semmitől ez is jobb. De a tokon még mindig papír van, nem? :)

Persze lehetne a műanyagra nyomtatni. Vagy az újrahasznosított papír lesz?... Már megint sokat gondolkodok egy dolgon?

Én már rég eszerint élek, hisz javában csak budget kiadású játékom van, amihez PDF manual jár, vagy Steamen veszek játékot, amihez még a tok se kellett. :)



Azért, ha digis lesz a manual attól még ki lehet nyomtatni. Bár akkor ugyan ott vagyunk. Persze több száz millió autóval és tömeges erdő pusztítással ez már olyan mindegy. :(
34.
34.
megyesfalvi_2007
#32: Látod, mondtam én, hogy valamit kihagytál... igy viszont (a másodikkal összevonva) már világos, mit akartál mondani, s igazad van.;)
33.
33.
Ecneb
Fáradt vagyok már, nem tudok fogalmazni... az utolsó mondatomat vedd figyelembe ;)
32.
32.
Ecneb
#24: A második hozzászólásomban fejeztem ki azt amit az elsőben elfelejtettem! Szóval abból vond ki a tanulságot.
31.
31.
viktorvizi
#30: De azért játék közben nehéz megnyitni a játék fő mappájából a kézikönyvet. Mert nem hiszem hogy beleprogramozzák a gémben.
30.
30.
megalonagyix
Okos lépés... egyébként, nekem így jobban tetsszik. Utálom hogy a megsárgult kézikönyvet kell elővennem mindig a tokból...
29.
29.
viktorvizi
#23 Ott a pont :D én is megannyi felejthetetlen percet töltöttem el a WC-úgy hogy olvasgattam a kézikönyveket.(de azért remélem a gyűjtői kiadásokban megmaradnak a papír alapú extrák mert akkor nem fog senki sem kiadni plusz pénzt kiadni néhány bitért)
28.
28.
nincstelen
#25: És a számitógép mit termel hőn kivül? Mig a fák termlenek oxigént, addig a gép semmit! És szerinted a játékokat min csinálják? U.I: Már este van!
27.
27.
nincstelen
Sztem ez egy jó hir, de időzithették volna április 22-ére. :D
26.
26.
fojesz
#25: Miért, eddig kézzel írták a kézikönyveket?
25.
25.
Davidhux
Emberek jóreggelt huhúúú !!!!. Oké nemvágnak ki fát a kézikönyveknek mert gépre csinálják. De annyival többet dolgoznak a géppel és a gép is energiát fogyaszt. Ugyan ott vannak mintha papírból lenne. Azthitték feltalálják a spanyolviaszt.
24.
24.
megyesfalvi_2007
#22: Többször is átolvastam, nyugi... és akárhogy is vesszük, az utolso mondatod kivételével, csak azt ecsetelted, hogy áldozni kell a környezetböl a fejlödés érdekében,stb. Most mégis akkor melyikböl vonjam le a következtetést?! Amit elöbb irtál, vagy az utolso mondatbol?

Ha az utobbi, akkor term. igazad van.
23.
23.
Daigoro
Mifene, nem lesznek kézikönyvek? mit fogok olvasni szarás közben?
22.
22.
Ecneb
#14: Pont, hogy azt írtam, hogy úgy csinálják a fejlődést, hogy közben gondolnak a Földre is (gyorsan növő fa, oxigén gép) Előbb olvasd el rendesen azt amit kritizálni akarsz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...