A játékok 10 éven belül utolérhetik a filmeket

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 27.
  • Érdekesség
Az ominózus gondolat Jerry Bruckheimertől származik, akit újabban sűrűn emlegetnek a játékiparban, ugyanis nem csak a Prince of Persia filmen, de két új játékon is dolgozik.
Az ominózus gondolat Jerry Bruckheimertől származik, akit újabban sűrűn emlegetnek a játékiparban, ugyanis nem csak a Prince of Persia filmen, de két új játékon is dolgozik.A Karib-tenger kalózai és a Helyszínelők című film producere jegyzi az új Prince of Persia-filmet is, ráadásul annyira beindították a fantáziáját a játékok, hogy kapásból kettő fejlesztésének is nekiáll hamarosan. A nagy érdeklődésre való tekintettel kérdezte őt meg a HeyUGuys, hogy mitől jött ez a hirtelen fellángolás a játékok iránt.

Bruckheimer a játékok hihetetlen fejlődésével magyarázta a dolgot: elmondása szerint a játékok és a filmek közötti különbségek egy évtizeden belül eltűnhetnek, annyira realisztikusak a legújabb programok. Márpedig ha úgy vesszük, a videojátékok is a történetmesélés egy alternatíváját nyújtják, mint a filmek, ő pedig imád történetet mesélni, így részéről semmi akadálya a játékfejlesztésnek. Nem Bruckheimer az első filmes, aki hasonlóan gondolkozik, nemrég James Cameron is azt nyilatkozta, hogy néhány ötletéből szívesen csinálna játékot, Steven Spielbergről és Peter Jacksonról pedig régóta tudjuk, hogy élnek-halnak a játékfejlesztés gondolatáért.

Bruckheimer azt is elárulta az interjúban egyébként, hogy bár az új Prince of Persia-film készítésekor nagyon fontosnak tartották azt, hogy a játékosoknak is tetsszen a film, ugyanakkor ők a nagyobb közönségre is alapoztak, mert véleménye szerint a mozi sikere nem függhet csak a játékosoktól. "Bízol benne, hogy eljönnek, de sosem számíthatsz rájuk. A srácok, akik játsszák a játékok, nem biztos, hogy ott lesznek, mikor a film kijön" - mondta arra utalva, hogy nem biztos, hogy a játékosok megtöltenék a mozik termeit.
25.
25.
anomynus
Na ne! A játék ne a film irányába "fejlődjön"! A film (amit imádok) passzív a néző szempontjából. A játékból film olyan, mintha leülnél valaki mellé aki játszik vele. A játéknak épp ellenkező irányba kellene fejlődnie. Legyen egyre interaktívabb, kínáljon nagyobb mozgásteret és több lehetőséget. Ideje lenne, hogy 1 játék rákényszerítse a játékost a gondolkodásra, kombinálásra, logikára, emlékezésre, és ne rágjon mindent a szájába. A játék helyezzen bele egy történetbe, világba, amit felfedezhetek, ne csak elmesélje, megmutassa azt mint egy film. Szerintem.
24.
24.
cemi
#22-nem szirkálodok, de a lebutitásnak én sem örülök, de nem feltétlen nézi meg mindenki a moziban, egy letöltés megoldja a problémát, a másik z h sajna kapitalizmusban élünk, és ha azt vesszük akkor a minnél több pénz számit ami nem hátrány ha összehozzák a trilogiát pl....És legyünk öszinték egymással, a kalozkodás virágzik és nem csak piciny hazánkban....én ezt a mondatát erre is tudom érteni nem csak arra amire te gondolsz, az a baj ezt lehet csürni csavarni, egy a lényeg, REMÉLJÜK MÉG IGY IS JÓ FILM LESZ...
22.
22.
LonGleY
"nagyon fontosnak tartották azt, hogy a játékosoknak is tetsszen a film, ugyanakkor ők a nagyobb közönségre is alapoztak"Magyarra fordítva: kellően lebutították a tipikus amerikai szar remake-ek szintjére ezt is, csak a pénz miatt...
21.
21.
Exinor
#12: a grafika csak egy dolog, ott van még mellette a fizika, + ha nagyon élethűre szeretnék csinálni még az érzékelést is bele lehetne vinni (szagok, tapintás), na ez már élethű lenne. De egy játéknál nem várok semmiféle realizmust. A játék nekem a maga valótlanságával tetszik, pont az a jó benne, hogy olyan dolgok lehetnek benne, ami a valóságban nincs és már most is olyan sok játék mint egy könyv amit eljátszol, nekem ez elég.
20.
20.
tronlegacy
Én úgy szeretem a mozit, mint a játékokat: nagyon. Rendszeresen járok moziba is.
19.
19.
XDannyL
18.
18.
Iwashi
Am én azért néha elgondolkodok azon, hogy mi lesz , ha megvan az ultrarealisztikus gfx? A valóságnál lehetne szebbet csinálni?
17.
17.
megalonagyix
nah ezt jól megaszondtam... szóval az nvidia 6 évre jósolta a gpuk 500-szoros gyorsulását
16.
16.
megalonagyix
16# azért mondtam a 6 évet, mert az nvidia 6 évre jósolta a gyorsulást.
15.
15.
megalonagyix
15# mert kárt tehet a minőségben. nem egy olyan játék van aminek brutális grafikája van, de mögötte semmi tartalom... ellenkezőleg rengeteg olyan játék van ami mögött csupa tartalom van, de a grafika nincs a toppon.
14.
14.
Iwashi
#11: Legfeljebb 5 évet adok neki :D Végül is Vernét is kiröhögték anno:

- Még hogy hajó ami megy a víz alatt? Na ne röhögtess >:DMellesleg már két éve(!) a DMC4-nek is volt olyan grafikája, hogy csak az államat kerestem, nem beszélve a God of War 3-ról, amiről azt hallotam, hogy egyszerűen elolvadsz a grafikától :D A Heavy Rainnek nagyon jó a mimikája, és az Uncharted sincs messze az élethűségtől, úgyhogy max 5 év, de legyen 3-4.
13.
13.
XDannyL
#14: Miért nem akarsz film minőségű játékokat???
12.
12.
megalonagyix
12# azért annyira távol nem állhat, ha már sokan a real-lifeal hasonlítják... nem is a grafikán, hanem inkább a fizikán lesz itt kérdés... bár olyan a játék sosem lesz, mint a film... legalábbis remélem.
11.
11.
XDannyL
Majd akkor lesz tuti a grafika, hogyha olyan lesz mint a fönti kép. Annál tovább hova lehet fejleszteni? :)
10.
10.
XDannyL
#11: Hát azért még a Crysis is távol áll a valósághű grafikától...
9.
9.
megalonagyix
10 év múlva?? cöhh... nem adok neki 6 évet... 10 éve olyanok voltak a piacon mint az első UT, 2007-ben meg már jött a Crysis, ami már az élethűség határát súrolja.
8.
8.
XDannyL
#9: Szerintem ha játszanál egy teljesen valósághű játékkal, azonnal megváltozna a véleményed.Már most is vannak olyan játékok amibe teljesen beletudom élni magam, de ha már film minőségben (természetesen 3D-ben) játszatnék, valószínű, hogy fél napokat ott töltenék a PC vagy a PS előtt. Hozzáteszem, hogy PS3-ra már megjelent a 3D-s frissítés és 3D-s TV-t is kapni, tehát ez már nem probléma, már csak a grafikát kell fejlesztgetni :))
6.
6.
OLLiE
..hát igen.

A gta 4-et akkoriban tobb, mint 100 millából készítették...

Kiváncsi vagyok, hogy a GTA 5-re mennyit szánnak??
5.
5.
kratos83
"elmondása szerint a játékok és a filmek közötti különbségek egy évtizeden belül eltűnhetnek, annyira realisztikusak a legújabb programok"=Heavy Rain
4.
4.
viktorvizi
#2: Ott az avatar ami elég ratyi lett :)

mármint a játék.
3.
3.
triplet
Én ott leszek a moziban Jerry, hidd el:)
2.
2.
weektour
John Carpenter meg az új fear-hez tolja az átvezető vidiket!

Spielberg, Cameron gamma?! Állat lenne!
1.
1.
Mathia$
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...